Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ur eguna
24/04/2025
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación| Subdirección General de Regadíos, Caminos Naturales e infraestructuras Rurales

Ur berreskuratuari buruzko hitzaldia. Ureztatzeko aplikazioa

Helburuak: Espainian ura berrerabiltzeko Araudia ezagutzea. Arriskuen kudeaketa, eskakizun osagarriak eta prebentzio-neurriak berreskuratutako ura modu seguruan erabiltzen eta kudeatzen dela ziurtatzeko. Ureztatzeko kudeaketa integratua berreskuratutako urarekin. Abantailak eta desabantailak. Fertirrigaziorako ur nahasketa. Nori zuzendua: Ureztatze Komunitateen zerbitzura dauden teknikariei eta ureztatzearekin eta nekazaritzari aplikatutako azken teknologiekin lotutako administrazio, unibertsitate, enpresa eta profesionalen arduradunei. Edozein zalantza argitzeko, jar zaitez gurekin harremanetan 913475990 telefonora edo posta elektronikoz: bzn-formregadios@mapa.es IZEN -EMATEA | TRIPIKOA
olio prentsa
09/04/2025
MAPA

Saudiko Ingurumena Zaintzeko Zentro Nazionaleko ikasleek bisitatu dute Simbioliva GO-a ezagutzeko

Simbioliva Talde Operatiboak apirilaren 9an aurkezpen informatiboa egitea aurreikusten du Fuente de Piedrako Orujera Foru Konferentzian. Hezkuntza-erakunde batek Malagako Unibertsitatearekin (UMA) elkarlanean zuzendutako prestakuntza-programa baten baitan, NCECeko (Saudi Arabiako Ingurumenaren Kontrolerako Zentro Nazionala) ikasleak gunea bisitatuko dute eta Simbioliva Talde Operatiboaren proiektua ezagutuko dute. Helburua da alperujoa balorizatzeko Espainiako eredua ezagutaraztea, bai eta azpiproduktu honi aplikatzen zaizkion I+G+B alternatiba eta ekimen ezberdinak, eta GO hau alperujoaren erabileran berrikuntzarako erreferente gisa aurkeztea, mundu osoko beste nekazaritza sektore batzuen inspirazio gisa balio duena.
ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

ALACCTA Kongresua – SOCHITAL 2025

"Elikagaiak bihar: zientzia, teknologia eta berrikuntza elikadura jasangarri eta osasuntsurako" lelopean, Elikagaien Zientzien Eskolak Valparaísoko Unibertsitate Katoliko Pontifikaleko Elikagaien Zientzia eta Teknologia Latinoamerikako eta Karibeko Elkartearen 23. Kongresua (ALACCTA 2025) eta Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elkartearen 24. Kongresua hartuko du (Apirilaren 2019an, Sochital). eta 2025eko 11n. Ekitaldiak elikagaien industriako aditu nagusiak bilduko ditu, Txilekoak eta Latinoamerikakoak, sektoreko azken garapenak eta etorkizuneko erronkei buruz eztabaidatzeko. "Elikadura jasangarri eta osasuntsurako zientzia eta teknologia" gaiaren pean, hiru gai nagusi landuko dira jardunaldiak: Elikagaien Zientzia eta Teknologia Elikadura eta Ongizaterako : ardatz honek elikagaien materialen zientzia, ebaluazio sentsoriala, elikagai funtzionalak, elikadura espezializatua, bioerabilgarritasuna, bioirisgarritasuna eta elikagai tradizionalen birbalorizazioa bezalako gaiak landuko ditu, besteak beste. Elikaduraren bidez osasuna eta ongizatea hobetzeko berrikuntzak eztabaidatuko dira. Elikagaien prozesamendu jasangarrirako berrikuntza teknologikoa : elikagaien analisian, kontserbazio teknologietan, sentsoreetan eta biosentsoreetan, elikagaien bioteknologian eta ontziratzeko teknologian egindako aurrerapenak aztertuko dira, ura eta karbono aztarna murrizten duen ikuspegi jasangarri batean oinarrituz. Elikagaien Segurtasuneko eta Erregulazioko Erronkak : arlo honetan elikagaien mikrobiologia eta toxikologia, kutsatzaileen detekzioa, elikagaien iruzurra eta politika publikoak jorratuko dira, eskualde mailan elikagaien segurtasuna eta legegintza-harmonizazioa bermatzeari arreta jarriz. Kongresua ezagutza trukatzeko plataforma bat izango da, eta elikagaien industriak osasunaren, jasangarritasunaren eta elikagaien segurtasunaren arloetan dituen egungo erronkei aurre egiteko berrikuntzak eta estrategiak bultzatuko ditu.
Espainiako Gastronomia Kongresua 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Espainiako Gastronomia Kongresua 2025

Espainiako Gastronomia Errege Akademiak "Elikadura eta Gizartea" CEU Unibertsitate Institutuarekin elkarlanean antolatutako ekitaldia 2025eko martxoaren 27tik 29ra izango da, Madrilgo CEU San Pablo Unibertsitatean. ESPAINIAKO GASTRONOMIA JARDUNALDIAren ardatz nagusia gastronomiaren kontzeptua aisialdirako jarduera nabarmen gisa zaharkituta geratu dela eta gastronomia-jardueren balio-katearen gainerako dimentsioak, produkzioa, banaketa, prestaketa, kontsumoa eta hondakinen kudeaketa barne hartzen dituena, diziplina anitzeko eta nazioarteko ikuspegitik hartu behar dira kontuan. Beraz, Jardunaldiaren helburua da ikuspegi zientifiko, akademiko eta profesional batetik jorratzea gastronomiaren interpretazio berri honen testuinguru sozial, ekonomiko, psikologiko, mediko eta kultural berri hau, non ekoizpen jasangarriaren eta elikadura osasungarriaren irizpideak gastronomiari lotutako gozamen kontzeptu tradizionala modu naturalean osatzen duten. Hori dela eta, zientziaren arlo, diziplina akademiko, ikerketa sare eta politika arlo ezberdinetako ikertzaileak, jakintsuak eta profesionalak elkartuko ditugu, gastronomia jarduera holistiko gisa definitzeko marko berri hau eztabaidatzeko, elikadura, osasuna eta iraunkortasuna ardatz hartuta. PROGRAMAZIOA | IZEN-EMATEA
behiaren eta txertoen aldeko logotipoa
25/03/2025
PROVACUNO

FIGANen GO SECUESVAC aurkezten da

Datorren asteartean, martxoak 25, goizeko 11:00etan, FIGANeko PROVACUNO standean (6. pabiloa, CD 31-36 standa) SECUESVAC Talde Operatiboaren aurkezpena egingo da , Espainian behi-ekoizpenarekin lotutako nekazaritza-lurretan karbono bahiketa optimizatzera bideratutako proiektu berritzailea. Javier López, PROVACUNO , proiektua ordezkatzen duen entitatearen zuzendaria , SECUESVACen helburuak eta aurrerapenak azaltzeaz arduratuko da, 2050erako klima neutraltasunari laguntzeaz gain, behi-haragiaren ekoizpena egiten den landa-ingurunea zaintzeaz gain. SECUESVAC Talde Eragilea Landa Garapenerako Europako Nekazaritza Funtsak (FEADER) eta Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak finantzatzen du osorik, 2023-2027 NPBrako Plan Estrategiko Nazionalaren (PEPAC) esparruan. Proiektuaren inbertsio osoa 548.889,40 eurokoa da, eta Landa Garapen, Berrikuntza eta Nekazaritzako Elikagaien Prestakuntzarako Zuzendaritza Nagusia (DGDRIFA) da diru-laguntzak kudeatzen dituen agintaritza. Ekitaldiaren antolaketa errazteko bertaratzea berrestea gomendatzen da.
figan 2025
25/03/2025
FIGAN

17. FIGAN 2025, Animalien Ekoizpenaren Nazioarteko Azoka

Animalia Ekoizpenerako Nazioarteko Azokaren ( FIGAN ) 17. edizioa 2025eko martxoaren 25etik 28ra izango da Zaragozako Feriako instalazioetan. FIGAN Iberiar penintsulako abeltzaintza sektorearen topagune bihurtu nahi du berriro ere. Azken edizioan, 987 enpresa erakusleek berrikuntza teknologiko nabarmenenak aurkeztu zituzten, 77.083 m 2 -ko azaleran. FIGAN 2025-en erakargarri nagusien artean: Arraza puruen aukeraketa bikaina Hainbat lehiaketa eta erakusketa Genetika Osasuna Elikadura Ekipamendua Akuikultura Presentzia nabarmena zaldien sektorean
ekitaldiaren kartela
26/02/2025
MAPA

Egun Agrovoltaikoa ENERGIA + LABOREAK: Lurraren erabilera bikoitza

Nekazaritza eta Nekazaritzako Elikagaien Teknologia Zentroak ( ITAGRA ) “Agrovoltaic = energia + laboreak” jardunaldia antolatzen ari da. “Lurraren erabilera bikoitza” , otsailaren 26an, asteazkena, Palentziako Foru Aldundiaren jauregian egingo dena. Gai horretan adituek teknologia honen egungo egoeraz, proiektuen finantzaketaz eta Gaztela eta Leongo adibide berritzaileak aztertuko dituzte, besteak beste. Egun horretan, GO CONTROL proiektua zabalduko da. KONTROL Talde Operatiboari buruz Teknologia digitala erabiliz eta adimen artifiziala aplikatuz eguzki-ureztatzeko eraginkortasuna optimizatzeko eta hobetzeko GO CONTROL talde operatiboa arloko ur-beharren testuinguruaren parte da. Nekazaritzaren muga handienetako bat noiz eta zenbat ureztatu behar den jakitea da. Berrikuntza teknologikoa da arazo hori konpontzeko gakoa eta IKT teknologien, sentsoreen eta prozesatzeko ahalmen automatikoaren iraultza handiak ura eta energia optimizatzeko aukera berriak ireki ditu. Eguzki-ureztaketak teknologia digitalarekin bateragarri izateak landa-eremuetako despopulazio-fenomeno hau geldiarazten lagunduko luke, errendimendu ekonomikoa hobetzen eta espazio horietan balioa sortzen lagunduz. Emakumeek funtsezko eginkizuna dute landa-munduan, nagusiek eragindako ekonomiak sortzen dituzten jardueren bidez hobetu daitekeena. Taldearen helburuak hauek dira: Nekazaritza sektore adimentsu eta teknologiko handiko bilakatzea, eguzki-ureztatzeko eta laboreen garapenean teknologia digitalak eta Adimen Artifiziala (AI) aplikatuz. Teknologia digitalak eta AI, emaitzak balioztatzeko sentsoreak eta droneak erabiliz, eguzki-ureztatzeko eraginkortasuna hobetuko dute, baliabide naturalak ahalik eta gehien aprobetxatuz eta uraren eta energiaren kontsumoa murriztuz. Prozesuen azterketak eta kontrol-algoritmoen definizioak nekazarien gailuetarako aplikazioak garatzea ahalbidetuko du.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jardunaldia "Helburua: Listeria kontrolpean"

Abenduaren 17an, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziak (AESAN) antolatutako jardunaldia egingo da Osasun Ministerioko Ernest Lluc Aretoan, Elikagaietan Listeria monocytogenes -en kontrolaren hainbat alderdiri buruz eta elikadurarako dituen erronkei buruz. segurtasuna. Izen-ematea berriro ireki da edukiera handitu delako. Ekitaldia baino egun batzuk lehenago, esteka bat argitaratuko da ekitaldia sarean jarraitzeko, eta horretarako ez da beharrezkoa izango izena ematea. Behin betiko programa
Hondakin arriskutsuen kudeaketa
11/12/2024
IFAPA

HONDAKIN ARRISKUTSUEN KUDEAKETA: Ingurumen-inpaktua eta produktu fitosanitarioen barne eta kanpo kudeaketa.

Egun horretan, Recicland proiektua aurkeztuko da , hondakin arriskutsuen kudeaketaren ingurumen-ondorioei buruzko teoria eta salda hondarreko eta iraungitako edo etendako produktu fitosanitarioen ontzi fitosanitarioen ustiategiko barne-kudeaketari buruz , baita ustiategitik kanpokoak ere. hondakin arriskutsu horien kudeaketa.
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
Nekazaritzako Elikagaien Erronka
03/12/2024
Sociedad Española de Ciencias Hortícolas

Lineako hitzaldia “Nekazaritzako elikagaien erronka klima-aldaketaren aurrean”

Baratze Zientzien Espainiako Elkartearen (SECH) Ekonomia eta Uzta Ondoko eta Industria Lantaldeek sarean abenduaren 3an eta 4an egingo den "Nekazaritzako elikagaien erronka klima-aldaketaren aurrean" buruzko Kongresu berri bat antolatzen ari dira . Nekazaritzako elikagaien sektoreak klima-aldaketaren egungo eszenatokian eta 2030 Agendan dituen erronkek nekazaritzako elikagaien kate osoaren erantzuna eskatzen dute, ekoizpenetik, industriatik, prozesuen hobekuntzatik, merkaturatzea eta elikagaien kontsumo arduratsuan, eta erantzukizunean eragitea. gizartearen beraren. Erronka hauek Kongresuan jorratuko diren erronka eta aukera bihurtzen dira. Kongresua fruta eta barazkien ekoizpenarekin, uzta osteko, ekonomia zirkularrekin eta ingurumen-iraunkortasunarekin lotutako lanekin ahozko aurkezpenak eta gonbidatutako aurkezpenak izango dituzten saioetan antolatuko da.
ii NEKAZARITZA INGENIARITZAREN BILTZARRA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

Nekazaritza Ingeniaritzaren II

Nekazaritza Ingeniaritzako II. Kongresua, Espainiako Nekazaritzako Ingeniari Teknikoen Elkargo Ofizialen Kontseiluak eta Col·legi Official d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunyak antolatuta, azaroaren 13tik 14ra bitartean egingo da Goi Mailako Eskolan. Nekazaritzako Elikagaien eta Basogintzako Ingeniaritza eta Albaitaritza Lleidako Unibertsitatean . Bere zazpi saioetako gai nagusien artean , uraren kudeaketa, elikadura katea, nekazaritza-voltaikoa, berdeguneak eta hiri-zuhaitzak, basoen kudeaketa hidrologikoa eta landareen osasuna daude. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
Elikagaien ontzi eta ontzietan berrikuntzarako II
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

Elikagaien ontzi eta bilgarrietan berrikuntzarako II

Laster ospatuko da Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub topaketaren bigarren edizioa, elikadura ontziratzeko sektoreko eragile nagusiak bilduko dituen ekitaldi giltzarria, iraunkortasunari eta berrikuntzari begira. Topaketa hau aukera bikaina da sare profesionalak sendotzeko eta elikagaien industrian trantsizio jasangarri baterako lankidetza sustatzeko. Antolatzailea: ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, ekitaldiak erakusketa gune bat eta hitzaldi eta mahai-inguruetarako gune bat izango ditu, non adituek ezagutzak partekatu eta industriaren erronka eta aukerak eztabaidatuko dituzten. Ezinbesteko urratsa da elikagaien sektorean etorkizun jasangarriagoa izateko.
iii biogas foroa Katalunia
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

Kataluniako Biogasaren III

Urriaren 24an, Kataluniako Biogasaren III. Foroa ospatuko da, Biogasaren Europako Astearen barruan. Kataluniako Bioenergia Klusterrak antolatuta, energia-iturri honen ekoizpen eta erabileraren hainbat alderdi jorratuko ditu, hainbat arrakasta-kasu erakutsiz, eta bere etorkizuna eztabaidatzeko eta parte hartuko duten sektoreko eragile ezberdinen arteko harremanak ezartzeko gune bat eskainiz. bilera. IZEN-EMATEA
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
Logotipoa World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Untxiaren Munduko Kongresua

13an Untxiaren Munduko Kongresuaren edizioa urriaren 2tik 4ra ospatuko da Tarragonan PROGRAMA
kartela Espainiako konpostaje sarearen 8. jardunaldia
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Espainiako Konpostaje Sarearen Jardunaldia. "Zero zabor: etorkizuneko horizontea"

Hondakin organikoen kudeaketarekin zerikusia duten ikertzaile eta profesionalen arteko topagunea, tratamenduaren egoera ikuspuntu tekniko eta sozialetik aztertzeko eta eztabaidatzeko, industria sektorera ezagutzaren transferentzia nabarmenduz. Jardunaldiak Espainiako Konpostaje Sarearen lankidetza du eta Kordobako Unibertsitateko Zientzien Fakultateko Kimika Ez-organikoko eta Ingeniaritza Kimikoko Saileko RNM271 taldeak antolatzen du. PROGRAMA | IZEN-EMATEA | EGOITZA | Informazioa eta harremana: 957485848 / 667833701 posta elektronikoa: rec24@piccongresos.com
Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia
18/09/2024
AESAN

Elikagaiekin kontaktuan dauden materialei buruzko jardunaldia

2024ko irailaren 18tik 19ra , Elikagaien Zentro Nazionalak, Elikagaien Segurtasun eta Nutriziorako Espainiako Agentziaren (AESAN) mendekoa, Elikagaiekin Kontaktuan dauden Materialei buruzko Jardunaldi bat antolatuko du Majadahondan (Madril) duen egoitzan. Ekitaldia Europako Kontseiluaren eta AESANen Sendagaien eta Osasunaren Kalitatearen Europako Zuzendaritzak (EDQM) antolatu du, “Elikagaien kontaktuan dauden materialen eta artikuluen azken garapenak” izenburupean. Ekitaldia elikagaiekin kontaktuan dauden materialen industriako profesional guztiei zuzenduta dago, kontrol ofizialeko laborategiei, Europako eta estatuko agintariei, baita nazio mailako arduradunei ere. Norberaren parte-hartzea doakoa da (erregistroa eta erabilgarritasunaren arabera) eskumena duten agintari nazionaletako langileek, Europako agintariek eta kontrol ofizialeko laborategietako ordezkariek; sektore pribatuko bertaratzen direnei, berriz, 400 euroko kostua izango du ordezkari bakoitzeko. PROGRAMA