Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
EKITALDI TRANSFERENTZIAK
12/03/2025
FYCMA
Nekazaritzako elikagaien berrikuntza ere agertu zen Transfiere Foroan
Transfiere sektore ezberdinetako adituak biltzen ditu ezagutza zientifiko eta teknologikoak trukatzeko, berrikuntza sustatzeko eta zientziaren eta enpresaren arteko harremana sendotzeko. Urtero...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
12/03/2025
Gobierno de La Rioja

Landa Eguna "Kontserbazio Nekazaritza: Zuzeneko ereitea eta landare-estaldura zurezko landareetan"

Errioxako Gobernuko Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumen Sailak Landa Jardunaldia antolatu du: Nekazaritza Kontserbatiboa: Egur-landareetan zuzenean erein eta estaltzeko laboreak , nekazari eta teknikariei zuzenduta. Lursail desberdinak bisitatuko dira, non hondakinen kudeaketa, lurzorua, zuzeneko ereitea praktikatzeko errotazioak eta egur-laboreetan landare-estalkiak erabiltzearen inguruko gaiak jorratuko diren. Egitaraua 9:30-10:30 Kontserbaziorako nekazaritza makineria. Zuzeneko ereiteko haztegiak, errebak, diskoak eta ertz ertzekin 10.30-11.00 h Gari lursailera bisita 11:00-11:30 Kafe-atsedenaldia 11.30-11.50 Garagar lursailera bisita 11.50-13.00 h Lekaleen lursailetara bisitak 13.00-14.00 h Landare-estaldura duen mahasti batera bisita Edozein zalantza edo argitzeko, jar zaitez gurekin harremanetan transfer.agraria@larioja.org helbide elektronikoaren bidez edo 617 97 70 64 telefonora deituz. IZEN-EMATEA
biokultura
07/03/2025
Biocultura

Bioculture A Coruña 6. edizioa

BioCultura, estatuko produktu ekologikoen eta ekoturismoaren azokarik handiena, 2025eko martxoaren 7tik 9ra egingo da EXPOCoruñan. Elikadura ekologikoaren (10.000 erreferentzia baino gehiagorekin), ekoturismoa, kosmetika ekologikoa, moda jasangarria, etxe osasuntsua, ongizatea, eko-bizimodua, artisautza eta GKEen sektoreei eskainitako 150 erakusketari baino gehiago bilduko ditu. Erakusketarekin batera, 150 jarduera baino gehiago egingo dira eta 13.000 bisitari baino gehiago espero dira.
Nekazaritza Ekologikoaren Kongresua
25/02/2025
Congresoagriculturaecológica

Murtziako Eskualdeko Nekazaritza Ekologikoaren II.

Kongresu honek ikertzaileen, nekazaritza-sektoreko profesionalen, administrazioen, enpresa ekologikoen eta teknologiaren arteko topaketa zientifiko eta tekniko bat bihurtu nahi du eta hizlari adituek sektorearekin lotutako kezka nagusiak aztertzeko gune bihurtu nahi du, baita eragiten diguten arau-garapenen azterketa eta zabalkundea baita. Oso kongresu interaktibo eta parte-hartzaile bat egin nahi dugu, doako izen-ematearekin, lagun eta lankideen arteko topagune gisa balio duena. Ikusiko gara!
ekologikoa
20/02/2025
Asesores de Aragón

Nekazaritza ekologikoa

Profesionalki dedikatu nahi al duzu elikagai ekologiko eta bertakoen ekoizpenera? Pixkanaka zure baserria nekazaritza ekologikora bihurtu nahi duzu? Nekazaritza ekologikoak eskaintzen dituen zenbait teknika eta aukeratan hasi nahi duzu, norbere kontsumorako edo diru-sarrera osagarri gisa? Gure Nekazaritza Ekologikoko ikastaroak laborantzarako, baliabideak erabiltzeko eta lurzoruaren kudeaketa modu ekologikoan trebatuko zaitu. PROGRAMA: Sarrera Lurzoruaren eta emankortasunaren kudeaketa labore ekologikoetan Uraren kudeaketa labore ekologikoetan Arazo fitosanitarioen kudeaketa nekazaritza ekologikoan + IZEN-EMATEA
Olibondoen Nazioarteko Foroa
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V EVOO Nazioarteko Foroa Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

Nekazaritza Kooperatiba Katolikoa COOP. V. de Cocentaina , Fira de Tots Sants-en lankidetzarekin, Cocentainako Udalak , Nazioarteko Bosgarren HOBO Foroa, Jardunaldi Teknikoak eta HABE Lehiaketa antolatzen ditu. Bosgarren urtez jarraian, topaketa honek Oliba Olio Birjina Estrako sektorea bilduko du Cocentainan (Alacant) hiru egunez. Saio tekniko interesgarriak, mahai-inguruak eta hitzaldiak, showcooking-ak eta dastaketak publikoarekin elkarreraginarekin eta, jarduera nagusi gisa, Nazioarteko EVOO Lehiaketa, zeinaren sariak ekitaldiaren hirugarren eta azken egunean, 2025eko urtarrilaren 31n, ostirala, banatuko baitira. Valentziako Erkidegoko Dastaketa Ofizialeko Epaimahai entzutetsuak bost kategoriatan ematen dituen sariak dira: hiru sari kategoria orokorrean eta bi sari berezi: EVOO ekologiko onenari eta Valentziako Erkidegoko EVOO onenari. Sari hauek, erakundeak oliba-olio birjina estra sustatzeko eta defendatzeko egindako lanagatik pertsonaia edo entitate ezberdinei egindako aitorpenarekin osatzen dira. Urtarrilaren 29an, asteazkena, "EHAZ emakumeengan: emakume protagonistak eredu ekonomiko kooperatiboan" Jardunaldia egingo da, Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Emakumeen Elkarteak (AMCAE) antolatuta eta MAPAk finantzatuta. Cocentaina Kooperatibak Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Saria jaso zuen 2021ean, Aukera Berdintasunaren atalean. Nazioarteko EVOO Lehiaketari eta/edo ekitaldiko jardueren programari buruzko informazio gehiago nahi izanez gero: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Ekoizpen ekologikoan sareko aholkularien eguneko kartela
23/01/2025
Ecovalia

Ekoizpen Ekologikoaren Espainiako Aholkulari Sare berriaren aurkezpena

Datorren urtarrilaren 23an 9:30ean, online formatuan, Ekoizpen Ekologikoko Aholkularien Espainiako Sarearen aurkezpen jardunaldia egingo da. Ekimen hau Europako OrganicAdviceNetwork proiektuarekin lotuta dago eta ekoizpen ekologikoan hasi nahi duten aholkulari konbentzionalentzat zein sektorean esperientzia finkatua dutenentzat zabalik dago, ahalik eta aholkulari kopuru handienarengana iristea espero baita. elkarrekin ikasteko, partekatzeko eta hazteko espazio bat sortzeko. Saio honetan hauek jakinaraziko dituzte: Espainiako sarearen helburuak eta jarduerak. Parte hartzeko aukerak eta parte hartzeko konpromisoak. Espainian ekoizpen ekologikoari buruzko aholkularitza indartzeko hurrengo urratsak. OrganicAdviceNetwork proiektua Europako Batzordeak (101134850 zenbakiko Hitzarmena) eta Suitzako Hezkuntza, Ikerketa eta Berrikuntzarako Estatu Idazkaritzak finantzatzen du. EKITALDIERAKO IZEN-EMATEA
Etiketatze-arauak
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Elikagaien Etiketatzea, Telepresentzia Eguna

Nekazaritzako elikagaien sektoreko eta landa eremuko profesionalen kualifikazioa hobetzea Nekazaritzako elikagaien enpresen etiketatze-baldintza orokorrak ezagutzea, emandako informazioan enpresei kalte larriak eragin ditzaketen akatsak edo hutsegiteak saihesteko, hala nola produktuak erretiratzea, zigorrak, etab. Hartzaileak: Kooperatiba eta elikagaien enpresetako zuzendariak, kudeatzaileak, kudeatzaileak eta elikagaien kalitate eta segurtasuneko teknikariak, ahal dela; eta, oro har, kalitateari, elikagaien segurtasunari eta iraunkortasunari buruzko aholkulariak.
egunak
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Landare ekoizpen tekniken nazioarteko azoka

Foro hau nekazaritza-berrikuntzan adituak biltzen dituen ekitaldia da, teknologia berriei, nekazaritza-praktika jasangarriei eta nekazaritzari aplikatutako bioteknologiaren alorreko aurrerapenei buruz eztabaidatzeko.
etorri zen
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Upategitik kontsumitzailera: ardoaren erronkak eta aukerak

Jardunaldi honen helburu nagusia ardoaren sektoreko lider eta profesional nagusiak biltzea da , egungo aurreikuspenak sakon aztertzeko eta salmenta garairako eta urteko beste une erabakigarrietarako estrategiak prestatzeko . Ekitaldian, oinarrizko gaiak eztabaidatuko dira, hala nola ardoaren ekoizpenaren proiekzioa , kontsumo-joerak estatuko eta nazioarteko merkatuetan, eta produktu-kategoria desberdinetako prezioen itxaropenak . Horrez gain, merkaturatzeko bide berriek, batez ere merkataritza elektronikoak, eskaintzen dituzten aukerak eta sektorearen hedapenean duten eragina aztertuko da . Topaketa ere plataforma bat izango da industriak ingurune global lehiakor eta etengabe eboluzionatzen duen batean dituen erronkak aztertzeko , balio kateko eragile ezberdinen arteko ideiak trukatzeko eta lankidetzarako espazio bat eskainiz. Ikuspegi horri esker , irtenbide berritzaileak identifikatu eta etorkizuneko erronken aurrean sektorearen posizioa sendotuko dugu . Webinarra: doan
ainia
10/12/2024

Elikagaien iraupenaren web-mintegia: kontsumo-joera berrietara egokitzea

Kontsumo-joera berriak azkar eboluzionatzen ari dira, teknologiaren, jasangarritasunaren eta kontsumitzaileen lehentasunen aldaketek bultzatuta. Kontsumitzaileak gero eta gehiago kezkatzen ditu erosketen ingurumen-inpaktuaz, eta osasun mentala eta fisikoa da lehentasuna, ongizatea, elikagai osasungarriak eta norbere burua zaintzeko esperientziak sustatzen dituzten produktuen kontsumoaren alde eginez. Elikagaien fabrikazioan osagai alternatibo berriak sartzen dira, kontsumoa murrizten duten elikagaien analogoak (haragia), baita kontsumitzailearen elikagaien segurtasunean eragin zuzena izan dezaketen sukaldaritza/kontsumo praktika berriak ere. Abenduaren 10ean egingo den "Elikagaien balio-iraupena: kontsumo-joera berrietara egokitzea" web-minategian, ohituren eta garapen-aldaketa hauek aurkeztuko dira, baita horiek loturiko arrisku mikrobiologiko eta fisiko-kimikoak eta nola aurre egin daitezkeen. aurre egin. Helburuak AINIA 2024 Barometroaren azkenengo AINIA 2024 Barometroaren arabera, erosketa-, kontsumo- eta sukaldaritza-ohitura berriak, baita osagai alternatibo eta antzeko elikagai berriak ere ezagutarazi. Elikagaien kontsumo-joera berriekin lotutako arrisku mikrobiologikoetan sakontzea. Osagai berriekin eta elikagai analogoekin lotutako arrisku fisiko-kimikoetan sakontzea. Nori zuzendua Elikagaien enpresetako I+G eta Kalitateko teknikariak. Webinarra profesionalentzat soilik. Metodologia Webinarra 1h15eko iraupena, 11:00etan CET (Espainiako ordua) hasiko dena eta 12:15 aldera amaituko dena. Izen-ematea abenduaren 9an amaituko da, 16:00etan. Izena eman ondoren, gure partetik lehen baieztapen-mezu bat jasoko duzu, eta GoToWebinar plataformako beste bat konektatzeko estekarekin. Bezperan jaso ez baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan. Egitaraua AINIA Kontsumo Barometroaren aurkezpena eta aurkezpena «Bizitza baliagarri mikrobiologikoaren azterketak. Kontsumo-ohitura berriekin lotutako arriskuak. Laura Verdú, Mikrobiologia Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA «Bizitza-bizitza fisiko-kimikoen azterketak. «Osagai berriak dituzten elikagaien egonkortasuna». Sandra Leiva, Kimika Laborategia. Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna, AINIA Galderak eta ondorioak
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum nazioarteko lankidetza-ekimena da, Europako Mikologia Institutuak ( EMI ) diseinatu eta sustatua, eta etxeko eta profesionaletako sukaldeetan Europako boiluraren erabilera arduratsua sustatzeko helburuarekin sortu zen. Trufaren sektorean nazioarteko erreferentziazko topaketa bihurtuta, Trufforum urtero egiten da boiluraren balioei eta kulturari ahalik eta hedapen handiena emateko helburuarekin. Boilurra zalea bazara edo haiekin inoiz harremanik izan ez baduzu ere, behar duzun guztia ikasteko eta munduko gastronomiaren produktu ikonikoenetako bat gozatzeko lekurik egokiena zaude. Ez galdu aukera eta murgil zaitez gurekin lurreko erraietan trufaren inguruko guztia ezagutzeko. Ongi etorri Trufforum-era!
Ahuakateak nekazaritza ekologikoan
28/11/2024
AgroCabildo Tenerife

Nekazaritza ekologikoko aguakate baserri batera bisita

Prestakuntza jarduerak. Nekazaritza, Abeltzaintza eta Arrantza Arloa. Tenerifeko Udala.
Aurreko biokultura ekitaldiaren argazkia
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madril

40 edizioren atarian, BioCultura Madrilek erakutsiko du beste behin “organikoa” moda ez dela/ez zela eta geratzeko dagoela. Azoka azaroan egingo da Feria de Madrid-Ifema aretoan. Hauek izango dira sektoreak: Elikadura ekologikoa; Kosmetika eta higiene ekonatural ziurtatuak; Etxe osasuntsua; Moda jasangarria; Eko Bizimodua; Osasuna eta Ongizatea, GKEak... 400 erakusketariren parte hartzea espero eta beste behin 50.000 bisitari gainditzea. Erakusketarekin batera 300 jarduera baino gehiago egingo dira. Ángeles Parra azokako zuzendariak adierazi duenez, “oso zaila izango litzateke ia 40 urteko azoka, aktibismo, matxinada eta kontzientzia sozial hauen laburpena egitea. Inoiz ez gara moda bat izan. Denborak arrazoia eman digu. Etorkizuna ekologikoa izango da edo ez da izango».
2023ko CIS kongresuaren irudia
11/11/2024
Verialiment

Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II

Azaroaren 11n eta 12an, Elikagaien Segurtasun eta Iraunkortasunari buruzko II . Ekitaldi bat, besteak beste: Iraunkortasuna: Nola egokitu jasangarritasuna gure elikagaien enpresara? Zein onura ukigarri lortuko ditugu? Elikagaien Segurtasuna: Krisiaren kudeaketa eta produkzio primarioa. Kultura eta gaitasun bigunak: Nola ezarri Kultura enpresa osoan ezartzen duten aldaketak? Kultura plan batek zure enpresan ziurtagiri bat galtzea eragotzi al dizu? Digitalizazioa eta Adimen Artifiziala: Adimen Artifizialaren erabilera sektore ugaritara egokitzen ari da. Elikaduraren sektoreari benetan mesede egingo digun zein tresna daude eskuragarri? PROGRAMA
EUFRAS akisplataforma.es helbidean
24/10/2024
EUFRAS

EUFRAS KAFEA Atsedenaldia Gaikako Sareetan

EUFRASek sare tematikoetan parte hartzen eta kudeatzen eta nekazaritza-aholkularitza- sektoreko antzeko profesionalekin trukatzen, ikasten eta hazten lagunduko dizun sareko foro kolaboratiboa antolatzen du . Foroko partaideak : Beatriz Cardoso (CONSULAI) AdvisoryNetPEST: EBko aholkularitza zerbitzuak hobetu eta ezagutza partekatzea sustatu pestiziden erabilera eta arriskua murrizteko ). Paula Resana (INTIA) STRATUS; Europa osoko aholkulariak konektatzea Ernalkuntzaren Kudeaketa Integratuan ezagutza sortzea eta partekatzea azkartzeko (STRATUS: Europan zehar aholkulariak konektatzea, Ernalkuntzaren Kudeaketa Integratuan ezagutza sortzea eta partekatzea azkartzeko). Claire Morelle (IFOAM) OrganicAdviceNetwork: Eraiki Europa osoan esperientzia maila ezberdinetako aholkulari organikoen sare bat. Kafe Atsedenaldian izena emateko egin klik hemen EUFRAS 2013an sortutako aholkularitza-erakundeen sarea da, Europa osoan nekazaritza-aholkularitza-zerbitzuei laguntzeko helburuarekin. EUFRASen helburu nagusiak hauek dira: aholkularien komunitate bat garatzea eta haien interesak defendatzea; aholkularien garapen profesionala laguntzea; nekazaritzan eta landa garapenean aholkularitza zerbitzuek dituzten erronkei erantzutea.
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
arrosa multzo bat
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora lorezaintzako ekitaldi profesional bikaina da. Landare, lore, paisaia, lorezaintza, teknologia eta brikolajea lorategien negozioaren barruan merkataritza- eta prestakuntza-eskaintza handiena sektoreko egutegi profesionalean. Ekitaldiaren egitaraua kontsultatzeko egin klik hemen
ekoanzak Errioxa
25/09/2024
Gobierno de La Rioja

Ecolanzadera Proiektuaren itxiera. Landa-ekintzailetza agroekologikorako gida.

Irailaren 25ean, ate irekien jardunaldia egingo da Ecolanzadera proiektuaren itxiera eta Landa Ekintzailetza Agroekologikoaren Gidaren aurkezpena. Proiektu honek, 2023ko abenduaren 1etik 2024ko ekainaren 30era bitartean burututako prestakuntza-programa teoriko-praktiko bat abiarazi zuen, hainbat modulutan banatuta, bertaratutakoei ezagutzak emateko: Zure baserriaren eraldaketa kudeaketa agroekologikoan oinarritutako ereduetara. Pertsonak potentzial agroekologikoa duten nekazaritza - ustiategietan sartzea . Nekazaritza eredu agroekologikoetan oinarritutako ekintzailetza . Proiektuak nekazaritza ekologikora bihurtzeko prozesuan 5 etxalde aholkatzea eta ekintzailetza agroekologikorako Gida bat prestatzea zen. AGROVIDARek antolatuta , ekitaldiak izena eman eta bertaratzearen konfirmazioa behar du: 675 010 607 edo gonzalo@agrovidar.com