Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
Rural Alliance logotipoa
28/04/2025
Alianza Rural

Karbonoaren teknologia eta nekazaritza Agroforum 2025eko gai nagusien artean

Apirilaren 28 eta 29an Madrilgo IESE Business School-en ospatuko den Agroforum jardunaldia nekazaritza sektoreari buruzko eztabaida estrategikorako topagunea izango da, sektoreak dituen erronkak eta aukerak aztertuz. Bi egunetan —'Landaldea eta ingurumena' eta 'Nekazaritzako ekoizpena eta ura'—, estatuko eta nazioarteko adituek funtsezko gaiak jorratuko dituzte, besteak beste: • Abeltzaintza estentsiboa. • Turismoa eta nekazaritza sektorea. • Karbonoaren laborantza. • Uraren kudeaketa. • Egur-laboreak: Espainiako nekazaritza eta ekonomiarako potentziala. • Teknologia eta nekazaritza sektorea . • Azpiegitura hidraulikoak ingurunera egokitzea nekazaritza sektorean. Programak mahai-inguruak, hitzaldiak eta networking aukerak izango ditu , enpresaburuen, ikertzaileen, administrazio publikoen eta landa sektoreko elkarteen parte-hartzearekin. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
07/04/2025
Interempresas

Ahuntz sektorearen erronkak 2025ean: Errentagarritasuna ahuntz esnearen ekoizpenean

Espainian ahuntz-sektorea ziurgabetasun handiko garaia bizi da, ahuntz-esnearen prezioen gorabeheren eta inputen kostuaren ondorioz. Errentagarritasuna mantentzeko, funtsezkoa da ekoizpen-kate osoan eraginkortasuna optimizatzea eta informazio tekniko zehatza izatea. Hori dela eta, TIERRAS Caprinok eta Cabraespañak , sektoreko elkarteekin batera, jardunaldi digital bat antolatzen dute, egungo egoera aztertu eta errentagarritasuna eta eraginkortasuna hobetzeko estrategiak eskainiko dituzten adituekin. Erronkak izan arren, ahuntz-sektoreak etorkizun oparoa du, bere produktuen kalitateak eta merkatuaren eskakizun berrietara egokitzeko gaitasunak lagunduta. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
aurreko ekitaldiko argazkia
07/04/2025
KM ZERO

Nekazaritzako elikagaien berrikuntza Food Changemakers think tank-en agendan dago datorren apirilean Madrilen egingo duen bilerarako.

Apirilaren 7an , Madrilek The Food Changemakers- en bilera berri bat hartuko du, nekazaritzako elikagaien sektorea eraldatzeko Europako think tank handiena. KM ZERO Food Innovation Hub espainiar erakundeak sustatutako aditu foro honek epe luzerako politikak, estrategiak eta araudiak formulatzean benetako eragina sortu nahi du elikagaien industrian. Tramo gune gastronomikoan egingo den ekitaldian hainbat mahai-inguru izango dira sektorearen erronka nagusiak jorratuz. Eztabaidatuko diren gaiak honako hauek dira : geopolitika eta hornikuntza-katea, berrikuntza irekia, uraren kudeaketa, nekazaritzaren etorkizuna, dekarbonizazioa, elikadura aurreratua eta iraupena, janari-zerbitzua eta txikizkako salmenta, elikagaien segurtasuna, adimen artifiziala eta merkatuaren joerak, proteina berriak eta elikagaien xahutzea murriztea . Topaketa honek liderrak eta adituak bilduko ditu elikagaien etorkizunerako irtenbide berritzaile eta iraunkorrak sustatzeko.
Berrikuntza eta eraginkortasun ekonomikoa EVOOaren mekanizazioan eta ekoizpenean
03/04/2025
IRTA

Berrikuntza eta eraginkortasun ekonomikoa EVOOaren mekanizazioan eta ekoizpenean

Jardunaldi honetan oliba-inausketa mekanizatuaren aplikazio teknikoa aztertzeko proiektu pilotu baten helburuak eta hasierako emaitzak aurkezten dira Kataluniako oliba-ekoizle nagusietan. Proiektu honek hazkuntza eta ekoizpen begetatiboa optimizatzeko duen eraginkortasuna zehaztea du helburu, agronomia, produkzio eta ekonomia mailan eskuzko inausketarekin alderatuz. Oliba-olioa ekoizteko hiru sistema nagusiekin egindako saiakuntza esperimentalaren ekoizpen-emaitzak ere aurkezten dira: intentsiboa, dentsitate handikoa eta superintentsiboa, bihurketa-estrategi ezberdinen erantzuna aztertzen da, produktibitatea berreskuratzeko helburuarekin. Plaza mugatuak PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
Figaneko kartela
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

GO E-LocalHUB aurkezpena (FIGAN 2025)

FIGAN 2025 azokan GO E-LocalHUB berriaren aurkezpen mahai-ingurua.
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Olibondoen Nazioarteko Foroa
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V EVOO Nazioarteko Foroa Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

Nekazaritza Kooperatiba Katolikoa COOP. V. de Cocentaina , Fira de Tots Sants-en lankidetzarekin, Cocentainako Udalak , Nazioarteko Bosgarren HOBO Foroa, Jardunaldi Teknikoak eta HABE Lehiaketa antolatzen ditu. Bosgarren urtez jarraian, topaketa honek Oliba Olio Birjina Estrako sektorea bilduko du Cocentainan (Alacant) hiru egunez. Saio tekniko interesgarriak, mahai-inguruak eta hitzaldiak, showcooking-ak eta dastaketak publikoarekin elkarreraginarekin eta, jarduera nagusi gisa, Nazioarteko EVOO Lehiaketa, zeinaren sariak ekitaldiaren hirugarren eta azken egunean, 2025eko urtarrilaren 31n, ostirala, banatuko baitira. Valentziako Erkidegoko Dastaketa Ofizialeko Epaimahai entzutetsuak bost kategoriatan ematen dituen sariak dira: hiru sari kategoria orokorrean eta bi sari berezi: EVOO ekologiko onenari eta Valentziako Erkidegoko EVOO onenari. Sari hauek, erakundeak oliba-olio birjina estra sustatzeko eta defendatzeko egindako lanagatik pertsonaia edo entitate ezberdinei egindako aitorpenarekin osatzen dira. Urtarrilaren 29an, asteazkena, "EHAZ emakumeengan: emakume protagonistak eredu ekonomiko kooperatiboan" Jardunaldia egingo da, Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Emakumeen Elkarteak (AMCAE) antolatuta eta MAPAk finantzatuta. Cocentaina Kooperatibak Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Saria jaso zuen 2021ean, Aukera Berdintasunaren atalean. Nazioarteko EVOO Lehiaketari eta/edo ekitaldiko jardueren programari buruzko informazio gehiago nahi izanez gero: oli@elcomtat.com | 699 019 545
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

AGROEXPO nazioarteko azoka

Agroexpo Extremadura eskualdeko nekazaritza azoka nagusietako bat da, non makineria, nekazaritza teknologia eta nekazaritza sektorerako zerbitzuen berrikuntzak aurkezten diren. Zehaztasun eta nekazaritza iraunkorreko azken joerak eta aurrerapenak ezagutzeko aukera da. DESKRIBAPENA 20.000 m²-ko erakusketa. 4 pabilioi estali handi. Instalazio berritzaileak. Hitzordua profesional, fabrikatzaile eta banatzaileekin. Jardunaldiak, Aurkezpenak eta Jardunaldiak
Etiketatze-arauak
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Elikagaien Etiketatzea, Telepresentzia Eguna

Nekazaritzako elikagaien sektoreko eta landa eremuko profesionalen kualifikazioa hobetzea Nekazaritzako elikagaien enpresen etiketatze-baldintza orokorrak ezagutzea, emandako informazioan enpresei kalte larriak eragin ditzaketen akatsak edo hutsegiteak saihesteko, hala nola produktuak erretiratzea, zigorrak, etab. Hartzaileak: Kooperatiba eta elikagaien enpresetako zuzendariak, kudeatzaileak, kudeatzaileak eta elikagaien kalitate eta segurtasuneko teknikariak, ahal dela; eta, oro har, kalitateari, elikagaien segurtasunari eta iraunkortasunari buruzko aholkulariak.
egunak
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Landare ekoizpen tekniken nazioarteko azoka

Foro hau nekazaritza-berrikuntzan adituak biltzen dituen ekitaldia da, teknologia berriei, nekazaritza-praktika jasangarriei eta nekazaritzari aplikatutako bioteknologiaren alorreko aurrerapenei buruz eztabaidatzeko.
etorri zen
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Upategitik kontsumitzailera: ardoaren erronkak eta aukerak

Jardunaldi honen helburu nagusia ardoaren sektoreko lider eta profesional nagusiak biltzea da , egungo aurreikuspenak sakon aztertzeko eta salmenta garairako eta urteko beste une erabakigarrietarako estrategiak prestatzeko . Ekitaldian, oinarrizko gaiak eztabaidatuko dira, hala nola ardoaren ekoizpenaren proiekzioa , kontsumo-joerak estatuko eta nazioarteko merkatuetan, eta produktu-kategoria desberdinetako prezioen itxaropenak . Horrez gain, merkaturatzeko bide berriek, batez ere merkataritza elektronikoak, eskaintzen dituzten aukerak eta sektorearen hedapenean duten eragina aztertuko da . Topaketa ere plataforma bat izango da industriak ingurune global lehiakor eta etengabe eboluzionatzen duen batean dituen erronkak aztertzeko , balio kateko eragile ezberdinen arteko ideiak trukatzeko eta lankidetzarako espazio bat eskainiz. Ikuspegi horri esker , irtenbide berritzaileak identifikatu eta etorkizuneko erronken aurrean sektorearen posizioa sendotuko dugu . Webinarra: doan
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum nazioarteko lankidetza-ekimena da, Europako Mikologia Institutuak ( EMI ) diseinatu eta sustatua, eta etxeko eta profesionaletako sukaldeetan Europako boiluraren erabilera arduratsua sustatzeko helburuarekin sortu zen. Trufaren sektorean nazioarteko erreferentziazko topaketa bihurtuta, Trufforum urtero egiten da boiluraren balioei eta kulturari ahalik eta hedapen handiena emateko helburuarekin. Boilurra zalea bazara edo haiekin inoiz harremanik izan ez baduzu ere, behar duzun guztia ikasteko eta munduko gastronomiaren produktu ikonikoenetako bat gozatzeko lekurik egokiena zaude. Ez galdu aukera eta murgil zaitez gurekin lurreko erraietan trufaren inguruko guztia ezagutzeko. Ongi etorri Trufforum-era!
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Ekitaldiaren kartela
28/10/2024
SEPOR

SEPAR

Lorcako abeltzaintza, industria eta nekazaritzako elikagaien azokaren 57. edizioa, SEPOR, 2024ko urriaren 28, 29, 30 eta 31n ospatuko da Murtzian, Lorcan. Bere programazioak sektorerako produktu eta soluzio berrien aurkezpena barne hartzen du, baita hitzaldi eta aurkezpen egitarau zabala ere.
Nekazaritzako Elikagaien Hornikuntza Katearen Jardunbide Egokien Foroaren 4. bilera
09/10/2024
EU CAP NETWORK

Nekazaritzako Elikagaien Hornikuntza Katearen Jardunbide Egokien Foroaren 4. bilera

Nekazaritzako Elikagaien Hornikuntza Katearen Jardunbide Egokien Foroaren 4. bilera urriaren 9an izango da oraindik zehazteke dagoen tokian. Aurreko Foroko bileren emaitzetatik abiatuta, ekitaldi honek balio-katean aktiboki parte hartuz ekoizleek errendimenduak handitzeko dituzten hainbat modu aztertuko dituzte. Bileraren xehetasunak zabaltzeko zain. Ingelesez.
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
arrosa multzo bat
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora lorezaintzako ekitaldi profesional bikaina da. Landare, lore, paisaia, lorezaintza, teknologia eta brikolajea lorategien negozioaren barruan merkataritza- eta prestakuntza-eskaintza handiena sektoreko egutegi profesionalean. Ekitaldiaren egitaraua kontsultatzeko egin klik hemen
ardoaren plataforma teknologikoaren jardunaldi teknikoaren kartela
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Wine Technology Platform 2024ren Jardunaldi Teknikoa

Gaztela eta Leongo Gobernuko Nekazaritzako Teknologia Institutuak ( ITACyL ) eta Ardoaren Teknologia Plataformak ( PTV ) antolatutako Jardunaldi Teknikoak ardoaren sektoreko berrikuntza nabarmentzea du helburu. Egunean zehar, ITACyL, CDTI eta upategietako ordezkariek hainbat aurkezpen egingo dituzte proiektu berritzaileei eta sektoreko berrikuntzari eta ardogintzaren sektorerako berrikuntza publiko eta publikorako finantzaketari buruzko bi mahai-inguru. PROGRAMA | Doako IZEN - EMATEA | Kokapena | Ekitaldiaren informazioa eta jarri harremanetan comunicacion@ptvvino.com