Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
cartell jornada agromúrcia 2025
12/03/2025
AILIMPO. Asociación Interprofesional de Límón y Pomelo.

II Jornada AgroMúrcia: Riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània

La segona edició arriba en un context marcat per profundes transformacions a l'agricultura a causa de la globalització, les restriccions en l'ús de productes fitosanitaris i els desafiaments imposats pel canvi climàtic. Davant aquest panorama, AgroMúrcia busca avaluar les amenaces i oportunitats en sanitat vegetal i promoure solucions innovadores per al sector. S'abordaran els blocs principals següents: Bloc I: TRIPS Bloc II: Nous regristres fitosanitaris Bloc III: Virosi Bloc IV: Taules de debat PROGRAMA
agromúrcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMúrcia 2025: Nous riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània

La 2a edició d'AgroMúrcia se celebrarà a l'Auditori i Palau de Congressos El Batel (Cartagena) els dies 12 i 13 de març de 2025, després de la seva reeixida primera edició el mateix mes de 2023. Organitza : Conselleria d'Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia Co-organitza : PHYTOMA Col·labora : Ajuntament de Cartagena
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Webinar HATD Control de Males Herbes IPMWise

IPMWise és una Eina d'Ajuda a la Presa de Decisions dissenyada per a un control de males herbes precís i específic, basada en la investigació de camp realitzada durant les sis darreres dècades. Disponible per a: Alfals, Almorta, Altramuz, Camelina, Cebada, Colza, Cigron, Gira-sol, Pèsol, Fava, Llentia, Blat de moro, Soja, Blat, Triticale i Veza; en aquest seminari en línia podràs conèixer el seu funcionament. Al llarg del Seminari el professor Montull presentarà les bases agronòmiques sobre la que sustenta se sustenta aquesta HATD per al Control de Males Herbes en Cultius Extensius.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
sostenible
04/12/2024
Cooperativas Agro-alimentarias

IV Trobada de qualitat, seguretat alimentària i medi ambient, Alcázar de San Juan (CR)

OBJECTIUS GENERALS Conèixer casos d'èxit en la certificació de sistemes de sostenibilitat i com comunicar el nostre compromís per obtenir beneficis tangibles. Conéixer els requisits de l'etiquetatge d'envasos segons la Normativa en envasos. Conèixer el Pla de Biometanització de Castella-la Manxa i les oportunitats que ofereix per a les empreses agroalimentàries DESTINATARIS Personal tècnic de cooperatives i empreses agroalimentàries. Gerents i responsables de qualitat Comercials i tècnics d'exportació
Jornades tècniques Fraga
04/12/2024
Agrocistus

VII Jornades Tècniques AGROCISTUS 2024

Les VII Jornades Tècniques AGROCISTUS tindran lloc el proper 4 de desembre a Fraga (Osca)
productes fitosanitaris
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Fòrum Tècnic en sanitat vegetal. 40 anys de sanitat vegetal

El Servei de Sanitat i Certificació Vegetal és la unitat tècnica que desenvolupa les funcions de control i certificació de les llavors i plantes de viver, la gestió dels plans de vigilància i control de plagues i malalties dels vegetals, de la comercialització i utilització de els productes fitosanitaris i la seva avaluació, de lassessorament tècnic al sector productor en matèria de sanitat vegetal i producció de llavors.
Sanitat Vegetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal

El VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal organitzat pel Centre de Sanitat i Certificació Vegetal tindrà lloc el proper 28 de novembre al Saló d'Actes de l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.
ii CONGRÉS D'ENGINYERIA AGRÍCOLA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congrés de l'Enginyeria Agrícola

El II Congrés de l´Enginyeria Agrícola, organitzat pel Consell de Col·legis Oficials d´Enginyers Tècnics Agrícoles d´Espanya i el Col·legi Oficial d´Enginyers Tècnics Agrícols i Forestals de Catalunya, tindrà lloc entre els dies 13 i 14 de novembre al´Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i Veterinària de la Universitat de Lleida. Entre els temes centrals de les set sessions hi ha la gestió de l'aigua, cadena alimentària, agrivoltaica, espais verds i arbrat urbà, gestió forestal hidrològica i sanitat vegetal. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
EUFRAS a akisplataforma.es
24/10/2024
EUFRAS

EUFRAS COFFEE Break on Thematic Networks

EUFRAS organitza un Fòrum col·laboratiu on line que ajuda a participar i gestionar les xarxes temàtiques ia intercanviar, aprendre i créixer amb professionals amb idees afins a tot el sector d' assessoria agrícola . Participants del Fòrum: Beatriz Cardoso (CONSULAI) AdvisoryNetPEST: Enhance EU advisory serveis i foster de coneixements sharin per reduir l'ús i el risc de pesticides (AdvisoryNetPEST: Millorar els serveis d'assessorament de la UE i fomentar l'intercanvi de coneixements per reduir l'ús i el risc dels pesticides ). Paula Resana (ÍNTIA) STRATUS; Connecting advisors across Europe per accelerar coneixements creatius i sharatius a l'Integrated Fertilization Management (STRATUS: connectar assessors de tot Europa per accelerar la creació i l'intercanvi de coneixements sobre la gestió integrada de la fertilització). Claire Morelle (IFOAM) OrganicAdviceNetwork: Build a una xarxa d'Europe-wide networks d'organismes d'experience levels (OrganicAdviceNetwork: crear una xarxa europea d'assessors orgànics amb diferents nivells d'experiència). Per registrar-se al Coffe Break feu clic aquí EUFRAS és una xarxa d'organitzacions d'assessorament creada el 2013 amb l'objectiu de donar suport a serveis d'assessorament agrícola a tot Europa. Els objectius principals d'EUFRAS inclouen: desenvolupar una comunitat d'assessors i defensar els seus interessos; donar suport al desenvolupament professional dels assessors; respondre als desafiaments que enfronten els serveis dassessorament en lagricultura i el desenvolupament rural.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
jornada ifapa Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari
27/09/2024
COITAND

Segona jornada de portes obertes «Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari»

El 27 de setembre , a les instal·lacions de l' IFAPA Ranxo de la Mercè , Jerez de la Frontera, es durà a terme la segona jornada de portes obertes del seminari. Aquesta sessió, que començarà a les 9:00 h , comptarà amb una sèrie de ponències tècniques enfocades a la innovació i sostenibilitat a l'horticultura andalusa. Entre els temes destacats es troben: La tecnologia d'oxigenació BIHOX® i el seu impacte als cultius de carbassó i síndria. El potencial biomàsic de l'horticultura andalusa i els reptes per a la bioeconomia circular. Nous avenços en biotecnologia i el desenvolupament de portaempelts resistents a virus. La seguretat en lús de fitosanitaris i les tecnologies més segures i sostenibles en horticultura. Després d´una pausa, la jornada continuarà amb la presentació de la nova pàgina web del seminari i una sessió de col·laboració entre institucions. L'esdeveniment conclourà amb la cloenda oficial a càrrec de la presidenta de l'IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida d'una copa de tancament a les 12.30 h . L' assistència és gratuïta , realitzant la corresponent inscripció. Per a més informació podeu contactar a través del correu electrònic: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; o al telèfon 956.03.46.00. Inscripció | Programa
jornada ifapa Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari
23/09/2024
COITAND

Primera jornada de portes obertes «Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari»

El 23 de setembre tindrà lloc la primera jornada de portes obertes del LIII Seminari de Tècnics i Especialistes en Horticultura, organitzada per l'Institut Andalús de Recerca i Formació Agrària, Pesquera, Alimentària i de la Producció Ecològica (IFAPA) en col·laboració amb el COITAND i el MAPA. L'esdeveniment tindrà lloc a l' IES El Picacho , a Sanlúcar de Barrameda, i començarà a les 10:30 h . El programa inclou una presentació sobre l'horticultura de primor i el repàs històric de l'IFAPA a Chipiona, seguida de diverses ponències tècniques que abordaran temes clau com ara: El canal curt de comercialització digital a Andalusia. El registre doperadors autoritzats a emetre passaports fitosanitaris. El comportament agronòmic de cultivars de carbassó a Tenerife. Aspectes deconomia circular i la utilització de lixiviats en la producció de microalgues. A més, s'exploraran els impactes dels microplàstics a l'horticultura i la seva repercussió a la salut, entre altres temes d'interès per al sector agroalimentari. La jornada conclourà a les 14.00 h després d'un bloc final de ponències tècniques i discussions sobre la biodiversitat agrícola. L' assistència és gratuïta , realitzant la corresponent inscripció. Per a més informació podeu contactar a través del correu electrònic: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; o al telèfon 956.03.46.00. Inscripció | Programa
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA