Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
FIMA 2026 azoka iragartzeko kartela
10/02/2026
FIMA
FIMA Nekazaritza Makinen Nazioarteko Azoka
FIMA Europako Hegoaldeko nekazaritza munduko ekitaldirik handiena izango da berriro ere. Mekanizazioak eta berrikuntza teknologikoek profesionalei erakutsiko diete beren ustiategiak errentagarriagoak...
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
05/03/2025
IFAPA

Nekazaritzako ustiategietako landare-hondarrak balioestea. CompostAnd eta Gasolive proiektuak.

Konpostaren proiektuen ezagutza eta hedapena transferitzera zuzendutako konferentzia (esperimentazioa eta transferentzia hondakin organikoen berrerabilpenari eta konpostatzeari buruz, Mendebaldeko Andaluziako lurzoru zabal eta fruta berrerabilgarrienak) eta gasolioa (oliba-produktuak gasifikatzeko sistema baten erakustaldia eta oliba olioa energia eta ongarri organikoak eskuratzeko sistema baten erakustaldia);; nekazaritza-sektorean landare-hondakinen kudeaketa iraunkorra sustatzea helburu dutenak. Izen-ematea IFAPAren webgunearen bitartez formularioa bidalita edo formacion.alcala.ifapa@juntadeandalucia.es helbide elektronikora Edukiak Egunaren aurkezpena. "CompostAnd" Proiektuaren aurkezpena. Landare-hondarrekin soilik egindako konpostaren propietateak. "Gasolive" proiektua, oliba-hondaretatik energia lortzea. Biochararen erabilera eta lurzorurako dituen onura nagusiak. Biogasa, landare-hondakinetatik erregaia sortzen duena. Kodigestioa eta ekonomia zirkularra: laranjak, biogasa eta konpostajea. Konpost plantara bisita. IZEN-EMATEA | ESKABIDE ORRIA
ekitaldiaren kartela
26/02/2025
FEV

Rebo2Vino Talde Operatibo Supraautonomoaren amaiera ekitaldia

Rebo2Vino Talde Operatibo Supraautonomoaren amaiera ekitaldia “Ekonomia zirkularra beirazko botilak berrerabiltzeko ardoaren sektorean: inpaktuen eta bideragarritasunaren azterketa, eta tresna digitalen diseinua” otsailaren 26an egingo da Madrilen, eta bertan ateratako emaitza eta ondorio nagusiak aztertuko dira. Proiektua 2025eko martxoan amaitzen da eta ia 29 hilabeteko exekuzioan iraun du eta horietan bi proba pilotu garatu dira (Katalunian eta Jerezen) eta Bizi-zikloaren analisiaren inpaktu-kategoria guztiak aztertu dira, ardoaren sektorean berrerabilpen-eredu bat ezartzearen ingurumen- eta ekonomia-bideragarritasuna zehazteko. Horrez gain, oztopo eta puntu kritiko nagusiak identifikatu dira, eta nazio mailan etorkizunean ezartzeko lagungarriak izango diren hainbat tresna garatu dira. Espainiako Ardoaren Federazioak (FEV) oso balorazio positiboa egin du nazio mailan sektorearentzat estrategikotzat jotzen den proiektu honen inguruan, eta Europa mailan emaitzak aurreratzen eta eskalatzen jarraitzeko oinarriak ezartzen dituena. Landa Garapeneko, Berrikuntzako eta Nekazaritzako Elikagaien Prestakuntzarako Zuzendaritza Nagusiak Talde Operatibo honi emandako laguntza eskertu nahi du, zeinaren finantzaketa EBko Hurrengo Belaunaldiko Funtsen bidez proiektua garatzeko eta espero ziren emaitzak lortzeko giltzarri izan baita. Itxiera ekitaldia 13:00etarako dago aurreikusita, eta, ondoren, aperitifa izango da eta bertan ardo pilotuak erakutsiko dira proiektuan diseinatutako botila berrerabilgarriarekin.
GERTAERAKO KARTELA
12/02/2025
PDApp

PDApp Talde Operatiboaren emaitzen zabalkundea, nekazaritzako elikagaien sektoreko hondakinen aurka, Bartzelonan

PDApp Talde Eragileak garatutako “ Nekazaritzako elikagaien sektorean zero zabor eredu digital baterantz aurrera ” proiektuaren emaitzen zabalkundearen hiru egunetako hirugarrena. Jardunaldiak, batez ere, balio-kate osoko entitateetako ordezkariei zuzenduta daude. Baina baita interesa duten beste eragile batzuei ere, hala nola berrikuntza eta ikerketa zentroei, administrazio publikoei eta prentsa espezializatuari. Galera eta Hondakinak Prebenitzeko Planak digitalizatzeko GO PDApp-ek garatu duen laguntza-zerbitzuari buruzko xehetasunak emango dira , dagoeneko plataforma digitalarekin lan egiten duten enpresen lekukotasunekin. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
GERTAERAKO KARTELA
29/01/2025
PDApp

PDApp Talde Operatiboaren emaitzen zabalkundea, nekazaritzako elikagaien sektoreko hondakinen aurka, Vigon

PDApp Talde Eragileak garatutako “ Nekazaritzako elikagaien sektorean zero zabor eredu digital baterantz aurrera ” proiektuaren emaitzen zabalkundearen hiru egunetako lehenengoa. Jardunaldiak, batez ere, balio-kate osoko entitateetako ordezkariei zuzenduta daude. Baina baita interesa duten beste eragile batzuei ere, hala nola berrikuntza eta ikerketa zentroei, administrazio publikoei eta prentsa espezializatuari. Galera eta Hondakinak Prebenitzeko Planak digitalizatzeko GO PDApp-ek garatu duen laguntza-zerbitzuari buruzko xehetasunak emango dira , dagoeneko plataforma digitalarekin lan egiten duten enpresen lekukotasunekin. Hurrengo dibulgazio egunak otsailaren 5ean Torre Pachecon (Murtzia) eta otsailaren 12an Palafolls (Bartzelona) antolatu dituzte. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Olibondoen Nazioarteko Foroa
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V EVOO Nazioarteko Foroa Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

Nekazaritza Kooperatiba Katolikoa COOP. V. de Cocentaina , Fira de Tots Sants-en lankidetzarekin, Cocentainako Udalak , Nazioarteko Bosgarren HOBO Foroa, Jardunaldi Teknikoak eta HABE Lehiaketa antolatzen ditu. Bosgarren urtez jarraian, topaketa honek Oliba Olio Birjina Estrako sektorea bilduko du Cocentainan (Alacant) hiru egunez. Saio tekniko interesgarriak, mahai-inguruak eta hitzaldiak, showcooking-ak eta dastaketak publikoarekin elkarreraginarekin eta, jarduera nagusi gisa, Nazioarteko EVOO Lehiaketa, zeinaren sariak ekitaldiaren hirugarren eta azken egunean, 2025eko urtarrilaren 31n, ostirala, banatuko baitira. Valentziako Erkidegoko Dastaketa Ofizialeko Epaimahai entzutetsuak bost kategoriatan ematen dituen sariak dira: hiru sari kategoria orokorrean eta bi sari berezi: EVOO ekologiko onenari eta Valentziako Erkidegoko EVOO onenari. Sari hauek, erakundeak oliba-olio birjina estra sustatzeko eta defendatzeko egindako lanagatik pertsonaia edo entitate ezberdinei egindako aitorpenarekin osatzen dira. Urtarrilaren 29an, asteazkena, "EHAZ emakumeengan: emakume protagonistak eredu ekonomiko kooperatiboan" Jardunaldia egingo da, Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Emakumeen Elkarteak (AMCAE) antolatuta eta MAPAk finantzatuta. Cocentaina Kooperatibak Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Saria jaso zuen 2021ean, Aukera Berdintasunaren atalean. Nazioarteko EVOO Lehiaketari eta/edo ekitaldiko jardueren programari buruzko informazio gehiago nahi izanez gero: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Etiketatze-arauak
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Elikagaien Etiketatzea, Telepresentzia Eguna

Nekazaritzako elikagaien sektoreko eta landa eremuko profesionalen kualifikazioa hobetzea Nekazaritzako elikagaien enpresen etiketatze-baldintza orokorrak ezagutzea, emandako informazioan enpresei kalte larriak eragin ditzaketen akatsak edo hutsegiteak saihesteko, hala nola produktuak erretiratzea, zigorrak, etab. Hartzaileak: Kooperatiba eta elikagaien enpresetako zuzendariak, kudeatzaileak, kudeatzaileak eta elikagaien kalitate eta segurtasuneko teknikariak, ahal dela; eta, oro har, kalitateari, elikagaien segurtasunari eta iraunkortasunari buruzko aholkulariak.
egunak
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Landare ekoizpen tekniken nazioarteko azoka

Foro hau nekazaritza-berrikuntzan adituak biltzen dituen ekitaldia da, teknologia berriei, nekazaritza-praktika jasangarriei eta nekazaritzari aplikatutako bioteknologiaren alorreko aurrerapenei buruz eztabaidatzeko.
etorri zen
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Upategitik kontsumitzailera: ardoaren erronkak eta aukerak

Jardunaldi honen helburu nagusia ardoaren sektoreko lider eta profesional nagusiak biltzea da , egungo aurreikuspenak sakon aztertzeko eta salmenta garairako eta urteko beste une erabakigarrietarako estrategiak prestatzeko . Ekitaldian, oinarrizko gaiak eztabaidatuko dira, hala nola ardoaren ekoizpenaren proiekzioa , kontsumo-joerak estatuko eta nazioarteko merkatuetan, eta produktu-kategoria desberdinetako prezioen itxaropenak . Horrez gain, merkaturatzeko bide berriek, batez ere merkataritza elektronikoak, eskaintzen dituzten aukerak eta sektorearen hedapenean duten eragina aztertuko da . Topaketa ere plataforma bat izango da industriak ingurune global lehiakor eta etengabe eboluzionatzen duen batean dituen erronkak aztertzeko , balio kateko eragile ezberdinen arteko ideiak trukatzeko eta lankidetzarako espazio bat eskainiz. Ikuspegi horri esker , irtenbide berritzaileak identifikatu eta etorkizuneko erronken aurrean sektorearen posizioa sendotuko dugu . Webinarra: doan
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum nazioarteko lankidetza-ekimena da, Europako Mikologia Institutuak ( EMI ) diseinatu eta sustatua, eta etxeko eta profesionaletako sukaldeetan Europako boiluraren erabilera arduratsua sustatzeko helburuarekin sortu zen. Trufaren sektorean nazioarteko erreferentziazko topaketa bihurtuta, Trufforum urtero egiten da boiluraren balioei eta kulturari ahalik eta hedapen handiena emateko helburuarekin. Boilurra zalea bazara edo haiekin inoiz harremanik izan ez baduzu ere, behar duzun guztia ikasteko eta munduko gastronomiaren produktu ikonikoenetako bat gozatzeko lekurik egokiena zaude. Ez galdu aukera eta murgil zaitez gurekin lurreko erraietan trufaren inguruko guztia ezagutzeko. Ongi etorri Trufforum-era!
Nekazaritzako Elikagaien Iraunkortasuna
03/12/2024
Portal TecnoAgricola

Renowagro 2024

RENOWAGRO topaketen helburua da nekazaritzako elikagaien sektorean parte hartzen duten eragile guztiek sektore honek jasangarritasunaren aroan dituen erronkak eta aukerak aurkeztea, eta bioekonomia zirkularraren ikuspegia organikoaren kudeaketan nolakoa den. baliabideek errentagarritasun ekonomiko, ingurumen eta sozial handiagoa lor dezakete sektorearentzat eta, oro har, ekonomiarentzat. Ekitaldia erreferentziazko gune bihurtu da, non sektorearen jasangarritasunean eragina duten praktika onak eta azken berrikuntzak partekatzen diren, ingurumenaren ikuspegitik ez ezik, ikuspegi ekonomiko eta sozialetik ere.
Carina Panel Nazionala
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Transferentzi Eguna. CARINA Proiektu Nazionala

CARINA lau urteko Nazioarteko Berrikuntza Ekintza bat da (2026ko urrira arte), Europar Batasunak lagunduta Horizon Europe programaren esparruan. Proiektua nekazaritza sistema jasangarri eta dibertsifikatu berrietan zentratzen da, bi olio-haziak barne, carinata eta camelina, iLUC baxuko lehengai anitz hornitzeko gai diren bio-ekonomiari.
Aurreko biokultura ekitaldiaren argazkia
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madril

40 edizioren atarian, BioCultura Madrilek erakutsiko du beste behin “organikoa” moda ez dela/ez zela eta geratzeko dagoela. Azoka azaroan egingo da Feria de Madrid-Ifema aretoan. Hauek izango dira sektoreak: Elikadura ekologikoa; Kosmetika eta higiene ekonatural ziurtatuak; Etxe osasuntsua; Moda jasangarria; Eko Bizimodua; Osasuna eta Ongizatea, GKEak... 400 erakusketariren parte hartzea espero eta beste behin 50.000 bisitari gainditzea. Erakusketarekin batera 300 jarduera baino gehiago egingo dira. Ángeles Parra azokako zuzendariak adierazi duenez, “oso zaila izango litzateke ia 40 urteko azoka, aktibismo, matxinada eta kontzientzia sozial hauen laburpena egitea. Inoiz ez gara moda bat izan. Denborak arrazoia eman digu. Etorkizuna ekologikoa izango da edo ez da izango».
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
iii biogas foroa Katalunia
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

Kataluniako Biogasaren III

Urriaren 24an, Kataluniako Biogasaren III. Foroa ospatuko da, Biogasaren Europako Astearen barruan. Kataluniako Bioenergia Klusterrak antolatuta, energia-iturri honen ekoizpen eta erabileraren hainbat alderdi jorratuko ditu, hainbat arrakasta-kasu erakutsiz, eta bere etorkizuna eztabaidatzeko eta parte hartuko duten sektoreko eragile ezberdinen arteko harremanak ezartzeko gune bat eskainiz. bilera. IZEN-EMATEA
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
kartela Espainiako konpostaje sarearen 8. jardunaldia
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Espainiako Konpostaje Sarearen Jardunaldia. "Zero zabor: etorkizuneko horizontea"

Hondakin organikoen kudeaketarekin zerikusia duten ikertzaile eta profesionalen arteko topagunea, tratamenduaren egoera ikuspuntu tekniko eta sozialetik aztertzeko eta eztabaidatzeko, industria sektorera ezagutzaren transferentzia nabarmenduz. Jardunaldiak Espainiako Konpostaje Sarearen lankidetza du eta Kordobako Unibertsitateko Zientzien Fakultateko Kimika Ez-organikoko eta Ingeniaritza Kimikoko Saileko RNM271 taldeak antolatzen du. PROGRAMA | IZEN-EMATEA | EGOITZA | Informazioa eta harremana: 957485848 / 667833701 posta elektronikoa: rec24@piccongresos.com
arrosa multzo bat
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora lorezaintzako ekitaldi profesional bikaina da. Landare, lore, paisaia, lorezaintza, teknologia eta brikolajea lorategien negozioaren barruan merkataritza- eta prestakuntza-eskaintza handiena sektoreko egutegi profesionalean. Ekitaldiaren egitaraua kontsultatzeko egin klik hemen