Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
FOTO DE LA FIRA
03/05/2025
IFFA

IFFA, fira de tecnologia per a la producció de carn i proteïnes alternatives

La fira internacional IFFA , reconeguda com l'esdeveniment més important en tecnologia per a la carn i les proteïnes alternatives, obrirà les portes entre els dies 3 i 8 de maig a Frankfurt. Aquest esdeveniment reuneix experts de la indústria alimentària de tot el món per presentar les darreres innovacions en processament, envasament i comercialització de productes carnis i proteïnes alternatives. Amb gairebé 50.000 visitants a la seva última edició, està considerada entre les més destacades en el seu sector. Què es pot veure a IFFA? Avanços en proteïnes vegetals, híbrides i carn cultivada . Processos innovadors per a una alimentació més sostenible i saludable . Noves tendències en ingredients i tecnologia de producció .
cartell de l'esdeveniment
06/05/2025
Seafood Expo Global

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global és l'esdeveniment comercial de productes del mar més gran del món. Compradors, proveïdors, mitjans de comunicació i altres professionals de la indústria pesquera de 152 països visiten aquesta exposició. Els assistents vénen a reunir-se amb proveïdors, cercar nous productes i connectar amb altres professionals del sector. És el punt de trobada global de la indústria pesquera, on també cobra protagonisme la innovació al sector alimentari, amb exemples de robotització, investigació per a la conservació, i nous embalatges.
cartell de l'esdeveniment
06/05/2025
Interempresas

Jornada Tècnica de l'Alvocat 2025

El cultiu de l'alvocat continua creixent a Espanya gràcies a la professionalització del sector. A la IV Jornada Tècnica de l'Alvocat, organitzada pel Grup Interempreses i TROPS, es tractaran temes com l'evolució de la Interprofessional de l'Alvocat i el Mango, la sanitat vegetal i el cultiu a Llevant. A més, s'abordarà el desenvolupament de solucions digitals al sector agro. Aquest any, l'esdeveniment tindrà lloc a la Comunitat Valenciana, una de les principals zones productores del país. Les instal·lacions del Port de València reuniran professionals del sector per debatre sobre la rendibilitat i el potencial de millora del cultiu, a més de facilitar l'establiment de contactes clau al mercat. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Expovicaman
07/05/2025
Ayuntamiento de Albacete, Diputación de Albacete

EXPOVICAMAN, Fira Agrícola i Ramadera de Castella-la Manxa.

EXPOVICAMAN , Fira Agrícola i Ramadera de Castella-la Manxa, celebra aquest 2025 la seva 41 edició . Es tracta, sens dubte, de la fira del sector agrícola i ramader més important de Castella-la Manxa, i una de les més importants a nivell nacional. Per continuar escrivint la vostra pròpia història, EXPOVICAMAN torna a signar el Recinte Firal d'Albacete com a ubicació de l'esdeveniment. El recinte, com ja coneixem, neix per a la celebració de la fira agrícola i ramadera de la ciutat, per la qual cosa es converteix en lespai més emblemàtic i singular per acollir aquesta fira. Una fusió perfecta entre tradició i innovació que faran, un any més, aquesta fira l' esdeveniment més important del sector a la nostra regió. https://expovicaman.com/wp-content/uploads/2025/02/EXPOVICAMAN-DOSSIER-2025.pdf
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COITAND

Fòrum de la Joventut sobre els sistemes agroalimentaris espanyols

El Consell General de Col·legis Oficials d'Enginyers Tècnics Agrícoles d'Espanya col·labora en l'organització del Fòrum de la Joventut sobre els Sistemes Agroalimentaris Espanyols , un esdeveniment nacional que se celebrarà els dies 8 i 9 de maig de 2025 a la ciutat de Lleó , amb l'objectiu de donar veu a la joventut en el debat sobre el futur del sistema . Promogut pel Capítol Nacional Espanyol del World Food Forum (WFF) i organitzat juntament amb el Global Council on Sustainable Food Systems i IAAS Spain , el fòrum compta amb el suport d'institucions com la Universitat de León , l' Ajuntament de León , la FAO i diverses entitats compromeses amb la sostenibilitat i el desenvolupament del sistema alimentari. Inspirat en l' Esdeveniment Insígnia del WFF de Roma , el fòrum espanyol proposa un espai de trobada i intercanvi per a joves de tot Espanya , centrat en els principals desafiaments i oportunitats del sector agroalimentari, amb un èmfasi especial en el relleu generacional, la sostenibilitat, la seguretat alimentària i el paper clau de la innovació i la tecnologia. Principals temes i activitats del fòrum Innovació i tecnologia en els sistemes agroalimentaris Seguretat alimentària i cooperació internacional El rol de les dones joves en la transformació del sistema alimentari Política, joventut i presa de decisions Experiències inspiradores liderades per joves del sector L'esdeveniment inclourà panells temàtics, taules rodones, sessions de networking i activitats culturals , i s'espera la participació d' uns 100 assistents de diferents regions del país. La participació del Consell General en aquest fòrum reflecteix el seu compromís amb el protagonisme juvenil a l'agricultura , la visibilització del seu paper en l'àmbit agroalimentari i ambiental, i la generació d'aliances estratègiques per fer front als reptes de present i futur des d'una perspectiva sostenible i inclusiva. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
SENSORS AGRÍCOLES
08/05/2025
Universidad de Córdoba

Equips per a mesura de la variabilitat en camp i distribució variable d'insums

La jornada permetrà als participants conèixer les últimes tecnologies en el control i l'automatització de maquinària agrícola per a cultius herbacis i llenyosos , així com els sistemes per a la gestió d'insums (adob i fitosanitaris) de forma ajustada a les necessitats de cada zona del terreny, en el que s'anomena globalment “Dosificació Variable” (DV) , a més de noves robòtica. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ Termini sol·licitud obert fins a 01/05 incl .
futur agricultura
08/05/2025
UE

Conferència "Forjant el futur de l'agricultura i el sector agroalimentari"

El 8 de maig, Brussel·les acollirà la Conferència "Visió de l'Agricultura i l'Alimentació" al recinte The Square. Amb el lema "Donar forma al futur de l'agricultura i del sector agroalimentari", l'esdeveniment reunirà actors clau del sector agroalimentari europeu, la societat civil, les comunitats rurals i responsables polítics. L'objectiu de la conferència és enfortir el consens al voltant de la visió del futur de l'agricultura a la UE i el seu full de ruta, debatre les iniciatives clau i col·laborar en la direcció que haurà de prendre en el futur la Política Agrària Comuna (PAC) després del 2027. Les sessions plenàries seran transmeses en línia sense necessitat de registre. La iniciativa "Visió per a l'Agricultura i l'Alimentació" busca garantir la competitivitat i la sostenibilitat del sector, assegurant un subministrament estable d'aliments a la UE. Es basa en l‟informe del Diàleg Estratègic sobre el Futur de l‟Agricultura de la UE i en consultes amb el Consell Europeu d‟Agricultura i Alimentació. L'esdeveniment tindrà lloc a La Plaça, Mont des Arts, Brussel·les, de 09:30 a 17:30 (CEST). S'espera una participació àmplia, tant presencial com virtual, en una jornada clau per al futur de l'agro europeu. Xarxes socials: #EUAgriVision | @euagrifood
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
Cultiva

Cultiva, l'esdeveniment demostratiu més gran de cultius extensius a Espanya

El proper 8 de maig , la localitat de Terol d' Alcanyís serà l'escenari d'una nova edició de CULTIVA 2025 , la Jornada de Transferència del Cereal d'Hivern , un esdeveniment de referència al calendari agrícola nacional. Celebrada en una finca de regadiu, la jornada reunirà més d'un miler de professionals del sector per conèixer de primera mà les darreres innovacions al cultiu de cereal. Organitzada amb el suport de la Xarxa Arax i Cooperatives Agroalimentàries d'Aragó , CULTIVA s'ha consolidat com la plataforma líder per a la transferència de coneixement agronòmic al sector cerealista. Tècnics , agricultors , investigadors i empreses es donaran cita en aquesta jornada que combina assaigs en camp, exposicions tecnològiques i espais de diàleg sobre sostenibilitat, productivitat i digitalització a l'entorn agrícola. CULTIVA 2025 serà un cop més un espai clau per descobrir les solucions més avançades en matèria de varietats, fertilització, sanitat vegetal i gestió agronòmica, amb l'objectiu d'impulsar la competitivitat de les explotacions cerealistes, especialment en entorns de regadiu. L´assistència al´esdeveniment és lliure i representa una oportunitat única per mantenir-se actualitzat i connectar amb els principals actors del sector agroalimentari.
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
09/05/2025
SEAE

La SEAE celebrarà a Girona unes Jornades Tècniques sobre Ecoterritoris i resiliència climàtica

La Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica i Agroecologia (SEAE) organitza les Jornades Tècniques 2025 els propers 9 i 10 de maig a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG), amb la col·laboració del Departament de Geografia de la universitat i l'Associació Agroecologia UdG. L'esdeveniment es retransmetrà en directe mitjançant el canal de YouTube de SEAE. Sota el lema “Ecoterritoris per a la resiliència climàtica” , la trobada abordarà experiències, pràctiques i models de producció i consum agroalimentari sostenibles que promouen la resiliència en territoris vulnerables davant del canvi climàtic, des d'una perspectiva agroecològica. La jornada del divendres 9 de maig començarà amb una inauguració institucional i una conferència sobre els resultats del projecte EcoTerres . Al llarg del dia es desenvoluparan panells temàtics sobre barreres sociopolítiques a la resiliència, drets i cooperació multiactor , i experiències d'èxit a ecoterritoris, a més d'un fòrum obert i sessions participatives amb la comunitat SEAE. El dissabte 10 de maig estarà dedicat a visites tècniques a iniciatives agroecològiques a la Vall d'en Bas, incloent-hi una ponència sobre l'impacte del canvi climàtic als sistemes agraris a càrrec de Roberto Ruiz d'Arcaute (SEAE-NEIKER), seguit d'un dinar amb productes locals i visites a finques de referència. Aquestes jornades estan concebudes com a espai de trobada i intercanvi entre professionals, investigadors, entitats públiques i agents del territori compromesos amb la transició agroecològica i la sostenibilitat.
camp agrovoltaic
10/05/2025
COAGACART

Difusió de resultats del Grup Operatiu VOLTAGRO a Expovicaman 2025 (Albacete)

El grup operatiu VOLTAGRO (Estudi de la integració de sistemes de producció fotovoltaica en cultius de regadiu, gestionat per sistemes intel·ligents de gestió irrivoltaica) té previst realitzar una activitat de difusió en el marc de la Fira agrícola i ramadera de Castella-la Manxa (EXPOVICAMAN) , el proper dissabte 10 de maig durant l'horari de la mateixa. Amb la participació de COAGACART (Cooperativa d'agricultors i ramaders del Camp de Cartagena), el programa previst inclou: - Projecció del vídeo divulgatiu - Repartiment de material gràfic de divulgació Més informació: info@coagacart.com
cartell de l'esdeveniment
10/05/2025
SEAE

Jornada de camp "Rotació i associació de cultius com a estratègia d'adaptació al canvi climàtic"

Dirigida a professionals del medi rural, la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica (SEAE) ha organitzat una jornada de camp dedicada a la “Rotació i associació de cultius com a estratègia d'adaptació al canvi climàtic”. Aquesta activitat es realitzarà a Girona i abordarà, entre altres temes: Impacte del canvi climàtic als sistemes agraris. Vulnerabilitat i estratègies de maneig i rotacions de cultius per a la resiliència. Principis de rotació de pastures i farratges. Associació de cultius per a alimentació animal. És una jornada gratuïta, amb places limitades, que inclou autobús de desplaçament i dinar. El punt de sortida de l´autobús és al´Estació d´Autobusos de Girona a les 9h. És una activitat dins del Programa de SEAE "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic des de la producció ecològica i l'agroecologia" finançat en el marc del Pla Estratègic de la PAC, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) al 57% i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
cartell de l'esdeveniment
13/05/2025
Phytoma

Jornada Phytoma 2025: Innovacions i reptes en sanitat vegetal de fruiters subtropicals

El sector dels fruiters subtropicals es dóna cita els dies 13 i 14 de maig a les jornades tècniques “Innovacions i reptes en sanitat vegetal de fruiters subtropicals” , organitzades per Phytoma amb la col·laboració de TROPS i la Junta d'Andalusia. Una trobada imprescindible que reunirà investigadors, tècnics, assessors, empreses i administracions públiques per abordar els principals desafiaments sanitaris d'aquests cultius i compartir les darreres solucions tecnològiques i de maneig sostenible. Amb un programa intensiu i altament especialitzat , les jornades comptaran amb més de 30 ponents de primer nivell, que abordaran des de la gestió integrada de plagues en alvocat, mango, papaia o xirimoia, fins a les tècniques més avançades de detecció primerenca, control biològic o aplicacions de semioquímics. També es tractaran temes clau com la biodiversitat funcional, l'assessorament tècnic o l'impacte de les noves regulacions a la producció integrada. Entre els temes destacats del dia 13: L'impacte econòmic de plagues i malalties als fruiters subtropicals Reglaments i normes de producció integrada a Andalusia i Canàries Casos reals sobre control biològic, maneig de cotxinilla blanca del mànec o malalties de l'alvocat Novetats en eines com el qPCR en temps real , sensors d'estrès o semioquímics Tres taules rodones per al debat tècnic entre professionals de referència El dia 14 estarà centrat en els serveis ecosistèmics: Gestió de cobertes vegetals i pol·linització en alvocat Noves estratègies de control biològic i biodiversitat del sòl Casos emergents com els Scirtothrips o Euwallacea fornicatus Una taula rodona final amb assessors i tècnics per debatre els reptes de la sanitat vegetal actual: manca de fitosanitaris, exigències de distribució, mesures agroambientals, etc. Les jornades se celebraran a les instal·lacions del Centre d'Innovació TROPS , amb moments dedicats al networking professional. Com a tancament, s'oferirà una visita guiada opcional a les instal·lacions de TROPS. Preu: entre 100 i 200 euros aprox. segons la categoria inscrit. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
13/05/2025
CIHEAM

Reptes de la digitalització per promoure sistemes alimentaris sostenibles

En el marc del cicle Conferències del CIHEAM Saragossa-Campus d'Aula Dei , Rosa Gallardo Cobos , directora de la Càtedra Internacional d'Intel·ligència Artificial i Agricultura de la Universitat de Còrdova (Espanya) oferirà la conferència "Reptes de la digitalització per promoure sistemes alimentaris sostenibles". En el context actual, marcat per una vertiginosa revolució tecnològica, les eines digitals, en general, i la intel·ligència artificial, en particular, ofereixen un enorme potencial per prendre decisions més ben informades que permetin millorar la rendibilitat, l'eficiència en l'ús dels recursos, la qualitat, el posicionament als mercats, la logística i les garanties per al consumidor. INSCRIPCIÓ
imatge de l'edició anterior d'expo food tech food 4 future
13/05/2025
Expo Food Tech

Food 4 Future – Expo FoodTech 2025, la cita clau per transformar el futur de la indústria alimentària

Del 13 al 15 de maig , el BEC de Bilbao es convertirà en l'epicentre de la innovació alimentària amb la celebració de Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 , l'esdeveniment que reuneix els líders, visionaris i empreses més capdavanteres del sector per crear el futur de l'alimentació . Més que una exposició, Food 4 Future és un viatge transformador cap a una indústria alimentària més sostenible, tecnològica i innovadora , on cada assistent podrà descobrir solucions concretes per adaptar el negoci als nous desafiaments del mercat global. Durant tres dies intensos, els professionals del sector d'aliments i begudes podran: 🔹 Descobrir tecnologies d'avantguarda en automatització, robòtica, packaging, climatització, refrigeració, Agritech i Indústria 4.0. 🔹 Connectar amb líders del sector , compartir experiències i generar sinergies clau per impulsar la transformació digital de les seves empreses. 🔹 Accedir a continguts personalitzats per a cada perfil professional, des de CEO fins a responsables d'innovació, producció, qualitat o logística. 🔹 Explorar noves tendències com els aliments plant-based, la personalització, la seguretat alimentària, el benestar del consumidor i les noves fonts d'alimentació. Food 4 Future es posiciona com l' únic esdeveniment a Europa que cobreix tota la cadena de subministrament de la indústria alimentària , oferint una agenda adaptada a cada necessitat i un entorn on la innovació tecnològica i la sostenibilitat convergeixen per redefinir el sector. 📅 Dates i horari: 🗓 13 i 14 de maig: 09:30 – 18:30 h 🗓 15 de maig: 09:30 – 17:00 h 📍 Bilbao Exhibition Centre (BEC) Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 vol destacar-se com un moviment cap a una indústria alimentària més eficient, digital, segura i sostenible.
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva

XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025

La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el principal punt de trobada per a investigadors, tècnics i professionals del món de l'oliverar i l'oli d'oliva. Organitzat per la Fundació de l'Olivar, l'esdeveniment abordarà els reptes i les oportunitats del sector amb una ferma aposta per la sostenibilitat, la salut i la innovació. Amb més de tres dècades d'història, aquest fòrum ha esdevingut un referent per a l'intercanvi de coneixement i l'impuls de tecnologies avançades a l'àmbit oleícola. L'edició de 2025 destacarà també per la participació de diversos grups operatius que mostraran els seus resultats durant el simposi, entre els quals hi ha el GO Simbioliva en un espai del programa específicament reservat per a ells i els projectes innovadors per al sector de l'oliverar i l'oli d'oliva. El simposi reafirma així el seu paper com a plataforma d'excel·lència per connectar ciència, tecnologia i desenvolupament sostenible al voltant de l'oli d'oliva, la pedra angular de la dieta mediterrània i el motor econòmic per a moltes regions. PROGRAMA | INCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
Expoliva

Expoliva. XXII Fira internacional de l'oli d'oliva i indústries afins

Expoliva 2025: La gran cita del sector oleícola mundial La Fira Internacional de l'Oli d'Oliva i Indústries Afins, Expoliva, celebra la 22a edició del 14 al 17 de maig. Aquest esdeveniment, considerat el més important a nivell mundial al sector, té com a propòsit fonamental impulsar l'economia oleícola, promovent l'intercanvi comercial entre productors i consumidors. Amb una afluència estimada de 50.000 professionals a cada edició, Expoliva no només és un aparador comercial, sinó també un fòrum de referència en àrees clau com la investigació, la salut i la tecnologia aplicada a l'oliverar. Al llarg de la fira, es duran a terme jornades, seminaris i trobades científiques que abordaran els reptes i oportunitats del sector. Temes clau d'Expoliva 2025: Agricultura intel·ligent i el seu impacte a la producció. Aprofitament de subproductes de l'oliverar per a una economia circular. Qualitat i innovació , elements essencials per a la competitivitat de l'oli d'oliva. Internacionalització i exportació , claus per a l'expansió del mercat. Enfortiment del consum intern , impulsant la cultura de l'oli d'oliva. Gastronomia i noves tendències a la cuina amb oli d'oliva. Reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) i les seves implicacions al sector. Medi ambient i sostenibilitat , eix prioritari d'aquesta edició. Aquest any, Expoliva posarà un èmfasi especial en la sostenibilitat de l'oliverar , destacant la necessitat que sigui un cultiu rendible i sostenible des de tres perspectives: econòmica, garantint la viabilitat de les explotacions; innovadora, optimitzant recursos escassos com l'aigua; mediambiental, assegurant la biodiversitat i el respecte per l'entorn natural.
zona rural
14/05/2025
EU CAP Network

FUTURAL Fòrum d'Innovació Rural de la UE

FUTURAL (Impulsant el futur mitjançant solucions intel·ligents i innovadores per a zones rurals) és un projecte d'innovació finançat per la UE i liderat per la Universitat Agrícola d'Atenes, en què participen 21 socis de tot Europa. El projecte cerca provar i pilotar un conjunt d'innovacions socials, tecnològiques i empresarials liderades per la comunitat, dissenyades per generar un canvi durador mitjançant la col·laboració amb les comunitats rurals. En aquest context, el projecte organitzarà el seu primer Fòrum d'Innovació Rural a nivell de la UE , un esdeveniment de networking de dos dies que reunirà les parts interessades de l'ecosistema rural (com a projectes pilot multiactor de FUTURAL -MAP's-, innovadors rurals, xarxes rurals, responsables polítics i implementadors de projectes innovació intel·ligent liderada per la comunitat en àrees rurals. Objectius Augmentar la capacitat de les comunitats rurals per implementar i adoptar innovacions socials, tecnològiques i comercials mitjançant lorganització duna sèrie de tallers sobre desenvolupament de capacitats i marcs de polítiques i governança. Presentar i compartir experiències de la co-creació d'innovacions als projectes pilot multiactor (MAP's). Presentar la versió Alpha de la Plataforma de Metacerca i Solucions Intel·ligents FUTURAL. Maximitzar la interacció i intercanvi de coneixements entre MAP's de FUTURAL, socis i experts participants dins i fora del projecte. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Jornada sobre el Cultiu de Brassica Carinata a Blancas (Terol)

La localitat de Terol de Blanques serà l'escenari d'una Jornada de Transferència centrada en el cultiu de Brassica Carinata , una planta oleaginosa amb gran potencial com a alternativa agronòmica sostenible i font de biomassa. L'esdeveniment, que es desenvoluparà de 10 a 14h, comptarà amb la participació de Cooperatives Agroalimentàries d'Aragó , Cereals Teruel Societat Cooperativa i Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya , que presentaran el projecte europeu CARINA . Aquesta iniciativa cerca impulsar i fomentar el cultiu de carinata en entorns rurals com una opció viable i respectuosa amb el medi ambient. Durant la jornada es tractaran aspectes clau relacionats amb el maneig agronòmic de la carinata, se n'analitzarà l'evolució durant la campanya actual i se sentirà el testimoni directe d'un pagès que relatarà la seva experiència amb aquest cultiu. L'activitat està dirigida a agricultors , tècnics i professionals de l'àmbit agrari interessats a incorporar cultius innovadors i sostenibles adaptats a les condicions del territori aragonès. Sobre el projecte CARINA Finançat pel programa Horitzó Europa de la Unió Europea, el projecte CARINA s'enfoca al desenvolupament de cultius emergents com la carinata i la camelina. Aquestes oleaginoses destaquen pel baix impacte que tenen en el canvi indirecte de l'ús del sòl (iLUC) i la seva idoneïtat per generar matèries primeres sostenibles destinades a la bioeconomia. A més de les seves aplicacions en la producció d'olis i productes biobasats com bioplàstics, bioherbicides o bioestimulants, el projecte també contempla l'aprofitament de subproductes del cultiu, com coques riques en proteïnes per a ús ramader i compostos valuosos extrets dels mucílags i glucosinolats presents a les llavors.
cartell de l'esdeveniment
16/05/2025
Unións Agrarias-UPA

Congrés "Joves i dones al sector agroalimentari i forestal", d'Unions Agràries-UPA

El proper 16 de maig de 2025 , l' Hotel OCA Porta del Camí a Santiago de Compostel·la serà l'escenari de la 1a edició del Congrés de Joves i Dones al Sector Agroalimentari i Forestal , una iniciativa impulsada per Uniós Agràries-UPA que reunirà més d'un centenar de participants en una jornada clau per abordar el futur del futur. Aquest congrés, de caràcter presencial i amb horari de 9.00 a 15.00 h , té com a objectiu principal sensibilitzar sobre l'abandonament del medi rural i de les activitats agroforestals , un dels factors determinants en el procés de despoblació que afecta moltes zones del territori. La cita també busca oferir solucions innovadores i pràctiques de gestió orientades a frenar aquest abandonament , amb especial èmfasi en noves fórmules de traspàs generacional i relleu a les explotacions . La jornada s'emmarca dins d'un programa bianual, que contempla una segona edició del congrés el maig del 2026 , i respon a la necessitat de posar en valor el paper clau de la joventut i les dones en la revitalització de l'entorn rural i l'enfortiment dels sectors agroalimentari i forestal. Aquesta trobada serà una oportunitat per compartir experiències, accedir a coneixements actualitzats i generar xarxes que impulsin el futur sostenible del rural gallec i del conjunt del territori. Les inscripcions estan completes, però es pot accedir a una llista d'espera. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ