Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
logo aliança rural
28/04/2025
Alianza Rural

Tecnologia i agricultura del carboni, entre els temes estrella de l'Agroforum 2025

El congrés Agroforum , que tindrà lloc els dies 28 i 29 d'abril a l'IESE Business School a Madrid, serà punt de trobada per al debat estratègic sobre el camp, per conèixer els desafiaments i les oportunitats del sector. Al llarg de dues jornades –'Camp i medi ambient' i 'Producció agrària i aigua'– experts nacionals i internacionals abordaran temes clau com: • Ramaderia extensiva. • Turisme i el sector agrari. • Agricultura del carboni. • Gestió de laigua. • Cultius llenyosos: potencial per a l'agricultura i l'economia espanyola. • Tecnologia i sector agrari . • Adequació de les infraestructures hidràuliques al medi ambient a l'àmbit agrari. El programa inclourà taules rodones, conferències i espais de networking amb participació de líders empresarials, investigadors, administracions públiques i associacions del sector rural. INSCRIPCIÓ
jornada aigües
24/04/2025
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación| Subdirección General de Regadíos, Caminos Naturales e infraestructuras Rurales

Jornada sobre aigües regenerades. Aplicació per al regadiu

Objectius: Coneixement del Reglament de reutilització de laigua a Espanya. Gestió del risc, requisits addicionals i mesures preventives per garantir que les aigües regenerades es facin servir i es gestionin de forma segura. Gestió integrada de reg amb aigües regenerades. Avantatges i inconvenients. Barreja daigua per fertirreg. Dirigit a: Tècnics al servei de les Comunitats de Regants i gestors d'administracions, universitats, empreses i professionals relacionats amb el regadiu i les darreres tecnologies aplicades a l'agricultura Per qualsevol dubte que pugui sorgir, contacteu al telèfon 913475990 o per correu electrònic a l'adreça: bzn-formregadios@mapa.es INSCRIPCIÓ | TRÍPTIC
cartell de l'esdeveniment
14/04/2025
EU Farmbook

Taller EU FarmBook sobre el paper dels joves agricultors a la gestió sostenible de l'aigua

La plataforma EU FarmBook , en col·laboració amb CEJA (Consell Europeu de Joves Agricultors) , convida a participar en el seu proper taller online titulat “Els agricultors com a guardians dels recursos hídrics” , que se celebrarà el proper 14 d'abril de 2025 , a través de la plataforma Zoom . Aquest esdeveniment se centrarà en el paper clau que exerceixen els joves pagesos en la gestió sostenible de l'aigua. Serà un espai d'intercanvi entre investigadors, responsables polítics i professionals del sector, i abordarà els reptes, oportunitats i necessitats futures al voltant de l'ús responsable de l'aigua a l'agricultura. El taller comptarà amb: Intervencions d'experts de la DG Environment , Teagasc i el projecte AQUAGRI-KNOW Testimonis reals de joves agricultors de tot Europa Debats sobre les llacunes de coneixement, la implicació del sector agrari i les necessitats hídriques a futur Un bloc final dedicat a imaginar la resiliència hídrica el 2050 Aquesta trobada forma part de les accions de divulgació de resultats i de bones pràctiques de projectes finançats per la UE, amb l'objectiu de fomentar la transferència de coneixement i reforçar la missió de la plataforma EU FarmBook . INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
09/04/2025
FEUGA

Taller demostratiu "Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg"

El GO PRERIVIT té previst fer un Taller demostratiu “Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg”, que s'engloba dins de les activitats de divulgació. Aquest Taller tindrà lloc el dimecres 9 d'abril ( 10:00-13:30h ) en format presencial al celler Quinta de Couselo (O Rosal, Pontevedra). INSCRIPCIÓ | PROGRAMA
Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025

Sota el lema Aliments per al demà: Ciència, Tecnologia i Innovació per a una alimentació sostenible i saludable, l'Escola d'Aliments de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso serà l'amfitriona del del XXIII Congrés de l'Associació Llatinoamericana i del Carib de Ciència i Tecnologia d'Aliments (ALACCTA 20 Sochital 2025), que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril del 2025. L'esdeveniment reunirà destacats experts en la indústria alimentària, tant de Xile com d'Amèrica Llatina, per abordar els avenços més recents al sector i els desafiaments del futur. Sota el lema «Ciència i Tecnologia per a una Alimentació Sostenible i Saludable», el congrés se centrarà en tres grans eixos temàtics: Ciència i tecnologia dels aliments per a la nutrició i el benestar : aquest eix abastarà tòpics com la ciència de materials alimentaris, avaluació sensorial, aliments funcionals, nutrició especialitzada, biodisponibilitat, bioaccessibilitat i la revaloració d'aliments tradicionals, entre d'altres. Es discutiran innovacions per millorar la salut i el benestar a través de lalimentació. Innovació tecnològica per al processament sostenible d'aliments : s'exploraran avenços en anàlisi d'aliments, tecnologies de conservació, sensors i biosensors, biotecnologia alimentària i tecnologia d'envasos, enfocant-se en un enfocament sostenible que redueixi la petjada hídrica i de carboni. Desafiaments en Innocuïtat i regulació alimentària : aquest eix abordarà la microbiologia i toxicologia dels aliments, la detecció de contaminants, frau alimentari i polítiques públiques, amb èmfasi a garantir la seguretat alimentària i l'harmonització legislativa a nivell regional. El congrés serà una plataforma per a l'intercanvi de coneixements, per tal de promoure innovacions i estratègies que permetin enfrontar els reptes actuals de la indústria alimentària en l'àmbit de la salut, la sostenibilitat i la seguretat alimentària.
Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025

L'esdeveniment, organitzat per la Reial Acadèmia de Gastronomia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Universitari CEU Alimentació i Societat, tindrà lloc del 27 al 29 de març de 2025 , a les instal·lacions de la Universitat CEU San Pablo, Madrid. L'eix central de la SPAIN GASTRONOMY CONFERENCE es defineix tenint en compte que, el concepte de gastronomia com a activitat eminentment recreativa, ha quedat una mica obsolet i que cal tenir en compte, des d'un enfocament multidisciplinari i internacional, les altres dimensions de la cadena de valor de les activitats gastronòmiques, que engloba la producció. Per això, l‟objectiu de la Conferència és abordar des d‟un punt de vista científic, acadèmic i professional aquest nou escenari social, econòmic, psicològic, mèdic i cultural d‟aquesta nova interpretació de la gastronomia on els criteris de producció sostenible i alimentació saludable complementen de forma natural el concepte tradicional de gaudi associat a la gastronomia. Per aquesta raó, reunirem investigadors, acadèmics i professionals de diferents camps de la ciència, disciplines acadèmiques, xarxes de recerca i àrees polítiques per discutir aquest nou marc de definició de la gastronomia com una activitat integral, amb el focus principal en la nutrició, la salut i la sostenibilitat. PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
Fira de reg i aigua SMAGUA25
04/03/2025
Feria de Zaragoza

SMAGUA 2025, la fira de l'aigua i el reg, del 4 al 6 de març del 2025 a Saragossa

Entre el 4 i el 6 de març de 2025 tindrà lloc, a Fira de Saragossa , una nova edició de SMAGUA, el Saló Internacional de l'aigua i el medi ambient . El 2025 la innovació , la gestió eficient de l'aigua, la sostenibilitat , la formació i l'impuls a les empreses per sortir als mercats internacionals centraran l'exposició i jornades tècniques que conformen aquest esdeveniment de caràcter internacional en què es mostren els darrers avenços per a el reg i la gestió de laigua. Reg sostenible l'agricultura Les innovacions i els productes per al reg agrícola i la gestió de l'aigua a l'entorn agropecuari compten amb un ampli espai d'exhibició en aquesta fira professional de l'aigua, per mostrar tecnologia d'avantguarda i com a punt de trobada per intercanviar coneixements especialitzats. Jornades tècniques de l'aigua i el reg Destacades organitzacions i institucions participen i col·laboren amb Fira de Saragossa perquè la trobada sigui tot un èxit. Entre elles, la CHE (Confederació Hidrogràfica de l'Ebre), AEAS (Associació Espanyola d'Abastiments d'Aigua i Sanejament), el Club de l'Aigua, l' IAA (Institut Aragonès de l'Aigua), ZINNAE (Clúster per a l'ús eficient de l'aigua), IbSTT (Associació Ibèrica de Tecnologia SENSE Rasa), Altap, FEREBRO (Federació de Comunitats Regants de la Conca de l'Ebre), Aeryd o Adeagua. Cal destacar alguns dels assumptes que les jornades tècniques abordaran als seus programes, com ara: Els desafiaments normatius, el sanejament urbà La depuració daigües residuals La governança de laigua La implementació de noves tecnologies La gestió de residus L'economia circular Les aigües subterrànies FULLET OFICIAL | AVANÇ DE MARQUES I EXPOSITORS
ecològic
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecològica

Et vols dedicar professionalment a la producció d'aliments ecològics i de proximitat? Vols fer la conversió gradual de la teva explotació agrícola a agricultura ecològica? Vols iniciar-te en algunes de les tècniques i possibilitats que ofereix el cultiu ecològic, per al consum propi o com a font d'ingressos complementaris? El nostre curs d'Agricultura Ecològica us capacitarà per al cultiu, l'aprofitament de recursos i maneig del sòl de manera ecològica. PROGRAMA: Introducció Maneig del sòl i la fertilitat en els cultius ecològics Maneig de l'aigua als cultius ecològics Gestió de problemes fitosanitaris en agricultura ecològica + INSCRIPCIÓ
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
jornada de difusió
10/12/2024

Jornada de difusió del projecte ATTENTIA

El proper 10 de desembre de 2024 a la Universitat de Huelva, el Grup Operatiu (GO) HIDRONUT_SAT «Aplicació d'imatges satèl·lits del programa Copernicus i d'alta resolució en el maneig de la nutrició i el reg en el cultiu de cítrics» presentarà els seus objectius i avenços durant la Jornada de Difusió del projecte ATTENTIA. Aquesta trobada comptarà amb l'investigador de la Universitat de Huelva, Alberto Zabalo i Carlos Chacón, del Departament Camp – PRL – García Carrión 1.890 SL, membres del Grup Operatiu HIDRONUT , per apropar objectius i avenços desplegats en aquesta iniciativa. Cal recordar que a través d'aquesta iniciativa innovadora, el sector citrícola andalús tindrà accés a noves eines digitals per optimitzar la gestió d'aigua i nutrients, i millorar la presa de decisions per a la sostenibilitat econòmica i ambiental de productors i indústria, millorant la traçabilitat i transparència en les transaccions entre les baules de la cadena de producció. El GO HIDRONUT està format per García Carrión 1890 i el Consorci Campus d'Excel·lència Internacional Agroalimentari (ceiA3) juntament amb el grup de recerca ' Manejo integrat de recursos agrícoles i naturals | AGR-227 ' de la Universitat de Huelva, amb la col·laboració de l'Associació per al Desenvolupament Rural de l'Andévalo Occidental-Adrao. El GO HIDRONUT està finançat amb Fons Europeus Agrícoles de Desenvolupament Rural (FEADER) i de la Junta d'Andalusia a la convocatòria per al Funcionament de Grups Operatius Regionals de l'Associació Europea d'Innovació en Matèria de Productivitat i Sostenibilitat Agrícola (EIP AGRI) de 2022
alvocat
03/12/2024
Plataforma Tierra

Millora de l'eficiència en l'ús de l'aigua al cultiu de l'alvocat cultivat a Andalusia utilitzant eines digitals i agricultura de precisió. GO IRRIGAT-DSS

Jornada PRESENCIAL on es presentarem al Grup Operatiu IRRIGATE-DSS, que persegueix desenvolupar una eina digital per a la gestió del reg d'alvocat a Andalusia segons la disponibilitat d'aigua.
Regadius
27/11/2024
Revista Campo.es

IV Congrés Nacional de Regadius d'Aigües Subterrànies

IV Congrés Nacional de Regadius d'Aigües Subterrànies , un esdeveniment crucial que reunirà regants i tècnics de diverses regions d'Espanya, incloent Andalusia, Castella-la Manxa, Catalunya, Aragó i Castella i Lleó. Aquest congrés abordarà importants qüestions relacionades amb la gestió i ús sostenible de les aigües subterrànies, destacant la necessitat d'un debat informatiu i constructiu. Com a eix central de la jornada, comptarem amb una sèrie de ponències a càrrec d´experts en la matèria.
ii CONGRÉS D'ENGINYERIA AGRÍCOLA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congrés de l'Enginyeria Agrícola

El II Congrés de l´Enginyeria Agrícola, organitzat pel Consell de Col·legis Oficials d´Enginyers Tècnics Agrícoles d´Espanya i el Col·legi Oficial d´Enginyers Tècnics Agrícols i Forestals de Catalunya, tindrà lloc entre els dies 13 i 14 de novembre al´Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i Veterinària de la Universitat de Lleida. Entre els temes centrals de les set sessions hi ha la gestió de l'aigua, cadena alimentària, agrivoltaica, espais verds i arbrat urbà, gestió forestal hidrològica i sanitat vegetal. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
digitalització de comunitats de regants
24/10/2024
RuralCat

Digitalització de les comunitats de regants

El proper 24 d'octubre, se celebrarà l'esdeveniment online "Digitalització de les comunitats de regants", una trobada clau per abordar els reptes i les oportunitats que la tecnologia ofereix al sector agrícola. Aquest esdeveniment, adreçat a professionals de l'àmbit agrícola i representants de comunitats de regants, té com a objectiu mostrar els avantatges d'implementar eines digitals per optimitzar la gestió de l'aigua i millorar l'eficiència a les explotacions agrícoles. Experts en tecnologia aplicada al sector agrícola oferiran xerrades sobre l'ús de sensors, programari de gestió i plataformes de monitoratge que permeten un control més precís i sostenible de l'aigua als cultius . A més, es presentaran casos d'èxit de comunitats de regants que ja han integrat solucions digitals als seus sistemes, aconseguint reduir costos i augmentar la productivitat. La jornada també inclourà una sessió de preguntes i respostes en què els participants podran interactuar amb els ponents i resoldre dubtes específics sobre la digitalització . L'esdeveniment és una oportunitat única per descobrir les darreres innovacions en el camp de la gestió de l'aigua i conèixer com aplicar-les de manera pràctica al dia a dia. INCRIPCIÓ
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA