Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
ekitaldiaren kartela
27/03/2025
FIDER

Landa Ekonomiaren Nazioarteko Azoka

Landa Ekonomiaren Nazioarteko Azoka landa eremuan berrikuntzarekin eta iraunkortasunarekin konprometitutako enpresa, administrazio eta profesionalen topaleku gisa sortu zen. Adituen aurkezpenen, eztabaidaren eta funtsezko 10 ekimenen aurkezpenaren bidez, uraren, energiaren, adimen artifizialaren, hirigintzaren, hezkuntzaren eta besteren inguruko irtenbideak jorratuko dira. Landa munduaren etorkizuna irudikatu eta posible egiteko pentsatutako ekitaldia. IZEN-EMATEA
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.
CDTI mintegia I+G+b proiektuen aholkularientzat
14/10/2024
CDTI

Europar Batasuneko I+G+B proiektuen aholkularientzako mintegia

Irailaren 5era arte, I+G+B proiektuak sustatzen hasi nahi duten profesionalek 2024ko urriaren 14tik 17ra bitartean CDTIk antolatzen duen Europar Batasuneko I+G+B Proiektuen Aholkularien Mintegi berrian parte hartzea eska dezakete. Horizon Europen parte hartzeko gaitasuna duten erakundeei zuzendutako ekitaldiaren XXIX. edizioa da hau, eta zehazki, Europako Batasunak finantzatutako ikerketa, garapen teknologiko eta berrikuntzako jardueretan Espainiako entitateen parte-hartzea laguntzea duten pertsonei Horizon Europe eta horrekin lotutako ekimenen bidez. Helburua da parte-hartzaileek beharrezko gaitasunak eskura ditzatela beren ikertzaileei, haien erakundeei edo beste entitate batzuei aholkularitza emateko, euren proposamenak Horizon Europe deialdietara bideratu eta egokitzeko , beste erakunde batzuekin sarean lan eginez. Gainera, I+G+B proiektuak ezagutzen dituzten bertaratutakoentzat, Mintegiak beren eskumen-eremuko proposamenak prestatzen eta prestatzen laguntzen du. Mintegiak bost modulu ditu: I. Modulua.- Horizon Europe-ren ikuspegi orokorra, egitura eta edukia . II. Modulua.- Parte-hartze prozesua . III modulua.- Horizon Europe-ren lehentasun tematikoak . IV Modulua.- Proposamenak prestatzeko prozesua . V. Modulua.- Ebaluazio prozesua . Parte-hartzaile bakoitzeko matrikula 375 eurokoa izango da (BEZ barne). GORRIAK ETA ZALANTZAK | INFORMAZIOA ETA AGENDA | IZEN-EMATEA 23:00 ARTE. 2024KO IRAILAREN 5etik aurrera
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
Logotipoa World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Untxiaren Munduko Kongresua

13an Untxiaren Munduko Kongresuaren edizioa urriaren 2tik 4ra ospatuko da Tarragonan PROGRAMA
arrosa multzo bat
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora lorezaintzako ekitaldi profesional bikaina da. Landare, lore, paisaia, lorezaintza, teknologia eta brikolajea lorategien negozioaren barruan merkataritza- eta prestakuntza-eskaintza handiena sektoreko egutegi profesionalean. Ekitaldiaren egitaraua kontsultatzeko egin klik hemen
Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia
18/09/2024
AESAN

Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia

2024ko irailaren 18tik 19ra , Elikagaien Zentro Nazionalak, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziaren (AESAN) mendekoa, Elikagaiekin Kontaktuan dauden Materialei buruzko Jardunaldi bat antolatuko du Majadahondan (Madril) duen egoitzan. Ekitaldia Europako Kontseiluaren eta AESANen Sendagaien eta Osasunaren Kalitatearen Europako Zuzendaritzak (EDQM) antolatu du, “Elikagaien kontaktuan dauden materialen eta artikuluen azken garapenak” izenburupean. Ekitaldia elikagaiekin kontaktuan dauden materialen industriako profesional guztiei zuzenduta dago, kontrol ofizialeko laborategiei, Europako eta estatuko agintariei, baita nazio mailako arduradunei ere. Norberaren parte-hartzea doakoa da (erregistroa eta erabilgarritasunaren arabera) eskumena duten agintari nazionaletako langileek, Europako agintariek eta kontrol ofizialeko laborategietako ordezkariek; sektore pribatuko bertaratzen direnei, berriz, 400 euroko kostua izango du ordezkari bakoitzeko. PROGRAMA
Nazioarteko Transferentzia Ereduei buruzko Jardunaldia: unibertsitatea eta enpresa UPM udako unibertsitatean
03/07/2024
UPM

"Nazioarteko transferentzia ereduak: unibertsitatea eta enpresa" hitzaldia UPM udako unibertsitatean

Uztailaren 3an, Boadilla del Monte Campuseko EIV-UPM 2024 jardueren programaren barruan dagoen "Nazioarteko Transferentzia Ereduak: unibertsitatea eta enpresa" jardunaldia egingo da. Zientziaren eta enpresaren arteko transferentzia eta lankidetza Espainiako STI sistemaren ahulgune nagusietako bat da, baina baita aurrera egiteko aukera handienetako bat ere. Unibertsitateak Zientzia eta Berrikuntza Sisteman transferentzia eta lankidetza sustatzeko oinarrizko oinarriak ezarri behar ditu. Hori dela eta, UPM-k egun hau antolatzen du, eta honako gai hauei buruzko bi mahai-ingururekin osatzen da: Nazioarteko Transferentzia Ereduak. Nazioarteko Esperientzien Unibertsitatea - Enpresa DOAKO IZEN-EMATEA
behi-haragiaren nazioarteko 2. kongresuaren irudia
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

Okelaren Nazioarteko II

Presentzial eta online kongresua non teknikari eta abeltzainek aukera izango dute gizarteak behi-haragiaren sektoreaz duen irudian eta zein palanka aktibatu behar diren aurrez pentsatutako ideiei buelta emateko. Kongresuaren TRANSMISIOA-streaming PROGRAMA | IZEN-EMATEA | KOKAPENA | HARREMANETARAKO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Hegaztien Europako XVI
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

Hegaztien Europako XVI

Mundu osoko profesionalek eta hizlari adituek hegazti-hazkuntzaren arlo guztietako azken aurrerapen zientifikoak aurkezten dituzte. Erakusketa komertzialetarako espazio bat ere izango du Kongresuak, baita hegazti-sektoreko Europako enpresa aktiboenen dibulgazio zientifikorako satelite-konferentziak ere. PROGRAMA ZIENTIFIKOA | Izen-ematea | Kokapena | Informazioa eta harremanetarako 34 963 528 181 | info@epc2024.com
Food Sure aurreko ekitaldi bateko irudia
20/06/2024
FOOD FOR SURE SUMMIT

Food Sure Summit 2024

Kongresua elikagaien adituekin industriako azken aurrerapenak ezagutzeko eta aztertzeko, kasu praktikoak eta elikagaien segurtasunari, kalitateari eta fabrikazio-praktikei buruzko esperientzia baliotsua partekatzeko. Gailurraren programa kontsultatzeko egin klik hemen
IFAMA 2024 kongresua
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Espainia 2024

IFAMA 2024 Spain -en 34. edizioa Nekazaritza Kudeaketako Elkarteen Nazioarteko Federazioak (IFAMA) antolatutako ekitaldi bat da, eta sinposio bat, kasu-azterketa-lehiaketa eta Enpresa Foro bat ditu, non ideiak eta abangoardiako ideiak partekatzen diren gaien inguruan, hala nola, bilakaera eta ekoizpenaren eraldaketa, lehiakortasun ekonomikoa eta jasangarritasuna legediaren eta eragin sozialaren bidez. PROGRAMA | BIDEOA | SARRERAK
ASINCAR logotipoa
14/06/2024
ASINCAR

HACCP sistemaren egiaztapenak eta baliozkotzeak Codex Alimentarius berriaren arabera

Kontzeptuak eguneratzeko eta gauzatzeko jardunaldi teknikoa HACCP Sistemaren hasierako baliozkotzea, egiaztatzea eta berriro aztertzea (Arriskuen Analisia eta Kontrol Puntu Kritikoak) EDUKIA | INSKRIPZIOA
Guijueloko haragi industriaren AZOKA
11/06/2024
FIC

Guijueloko haragi industria azoka

Haragiaren Industria Azoka non haragi zaleak, arloko adituak eta teknologia eta produktuen azken joerak bat egiten duten haragiaren industriaren mundu zirraragarrian aurkikuntza eta lankidetza esperientzia paregabea eskaintzeko. Programa kontsultatzeko egin klik hemen