Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
logotip de soilguard
09/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Webinar projecte SOILGUARD: resultats i impactes d´un viatge col·laboratiu

El projecte europeu SOILGUARD celebra el seu darrer seminari web en línia el proper 9 de maig de 10:00 ha 12:30 h. Aquest esdeveniment brindarà la darrera actualització de les troballes i els resultats d'aquest projecte, seguit d'una discussió oberta per avaluar conjuntament el progrés general al llarg d'aquests anys: des de les estratègies de participació fins a l'intercanvi de coneixements. A mesura que SOILGUARD arriba al final, aquest seminari web ens ajudarà a donar forma als impactes i al llegat del projecte. La participació i la retroalimentació són essencials per concloure aquest viatge col·laboratiu i per ajudar i donar suport a futurs projectes de recerca relacionats amb el sòl. Programa: Introducció i benvinguda Discurs dobertura de Marion Picot, Secretària General del CEJA Troballes i resultats de SOILGUARD Sessió de preguntes i respostes Presentació de l‟aplicació SOILGUARDIANS, que integra els resultats del projecte i ofereix un accés pràctic i directe al coneixement generat. Avaluació de la salut dels sòls: la futura Llei de Monitorització de Sòls Debat obert sobre el viatge col·labora INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
10/04/2025
Fertiberia

Sòls saludables per a una agricultura productiva i resilient al canvi climàtic

La Càtedra Fertiberia d'Estudis Agroambientals celebrarà el 10 d'abril la seva 16a jornada sota el lema “Sòls Saludables per a una Agricultura Productiva i Resilient al Canvi Climàtic” . L'esdeveniment, que tindrà lloc a l' ETSIAAB de Madrid, cerca explorar estratègies i tecnologies innovadores que permetin millorar la productivitat agrícola sense comprometre la salut del sòl ni la rendibilitat del sector. Comptarà amb la participació de destacats experts i amb la intervenció institucional d' Elena Busutil , Directora General de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació . Durant la jornada, s'abordaran temes clau com el paper del carboni als sòls agrícoles , la importància del microbioma per a la fertilitat i l'impacte dels productes fertilitzants a base de microorganismes a la salut humana. A més, especialistes d'institucions com el CEBAS-CSIC , la Universitat de Lisboa i el Ministeri de Sanitat compartiran els coneixements sobre biotecnologia i regeneració del sòl. També es presentarà un innovador projecte de digitalització del terra a Espanya mitjançant intel·ligència artificial. L'esdeveniment conclourà amb una intervenció d' Augusto Arce , director de la Càtedra Fertiberia , i un còctel per fomentar l'intercanvi d'idees entre els assistents. Amb la moderació de Luis Montoto Rojo , aquesta jornada es consolida com un espai de referència per debatre sobre la sostenibilitat agrícola i la conservació del sòl en un context de canvi climàtic. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025

Sota el lema Aliments per al demà: Ciència, Tecnologia i Innovació per a una alimentació sostenible i saludable, l'Escola d'Aliments de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso serà l'amfitriona del del XXIII Congrés de l'Associació Llatinoamericana i del Carib de Ciència i Tecnologia d'Aliments (ALACCTA 20 Sochital 2025), que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril del 2025. L'esdeveniment reunirà destacats experts en la indústria alimentària, tant de Xile com d'Amèrica Llatina, per abordar els avenços més recents al sector i els desafiaments del futur. Sota el lema «Ciència i Tecnologia per a una Alimentació Sostenible i Saludable», el congrés se centrarà en tres grans eixos temàtics: Ciència i tecnologia dels aliments per a la nutrició i el benestar : aquest eix abastarà tòpics com la ciència de materials alimentaris, avaluació sensorial, aliments funcionals, nutrició especialitzada, biodisponibilitat, bioaccessibilitat i la revaloració d'aliments tradicionals, entre d'altres. Es discutiran innovacions per millorar la salut i el benestar a través de lalimentació. Innovació tecnològica per al processament sostenible d'aliments : s'exploraran avenços en anàlisi d'aliments, tecnologies de conservació, sensors i biosensors, biotecnologia alimentària i tecnologia d'envasos, enfocant-se en un enfocament sostenible que redueixi la petjada hídrica i de carboni. Desafiaments en Innocuïtat i regulació alimentària : aquest eix abordarà la microbiologia i toxicologia dels aliments, la detecció de contaminants, frau alimentari i polítiques públiques, amb èmfasi a garantir la seguretat alimentària i l'harmonització legislativa a nivell regional. El congrés serà una plataforma per a l'intercanvi de coneixements, per tal de promoure innovacions i estratègies que permetin enfrontar els reptes actuals de la indústria alimentària en l'àmbit de la salut, la sostenibilitat i la seguretat alimentària.
CULTIUS DE COBERTURA
03/04/2025
FEUGA

Taller demostratiu del GO MAXI-CoberLEG

El GO MAXI-CoberLEG té previst fer un taller demostratiu que s'engloba dins de les seves activitats de divulgació. Tindrà lloc el dijous 3 d'abril de forma presencial (10:00 a 13:30) en Cooperativa Agrícola de Pego, a Alacant. INSCRIPCIÓ I PROGRAMA
Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025

L'esdeveniment, organitzat per la Reial Acadèmia de Gastronomia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Universitari CEU Alimentació i Societat, tindrà lloc del 27 al 29 de març de 2025 , a les instal·lacions de la Universitat CEU San Pablo, Madrid. L'eix central de la SPAIN GASTRONOMY CONFERENCE es defineix tenint en compte que, el concepte de gastronomia com a activitat eminentment recreativa, ha quedat una mica obsolet i que cal tenir en compte, des d'un enfocament multidisciplinari i internacional, les altres dimensions de la cadena de valor de les activitats gastronòmiques, que engloba la producció. Per això, l‟objectiu de la Conferència és abordar des d‟un punt de vista científic, acadèmic i professional aquest nou escenari social, econòmic, psicològic, mèdic i cultural d‟aquesta nova interpretació de la gastronomia on els criteris de producció sostenible i alimentació saludable complementen de forma natural el concepte tradicional de gaudi associat a la gastronomia. Per aquesta raó, reunirem investigadors, acadèmics i professionals de diferents camps de la ciència, disciplines acadèmiques, xarxes de recerca i àrees polítiques per discutir aquest nou marc de definició de la gastronomia com una activitat integral, amb el focus principal en la nutrició, la salut i la sostenibilitat. PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
13/02/2025
IRTA

Millora del terra en vinya

L´objectiu d´aquesta jornada tècnica és aprofundir en el coneixement dels mecanismes que faciliten la millora del sòl, quins són els factors que fan augmentar la matèria orgànica, entendre com funcionen i com els podem potenciar, així com apuntar quines pràctiques poden resultar negatives. Es presentaran resultats dels estudis sobre la gestió del sòl de vinya, realitzats per l'INCAVI, per tal de definir estratègies sostenibles i que afavoreixen la qualitat del raïm i del vi. Des de l'IRTA es plantejarà la introducció de les noves tecnologies d'anàlisi molecular que ens permeten conèixer la biologia dels sòls i entendre millor el funcionament i millorar-ne el maneig. D'altra banda, s'exposaran els mecanismes naturals que utilitzen les plantes per obtenir nutrients i altres avantatges mitjançant els intercanvis actius amb la microbiologia del terra. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
dia mundial del sòl
04/12/2024
Asesores de Aragón

El paper de les cobertes de sòl en cultius llenyosos

Amb motiu del Dia Mundial del Sòl 2024: Cuida els sòls. Mesurar, monitoritzar, gestionar. Ponent: Manuel López Vicente, Professor del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural. EPS Osca Presencial per als estudiants que sol·licitin reconeixement de crèdits/ Online. Inscripcions aquí Col·labora: Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms Aragó-Navarra-País Basc i la Delegació Territorial d'Aragó de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS) PROGRAMA 13:00h Presentació per la Dra. María Videgain, membre de la junta de govern del Col·legi, professora i investigadora a l'EPS d'Osca, Universitat de Saragossa. 13:05h Presentació del DMS pel Dr. David Badía Villas, catedràtic de l'Àrea d'Edafologia i Química Agrícola, a l'EPS d'Osca, i President de la DT Aragó-SECS. 13:10h Xerrada a càrrec del Dr. Manuel López Vicente, PPL a l'EPS Osca titulada “Manejo sostenible del sòl en cultius llenyosos” . En aquesta xerrada es presenten els canvis que les cobertes, vives i inerts, generen als sòls agrícoles de cultius permanents, com oliverar i vinya. Es dóna especial èmfasi al mesurament i monitoratge de les propietats hidrològiques del sòl, complementades amb aspectes de fertilitat i biologia del sòl; s'oferiran resultats de casos tant per a Aragó com per altres comunitats. Amb les dades obtingudes és possible una millor gestió agronòmica, fonamental per a la sostenibilitat ambiental, optimitzar el maneig, els recursos i potenciar la rendibilitat de les explotacions. 14.00 h. Aperitiu, deferència del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms d'Aragó, Navarra i País Basc.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
III CONGRÉS DE GESTIÓ SOSTENIBLE DEL SÒL
02/10/2024
Interempresas

III Congrés de Gestió sostenible del sòl

Impulsat per l' Associació Espanyola de Fabricants d'Agronutrients (AEFA) i Jornades Interempreses , aquest congrés centra els seus continguts en la tecnologia i el maneig eficient d'aquest recurs, que pot ser considerat el que més potencial ofereix per augmentar els rendiments i millorar la qualitat de les collites . L'esdeveniment comptarà amb la participació d'experts de primer nivell en matèries relacionades amb: Fertilització. Estudi del terra. Eines digitals. Reducció del conreu. Desenvolupament de nous productes bioestimulants. Normativa vigent al voltant de la cura i protecció del sòl. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
XI Congrés "El futur del cereal"
11/09/2024
Interempresas

XI Congrés "El futur del cereal"

El grup cooperatiu Agropal i la revista especialitzada Terres (d'Interempreses Media) organitzen l'edició 2024 del Congrés "El futur del cereal", que aquest any comptarà per a la seva ponència inaugural amb Ramón Armengol , destacada figura del cooperativisme català i espanyol que recentment ha rebut la distinció de lOrdre Civil del Mèrit Agrari que concedeix el Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació. Gràcies a la seva àmplia experiència a Brussel·les, on ha arribat a presidir l'organització que representa les cooperatives europees (COGECA), oferirà una visió detallada dels reptes principals que afecten el sector i sobre com la Política Agrària Comuna i les tensions geopolítiques actuals van a determinar el futur de l'activitat a mitjà i llarg termini. Altres temes destacats seran: L'eficiència en la fertilització La llavor com a factor de producció clau La sanitat vegetal L'agricultura de carboni L'evolució dels mercats Els cultius alternatius L'edició genètica PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​