Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
28/04/2025
GO INVASORES

"Berrikuntza ureztapenean: espezie inbaditzaileen kontrol adimenduna eta eraldaketa digitala" webinarra GO INVASOR-ES-en eskutik

GO INVASOR-ES - Azpiegituren eta laboreen erresilientzia 4.0 espezie inbaditzaileen aurka programak online dibulgazio ekitaldi bat antolatu du, apirilaren 28an , goizeko 11:00etatik 12:30era. GO INVASOR-ES proiektuak ur-azpiegituretan, batez ere ureztapenean, espezie exotiko inbaditzaileak (EIE) kontrolatzeko irtenbide teknologiko aurreratuak garatzea du helburu. Saioan zehar, ureztatzearen bi alderdi berritzaile jorratuko dira. Alde batetik, IASek azpiegitura hauei planteatzen dizkieten erronkak aztertuko dira, eta GO INVASOR-ES proiektuaren emaitza nagusiaren aurrerapena eta hasierako diseinuak aurkeztuko dira: haien kontrol eraginkorrerako diseinatutako dosifikazio-estazio adimendunak. Bestetik, digitalizazioak ureztapenean duen eginkizuna aztertuko da, eta Smart Green Water proiektua aurkeztuko da, ureztapen jasangarriago eta adimentsuago bat lortzeko digitalizazioan oinarritutako irtenbide berritzaileak sustatzen dituena. Egitaraua: 11:00etan. Webinar-aren aurkezpena. Lide Jaurrieta, Kataluniako Uraren Lankidetzako proiektu-kudeatzailea. 11:10 a.m. Espezie Exotiko Inbaditzaileak (EIE) ulertzeko gakoak. Nuno Caiola, Eurecat ikertzailea. 11:20 a.m. Ureztatze azpiegituren kudeaketaren ikuspegitik EEEen arazoa. Miquel Sacrest, Aigües del Segarra Garrigueseko zuzendari nagusia. 11:30 a.m. GO INVASOR-ES Proiektua: Azpiegituren eta laboreen erresilientzia 4.0 espezie inbaditzaileen aurka. Velaber Consulting- eko Javier Bernard/Ángel Martínez . 12:00etan. Eraldaketa digitala ureztapenean. David Erice, UPAko Bulego Teknikoa. 12:15 p.m. Ur Berde Adimendunaren Proiektua: Ureztatze adimendunerako irtenbide berritzaileen hedapena eta gaitasunak eraikitzea. Javier Alejandre, UPAko Bulego Teknikoa. 12:30 p.m. Agurra eta amaiera. Marisa Fernández, ZINNAEko gerentea IZEN-EMATEA
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
ESTALIKO LABOREAK
03/04/2025
FEUGA

GO MAXI-CoberLEG erakustaldi tailerra

GO MAXI-CoberLEG dibulgazio-jardueren barruan erakustaldi-tailer bat egiteko asmoa du. Apirilaren 3an, osteguna, izango da, aurrez aurre (10:00etatik 13:30era). Pego Nekazaritza Kooperatiban, Alacanten. IZEN-EMATEA ETA PROGRAMA
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
estalki-laboreak
20/03/2025
MAPA

MAXI-CoberLEG Talde Operatibo Supraautonomoaren aurrerapen nagusien aurkezpena

MAXI-CoberLEG Talde Operatiboaren emaitzak aurkezteko biltzar tekniko nazionala (Estalki-laboreen onurak maximizatuz, neguko lekale espezieen aukeraketa eta laboreen kudeaketaren bidez), Pontevedran zuzenean eta TEAMSen bidez egingo dena. Ekimen honek nekazaritza-aniztasunaren, hobekuntza genetikoa, fisiologia, produkzioa eta landareen kalitatearen alderdiak uztartzen dituen ikuspegi integral bati erantzuten dio, eta ekoizleen zein azken kontsumitzaileen eskakizun eta lehentasun teknologiko-ekonomikoekin lotzen dituena, I+G+B ekintzen bitartez Espainiako nekazaritzako elikagaien ekonomiarako funtsezko esportazio-sektore baten lehiakortasuna hobetzeko. MAXI-CoberLEG Talde Operatibo supraautonomoa Galiziako Enpresa-Unibertsitate Fundazioak (FEUGA), Galiziako Misio Biologikoak (MBG-CSIC), Segurako Lurzoruaren Zientzia eta Biologia Aplikaturako Zentroak (CEBAS-CSIC), Masía el Carmen SL, Bio Varsella SL enpresek eta Pego Nekazaritza Kooperatiba, Coop. V., eta azpikontratatutako kide gisa honako erakunde hauek: Valentziako Unibertsitatea (UV), Nekazaritza Ikerketarako Valentziako Institutua (IVIA) eta Darwin Bioprospecting Excellence SL Programa: 16:15 – Ongi etorri Espainiako Ikerketen Kontseilu Nazionalaren (MBG-CSIC) Galiziako Misio Biologikora; Parte-hartzaileen izen-ematea eta sustapen-materiala entregatzea. 16:30 – MAXI-CoberLEG Talde Operatibo Supraautonomoaren aurkezpena Beatriz Calviño Vázquez , FEUGAko Berrikuntza eta Proiektu Nazionalaren arduraduna 16:40 – Lekaleen berezko biodibertsitatea: lupina eta neguko lur-estaldura gisa duen potentziala Marta Santalla Ferradás doktorea , Landare Garapenaren Genetika Taldeko (DEVOLEG) ikertzaile zientifikoa, Ikerketa Zientifikoen Goi Kontseiluko Galiziako Misio Biologikokoa. 16:55 - Neguko lekaleen estalkien papera zitrikoen etsai naturalen kontserbazioan César Monzó Ferrer doktorea, Moncadako Nekazaritza Ikerketarako Valentziako Institutuko Entomologia Unitateko ikertzaile nagusia (IVIA). 17:10 – Galderak eta erantzunak 17:20 – Hazi-bildumen proba esperimentalen eta germoplasma bankuaren bisita 18:10 – Sarean Nekazariei, kooperatibei, ekoiztetxeei, zitrikoen produktibitatea areagotzearekin zerikusia duten enpresei, sektoreko enpresa-elkarteei eta klusterrei, Jatorri Deiturak/Geografia Adierazpen Babestua, nekazaritza, ingurumena eta/edo landa garapenarekin zerikusia duten Administrazio Publikoei, unibertsitateei, Ikerketa Talde eta Teknologia Zentroei, azken kontsumitzaileei eta publiko orokorrari zuzendua. IZEN-EMATEA
ARDIAK BASO BATETIK HURBILDUZ
18/03/2025
GO PREVINOVIC

GO PREVINOVIC aurkezteko webinarra

Martxoaren 18an webinar bat egingo da GO PREVINOVIC proiektua aurkezteko , abeltzaintza estentsiboa suteak kontrolatzeko eta prebenitzeko tresna gisa ardatz duena. YouTuben zuzenean emango den saioan, ekimenak bere sorreratik izan duen aurrerapena aztertuko da. Ekitaldia "Abeltzaintza Estentsiboa eta Suteak: PREVINOVIC Ekintza Plana" aurkezpenarekin hasiko da, Ana Olaizolak, Zaragozako Unibertsitateko Nekazaritza eta Natura Inguruneko Zientzien Saileko irakasle titularrak. "Eragile guztien konpromisoa gure baso-ekosistemak salbatzeko" izeneko mahai-inguruarekin jarraituko du, eta honako hauek hartuko dute parte: RAMIRO PALACIOS - AGROVIDAR-eko Artzaintza eta Landa Garapeneko arduraduna Antonio Jesus Garcia - CorSevillako albaitaria LETICIA RIAGUAS - Oviaragón I+G+bko arduraduna IZEN-EMATEA
GERTAERAKO KARTELA
05/02/2025
PDApp

PDApp Talde Operatiboaren emaitzen zabalkundea, nekazaritzako elikagaien sektoreko hondakinen aurka, Torre Pachecon

PDApp Talde Eragileak garatutako “ Nekazaritzako elikagaien sektorean zero zabor eredu digital baterantz aurrera ” proiektuaren emaitzen zabalkundearen hiru egunetako bigarrena. Jardunaldiak, batez ere, balio-kate osoko entitateetako ordezkariei zuzenduta daude. Baina baita interesa duten beste eragile batzuei, hala nola berrikuntza eta ikerketa zentroei, administrazio publikoei eta prentsa espezializatuari. Galera eta Hondakinak Prebenitzeko Planak digitalizatzeko GO PDApp-ek garatu duen laguntza-zerbitzuari buruzko xehetasunak emango dira , dagoeneko plataforma digitalarekin lan egiten duten enpresen lekukotasunekin. Hurrengo emisio eguna otsailaren 12rako antolatu dute Palafolls-en (Bartzelona) . PROGRAMA | IZEN-EMATEA
jasangarritasuna
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Iraunkortasuna eta doitasuneko nekazaritza, Villamalea

HELBURU OROKORRAK Gure ustiategien jasangarritasuna eta klima-aldaketaren eta kanpoko beste faktore batzuen aurrean erresistentzia funtsezkoa den garaietan bizi gara, bihar, errentagarriak diren laboreak izaten jarraitzeko. 2030 Agenda eta garapen iraunkorraren printzipioak aplikatzea funtsezkoak dira, gure jardunean ez ezik, gaur egun dihardugun merkatuetara sartzeko ere. Gero eta bezero gehiagok estrategiak eskatzen dituzte zentzu honetan gure produktuak erosi ahal izateko. Elikagaiak ekoizten diharduten pertsonak eta haien kooperatibak, marketinarekin, urteak daramatzate naturguneak babestu eta babesteko, enplegua sortzeko, kalitatezko produktuak bermatzeko, eraginkortasun energetikoa hobetzeko, azken batean, nekazaritzak eta abeltzaintzak aurrera jarrai dezaten bermatzaile izateko. sektore jasangarriak izan eta, beraz, 2030 Agenda betetzea, baina askotan, ezer gutxi komunikatzen da egiten den guztiaz. Horrekin batera, zehaztasuneko nekazaritza berebiziko garrantzia hartzen du, izan ere, teknologia berriak (sentsoreak, sateliteak, droneak, GPSa, etab.), etengabe aldatzen ari diren soroa eta gure laboreak iristearekin batera, komenigarria baita horiek guztiak aztertzea eta ulertzea. . Inguruaren aldaerak eta berezitasunak uztak optimizatzeko sarrera zehatzak eman ahal izateko. Nekazaritzan teknologia aplikatzeak lurzoruaren eta laboreen aldaerak ulertzeko beharrezkoa den informazioa eskuratzea ahalbidetzen du , eta hori, iraunkortasunari dagokionez ezartzen diren printzipioekin batera, lehiakortasun abantaila bihur daiteke, oso beharrezkoa den garai hauetan. .
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
Lurzoruaren Mundu Eguna
04/12/2024
Asesores de Aragón

Lurzoru-estalkien eginkizuna egur-laboreetan

2024ko Lurzoruaren Mundu Egunaren harira: Zaindu lurzoruak. Neurtu, kontrolatu, kudeatu. Hizlaria: Manuel López Vicente, Nekazaritza Zientzien eta Natura Inguruneko Saileko Katedraduna. EPS Huesca Kreditu-aitorpena eskatzen duten ikasleentzako presentziala / Online. Izen-ematea hemen Elkarlanean: Aragoi-Nafarroa-Euskadi Nekazaritza Ingeniarien Elkargo Ofiziala eta Lurzoru Zientzien Espainiako Elkartearen (SECS) Aragoiko Lurralde Ordezkaritza. PROGRAMA 13:00etan, María Videgain doktorearen aurkezpena, Unibertsitateko Huescako EPSko irakasle eta ikerlaria. 13:05h DMSren aurkezpena David Badía Villas doktoreak, Lurzoruaren Zientzia eta Nekazaritza Kimika Arloko irakaslea, Huescako EPS-n, eta DT Aragón-SECS-eko presidenteak. 13:10h Hitzaldia Manuel López Vicente doktoreak, PPL Huescako EPS-n, “Lurzoruaren kudeaketa jasangarria egur-laboreetan” izenburupean . Hitzaldi honetan estalki biziek eta geldoek labore iraunkorretako nekazaritza-lurzoruetan, hala nola olibondoak eta mahastiak, sortzen dituzten aldaketak aurkezten dira. Arreta berezia ematen zaio lurzoruaren propietate hidrologikoen neurketa eta jarraipenari, lurzoruaren emankortasunaren eta biologiaren alderdiekin osatuz; Kasuen emaitzak Aragoi zein beste erkidego batzuetarako eskainiko dira. Lortutako datuekin, kudeaketa agronomiko hobea posible da, ezinbestekoa ingurumenaren iraunkortasunerako, kudeaketa, baliabideak optimizatuz eta ustiategien errentagarritasuna areagotzeko. 14:00etan. Aperitifa, Aragoiko, Nafarroako eta Euskal Herriko Nekazari Ingeniarien Elkargo Ofizialeko ohorea.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum nazioarteko lankidetza-ekimena da, Europako Mikologia Institutuak ( EMI ) diseinatu eta sustatua, eta etxeko eta profesionaletako sukaldeetan Europako boiluraren erabilera arduratsua sustatzeko helburuarekin sortu zen. Trufaren sektorean nazioarteko erreferentziazko topaketa bihurtuta, Trufforum urtero egiten da boiluraren balioei eta kulturari ahalik eta hedapen handiena emateko helburuarekin. Boilurra zalea bazara edo haiekin inoiz harremanik izan ez baduzu ere, behar duzun guztia ikasteko eta munduko gastronomiaren produktu ikonikoenetako bat gozatzeko lekurik egokiena zaude. Ez galdu aukera eta murgil zaitez gurekin lurreko erraietan trufaren inguruko guztia ezagutzeko. Ongi etorri Trufforum-era!
Aurreko biokultura ekitaldiaren argazkia
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madril

40 edizioren atarian, BioCultura Madrilek erakutsiko du beste behin “organikoa” moda ez dela/ez zela eta geratzeko dagoela. Azoka azaroan egingo da Feria de Madrid-Ifema aretoan. Hauek izango dira sektoreak: Elikadura ekologikoa; Kosmetika eta higiene ekonatural ziurtatuak; Etxe osasuntsua; Moda jasangarria; Eko Bizimodua; Osasuna eta Ongizatea, GKEak... 400 erakusketariren parte hartzea espero eta beste behin 50.000 bisitari gainditzea. Erakusketarekin batera 300 jarduera baino gehiago egingo dira. Ángeles Parra azokako zuzendariak adierazi duenez, “oso zaila izango litzateke ia 40 urteko azoka, aktibismo, matxinada eta kontzientzia sozial hauen laburpena egitea. Inoiz ez gara moda bat izan. Denborak arrazoia eman digu. Etorkizuna ekologikoa izango da edo ez da izango».
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
Logotipoa World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Untxiaren Munduko Kongresua

13an Untxiaren Munduko Kongresuaren edizioa urriaren 2tik 4ra ospatuko da Tarragonan PROGRAMA
kartela Espainiako konpostaje sarearen 8. jardunaldia
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Espainiako Konpostaje Sarearen Jardunaldia. "Zero zabor: etorkizuneko horizontea"

Hondakin organikoen kudeaketarekin zerikusia duten ikertzaile eta profesionalen arteko topagunea, tratamenduaren egoera ikuspuntu tekniko eta sozialetik aztertzeko eta eztabaidatzeko, industria sektorera ezagutzaren transferentzia nabarmenduz. Jardunaldiak Espainiako Konpostaje Sarearen lankidetza du eta Kordobako Unibertsitateko Zientzien Fakultateko Kimika Ez-organikoko eta Ingeniaritza Kimikoko Saileko RNM271 taldeak antolatzen du. PROGRAMA | IZEN-EMATEA | EGOITZA | Informazioa eta harremana: 957485848 / 667833701 posta elektronikoa: rec24@piccongresos.com
arrosa multzo bat
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora lorezaintzako ekitaldi profesional bikaina da. Landare, lore, paisaia, lorezaintza, teknologia eta brikolajea lorategien negozioaren barruan merkataritza- eta prestakuntza-eskaintza handiena sektoreko egutegi profesionalean. Ekitaldiaren egitaraua kontsultatzeko egin klik hemen