Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
Fira de Lerma
01/05/2025

Fira de Lerma

DIGIVIT reuneix els principals experts, empreses i cellers per impulsar la digitalització del sector vitivinícola. Connectem innovació, sostenibilitat i tecnologia per optimitzar la producció i millorar la competitivitat. Amb representació de nombroses zones vitivinícoles dEspanya i altres països.
Fira del formatge a Trujillo
01/05/2025

XXXVIII Fira Nacional del Formatge de Trujillo 2025

La Fira del Formatge de Trujillo se celebra de l'1 al 4 de maig del 2025 Quatre territoris formatgers d'Extremadura estan reconeguts com a Denominació d'Origen Protegida: Coca del Casar , La Serena i Los Ibores , i Acehúche ho acaba d'aconseguir. Per poder mostrar els formatges d'Extremadura al món des de 1986 al pont de maig, al majestuós escenari de la Plaça Major de Trujillo se celebra la Fira Nacional del Formatge de Trujillo, on s'organitzen diferents activitats el protagonista de les quals és el formatge: Jornades tècniques, tast, tallers, etc.
Expovicaman
07/05/2025
Ayuntamiento de Albacete, Diputación de Albacete

EXPOVICAMAN, Fira Agrícola i Ramadera de Castella-la Manxa.

EXPOVICAMAN , Fira Agrícola i Ramadera de Castella-la Manxa, celebra aquest 2025 la seva 41 edició . Es tracta, sens dubte, de la fira del sector agrícola i ramader més important de Castella-la Manxa, i una de les més importants a nivell nacional. Per continuar escrivint la vostra pròpia història, EXPOVICAMAN torna a signar el Recinte Firal d'Albacete com a ubicació de l'esdeveniment. El recinte, com ja coneixem, neix per a la celebració de la fira agrícola i ramadera de la ciutat, per la qual cosa es converteix en lespai més emblemàtic i singular per acollir aquesta fira. Una fusió perfecta entre tradició i innovació que faran, un any més, aquesta fira l' esdeveniment més important del sector a la nostra regió. https://expovicaman.com/wp-content/uploads/2025/02/EXPOVICAMAN-DOSSIER-2025.pdf
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
Cultiva

Cultiva, l'esdeveniment demostratiu més gran de cultius extensius a Espanya

El proper 8 de maig , la localitat de Terol d' Alcanyís serà l'escenari d'una nova edició de CULTIVA 2025 , la Jornada de Transferència del Cereal d'Hivern , un esdeveniment de referència al calendari agrícola nacional. Celebrada en una finca de regadiu, la jornada reunirà més d'un miler de professionals del sector per conèixer de primera mà les darreres innovacions al cultiu de cereal. Organitzada amb el suport de la Xarxa Arax i Cooperatives Agroalimentàries d'Aragó , CULTIVA s'ha consolidat com la plataforma líder per a la transferència de coneixement agronòmic al sector cerealista. Tècnics , agricultors , investigadors i empreses es donaran cita en aquesta jornada que combina assaigs en camp, exposicions tecnològiques i espais de diàleg sobre sostenibilitat, productivitat i digitalització a l'entorn agrícola. CULTIVA 2025 serà un cop més un espai clau per descobrir les solucions més avançades en matèria de varietats, fertilització, sanitat vegetal i gestió agronòmica, amb l'objectiu d'impulsar la competitivitat de les explotacions cerealistes, especialment en entorns de regadiu. L´assistència al´esdeveniment és lliure i representa una oportunitat única per mantenir-se actualitzat i connectar amb els principals actors del sector agroalimentari.
cartell de l'esdeveniment
13/05/2025
Phytoma

Jornada Phytoma 2025: Innovacions i reptes en sanitat vegetal de fruiters subtropicals

El sector dels fruiters subtropicals es dóna cita els dies 13 i 14 de maig a les jornades tècniques “Innovacions i reptes en sanitat vegetal de fruiters subtropicals” , organitzades per Phytoma amb la col·laboració de TROPS i la Junta d'Andalusia. Una trobada imprescindible que reunirà investigadors, tècnics, assessors, empreses i administracions públiques per abordar els principals desafiaments sanitaris d'aquests cultius i compartir les darreres solucions tecnològiques i de maneig sostenible. Amb un programa intensiu i altament especialitzat , les jornades comptaran amb més de 30 ponents de primer nivell, que abordaran des de la gestió integrada de plagues en alvocat, mango, papaia o xirimoia, fins a les tècniques més avançades de detecció primerenca, control biològic o aplicacions de semioquímics. També es tractaran temes clau com la biodiversitat funcional, l'assessorament tècnic o l'impacte de les noves regulacions a la producció integrada. Entre els temes destacats del dia 13: L'impacte econòmic de plagues i malalties als fruiters subtropicals Reglaments i normes de producció integrada a Andalusia i Canàries Casos reals sobre control biològic, maneig de cotxinilla blanca del mànec o malalties de l'alvocat Novetats en eines com el qPCR en temps real , sensors d'estrès o semioquímics Tres taules rodones per al debat tècnic entre professionals de referència El dia 14 estarà centrat en els serveis ecosistèmics: Gestió de cobertes vegetals i pol·linització en alvocat Noves estratègies de control biològic i biodiversitat del sòl Casos emergents com els Scirtothrips o Euwallacea fornicatus Una taula rodona final amb assessors i tècnics per debatre els reptes de la sanitat vegetal actual: manca de fitosanitaris, exigències de distribució, mesures agroambientals, etc. Les jornades se celebraran a les instal·lacions del Centre d'Innovació TROPS , amb moments dedicats al networking professional. Com a tancament, s'oferirà una visita guiada opcional a les instal·lacions de TROPS. Preu: entre 100 i 200 euros aprox. segons la categoria inscrit. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
imatge de l'edició anterior d'expo food tech food 4 future
13/05/2025
Expo Food Tech

Food 4 Future – Expo FoodTech 2025, la cita clau per transformar el futur de la indústria alimentària

Del 13 al 15 de maig , el BEC de Bilbao es convertirà en l'epicentre de la innovació alimentària amb la celebració de Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 , l'esdeveniment que reuneix els líders, visionaris i empreses més capdavanteres del sector per crear el futur de l'alimentació . Més que una exposició, Food 4 Future és un viatge transformador cap a una indústria alimentària més sostenible, tecnològica i innovadora , on cada assistent podrà descobrir solucions concretes per adaptar el negoci als nous desafiaments del mercat global. Durant tres dies intensos, els professionals del sector d'aliments i begudes podran: 🔹 Descobrir tecnologies d'avantguarda en automatització, robòtica, packaging, climatització, refrigeració, Agritech i Indústria 4.0. 🔹 Connectar amb líders del sector , compartir experiències i generar sinergies clau per impulsar la transformació digital de les seves empreses. 🔹 Accedir a continguts personalitzats per a cada perfil professional, des de CEO fins a responsables d'innovació, producció, qualitat o logística. 🔹 Explorar noves tendències com els aliments plant-based, la personalització, la seguretat alimentària, el benestar del consumidor i les noves fonts d'alimentació. Food 4 Future es posiciona com l' únic esdeveniment a Europa que cobreix tota la cadena de subministrament de la indústria alimentària , oferint una agenda adaptada a cada necessitat i un entorn on la innovació tecnològica i la sostenibilitat convergeixen per redefinir el sector. 📅 Dates i horari: 🗓 13 i 14 de maig: 09:30 – 18:30 h 🗓 15 de maig: 09:30 – 17:00 h 📍 Bilbao Exhibition Centre (BEC) Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 vol destacar-se com un moviment cap a una indústria alimentària més eficient, digital, segura i sostenible.
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva

XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025

La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el principal punt de trobada per a investigadors, tècnics i professionals del món de l'oliverar i l'oli d'oliva. Organitzat per la Fundació de l'Olivar, l'esdeveniment abordarà els reptes i les oportunitats del sector amb una ferma aposta per la sostenibilitat, la salut i la innovació. Amb més de tres dècades d'història, aquest fòrum ha esdevingut un referent per a l'intercanvi de coneixement i l'impuls de tecnologies avançades a l'àmbit oleícola. L'edició de 2025 destacarà també per la participació de diversos grups operatius que mostraran els seus resultats durant el simposi, entre els quals hi ha el GO Simbioliva en un espai del programa específicament reservat per a ells i els projectes innovadors per al sector de l'oliverar i l'oli d'oliva. El simposi reafirma així el seu paper com a plataforma d'excel·lència per connectar ciència, tecnologia i desenvolupament sostenible al voltant de l'oli d'oliva, la pedra angular de la dieta mediterrània i el motor econòmic per a moltes regions. PROGRAMA | INCRIPCIÓ
zona rural
14/05/2025
EU CAP Network

FUTURAL Fòrum d'Innovació Rural de la UE

FUTURAL (Impulsant el futur mitjançant solucions intel·ligents i innovadores per a zones rurals) és un projecte d'innovació finançat per la UE i liderat per la Universitat Agrícola d'Atenes, en què participen 21 socis de tot Europa. El projecte cerca provar i pilotar un conjunt d'innovacions socials, tecnològiques i empresarials liderades per la comunitat, dissenyades per generar un canvi durador mitjançant la col·laboració amb les comunitats rurals. En aquest context, el projecte organitzarà el seu primer Fòrum d'Innovació Rural a nivell de la UE , un esdeveniment de networking de dos dies que reunirà les parts interessades de l'ecosistema rural (com a projectes pilot multiactor de FUTURAL -MAP's-, innovadors rurals, xarxes rurals, responsables polítics i implementadors de projectes innovació intel·ligent liderada per la comunitat en àrees rurals. Objectius Augmentar la capacitat de les comunitats rurals per implementar i adoptar innovacions socials, tecnològiques i comercials mitjançant lorganització duna sèrie de tallers sobre desenvolupament de capacitats i marcs de polítiques i governança. Presentar i compartir experiències de la co-creació d'innovacions als projectes pilot multiactor (MAP's). Presentar la versió Alpha de la Plataforma de Metacerca i Solucions Intel·ligents FUTURAL. Maximitzar la interacció i intercanvi de coneixements entre MAP's de FUTURAL, socis i experts participants dins i fora del projecte. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Jornada sobre el Cultiu de Brassica Carinata a Blancas (Terol)

La localitat de Terol de Blanques serà l'escenari d'una Jornada de Transferència centrada en el cultiu de Brassica Carinata , una planta oleaginosa amb gran potencial com a alternativa agronòmica sostenible i font de biomassa. L'esdeveniment, que es desenvoluparà de 10 a 14h, comptarà amb la participació de Cooperatives Agroalimentàries d'Aragó , Cereals Teruel Societat Cooperativa i Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya , que presentaran el projecte europeu CARINA . Aquesta iniciativa cerca impulsar i fomentar el cultiu de carinata en entorns rurals com una opció viable i respectuosa amb el medi ambient. Durant la jornada es tractaran aspectes clau relacionats amb el maneig agronòmic de la carinata, se n'analitzarà l'evolució durant la campanya actual i se sentirà el testimoni directe d'un pagès que relatarà la seva experiència amb aquest cultiu. L'activitat està dirigida a agricultors , tècnics i professionals de l'àmbit agrari interessats a incorporar cultius innovadors i sostenibles adaptats a les condicions del territori aragonès. Sobre el projecte CARINA Finançat pel programa Horitzó Europa de la Unió Europea, el projecte CARINA s'enfoca al desenvolupament de cultius emergents com la carinata i la camelina. Aquestes oleaginoses destaquen pel baix impacte que tenen en el canvi indirecte de l'ús del sòl (iLUC) i la seva idoneïtat per generar matèries primeres sostenibles destinades a la bioeconomia. A més de les seves aplicacions en la producció d'olis i productes biobasats com bioplàstics, bioherbicides o bioestimulants, el projecte també contempla l'aprofitament de subproductes del cultiu, com coques riques en proteïnes per a ús ramader i compostos valuosos extrets dels mucílags i glucosinolats presents a les llavors.
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets

El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI

El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport Existents” potential of Operational Groups) , una iniciativa centrada a promoure la cooperació i compartir eines pràctiques per enfortir els Grups Operatius (GO) a Europa. L'esdeveniment és fruit de la col·laboració entre cinc xarxes temàtiques finançades per la UE: BBioNets , FOREST4EU , NUTRI-KNOW , Soil-X-Change i AQUAGRI-KNOW , que representen diferents nivells de maduresa en la implementació de projectes: des d'iniciatives consolidades fins a unes altres en fases inicials. GO. Durant el taller, s'abordaran temes clau com ara: Factors que faciliten la creació de GO en diferents contextos europeus. Reptes que enfronten els productors a l'hora de desenvolupar o implementar un OG. Dificultats en l'execució de projectes europeus, com ara les anàlisis de costos i la complexitat administrativa. Estratègies i eines per fomentar la formació de nous GO. Amb el lema “Col·laboració en acció: desbloquejant el potencial dels grups operatius” , aquesta jornada es presenta com una oportunitat única perquè equips de projectes, representants del sector agroalimentari, responsables polítics i experts debatin sobre el futur dels grups operatius com a motor d'innovació rural. PROGRAMA |
oliverar
16/05/2025
GO Simbioliva

El projecte Simbioliva es presenta a Expoliva 2025 com a exemple d'innovació al sector oleícola

El proper 16 de maig , el projecte Simbioliva serà presentat en el marc del XXII Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , on també tindrà exposat un pòster divulgatiu, consolidant-se com una de les iniciatives destacades en matèria d'innovació i sostenibilitat per al sector de l'oliverar. L'exposició tindrà lloc a la sala Guadalcotón d'IFEJA , entre les 11:30 hi les 11:45 h , dins de la sessió dedicada a projectes de R+D+i de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia . L'encarregat de presentar Simbioliva serà César Díaz , en representació d'aquesta organització. Simbioliva posa el focus en la valorització de subproductes de l'oliverar mitjançant processos sostenibles, tot reforçant el compromís del sector amb l'economia circular i l'eficiència ambiental. La presentació forma part del programa oficial d'Expoliva, una cita clau per visibilitzar els avenços que marcaran el futur de l'oli d'oliva.
VAQUES EN UN ESTABLE
20/05/2025
PROVACUNO

Agrocompostatge avançat de fems de boví de carn, a Lorca (Múrcia)

Com a resultat del projecte de recerca per desenvolupar una proposta de millors tècniques disponibles per a l'agrocompostatge avançat de fems de boví de carn , el dia 20 de maig Provacuno celebra a Llorca (Múrcia) una jornada on es mostraran, de forma pràctica, els diferents escenaris d'agrocompostatge i es realitzarà una demostració pràctica de fabricació de pèl·lets complexos. La jornada, que també podrà seguir-se en format online amb inscripció prèvia, compta amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández, l'Institut de Recerca i Innovació Agroalimentària i Agroambiental CIAGRO, la Universitat Politècnica de València, Climate Farm Demo, JISAP i Agrobank. L'esdeveniment començarà a les 16h a l'hotel Riscal de Lorca amb la presentació per part de Javier López, director de Provacuno , dels resultats del projecte d'agrocompostatge avançat de fems de boví de carn. Tot seguit, Raúl Moral, Catedràtic de la Universitat Miguel Hernández i expert en gestió de residus, exposarà el compostatge avançat de fems i com es poden generar millors productes en granja. El programa continuarà amb una ponència de Salvador Calvet i Elena Sanchís, de la Universitat Politècnica de València, sobre les millors tècniques disponibles en la gestió dels fems de boví de carn Després de la pausa cafè, Luciano Orden, de la Universitat Miguel Hernández , presentarà el desenvolupament de biofertilitzants avançats d'aquest projecte de Provacuno, amb el subtítol de la pel·letització com a valor afegit i Matilde Moro, directora d'Asoprovac , donarà a conèixer als assistents el projecte Climate FArm Demo . A les 18h està previst el trasllat al Living Lab a la Granja JISAP (Finca Pajel, Lorca) , on es mostraran de forma pràctica els diferents escenaris d'agrocompostatge i es realitzarà una demostració pràctica de fabricació de pèl·let complexos amb base compost. La jornada conclourà a les 19,30h. INSCRIPCIÓ
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC

Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió

Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid ) , organitzada per la Xarxa PAC . coneixements i la replicació de solucions innovadores . L'assistència és gratuïta, amb inscripció prèvia, i inclourà transport des d'Atocha. Participen en aquest esdeveniment els següents grups operatius: BOVIEX 4.O : Millora tecnològica en la producció de bestiar boví extensiu a Espanya GO BEERISK : Noves eines moleculars per a la monitorització ràpida de malalties de l'abella de la mel en ruscs de la província de Granada DIAGNOSCORD : Monitorització del moviment i la temperatura dels bens en un entorn controlat per elaborar algoritmes que avancin en el diagnòstic de malalties. SMART FARM : Desenvolupament de tecnologies digital twins en diferents tipologies de granges porcines per a la millora de la gestió i eficiència productiva. SMARTGOAT : millora i digitalització de la indústria caprina, integrar tecnologies avançades per optimitzar la gestió de les granges caprines i millorar la traçabilitat dels productes. GO Xarxa Gallega de Granges Model : xarxa pilot de granges que permetrà recollir de forma continuada dades tecnicoeconòmiques per a la monitorització dels costos de producció, que són clau per garantir la viabilitat econòmica de les granges. La jornada forma part del cicle dintercanvis entre GGOO EIP-AGRI que la RedPAC ha dissenyat perquè tingui lloc entre els mesos de maig i octubre del 2025. PROGRAMA |