Skip to main content

Mediateca

Aquí s'hi ofereixen objectes de coneixement documentals, gràfics i/o audiovisuals que ofereixen informació sobre diversos sectors i temàtiques. Utilitzeu el cercador per paraules o els filtres de cerca per accedir a objectes de coneixement audiovisuals i documentals actuals útils per a la posada en pràctica.

Qualsevol dubte o suggeriment et pots comunicar amb nosaltres aquí.

Dossier de projectes d'innovació suprautonòmics

Inventari de projectes innovadors executats per grups operatius supraautonòmics de l'Associació Europea per a la Innovació per a la productivitat i sostenibilitat agrícola del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNDR) 2014-2022, submesura 16.2.

Grups operatius a Catalunya. Convocatòria 2018 (Català)

El Dossier Tècnic núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatòria 2018” està dedicat als Grups Operatius desenvolupats en el marc del Pla estratègic de la PAC (PEPAC 2023-2027), i tenint en compte els Sistemes de Coneixement i Innovació Agrícoles, també coneguts com a AKIS (Agricultural Knowledge and Innovation System).

Grups Operatius a Catalunya. Convocatòria 2018

"El Dossier Tècnic núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatòria 2018” està dedicat als Grups Operatius desenvolupats en el marc del Pla estratègic de la PAC (PEPAC 2023-2027), i tenint en compte els Sistemes de Coneixement i Innovació Agrícoles , també coneguts com AKIS (Agricultural Knowledge and Innovation System).

Report on Spanish supra-autonomous EIP-AGRI projects 2017-2022

El report summarizes el seu primer funding període (2014-2022) d'European Innovation Partnership per a Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-Agri) operational groups, implementat en supra-autonomous level in Spain.

Millora de la productivitat i sostenibilitat de sistemes de reg per degoteig subterrani que aprofiten el residu de trulls com a fertilitzant mitjançant l'ús de nanobombolles (SUBALMA)

Tècniques emprades per millorar l'eficiència i la qualitat de la producció d'oli, reutilització de subproducte de la trull, i promoure bioeconomia circular del sector a través de tècniques de reg de precisió d'última generació.

Millora de l'ús de l'aigua i l'energia al regadiu modernitzat de fruiters (GO InnoWater)

Proposta per millorar l'eficiència de l'ús de l'aigua i l'energia a escala de parcel·la definint un sistema d'indicadors de gestió i aplicant una anàlisi comparativa per extreure valor de macrodades compartides.

GO-OLIVA. Aprofitament industrial de l'os de l'oliva per a la fabricació de productes sostenibles.

Incorporació de l'os de l'oliva com a reforç en termoplàstics biodegradables per a l'obtenció de nous compostos plàstics adequats per a l'obtenció de productes i components com a envasos secundaris per a l'oli d'oliva.

Grup Operatiu d'Innovació de l'Alvocat. Millora de la productivitat de l'Alvocat a Màlaga, Cadis, Comunitat Valenciana i Canàries (AGUACATE SPAIN)

Augmentar sensiblement la productivitat de l'alvocat afavorint l'expansió correcta del cultiu en noves àrees i la transferència de la tecnologia relativa a tècniques de cultiu, material vegetal i control biològic.

Grup Operatiu Innovació social en la gestió de terres (GOINNOLAND)

El projecte té com a objectiu principal abordar conjuntament un problema concret d'abandonament de terres cultivades i aprofitar les oportunitats del sector cooperatiu des de l'enfocament de la innovació social multisectorial.

Projecte innovador sobre disseminació i internacionalització de resultats de l'anàlisi instrumental complement al panell test (SENSOLIVEOIL)

Abast de dimensió internacional i disseminació massiva nacional de tecnologies innovadores i metodologies de treball a laboratoris, complement al panell test en oli d'oliva per a reforç com a sistema de control mitjançant accés digital.

Grup Operatiu FRUITCARE. Projecte innovador per a la substitució de PPPs en fruita de pinyol, fruits vermells i raïm de taula.

El projecte té com a objectiu el plantejament d'estratègies, en l'àmbit de la precollita i l'etapa de postcollita, per a determinades matèries actives candidates per a la substitució en fruita de pinyol, fruits vermells i raïm de taula.

Certificació Blockchain de la traçabilitat de l'oli d'oliva verge extra d'oliverar tradicional (AOVE Tradicional)

Creació d'una eina blockchain que ofereixi al consumidor confiança i un producte de qualitat produït en oliverar tradicional i en explotacions agrícoles amb assessorament econòmic i sostenibilitat mediambiental.