Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network
OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"
OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen...
EKITALDI TRANSFERENTZIAK
12/03/2025
FYCMA
Nekazaritzako elikagaien berrikuntza ere agertu zen Transfiere Foroan
Transfiere sektore ezberdinetako adituak biltzen ditu ezagutza zientifiko eta teknologikoak trukatzeko, berrikuntza sustatzeko eta zientziaren eta enpresaren arteko harremana sendotzeko. Urtero...
aurreko edizioko irudia
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. 4.0 nekazaritza azoka
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , bere bigarren edizioa ospatuko du 2025eko urriaren 28tik 30era bitartean . Lehen edizioaren arrakastaren ostean, 4.0 nekazaritza sektorean teknologia...
ECPA 205 kartela
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentzia
2025eko ekainaren 29a eta uztailaren 3a bitartean, Zehaztasun Nekazaritzarako Europako Konferentziaren (ECPA) hamabosgarren edizioa ospatuko da Bartzelonan, International Society of Precision...
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
11/03/2025
FEUGA

Ureztatzeko uren erabilera iraunkorrerako mahastietako ur beharrak aurreikustea

PRERIVID eskualdez gaindiko Talde Operatiboak formatu hibridoan egingo den hedapen-jardun teknikoa antolatu du martxoaren 11n (prestz eta online Microsoft Teams bidez). PROGRAMA | PERTSONAKO IZEN-EMATEA | ONLINE IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

Errioxako mahasti agroekologikoei buruzko I+G+B III.

Errioxako Ekoizpen Ekologikoaren I. Plan Estrategikoaren barruan, Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumen Sailak, Mahastiaren eta Ardoaren Zientzien Institutuarekin (ICVV) elkarlanean, Errioxako mahasti agroekologikoei buruzko I+G+B III ja . Edukiera mugatua da, beraz, izena eman behar da bertaratzeko. Edozein zalantza argitzeko, jar zaitez gurekin harremanetan transfer.agraria@larioja.org helbide elektronikoaren bidez PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
27/02/2025
Interempresas

Mahastiaren Laborantza eta Mahatsaren Kalitatearen X. Eguna

Otsailaren 27an, Palacio de Villachica Upategian, Peñafiel (Valladolid), "Mahastiaren laborantza eta mahatsaren kalitatea" jardunaldi teknikoaren hamargarren edizioa egingo da. Ekitaldian Enrique Pascual CRDO Ribera del Dueroko presidentearen parte hartzea izango da eta, beste gai batzuen artean, AI eta zehaztasun-mahastizaintzan duen aplikazioa edo Ribera del Duero DO-ko mahastizaintzaren etorkizuna jorratuko dira. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
13/02/2025
IRTA

Lurzoruaren hobekuntza mahastietan

Tailer tekniko honen helburua lurzoruaren hobekuntza errazten duten mekanismoen ezagutzan sakontzea da, materia organikoa areagotzen duten faktoreak, nola funtzionatzen duten eta nola hobetu ditzakegun ulertzea eta zein praktika izan daitezkeen negatiboak adieraztea. INCAVIk egindako mahasti lurzoruaren kudeaketari buruzko azterketen emaitzak aurkeztuko dira, mahatsaren eta ardoaren kalitatea sustatzen duten estrategia jasangarriak definitzeko helburuarekin. IRTAk aztertuko du lurzoruaren biologia ulertzeko, nola funtzionatzen duen hobeto ulertzeko eta bere kudeaketa hobetzeko aukera emango diguten analisi molekularreko teknologia berriak sartzea. Gainera, landareek lurzoruaren mikrobiologiarekin elkartruke aktiboen bidez mantenugaiak eta beste onura batzuk lortzeko erabiltzen dituzten mekanismo naturalak aurkeztuko dira. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Mahastizaintza eta makineria oleikoa
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Mahastizaintzarako Teknika eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketa (TECNOVID) eta Oliba Kulturarako (OLEOTEC)

Sektorearen nazioarteko topaketarako ezinbesteko ekitaldia eta erreferentea izango da berriro ere, eta industriari aplikatutako makineria eta teknologien azkenengoak dituen erakusleiho zabala eta negozio plataforma bikaina. Berriro ere, ospakizun egunekin bat egingo du Upeltegietarako eta Botilatuetarako Makineria eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketarekin ( ENOMAQ ), Olio Errotak eta Enbalajeetarako ( OLEOMAQ ) eta Garagardoaren Industriarako ( E-BEER ). Areto ezberdinen edukiak sinergia garrantzitsuak eskaintzen ditu industriari aplikatutako makineria eta teknologia berrienekin duen erakusleiho komertzial paregabe batean. Nahi izanez gero, mahastizaintzaren zein olibondoaren sektorerako ekipamenduak erakusteko aukera izango dute. Edizio honetan, erakusketarien izapideen digitalizazioari eusten zaio, aurrez izena emateko formularioa barne, prozesu hori askoz errazagoa izan dadin.
Olibondoen Nazioarteko Foroa
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V EVOO Nazioarteko Foroa Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

Nekazaritza Kooperatiba Katolikoa COOP. V. de Cocentaina , Fira de Tots Sants-en lankidetzarekin, Cocentainako Udalak , Nazioarteko Bosgarren HOBO Foroa, Jardunaldi Teknikoak eta HABE Lehiaketa antolatzen ditu. Bosgarren urtez jarraian, topaketa honek Oliba Olio Birjina Estrako sektorea bilduko du Cocentainan (Alacant) hiru egunez. Saio tekniko interesgarriak, mahai-inguruak eta hitzaldiak, showcooking-ak eta dastaketak publikoarekin elkarreraginarekin eta, jarduera nagusi gisa, Nazioarteko EVOO Lehiaketa, zeinaren sariak ekitaldiaren hirugarren eta azken egunean, 2025eko urtarrilaren 31n, ostirala, banatuko baitira. Valentziako Erkidegoko Dastaketa Ofizialeko Epaimahai entzutetsuak bost kategoriatan ematen dituen sariak dira: hiru sari kategoria orokorrean eta bi sari berezi: EVOO ekologiko onenari eta Valentziako Erkidegoko EVOO onenari. Sari hauek, erakundeak oliba-olio birjina estra sustatzeko eta defendatzeko egindako lanagatik pertsonaia edo entitate ezberdinei egindako aitorpenarekin osatzen dira. Urtarrilaren 29an, asteazkena, "EHAZ emakumeengan: emakume protagonistak eredu ekonomiko kooperatiboan" Jardunaldia egingo da, Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Emakumeen Elkarteak (AMCAE) antolatuta eta MAPAk finantzatuta. Cocentaina Kooperatibak Espainiako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatiben Saria jaso zuen 2021ean, Aukera Berdintasunaren atalean. Nazioarteko EVOO Lehiaketari eta/edo ekitaldiko jardueren programari buruzko informazio gehiago nahi izanez gero: oli@elcomtat.com | 699 019 545
etorri zen
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Upategitik kontsumitzailera: ardoaren erronkak eta aukerak

Jardunaldi honen helburu nagusia ardoaren sektoreko lider eta profesional nagusiak biltzea da , egungo aurreikuspenak sakon aztertzeko eta salmenta garairako eta urteko beste une erabakigarrietarako estrategiak prestatzeko . Ekitaldian, oinarrizko gaiak eztabaidatuko dira, hala nola ardoaren ekoizpenaren proiekzioa , kontsumo-joerak estatuko eta nazioarteko merkatuetan, eta produktu-kategoria desberdinetako prezioen itxaropenak . Horrez gain, merkaturatzeko bide berriek, batez ere merkataritza elektronikoak, eskaintzen dituzten aukerak eta sektorearen hedapenean duten eragina aztertuko da . Topaketa ere plataforma bat izango da industriak ingurune global lehiakor eta etengabe eboluzionatzen duen batean dituen erronkak aztertzeko , balio kateko eragile ezberdinen arteko ideiak trukatzeko eta lankidetzarako espazio bat eskainiz. Ikuspegi horri esker , irtenbide berritzaileak identifikatu eta etorkizuneko erronken aurrean sektorearen posizioa sendotuko dugu . Webinarra: doan
produktu fitosanitarioak
28/11/2024
Asesores de Aragón

Landareen osasunari buruzko VIII Foro Teknikoa. 40 urteko landareen osasuna

Landare Osasun eta Ziurtapen Zerbitzua hazien eta mintegiko landareen kontrol eta ziurtapen funtzioak, landareen izurrite eta gaixotasunen zaintza eta kontrol planen kudeaketa, produktu fitosanitarioen merkaturatzea eta erabilera eta horien ebaluazioa, aholkularitza teknikoa garatzen dituen unitate teknikoa da. landareen osasunari eta hazien ekoizpenari buruzko ekoizle-sektorea.
Landare Osasuna
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

Landare Osasunari buruzko Foro Teknikoaren VIII

Landare Osasunerako eta Ziurtagirietarako Zentroak antolatutako Landare Osasunari buruzko VIII Foro Teknikoa azaroaren 28an izango da Zaragozako Mediterraneoko Agronomia Institutuko Batzar Aretoan.
Errioxako olibondo ekologikoaren kudeaketa
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Olibondo ekologikoaren kudeaketa. Ustiapen esperimentala La Grajera baserrian

Errioxako Ekoizpen Ekologikoaren I. Plan Estrategikoaren barruan, Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumen Ministerioak Jardunaldi Teknikoa eta Eremua antolatzen du: Olibondoaren Kudeaketa Ekologikoa. La Grajera baserriko ustiapen esperimentala , baserritar eta teknikariei zuzendua. Bere helburua da oliba-hazkuntzaren kudeaketa agronomikoan sakontzea ekoizpen ekologikoan: barietateak, landaketa-esparruak, izurriteen eta gaixotasunen kudeaketa, ongarritzea, kultur praktikak, bilketa... Olibondoa eta La baserriko olio-errota ekologiko instituzionala izango dira. bisitatu zuen Grajera . Edukien artean, gai hauek nabarmentzen dira: • Sarrera: ekoizpen ekologikoaren gakoak • Barietateak eta gidatzeko sistema ekologikoak • Lurzoruaren kudeaketa, ongarritzea eta praktika agronomikoak • Organikoan izurrite eta gaixotasunei aurre egiteko estrategiak • Bilketa eta garraioa Eguna doakoa da. Leku kopurua mugatua da eta bertaratzeko beharrezkoa da izena ematea. Edozein zalantza edo argipenetarako, harremanetarako datuak honako hauek dira: transfer.agraria@larioja.org edo 660 93 33 94 telefono zenbakia. IZEN-EMATEA
Leiho batetik ateratzen diren fruta eta barazkien irudia
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruta Erakarpena

Fruit Attraction fruta eta barazkien profesionalentzako ekitaldia da. Fruit Attraction fruta eta barazkien merkaturatze GLOBALerako erreferentziazko tresna komertziala bihurtu da. Sektorean esportazio globalak sustatzeko duen gaitasunak balio-kate osoa osatzen duen profesional talde osoarentzako merkataritza-konexio-gune bihurtzen du, fruta eta barazkien merkatuan berrikuntza-esparru gisa sendotu izanaz gain.
living lab andaluz livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Living Lab Andaluz-en aurkezpena, Livingsoil proiektu europarraren barruan

Living Lab Andaluz oliba-lurzoruaren osasuna hobetzera zuzendutako soluzio teknologiko berritzaile eta iraunkorrak sustatu eta ezartzera zuzendutako entitate gisa eratu da. 12 milioi eurorekin finantzatutako LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) proiektu europarraren parte da, eta horietatik 2 milioi Andaluziako olibondorako bideratzen dira. Jaengo Unibertsitatea arduratuko da Living Lab hau koordinatzeaz, oliba-hazkuntzarekin lotutako I+G+B jarduera aitortua duten Andaluziako 15 entitate ere barne hartzen dituena. Aurkezpen ekitaldiaren egitarauan hiru mahai-inguru biltzen dira, gai hauen inguruan arituko direnak: Lurzoruaren osasuna, erronkak eta ekosistemen zerbitzuak. Berrikuntza-proiektuak: Olibondoko koproduktuen erabilera ekonomia zirkularraren esparruan. Lurzoruaren osasuna hobetzera zuzendutako oliba olio enpresen esperientzia pilotuak. Horrez gain, oliba sektoreko digitalizazioari buruzko hitzaldi bat eskainiko da.
tic4bio
18/09/2024
Tic4Bio

GO Tic4bio-ren aurkezpena, ura eta biodibertsitatea modu eraginkorrean kudeatzeko IKT tresna

Irailaren 18an, Sevillako Lora del Ríon dagoen Cortijo El Puerto baserria Tic4bio talde eragilearen emaitzen aurkezpena izango da, uraren eta biodibertsitatearen kudeaketa eraginkorra hobetzeko diseinatutako IKT tresna berritzaile batekin. nekazaritza eremua. Proiektu honek digitalizazioa nekazaritzako elikagaien prozesuetan txertatu nahi du, baliabide naturalen erabilera optimizatuz eta jasangarritasuna sustatuz. Horrela, erabakiak hartzea bultzatuko da bai ureztatzeko urak eta agroindustrian erabiltzen den urak modu eraginkorrean erabiltzeko, bai ustiategiko biodibertsitate-maila kalkulatzeko eta hobetu ahal izateko, ingurumen eta osasun arazoei erantzunez. . Baliabide naturalen kontserbazioa merkaturik zorrotzenean. Ecovaliak eta sektoreko beste entitate batzuek antolatutako ekitaldia goizeko 10:00etan hasiko da, nekazaritza eta berrikuntzaren alorreko erreferenteen inaugurazioarekin. Hizlarien artean, Cristina de Toro Navero , Nekazaritza, Arrantza, Ur eta Landa Garapeneko Ministerioa izango dira; Álvaro Barrera Fernández , Ecovaliako presidentea; Lola de Toro Jordano , CeiA3ko kudeatzailea; Emilio Camacho Poyato , Kordobako Unibertsitatekoa; Enrique de la Torre Liébana , Ingeolivako zuzendari nagusia; eta Pablo Reina López , Dacartec-en IKT tresna garatzeko arduraduna. Goizeko 10:30ean, Auxiliadora Vecina Jiménez , Ecovaliako Berrikuntza eta Prestakuntza zuzendariak talde eragilea eta proiektuaren garapena erakusten duen dokumentala aurkeztuko ditu. Geroago, 10:45ean, Cordobako Unibertsitateko Carmen Flores Cayuela ikertzaileak proiektu berritzaile honek lortutako emaitzak partekatuko ditu. Egunak 11:30ean jarraituko du esperientzia pilotuaren bisita gidatu batekin, Enrique de la Torre -ren eskutik, non bertaratzen direnek bertatik bertara ikusi ahal izango duten "tic4bio" tresnak nola laguntzen duen uraren erabilera eraginkorragoan eta biodibertsitatea laboreetan. Azkenik, 12:30ean, Cortijo El Puerto olioen dastaketa eta elikagai ekologikoen dastaketa egingo dira, bertako produktuak eta jasangarriak nabarmenduz. Ekitaldi hau baliabide naturalen kudeaketan iraunkortasunerako eta eraginkortasunerako irtenbide teknologiko aurreratuak bilatzen dituzten nekazaritza-sektoreko profesionalen topagune funtsezkoa da. PROGRAMA OSOA
2024ko Ardo Egunak
18/07/2024
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Mahastizaintza Jardunaldi Teknikoak - 2024ko Uzta Batzarra

Wine Technical Conference - Harvest Assembly 2024 eskualdeko ardogintzaren industria modernizatzea eta lehiakorragoa egitean zentratuko da, NPBaren ingurumen-eskakizun berrietara eta klima eta mundu mailako erronkei egokituz. Mundu mailako ardo-kontsumoaren beherakada eta alkohol txikiagoko produktu berritzaileen, gozoen eta apardunen eskaria bezalako joerak jorratuko dira egungo eta etorkizuneko merkatu globalekin hobeto bat egiteko. Era berean, eredu kooperatiboaren garrantzia azpimarratuko da, upategi kooperatiboen profesionalizazioa, integrazio komertziala, nazioartekotzea eta iraunkortasuna sustatuz. Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha-k software intuitiboa aurkeztuko du upategiek mahatsaren kalitatea bereizten eta irizpide objektiboetan oinarritutako ordainketak ezartzen laguntzeko, GIS tresna baten bidez kontsulta zehatzak eta segmentatuak ahalbidetuz, horrela balio-katean eraginkortasuna eta lehiakortasuna hobetuz. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Produktu fitosanitarioetarako dosifikazio aldakorreko ekipoak
09/07/2024
Gobierno de La Rioja

"Produktu fitosanitarioetarako dosifikazio aldakorreko ekipoak" erakustaldi eguna.

Uztailaren 9an, Finca La Grajeran, "Dosificazio fitosanitario aldakorreko ekipamendu" jardunaldiaren bigarren edizioa ospatuko da. Errioxako Gobernuak antolatuta, ekitaldia 09:30ean hasiko da eta aplikazio fitosanitarioen ekipamenduen eremuko erakustaldi batekin jarraituko du. Hala nola, gaiak: Dosi aldakorreko tratamenduen jarraipena eta kudeaketa NPB laguntzak. Nekazaritzako inputen kudeaketa dosi aldakorreko teknologien bidez. Batez ere sektoreko baserritar eta teknikariei zuzenduta, ekitaldiak edukiera mugatua du, beraz, izena ematea derrigorrezkoa da. Nekazaritza Ekoizpen Zerbitzuko eta Errentaren Laguntza Zerbitzuko eta SIGCko teknikariek emango dute . IZEN-EMATEA
ardoaren plataforma teknologikoaren jardunaldi teknikoaren kartela
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Wine Technology Platform 2024ren Jardunaldi Teknikoa

Gaztela eta Leongo Gobernuko Nekazaritzako Teknologia Institutuak ( ITACyL ) eta Ardoaren Teknologia Plataformak ( PTV ) antolatutako Jardunaldi Teknikoak ardoaren sektoreko berrikuntza nabarmentzea du helburu. Egunean zehar, ITACyL, CDTI eta upategietako ordezkariek hainbat aurkezpen egingo dituzte proiektu berritzaileei eta sektoreko berrikuntzari eta ardogintzaren sektorerako berrikuntza publiko eta publikorako finantzaketari buruzko bi mahai-inguru. PROGRAMA | Doako IZEN - EMATEA | Kokapena | Ekitaldiaren informazioa eta jarri harremanetan comunicacion@ptvvino.com
Tratamendu fitosanitarioen noraeza saihesteko teknologia
27/06/2024
UAGR

Zerealetan Prosulfocarb duten herbizidei buruzko hitzaldia (InnovAC-Eco Proiektua)

Errioxako Nekazari eta Abeltzainen Batasunak (UAGR) InnovAC-Eco Proiektua aurkezteko jardunaldia antolatu du, oliba-olioetan hondakin fitosanitarioen presentzia aztertzeari zuzendua, beste labore batzuetan egindako aplikazioetatik sortutako noraezean. , Prosulfocarb-eko osagai aktibo herbizidan arreta jarriz. Kontsumorako baimendutako gehienezko mugak gainditzen ez badira ere, haien presentzia hutsak eragozpen bat dakar olio ekologikoen ziurtapenerako , eta horrela haien errentagarritasuna murrizten da. Tratamendu fitosanitarioen noraeza saihesteko teknologia Proiektu honen baitan, produktuen desbideratzeak denbora errealean detektatzeko gai den prototipo teknologikoa garatu da. Lanak zereal-ekoizleak euren tratamenduek eragiten duten noraezaz kontzientziatzeko ere balio izan du. Ez da aldez aurretik izena eman behar.
logotipoa oliba olioaren munduko kongresua
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Oliba Olioaren Munduko Kongresua

Oliba Olioaren Munduko Kongresua gai bakoitzean mundu mailako hizlari nagusiak bilduko dituen ekitaldia da , oliba olioa hobetzeko eta gizarteari bere onurak transmititzeko, helburu hauen bidez: Sektoreko profesionalak elkartu eta produktu honi buruzko ezagutzaren transferentzia sustatzea produkzio-katearen kate guztietan. Aztertu arrakasta-kasuak eta sektoreari bere merkataritza-eraginkortasuna hobetzen lagunduko dioten marketin- eta salmenta-tresnarik onenak. Oliba olioaren ekoizpena, ikerketa eta merkaturatzea sakon jorratzea . DOSIER | IZEN-EMATEA | Informazioa eta harremanetarako 917217929 info@oliveoilwc.com