Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
FIMA 2026 azoka iragartzeko kartela
10/02/2026
FIMA
FIMA Nekazaritza Makinen Nazioarteko Azoka
FIMA Europako Hegoaldeko nekazaritza munduko ekitaldirik handiena izango da berriro ere. Mekanizazioak eta berrikuntza teknologikoek profesionalei erakutsiko diete beren ustiategiak errentagarriagoak...
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
21/02/2025
RFEAGAS

BOVIEX Talde Operatiboaren emaitzen aurkezpena

BOVIEX 4.0 Talde Operatiboa: “Espainian behi estentsiboaren ekoizpenaren hobekuntza teknologikoa” emaitzen aurkezpenaren azken eguna antolatzen ari da, eta proiektuaren bazkide eta azpikontratistek lortutako lorpenak eta aurrerapenak aurkeztuko dituzte, bai eta exekuziotik ateratako ondorioak ere, abeltzaintzako sektorearentzat interes handikoak izango direlakoan. Talde Operatibo hau Espainian behi estentsiboaren ekoizpenean teknologia hobetzeko sortu zen.
GO EQUIGENOM TALDE ERAGILEAREN LOGOA
19/02/2025
ANCCE Asociación Nacional de Criadores de Caballos de Pura Raza Española

EQUIGENOM Talde Operatiboaren emaitzen aurkezpena

Otsailaren 19an , 18:30ean , Madrilgo Albaitarien Elkargoak (C. del Maestro Ripoll, 8, 28006 Madril) EQUIGENOM Talde Operatiboaren emaitzen aurkezpena hartuko du, Espainiar Zaldi Garbiaren (PRE) eta oro har zaldien sektorearen hobekuntzan eta hautapenean genomika aplikatzeko funtsezko proiektu bat. Zaldien sektorean genomikaren aplikazioan oinarritutako Arraza Garbiko Espainiako Zaldi Hazleen Elkarte Nazionalak (ANCCE) zuzendutako proiektua da. Aurkezpenean abeltzaintza sektoreko pertsonaia nabarmenak izango dira, baita genomikan eta animalien ekoizpenean adituak ere, lortutako aurrerapenak eta hautapen genomikoak sektorearen etorkizunean izango duen eragina aurkeztuko dutenak. Aurkeztu nahi diren emaitzak dentsitate ertaineko (MD) txip (array) ekonomiko baten garapenean oinarritzen dira, aldi berean SNPekiko afiliazioa aztertzea, herentziazko gaixotasunen diagnostikoa, garrantzi ekonomikoa duten ezaugarriak detektatzea eta PRE-an hautapen genomikoa ahalbidetzen duena. Aurrerapen horri esker, hazleek beren hazkuntza-taldeen hautaketari buruzko erabakiak hartzea erraztuko dute eta mugarri garrantzitsua da Espainiako Arraza Garbiko Zaldiaren eta zaldien sektorearen hobekuntza genetiko eta genomikoan. Behin-behineko programa 18:30etan. – Irekiera. Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioaren ekintzak eta hautaketa genomikoaren aplikazioa abeltzaintzako sektorean. Ana Rodríguez Castaño andrea, Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioko Nekazaritza Baliabideen eta Elikagaien Segurtasunaren Idazkari Nagusia. 18:50etan. – GO EQUIGENOM-en emaitzak. Genomikaren garrantzia. Zaldien sektorean eragina eta etorkizuneko aurreikuspenak. Arancha Rodríguez Sainz de los Terreros andrea eta Pedro Azor Ortiz jauna, PRE Liburu Genealogikoko zuzendari tekniko eta zuzendariorde teknikoa. 19:25ean. – Zaldi-hautaketaren aro berri baterantz: EQUIGENOM-ekin fenotipotik hautaketa genomikora. Mercedes Valera Córdoba andrea, Sevillako Unibertsitateko Animalien Ekoizpeneko katedraduna. 19:45ean. – Itxiera. Gabriel Rodríguez Alarcón jauna, Thermofisher Animalien Osasuneko Kontu Funtseko Zuzendaria. José Luis Urquijo y Narváez jauna, Abeltzainen Elkarte Aukeratuen Espainiako Errege Federazioko (RFEAGAS) presidentea. José Juan Morales Fernández jauna, Espainiako Arraza Garbiko Zaldi-Hazleen Errege Elkarte Nazionaleko (ANCCE) presidentea. 20:00etan. – Koktela. Bertatik bertara joateko, aldez aurretik izena eman behar da. Ekitaldia sarean ere emango da, interesa duten guztiei aurkezpenak zuzenean jarraitzeko aukera emanez. IZEN-EMATEA
fosfonatoak mahasti-labore ekologikoetan
11/02/2025
IFAPA

FOSNAT proiektuaren aurkezpena. Andaluzian garrantzi ekonomikoa duten labore ekologikoetan fosfonatoen jatorria

FOSNAT proiektuaren aurkezpen teknikoko jardunaldi honetan honako eduki hauek jorratuko dira: Labore ekologikoetan fosfonatoen arazoak. Jatorri eta detekzio hipotesiak; azken azterketak. Fosfonatoen determinazioa: Analisi-metodoak Proiektuaren aurkezpena: FOSNAT-Andaluziako garrantzi ekonomikoko labore ekologikoetan fosfonatoen jatorria. FOSNAT proiektua. Lehen emaitzak KOLOQUIOA ETA GALDERAK
BEHIAK LANDAN
30/01/2025
RFEAGAS

Berrikuntza teknologiko digitalak abeltzaintza estentsiboaren lehiakortasun komertziala hobetzeko eta banaketa-zirkuitu laburrak sustatzeko

Abeltzaintzako Elkarte Aukeratuen Espainiako Errege Federazioak (RFEAGAS) abian jarri du Berrikuntzaren Astea , urtarrilaren 27tik 30era Zoom plataformaren bitartez formatu birtualean burutuko den ekimena eta eguerdiko 12:00etan saio desberdinak izango ditu. Ekitaldi honek Errege Federazioak parte hartzen duen Talde Operatibo Supraautonomikoen aurrerapenak eta emaitzak ezagutarazi nahi ditu eta, hortaz, programazioak talde horien aurkezpena jasotzen du, baita berrikuntzako adituen aurkezpenak eta galdera-sorta bat ere. laguntzaileak. Hitzaldi hauetako laugarrenak E-LocalHUB Talde Operatiboa du ardatz. Berrikuntza teknologiko digitalak abeltzaintza estentsiboaren lehiakortasun komertziala hobetzeko eta banaketa-zirkuitu laburrak sustatzeko. Aurreikusitako programa hau da: 12:00 : Proiektuaren helburuen aurkezpena – Teresa Antoñanzas, RFEAGASeko departamentu teknikoa. 12:10 : Zelaitik pantailara: gure lasterketetarako merkataritza elektronikoaren aukerak eta erronkak – Jose M. Perea (UCO) eta Fernando Lianes (Teckpyma). 12:30 : Bertako arrazak etiketan: Kontsumo arduratsurako atea – Rosa Díez, MAPAko Abeltzaintza Ekoizpen Bideetako Zuzendariordetza Nagusia. ZOOM LOTURA
Olibondoen Nazioarteko Foroa
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V EVOO Nazioarteko Foroa Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

Nekazaritza Kooperatiba Katolikoa COOP. V. de Cocentaina , Fira de Tots Sants-en lankidetzarekin, Cocentainako Udalak , Nazioarteko Bosgarren HOBO Foroa, Jardunaldi Teknikoak eta HABE Lehiaketa antolatzen ditu. Bosgarren urtez jarraian, topaketa honek Oliba Olio Birjina Estrako sektorea bilduko du Cocentainan (Alacant) hiru egunez. Saio tekniko interesgarriak, mahai-inguruak eta hitzaldiak, showcooking-ak eta dastaketak publikoarekin elkarreraginarekin eta, jarduera nagusi gisa, Nazioarteko EVOO Lehiaketa, zeinaren sariak ekitaldiaren hirugarren eta azken egunean, 2025eko urtarrilaren 31n, ostirala, banatuko baitira. Valentziako Erkidegoko Dastaketa Ofizialeko Epaimahai entzutetsuak bost kategoriatan ematen dituen sariak dira: hiru sari kategoria orokorrean eta bi sari berezi: EVOO ekologiko onenari eta Valentziako Erkidegoko EVOO onenari. Sari hauek, erakundeak oliba-olio birjina estra sustatzeko eta defendatzeko egindako lanagatik pertsonaia edo entitate ezberdinei egindako aitorpenarekin osatzen dira. Urtarrilaren 29an, asteazkena, "EHAZ emakumeengan: emakume protagonistak eredu ekonomiko kooperatiboan" Jardunaldia egingo da, Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Emakumeen Elkarteak (AMCAE) antolatuta eta MAPAk finantzatuta. Cocentaina Kooperatibak Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Saria jaso zuen 2021ean, Aukera Berdintasunaren atalean. Nazioarteko EVOO Lehiaketari eta/edo ekitaldiko jardueren programari buruzko informazio gehiago nahi izanez gero: oli@elcomtat.com | 699 019 545
ZALDI TROTEAK
28/01/2025
RFEAGAS

MD Txip ekonomikoa garatzea afiliaziorako, gaixotasunen diagnostikorako, hautaketa genomikorako PREn eta tresna digitalak erabiltzeko.

Abeltzaintzako Elkarte Aukeratuen Espainiako Errege Federazioak (RFEAGAS) abian jarri du Berrikuntzaren Astea , urtarrilaren 27tik 30era Zoom plataformaren bitartez formatu birtualean burutuko den ekimena eta eguerdiko 12:00etan saio desberdinak izango ditu. Ekitaldi honek Errege Federazioak parte hartzen duen Talde Operatibo Supraautonomikoen aurrerapenak eta emaitzak ezagutarazi nahi ditu eta, hortaz, programazioak talde horien aurkezpena jasotzen du, baita berrikuntzako adituen aurkezpenak eta galdera-sorta bat ere. laguntzaileak. Hitzaldi horietako bigarrena Equigenom Talde Operatiboari buruzkoa da. MD Txip ekonomikoa garatzea afiliaziorako, gaixotasunen diagnostikorako, hautaketa genomikorako PREn eta erabiltzeko tresna digitalak. Aurreikusitako programa hau da: 12:00 : Proiektuaren helburuen aurkezpena – Juan Mª Gallardo, RFEAGASeko zuzendaritza teknikoa. 12:10 : Genomics: The hidden language of DNA – Arancha Rodríguez Sainz de los Terreros, PRE Horse Stud Book-eko zuzendari teknikoa. 12:30 : Genomikaren aplikazioak eta abantailak zaldien sektorean – Pedro Azor, PRE Zaldiaren Stud Liburuaren zuzendariorde teknikoa. ZOOM LOTURA
soroan bazkatzen ari diren behiak
27/01/2025
RFEAGAS

Espainian behi-ekoizpen estentsiboaren hobekuntza teknologikoa

Abeltzaintzako Elkarte Aukeratuen Espainiako Errege Federazioak (RFEAGAS) abian jarri du Berrikuntzaren Astea , urtarrilaren 27tik 30era Zoom plataformaren bitartez formatu birtualean burutuko den ekimena eta eguerdiko 12:00etan saio desberdinak izango ditu. Ekitaldi honek Errege Federazioak parte hartzen duen Talde Operatibo Supraautonomikoen aurrerapenak eta emaitzak ezagutarazi nahi ditu eta, hortaz, programazioak talde horien aurkezpena jasotzen du, baita berrikuntzako adituen aurkezpenak eta galdera-sorta bat ere. laguntzaileak. Hitzaldi horietako lehenengoa BOVIEX 4.0 Talde Operatiboari buruzkoa da eta Espainian Behi Ekoizpen Extensiboaren Hobekuntza Teknologikoa du izenburua. Aurreikusitako programa hau da: 12:00 Proiektuaren helburuen aurkezpena , Juan Mª Gallardo RFEAGASeko zuzendaritza teknikoaren eskutik. 12:10 Ganadu estentsiboa: ongizate iraunkorraren gakoak , Marta Elena Alonso Leongo Unibertsitateko Animalia Ekoizpen Saileko irakasleak aurkeztuta. 12:30 Larreen bilakaera espaziala eta tenporala ezaugarritzeko teledetekzioa , Julio Villodre AgriSat Iberiako Nekazaritza eta Ingurumen Zientzietan doktorea. Galdera txanda batekin amaituko da jardunaldia, ideiak eta ikuspuntuak elkartrukatzea sustatzeko. ZOOM LOTURA
Etiketatze-arauak
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Elikagaien Etiketatzea, Telepresentzia Eguna

Nekazaritzako elikagaien sektoreko eta landa eremuko profesionalen kualifikazioa hobetzea Nekazaritzako elikagaien enpresen etiketatze-baldintza orokorrak ezagutzea, emandako informazioan enpresei kalte larriak eragin ditzaketen akatsak edo hutsegiteak saihesteko, hala nola produktuak erretiratzea, zigorrak, etab. Hartzaileak: Kooperatiba eta elikagaien enpresetako zuzendariak, kudeatzaileak, kudeatzaileak eta elikagaien kalitate eta segurtasuneko teknikariak, ahal dela; eta, oro har, kalitateari, elikagaien segurtasunari eta iraunkortasunari buruzko aholkulariak.
etorri zen
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Upategitik kontsumitzailera: ardoaren erronkak eta aukerak

Jardunaldi honen helburu nagusia ardoaren sektoreko lider eta profesional nagusiak biltzea da , egungo aurreikuspenak sakon aztertzeko eta salmenta garairako eta urteko beste une erabakigarrietarako estrategiak prestatzeko . Ekitaldian, oinarrizko gaiak eztabaidatuko dira, hala nola ardoaren ekoizpenaren proiekzioa , kontsumo-joerak estatuko eta nazioarteko merkatuetan, eta produktu-kategoria desberdinetako prezioen itxaropenak . Horrez gain, merkaturatzeko bide berriek, batez ere merkataritza elektronikoak, eskaintzen dituzten aukerak eta sektorearen hedapenean duten eragina aztertuko da . Topaketa ere plataforma bat izango da industriak ingurune global lehiakor eta etengabe eboluzionatzen duen batean dituen erronkak aztertzeko , balio kateko eragile ezberdinen arteko ideiak trukatzeko eta lankidetzarako espazio bat eskainiz. Ikuspegi horri esker , irtenbide berritzaileak identifikatu eta etorkizuneko erronken aurrean sektorearen posizioa sendotuko dugu . Webinarra: doan
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunak
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

2024ko abenduan helduko da EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen bigarren edizioa!

2024ko abenduaren 10etik 12ra Bruselak EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen bigarren edizioa hartuko du. Urteko ekitaldi honek Europar Batasun osoko nekazaritzako elikagaien sektoreko eragile nagusiak biltzen ditu, nekazaritzaren azken joerak, politika-aukerak eta merkatuaren garapenak eztabaidatzeko, baita ikerketak, berrikuntzak eta teknologia digitalek nekazaritzaren etorkizunean duten eraginaz ere. europarra. Hiru egunez, ekitaldiak nekazaritzako elikagaien sistemako parte-hartzaileen, gizarte zibilaren, akademiaren eta arduradun politikoen arteko elkarrizketarako plataforma paregabea eskainiko du. EBko Nekazaritzako Elikagaien Egunen Programa Nekazaritza eta elikaduraren etorkizuna EBn. Nekazarien ikuspegia nekazaritza modernoari buruz. Nekazarien posizioa elikaduraren balio-katean. EBko nekazaritza-merkatuaren aurreikuspenak. Elikadura burujabetzarako lehiakortasun iraunkorra eta merkataritza politikak. Ikerketa, berrikuntza eta digitalizazioa nekazaritzako elikagaien sektorean. Nekazari gazteentzako erronkak eta aukerak. Informazio praktikoa: Egunak: 2024ko abenduaren 10etik 12ra. Lekua: Brusela, Belgika. Zuzeneko streaming: aldez aurretik erregistratu gabe eskuragarri. Antolatzailea: EBko Nekazaritza eta Landa Garapeneko Zuzendaritza Nagusia. Sare sozialak: Jarraitu ekitaldia #EUAgriFoodDays traolarekin. Ekitaldi honek Europako nekazaritzako elikagaien sektorearen egungo eta etorkizuneko erronkei buruz hausnartzeko aukera emango du, eta NPB eta Europako Itun Berdea bezalako politikek nola lagun dezaketen nekazaritza berdeagoa, bidezkoagoa eta lehiakorragoa eraikitzen.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum nazioarteko lankidetza-ekimena da, Europako Mikologia Institutuak ( EMI ) diseinatu eta sustatua, eta etxeko eta profesionaletako sukaldeetan Europako boiluraren erabilera arduratsua sustatzeko helburuarekin sortu zen. Trufaren sektorean nazioarteko erreferentziazko topaketa bihurtuta, Trufforum urtero egiten da boiluraren balioei eta kulturari ahalik eta hedapen handiena emateko helburuarekin. Boilurra zalea bazara edo haiekin inoiz harremanik izan ez baduzu ere, behar duzun guztia ikasteko eta munduko gastronomiaren produktu ikonikoenetako bat gozatzeko lekurik egokiena zaude. Ez galdu aukera eta murgil zaitez gurekin lurreko erraietan trufaren inguruko guztia ezagutzeko. Ongi etorri Trufforum-era!
etorkizuneko elikagaiak
29/11/2024
CDTI

Europako lankidetzak: aukera bat nekazaritzako elikagaien sektorerako

Kofinantzatutako Europako lankidetzak I+G finantzatzen duten estatuko eta eskualdeko erakundeen elkarteak dira, baita ikerketa erakundeak eta Europako Batzordea ere. Bere eginkizuna sektore zehatzetan zientziaren aurrerapena sustatzea da. Nekazaritzako elikagaien arloan, hainbat lankidetza abiarazi dira, besteak beste, FutureFoodS eta Agroecology . Bere jardueretako bat da nekazaritzako elikagaien alorreko I+G+b proiektuak finantzatzeko deialdiak abiaraztea, zeinen bidez erakunde publiko zein pribatuek nazioarteko I+G+b proiektuetan parte hartzeko finantzaketa lor dezaketen. Etor zaitez gurekin 2024ko azaroaren 29an, ostirala, 10:00etatik 12:00etara , sareko ekitaldi batean, non lankidetza horien berri, eta Espainiako erakundeek lehen deialdian parte hartzeko baldintzak eta baldintzak azalduko dira. FutureFoodS eta bere finantzaketa-laguntzen onuradun. Konektatu taldeen bidez: https://bit.ly/WebinarFutureFoodS
Carina Panel Nazionala
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Transferentzi Eguna. CARINA Proiektu Nazionala

CARINA lau urteko Nazioarteko Berrikuntza Ekintza bat da (2026ko urrira arte), Europar Batasunak lagunduta Horizon Europe programaren esparruan. Proiektua nekazaritza sistema jasangarri eta dibertsifikatu berrietan zentratzen da, bi olio-haziak barne, carinata eta camelina, iLUC baxuko lehengai anitz hornitzeko gai diren bio-ekonomiari.
Robotika
28/11/2024
Instituto Tecnológico de Aragón

Etorkizuneko nekazaritza: Robotika eta nekazaritzako elikagaien sektorerako irtenbide berriak

Aragoiko Nekazaritza eta Abeltzaintza Ekoizpen Bideen Klusterrak (CAMPAG) eta Aragoiko Institutu Teknologikoa ITA, pozik gonbidatzen zaituzte “Etorkizuneko Nekazaritza: Robotika eta irtenbide berriak nekazaritzako elikagaien sektorerako ” Elkarrizketara. Nekazaritzako elikagaien sektorerako etorkizuneko teknologiak eta irtenbideak aztertuko ditugu, robotikan eta automatizazioan arreta jarriz. Joerei, enpresen egungo beharrei eta merkatuaren itxaropenei buruz hitz egingo dugu.
ii NEKAZARITZA INGENIARITZAREN BILTZARRA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

Nekazaritza Ingeniaritzaren II

Nekazaritza Ingeniaritzako II. Kongresua, Espainiako Nekazaritzako Ingeniari Teknikoen Elkargo Ofizialen Kontseiluak eta Col·legi Official d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunyak antolatuta, azaroaren 13tik 14ra bitartean egingo da Goi Mailako Eskolan. Nekazaritzako Elikagaien eta Basogintzako Ingeniaritza eta Albaitaritza Lleidako Unibertsitatean . Bere zazpi saioetako gai nagusien artean , uraren kudeaketa, elikadura katea, nekazaritza-voltaikoa, berdeguneak eta hiri-zuhaitzak, basoen kudeaketa hidrologikoa eta landareen osasuna daude. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Hausnarkari txikien hobekuntza genetikoan aplikatutako teknologia berriak
30/10/2024
CERSYRA-IRIAF Centro Regional de Selección y Reproducción Animal.

Hausnarkari txikien hobekuntza genetikoan aplikatutako teknologia berriak

Animalien Hautaketa eta Ugalketa Eskualdeko Zentroak (CERSYRA-IRIAF) hausnarkari txikien hobekuntza genetikoari aplikatutako azken teknologiei buruzko ikastaroa antolatzen du. Ekitaldia datorren astelehenean izango da CERSYRAko instalazioetan, Avda del Vino 10, Valdepeñas (Ciudad Real) , eta 09:00etatik 14:00etara izango da. Ikastaroaren helburua da laborategiek abeltzaintzako sektoreari eskain diezazkioketen zerbitzuak eta haien behar zehatzetara nola egokitu azaltzea. Egunean zehar, CERSYRAren instalazioetara bisita egingo da, bertan Ugalketa, Genetika Molekularra eta Laktologia sailak, baita bere gaztandegi esperimentala ere. Hausnarkari txikien hobekuntza genetikoan genetika molekularraren aplikazioa, identifikazio genetikoa eta genealogiaren kontrola, hobekuntza genetikoko programak eta lortutako lorpenak, eta aurrerapen horiei eusten dieten tresna analitikoak ere aztertuko dira. Ikastaro hau aukera bikaina da ardi eta ahuntz hazkuntzan garapen genetikoa hobetzen duten teknologia aurreratuetan eguneratuta egon nahi dutenentzat. PROGRAMA | IZEN-EMATEA