Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
24/04/2025
LIFE BIOBEST

#LIFEBIOBEST eta #ECESP: Biohondakinen kudeaketa eraginkorra sustatzea Europan

EBko hitzaldi zirkularrak Ekonomia Zirkularren Eragileen Europako Plataformaren truke-proiektua da ( ECESP -European Circular Economy Stakeholder Platform). Bere helburua plataformako ekonomia zirkularreko gaiei buruzko interakzioa eta eztabaida sustatzea da. Interesdunek eurek abiarazten dituzte gaiak. Hauek hainbat forma izan ditzakete: sareko ekitaldiak: tailerrak, mintegiak, eztabaidak edo galdera-erantzun saioak. Ondoren, eztabaidak zuzenean egiten dira plataformaren komunikazio bideetatik. #EUCircularTalks-ek komunikazio-kanal guztiak erabiltzen ditu komunitatea informatzeko eta ekonomia zirkularraren inguruko eztabaida sustatzeko. EU Circular Talk bakoitzaren emaitzak laburbildu eta argitaratzen dira ECESP plataforman. Hurrengo ekitaldia "Bio-hondakinen kudeaketa eraginkorra lortzea Europan: faktore gakoak eta aurrerapena urtebetera bio-hondakinen bilketa bereizteko EBren mandatua"-ri buruzko webinar bat izango da. Europako Circular Economy Stakeholder Platform-ek antolatutako webinar honek Europako hiri-hondakinen bilketa bereiziaren egoera ebaluatu eta kontinentean bio-hondakinen kudeaketan benetako iraultza bultzatzeko behar diren neurriei buruz eztabaidatzea du helburu. Nola bultzatu ditzakete politikak eta tresna ekonomikoek bilketa tasa handiagoak, kalitatea hobetzea eta, azken finean, materia organikoa eta mantenugaien itzulera handiagoa gure lurzoruetara? Programa: Biohondakinen kudeaketaren egoera bereizketa betebeharretik urtebetera Biohondakinak bereizteko betebeharraren lehen urteurrenaren inguruko hausnarketa eta 2025ean zer espero - Ingurumen DG (baieztatzeko) Biohondakinen kudeaketaren egoera Europan: BIC/ZWE azken txostenaren aurkezpena - Michele Giavini, Italiako Konpostaje Partzuergoa (CIC) Galderak eta Erantzunak Life BIOBESTen politika-gomendioak eta praktika onak LIFE BIOBEST politika-gomendioak hiri-hondakinetatik materia organikoa eta mantenugaiak berreskuratzea optimizatzeko - Manon Jourdan, Zero Waste Europe (ZWE) Tresna ekonomiko eraginkorrak eta gobernantza ereduak udal biohondakinen kudeaketa eraginkorrerako – Gemma Nohales, ENT Fundazioa Tokiko eragileen adibideak: politika eta estrategia arrakastatsuak Udal biohondakinen bereizketa helburu kuantitatiboen bidez eta udalentzako laguntzaren bidez – Nico Vanaken, OVAM Biohondakinen kantitatea eta kalitatea hobetzea tresna ekonomikoekin: Kataluniako zabortegien gaineko zerga eta itzulketa sistema - Francesc Giro, Hondakinen Kataluniako Agentzia (ARC) Ongarri organiko zirkularrak hartzea sustatzeko ekintza bateratuak sustatzea: Esloveniako BIOEAST HUB-en esperientzia – Marco Segovia, Circular Change Ekitaldi hau EBk finantzatutako LIFE BIOBEST proiektuaren barruan dago , zeinak Europan zehar biohondakinen kudeaketan eta birziklapenean praktika onak zabaltzea helburu duena. IZEN-EMATEA
olio prentsa
09/04/2025
MAPA

Saudiko Ingurumena Zaintzeko Zentro Nazionaleko ikasleek bisitatu dute Simbioliva GO-a ezagutzeko

Simbioliva Talde Operatiboak apirilaren 9an aurkezpen informatiboa egitea aurreikusten du Fuente de Piedrako Orujera Foru Konferentzian. Hezkuntza-erakunde batek Malagako Unibertsitatearekin (UMA) elkarlanean zuzendutako prestakuntza-programa baten baitan, NCECeko (Saudi Arabiako Ingurumenaren Kontrolerako Zentro Nazionala) ikasleak gunea bisitatuko dute eta Simbioliva Talde Operatiboaren proiektua ezagutuko dute. Helburua da alperujoa balorizatzeko Espainiako eredua ezagutaraztea, bai eta azpiproduktu honi aplikatzen zaizkion I+G+B alternatiba eta ekimen ezberdinak, eta GO hau alperujoaren erabileran berrikuntzarako erreferente gisa aurkeztea, mundu osoko beste nekazaritza sektore batzuen inspirazio gisa balio duena.
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
LANDARE ERMINAK
25/03/2025
Plataforma Tierra

"Nekazaritzako Elikagaien Sektoreko Iraunkortasun Adierazleak. 2024 Txostena" txostenaren aurkezpena

Cajamarrek Madrilgo Unibertsitate Politeknikoko CEIGRAMek egindako Nekazaritzako Elikagaien Sektorearen 2024ko Iraunkortasun Adierazleen Txostenaren bigarren edizioa aurkeztu du. Eguneratze honek sektorearen iraunkortasuna ekonomia, gizarte eta ingurumen ikuspegitik aztertzen duen argitalpen aitzindari bat finkatzen du, Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Sistemaren Behatokiaren osagarri. Edizio berri honetan, adierazle nagusiak berrikusi eta eguneratu dira, datu berriak sartuz haien erabilgarritasuna hobetzeko. Aurkezpen saioan, txostenaren egileek euren aurkikuntzak partekatu eta nekazaritzako elikagaien sektoreko iraunkortasunaren etorkizunaz eztabaidatuko dute. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
05/03/2025
IFAPA

Nekazaritzako ustiategietako landare-hondarrak balioestea. CompostAnd eta Gasolive proiektuak.

Konpostaren proiektuen ezagutza eta hedapena transferitzera zuzendutako konferentzia (esperimentazioa eta transferentzia hondakin organikoen berrerabilpenari eta konpostatzeari buruz, Mendebaldeko Andaluziako lurzoru zabal eta fruta berrerabilgarrienak) eta gasolioa (oliba-produktuak gasifikatzeko sistema baten erakustaldia eta oliba olioa energia eta ongarri organikoak eskuratzeko sistema baten erakustaldia);; nekazaritza-sektorean landare-hondakinen kudeaketa iraunkorra sustatzea helburu dutenak. Izen-ematea IFAPAren webgunearen bitartez formularioa bidalita edo formacion.alcala.ifapa@juntadeandalucia.es helbide elektronikora Edukiak Egunaren aurkezpena. "CompostAnd" Proiektuaren aurkezpena. Landare-hondarrekin soilik egindako konpostaren propietateak. "Gasolive" proiektua, oliba-hondaretatik energia lortzea. Biochararen erabilera eta lurzorurako dituen onura nagusiak. Biogasa, landare-hondakinetatik erregaia sortzen duena. Kodigestioa eta ekonomia zirkularra: laranjak, biogasa eta konpostajea. Konpost plantara bisita. IZEN-EMATEA | ESKABIDE ORRIA
ekitaldiaren kartela
26/02/2025
FEV

Rebo2Vino Talde Operatibo Supraautonomoaren amaiera ekitaldia

Rebo2Vino Talde Operatibo Supraautonomoaren amaiera ekitaldia “Ekonomia zirkularra beirazko botilak berrerabiltzeko ardoaren sektorean: inpaktuen eta bideragarritasunaren azterketa, eta tresna digitalen diseinua” otsailaren 26an egingo da Madrilen, eta bertan ateratako emaitza eta ondorio nagusiak aztertuko dira. Proiektua 2025eko martxoan amaitzen da eta ia 29 hilabeteko exekuzioan iraun du eta horietan bi proba pilotu garatu dira (Katalunian eta Jerezen) eta Bizi-zikloaren analisiaren inpaktu-kategoria guztiak aztertu dira, ardoaren sektorean berrerabilpen-eredu bat ezartzearen ingurumen- eta ekonomia-bideragarritasuna zehazteko. Horrez gain, oztopo eta puntu kritiko nagusiak identifikatu dira, eta nazio mailan etorkizunean ezartzeko lagungarriak izango diren hainbat tresna garatu dira. Espainiako Ardoaren Federazioak (FEV) oso balorazio positiboa egin du nazio mailan sektorearentzat estrategikotzat jotzen den proiektu honen inguruan, eta Europa mailan emaitzak aurreratzen eta eskalatzen jarraitzeko oinarriak ezartzen dituena. Landa Garapeneko, Berrikuntzako eta Nekazaritzako Elikagaien Prestakuntzarako Zuzendaritza Nagusiak Talde Operatibo honi emandako laguntza eskertu nahi du, zeinaren finantzaketa EBko Hurrengo Belaunaldiko Funtsen bidez proiektua garatzeko eta espero ziren emaitzak lortzeko giltzarri izan baita. Itxiera ekitaldia 13:00etarako dago aurreikusita, eta, ondoren, aperitifa izango da eta bertan ardo pilotuak erakutsiko dira proiektuan diseinatutako botila berrerabilgarriarekin.
GERTAERAKO KARTELA
12/02/2025
PDApp

PDApp Talde Operatiboaren emaitzen zabalkundea, nekazaritzako elikagaien sektoreko hondakinen aurka, Bartzelonan

PDApp Talde Eragileak garatutako “ Nekazaritzako elikagaien sektorean zero zabor eredu digital baterantz aurrera ” proiektuaren emaitzen zabalkundearen hiru egunetako hirugarrena. Jardunaldiak, batez ere, balio-kate osoko entitateetako ordezkariei zuzenduta daude. Baina baita interesa duten beste eragile batzuei ere, hala nola berrikuntza eta ikerketa zentroei, administrazio publikoei eta prentsa espezializatuari. Galera eta Hondakinak Prebenitzeko Planak digitalizatzeko GO PDApp-ek garatu duen laguntza-zerbitzuari buruzko xehetasunak emango dira , dagoeneko plataforma digitalarekin lan egiten duten enpresen lekukotasunekin. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
GERTAERAKO KARTELA
29/01/2025
PDApp

PDApp Talde Operatiboaren emaitzen zabalkundea, nekazaritzako elikagaien sektoreko hondakinen aurka, Vigon

PDApp Talde Eragileak garatutako “ Nekazaritzako elikagaien sektorean zero zabor eredu digital baterantz aurrera ” proiektuaren emaitzen zabalkundearen hiru egunetako lehenengoa. Jardunaldiak, batez ere, balio-kate osoko entitateetako ordezkariei zuzenduta daude. Baina baita interesa duten beste eragile batzuei ere, hala nola berrikuntza eta ikerketa zentroei, administrazio publikoei eta prentsa espezializatuari. Galera eta Hondakinak Prebenitzeko Planak digitalizatzeko GO PDApp-ek garatu duen laguntza-zerbitzuari buruzko xehetasunak emango dira , dagoeneko plataforma digitalarekin lan egiten duten enpresen lekukotasunekin. Hurrengo dibulgazio egunak otsailaren 5ean Torre Pachecon (Murtzia) eta otsailaren 12an Palafolls (Bartzelona) antolatu dituzte. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
egunak
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Landare ekoizpen tekniken nazioarteko azoka

Foro hau nekazaritza-berrikuntzan adituak biltzen dituen ekitaldia da, teknologia berriei, nekazaritza-praktika jasangarriei eta nekazaritzari aplikatutako bioteknologiaren alorreko aurrerapenei buruz eztabaidatzeko.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
Nekazaritzako Elikagaien Iraunkortasuna
03/12/2024
Portal TecnoAgricola

Renowagro 2024

RENOWAGRO topaketen helburua da nekazaritzako elikagaien sektorean parte hartzen duten eragile guztiek sektore honek jasangarritasunaren aroan dituen erronkak eta aukerak aurkeztea, eta bioekonomia zirkularraren ikuspegia organikoaren kudeaketan nolakoa den. baliabideek errentagarritasun ekonomiko, ingurumen eta sozial handiagoa lor dezakete sektorearentzat eta, oro har, ekonomiarentzat. Ekitaldia erreferentziazko gune bihurtu da, non sektorearen jasangarritasunean eragina duten praktika onak eta azken berrikuntzak partekatzen diren, ingurumenaren ikuspegitik ez ezik, ikuspegi ekonomiko eta sozialetik ere.
Carina Panel Nazionala
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Transferentzi Eguna. CARINA Proiektu Nazionala

CARINA lau urteko Nazioarteko Berrikuntza Ekintza bat da (2026ko urrira arte), Europar Batasunak lagunduta Horizon Europe programaren esparruan. Proiektua nekazaritza sistema jasangarri eta dibertsifikatu berrietan zentratzen da, bi olio-haziak barne, carinata eta camelina, iLUC baxuko lehengai anitz hornitzeko gai diren bio-ekonomiari.
Aurreko biokultura ekitaldiaren argazkia
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madril

40 edizioren atarian, BioCultura Madrilek erakutsiko du beste behin “organikoa” moda ez dela/ez zela eta geratzeko dagoela. Azoka azaroan egingo da Feria de Madrid-Ifema aretoan. Hauek izango dira sektoreak: Elikadura ekologikoa; Kosmetika eta higiene ekonatural ziurtatuak; Etxe osasuntsua; Moda jasangarria; Eko Bizimodua; Osasuna eta Ongizatea, GKEak... 400 erakusketariren parte hartzea espero eta beste behin 50.000 bisitari gainditzea. Erakusketarekin batera 300 jarduera baino gehiago egingo dira. Ángeles Parra azokako zuzendariak adierazi duenez, “oso zaila izango litzateke ia 40 urteko azoka, aktibismo, matxinada eta kontzientzia sozial hauen laburpena egitea. Inoiz ez gara moda bat izan. Denborak arrazoia eman digu. Etorkizuna ekologikoa izango da edo ez da izango».
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.
iii biogas foroa Katalunia
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

Kataluniako Biogasaren III

Urriaren 24an, Kataluniako Biogasaren III. Foroa ospatuko da, Biogasaren Europako Astearen barruan. Kataluniako Bioenergia Klusterrak antolatuta, energia-iturri honen ekoizpen eta erabileraren hainbat alderdi jorratuko ditu, hainbat arrakasta-kasu erakutsiz, eta bere etorkizuna eztabaidatzeko eta parte hartuko duten sektoreko eragile ezberdinen arteko harremanak ezartzeko gune bat eskainiz. bilera. IZEN-EMATEA
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.