Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
ekitaldiaren kartela
06/05/2025
Interempresas

Aguakatearen Jardunaldi Teknikoa 2025

Ahuakatearen laborantza hazten jarraitzen du Espainian sektorearen profesionalizazioari esker. Interempresas Taldeak eta TROPSek antolatutako Ahuakatearen IV. Jardunaldi Teknikoan, besteak beste, Ahuakatearen eta Mangoaren Lanbide Arteko Elkartearen garapena, landareen osasuna eta Levanteko laborantza izango dira. Horrez gain, nekazaritza sektorean irtenbide digitalen garapena landuko da. Aurten, ekitaldia Valentziako Erkidegoan egingo da, herrialdeko ekoizpen gune nagusietako batean. Valentziako Portuko instalazioek industriako profesionalak bilduko dituzte laborantzak hobetzeko errentagarritasunaz eta potentzialaz eztabaidatzeko, eta merkatuko funtsezko harremanak ezartzea errazteko. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Lermako Azoka
01/05/2025

Lermako Azoka

DIGIVIT adituak, enpresak eta upategiak biltzen ditu ardoaren sektorearen digitalizazioa bultzatzeko. Berrikuntza, iraunkortasuna eta teknologia lotzen ditugu ekoizpena optimizatzeko eta lehiakortasuna hobetzeko. Espainiako eta beste herrialdeetako ardogintzako eskualde ugaritako ordezkaritzarekin.
ekitaldiaren kartela
23/04/2025
COEXPHAL

PITAMED Talde Operatiboaren aurkezpena Kanarietan

PITAMED Talde Operatiboaren esparruan ( Pitayaren laborantza jasangarria Espainian) , PITAMED Talde Operatiboaren hurrengo Aurkezpen Eguna iragarri da, datorren asteazkenean, 2025eko apirilaren 23an , ICIA Auditorioan (Finca “Isamar” – Carretera de El Boquerón z/g, Valle Guerra – La Laguna). Ekitaldi honek PITAMED Talde Operatiboaren jarduerak eta aurrerapenak erakutsi nahi ditu, zeinak Mediterraneoko inguruneetan pitaya laborantzarako berrikuntzan oinarritzen dena. Hainbat erakundetako ikertzaileek eta adituek hartuko dute parte, laboreen kudeaketa, ur eta elikadura eskaria, inausketa, uzta osteko kudeaketa eta teknologia aplikatu berriak bezalako gai nagusiak jorratuz. Teknikariei, ikerlariei, ekoizleei eta sektoreari lotutako guztiei zuzenduta dago. Doakoa da, baina aldez aurretik izena ematea beharrezkoa da. IZEN-EMATEA
ARGAZKIA ARDO ETA MAHATSEKIN ETA GO UBAVIDA LOGOA
10/04/2025
GO UBAVIDA

UBAVIDA Talde Operatiboaren erakustaldi tailerra

UBAVIDA ( Sustainable Vineyard - to-Winery Strategies for Obtaining Low-Sugar Grapes and Dealcoholized Wine) proiektuak Erakusketa Tailer bat egitea aurreikusten du, zeina bere dibulgazio-jardueren barruan kokatzen dena eta lehen ardoen azterketa eta proiektuan erabilitako teknika agronomikoen erakustaldia izango du ardatz. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
09/04/2025
FEUGA

Erakusketa tailerra "Mahastiaren ur beharrak aurreikustea ureztatzeko uraren erabilera iraunkorrerako"

GO PRERIVID Bere dibulgazio-jardueren parte den “Mahastietako ur beharrak ureztatzeko uren erabilera iraunkorrerako” erakustaldi-tailer bat egitea aurreikusten du . Tailer hau apirilaren 9an , asteazkena ( 10:00-13:30 ) izango da zuzenean Quinta de Couselo upategian (O Rosal, Pontevedra). IZEN -EMATEA | PROGRAMA
GERTAERAKO KARTELA
01/04/2025
Interempresas

Mahastizaintza Iraunkorraren III

Herrialde ezberdinetako adituak INTEREMPRESASek eta OLINTek antolatutako hitzaldi batean elkartuko dira, eta programazio zabal eta anitza izango da, eta teknologia, berrikuntza, iraunkortasuna eta, oro har, ardoaren mundu liluragarriaren inguruko alderdi guztiak ardaztutako aurkezpenak eta mahai-inguruak biltzen dituena, arreta berezia eskainiz gaur egungo merkatuko joerei. Arratsaldean, hainbat tailer espezifiko programatzen dira, profesional talde txikiei zuzenduta, iraunkortasunari, mahastizaintza birsortzaileari aplikatutako Adimen Artifizialari buruzko ezagutzak eta esperientziak partekatzeko eta trukatzeko aukera izango dutenak edota produktu berrien dastaketa batean parte hartzeko (Piwiak, apardunak, alkoholik gabeko ardoak). 1. tailerra: Iraunkortasunari aplikatutako IA 2. tailerra: Produktu berrien dastaketa: Piwiak, ardo apardunak eta alkoholik gabekoak 3. tailerra: Mahastizaintza Birsortzailea 4. tailerra: Karbonoa bahitzea PROGRAMA OSOA
ekitaldiaren kartela
25/03/2025
Organic Advice Network

OrganicAdviceNetwork-eko lehen bisita gurutzarako izen-ematea zabalik: "Mahastizaintza ekologikoa Italian"

OrganicAdviceNetwork-eko lehen ibilbide gurutzarako izen-ematea: "Mahastizaintza ekologikoa Italian" otsailaren 25era arte dago zabalik OrganicAdviceNetwork , Espainian abian jarri berri den ekoizpen ekologikoko aholkularien arteko ezagutza trukatzeko sarea , Europako hegoaldeko aholkularientzako lehen bisita gurutzatua antolatzen ari da, mahastizaintza ekologikoari eta klima-aldaketara egokitzeari arreta jarriz, oraingo honetan. Bisita hau mahastizaintza ekologikoan interesa duten aholkularientzat pentsatuta dago, bai esperientzia dutenentzat, bai sektorean hasi nahi dutenentzat. Aukera paregabea izango da mahasti ekologikoetan eta upategietan klima-aldaketara egokitzeko estrategiak ezagutzeko, esperientziak partekatzeko eta mahasti eta upategi ekologikoetako aholkularitza-ikuspegi desberdinak ezagutzeko. Landa-bisiten bi egunetan , parte hartzaileek mahasti eta upategi ekologikoak kudeatzeko estrategia desberdinak ezagutuko dituzte, Europa osoko aholkulariekin esperientziak partekatu eta negozio eredu berritzaileak aztertuko dituzte. Ordaindu beharreko gastuak Hizkuntza: ingelesa (oinarrizko ahozko eta idatzizko ulermena) Izena emateko azken eguna: 2025eko otsailaren 25a Europako Batzordeak eta Suitzako Hezkuntza, Ikerketa eta Berrikuntzarako Estatu Idazkaritzak finantzatutako proiektua.
Jardunaldiaren kartela
20/03/2025
Granada+

Subtropikalen III. Jardunaldi Teknikoa

Fruitu tropikalen laborantzari buruzko tailer teknikoak: mangoa, aguakatea, pitaya. Larunbatean, hilaren 22an, landa-bisita bat egingo da, krema, aguakatea eta mangoak ekoizten dituen Almuñecar-eko baserri batera. Oinarrizko informazioa: Eguna: 2025eko martxoaren 20tik 22ra, 8:00etatik 15:00etara Lekua: Kultur Etxea Auditorioa, 18690, Almuñécar, Granada Antolatzailea: Granada + Elkartea , Almuñécarko Udala Finantzatzailea: Andaluziako Gobernua – Europar Batasuna IZEN-EMATEA | PROGRAMA
GO UBAVIDA LOGOA
12/03/2025
MAPA

GO UBAVIDAren emaitzen zabalkunde eguna (Mahastitik upategira azukre-kontzentrazio baxuko mahatsa eta ardo alkoholik gabekoa lortzeko estrategia jasangarriak)

Martxoaren 12an, GO UBAVIDA proiektuaren emaitzak (Mahastitik upategira estrategia jasangarriak azukre-kontzentrazio baxuko eta ardo desalkoholizatua duten mahatsa lortzeko) formatu hibridoan ezagutzera emateko jardunaldia egingo da, Internet bidez eta Emina Ribera upategian (Carretera de San Bernardo z/g, 47359 Valbuena de Dudero). Edukiak: Alkoholik gabeko ardoaren pertzepzio idiomatikoa. Ardoaren eta alkoholik gabeko ardoen deskribatzaileen emaitzen komunikazioa etorkizuneko kontsumitzaileentzat UBAVIDAren aurrerapen teknikoak: Rías Baixas-en alkoholik gabeko ardoak ekoizteko protokolo ezberdinen emaitzak. Praktika agronomiko eta enologikoetan berrikuntza. Azukre gutxiko mahatsekin egindako ardoak. Polifenolak eta ardoa desalkoholizatzeko estrategia agronomiko eta enologikoak. UBAVIDAren esparruan lortutako ardoen profil aromatikoa. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
11/03/2025
FEUGA

Ureztatzeko uren erabilera iraunkorrerako mahastietako ur beharrak aurreikustea

PRERIVID eskualdez gaindiko Talde Operatiboak formatu hibridoan egingo den hedapen-jardun teknikoa antolatu du martxoaren 11n (prestz eta online Microsoft Teams bidez). PROGRAMA | PERTSONAKO IZEN-EMATEA | ONLINE IZEN-EMATEA
GERTAERAKO KARTELA
07/03/2025
5 al día

Nekazaritzako elikagaien kateko eragile guztientzat “Egunean 5” tailerra profesionala

“Eguneko 5” Elkarteak “ Eguneko 5” 17. Jardunaldi Profesionala egiten du , “Etorkizuneko kontsumoa eraldatzen: osasuna, fruta eta barazkiak” lelopean. Ekitaldia Madrilen izango da, martxoaren 7an, 09:30ean, Mercamadrid Administrazio Zentroan. Nekazaritzako elikagaien sektoreko sektore guztiak gonbidatuta daude ezagutzaz, sarean lan eginez eta aukera berriez betetako jardunaldi batera.
ekitaldiaren kartela
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

Errioxako mahasti agroekologikoei buruzko I+G+B III.

Errioxako Ekoizpen Ekologikoaren I. Plan Estrategikoaren barruan, Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumen Sailak, Mahastiaren eta Ardoaren Zientzien Institutuarekin (ICVV) elkarlanean, Errioxako mahasti agroekologikoei buruzko I+G+B III ja . Edukiera mugatua da, beraz, izena eman behar da bertaratzeko. Edozein zalantza argitzeko, jar zaitez gurekin harremanetan transfer.agraria@larioja.org helbide elektronikoaren bidez PROGRAMA | IZEN-EMATEA
marrubiaren laborantza
06/03/2025
Junta de Andalucía

Eraldaketa digitalerako tresnen erakustaldia eta hedapena Fresan

Andaluziako Gobernuko Nekazaritza, Arrantza, Ur eta Landa Garapeneko Ministerioak Fresón de Palosekin elkarlanean antolatuta, "Marrubietan eraldaketa digitalerako tresnen erakustaldia eta hedapena"ri buruzko Demofarm-en manifestazio jardunaldia egingo da martxoaren 6an Andaluziako Kooperatiba Sozietate Santa María de La Rábida, Fresón de Palos-en. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
27/02/2025
Interempresas

Mahastiaren Laborantza eta Mahatsaren Kalitatearen X. Eguna

Otsailaren 27an, Palacio de Villachica Upategian, Peñafiel (Valladolid), "Mahastiaren laborantza eta mahatsaren kalitatea" jardunaldi teknikoaren hamargarren edizioa egingo da. Ekitaldian Enrique Pascual CRDO Ribera del Dueroko presidentearen parte hartzea izango da eta, beste gai batzuen artean, AI eta zehaztasun-mahastizaintzan duen aplikazioa edo Ribera del Duero DO-ko mahastizaintzaren etorkizuna jorratuko dira. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
SAGARRA 40. Mas Badia Fruta Eguna 2025
26/02/2025
IRTA

40. Mas Badia Fruta Eguna 2025

Beste behin ere, fruta-ekitaldia egingo da, sagar-ekoizpen iraunkorra ardatz hartuta eta sektoreko nazioarteko aditu garrantzitsuenen aurkezpenak izango dira. Aurkezpenetan funtsezko alderdiak jorratuko dira, hala nola, chill orduen zeregina, landare-materialaren azken berrikuntzak, fruituen kalitatea hobetzea eta Halyomorpha halys eta Glomerella-ren kontrol-estrategiak. Aukera garrantzitsua da sektoreko beste profesional batzuekin ezagutza aurreratuak eskuratzeko eta esperientziak partekatzeko. Informazioaren zati bat “ClimaFruit: Klima-aldaketaren ondorioak sagar eta udarearen laborantzan Katalunian XXI. mendean zehar” erakustaldi-jarduerari dagokio, EBk kofinantzatutako jarduera PEPAC 2023-2027 7201 esku-hartzearen bidez. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
13/02/2025
IRTA

Lurzoruaren hobekuntza mahastietan

Tailer tekniko honen helburua lurzoruaren hobekuntza errazten duten mekanismoen ezagutzan sakontzea da, materia organikoa areagotzen duten faktoreak, nola funtzionatzen duten eta nola hobetu ditzakegun ulertzea eta zein praktika izan daitezkeen negatiboak adieraztea. INCAVIk egindako mahasti lurzoruaren kudeaketari buruzko azterketen emaitzak aurkeztuko dira, mahatsaren eta ardoaren kalitatea sustatzen duten estrategia jasangarriak definitzeko helburuarekin. IRTAk aztertuko du lurzoruaren biologia ulertzeko, nola funtzionatzen duen hobeto ulertzeko eta bere kudeaketa hobetzeko aukera emango diguten analisi molekularreko teknologia berriak sartzea. Gainera, landareek lurzoruaren mikrobiologiarekin elkartruke aktiboen bidez mantenugaiak eta beste onura batzuk lortzeko erabiltzen dituzten mekanismo naturalak aurkeztuko dira. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Mahastizaintza eta makineria oleikoa
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Mahastizaintzarako Teknika eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketa (TECNOVID) eta Oliba Kulturarako (OLEOTEC)

Sektorearen nazioarteko topaketarako ezinbesteko ekitaldia eta erreferentea izango da berriro ere, eta industriari aplikatutako makineria eta teknologien azkenengoak dituen erakusleiho zabala eta negozio plataforma bikaina. Berriro ere, ospakizun egunekin bat egingo du Upeltegietarako eta Botilatuetarako Makineria eta Ekipamenduen Nazioarteko Erakusketarekin ( ENOMAQ ), Olio Errotak eta Enbalajeetarako ( OLEOMAQ ) eta Garagardoaren Industriarako ( E-BEER ). Areto ezberdinen edukiak sinergia garrantzitsuak eskaintzen ditu industriari aplikatutako makineria eta teknologia berrienekin duen erakusleiho komertzial paregabe batean. Nahi izanez gero, mahastizaintzaren zein olibondoaren sektorerako ekipamenduak erakusteko aukera izango dute. Edizio honetan, erakusketarien izapideen digitalizazioari eusten zaio, aurrez izena emateko formularioa barne, prozesu hori askoz errazagoa izan dadin.
lleidako frutux ekitaldia iragartzeko kartela
30/01/2025
Raw Data

Frutux, agrotech jardunaldia Lleidan

Arloko prozesuak nola hobetu gehiago jakin nahi duten ekoiztetxeei eta ETTei zuzenduta, digitalizazioa eta irtenbide aurreratuak izango dira sektoreko ureztatzea, datuen kudeaketa eta eraginkortasuna optimizatzeko. PROGRAMA 10:00: Ongietorri Kafea 10:30: Ekitaldiaren irekiera 10:40: Partekatutako Datuen Espazioa, nekazaritzaren etorkizuna . Anna Gras - UPC. 11:10: Arrakasta istorioa: Eraldaketa digitala . Nuria Izquierdo - Udako Fruta. 11:30: Albisteak garapenean 2025 . Albert Duaigües - RawData. 12:00: Laborantza eraginkorra, ureztatzetik izozteen babesera arte . Regaber. 12:30: Arrakasta kasua: Nekazaritza Baserri baten digitalizazio integrala . Eduard Obis - Vegga 13:00: Ekitaldiaren itxiera. 13:15: Vermouth & Networking.
jonada
17/12/2024
Asesores de Aragón

Ardien bazka eta almendra laborantza sistema mistoen bideragarritasuna lehorreko baldintzetan Teruel "Oval-Te"

PROGRAMA: 11:30 - Ongietorria eta proiektuaren aurkezpena Sandra Lobon 11:50 h - Matarraña eta Aragoi Behereko almendra lursailetan artzaintza ahalmena. Artzaintzak lurzoruaren kalitatean duen eragina. Ramon Isla 12:10 h - Belar espezieen deskribapena almendra-laboreetako landare-estalkien kudeaketaren arabera. Alicia Cirujeda eta Gabriel Pardo 12:30 h - Animalien elikadurarako almendra-laboreetako landare-estalkien bazka-kalitatea. Almendra kalitatea. Sandra Lobon 12:45 h - Baserritarren eta abeltzainen pertzepzioa, jarrerak eta joera, artzaintza egur-laboreetan kudeaketa praktika gisa ezartzeko. Isabel Casasus 13:00etan - Azken ondorioak, eztabaida eta etorkizuneko kolaborazioak. 13:30 - Egunaren amaiera eta aperitiboa Ere jar zaitezke gurekin harremanetan citateruel@cita-aragon.es posta elektronikoz edo 978 641 645 telefonora
etorri zen
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Upategitik kontsumitzailera: ardoaren erronkak eta aukerak

Jardunaldi honen helburu nagusia ardoaren sektoreko lider eta profesional nagusiak biltzea da , egungo aurreikuspenak sakon aztertzeko eta salmenta garairako eta urteko beste une erabakigarrietarako estrategiak prestatzeko . Ekitaldian, oinarrizko gaiak eztabaidatuko dira, hala nola ardoaren ekoizpenaren proiekzioa , kontsumo-joerak estatuko eta nazioarteko merkatuetan, eta produktu-kategoria desberdinetako prezioen itxaropenak . Horrez gain, merkaturatzeko bide berriek, batez ere merkataritza elektronikoak, eskaintzen dituzten aukerak eta sektorearen hedapenean duten eragina aztertuko da . Topaketa ere plataforma bat izango da industriak ingurune global lehiakor eta etengabe eboluzionatzen duen batean dituen erronkak aztertzeko , balio kateko eragile ezberdinen arteko ideiak trukatzeko eta lankidetzarako espazio bat eskainiz. Ikuspegi horri esker , irtenbide berritzaileak identifikatu eta etorkizuneko erronken aurrean sektorearen posizioa sendotuko dugu . Webinarra: doan