Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
Cartell anunciador de la fira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Fira internacional de la maquinària agrícola
FIMA serà una vegada més l'esdeveniment més gran del món agrícola al Sud d'Europa. La mecanització i les innovacions tecnològiques mostraran als professionals la millor manera de fer més rendibles les...
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
Jornada I Trobada de participants al programa Cultiva
27/11/2024
MAPA

La transferència de coneixement, protagonista a la I Trobada Nacional de participants al programa Cultiva

El proper 27 de novembre, a Madrid, tindrà lloc la I Trobada Nacional de Joves i Amfitrions participants al Programa Cultiva . Aquest programa impulsat pel Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació facilita als joves de làmbit rural laccés a formació sobre el terreny, guiats pels responsables dexplotacions model, exemple de bones pràctiques i implantació de la innovació en el sector. Per tal de reunir els participants del Programa CULTIVA (joves, amfitrions d'explotacions model i entitats gestores) de les edicions 2020 a 2023, i crear xarxa entre tots per conversar al voltant d'aquesta iniciativa i el relleu generacional al sector agrari, tindrà lloc aquesta trobada que inclourà taules de debat i activitats que afavoreixin lintercanvi dexperiències. INSCRIPCIÓ fins divendres 15 de novembre.
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
Cartell de l'esdeveniment
28/10/2024
SEPOR

SEPOR

La 57a edició de la fira ramadera, industrial i agroalimentària de Lorca, SEPOR se celebrarà els dies 28, 29, 30 i 31 d'octubre del 2024 a Lorca, Múrcia La programació inclou la presentació dels nous productes i solucions per al sector, així com un ampli programa de conferències i ponències.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
Conferències 63a IALB, 13a EUFRAS i 10a SEASN 2024
10/09/2024
MAPA / Contenidos AKIS

La gran conferència de l'assessorament agropecuari, del 10 al 13 de setembre, a Edimburg

Del 10 al 13 de setembre 2024 , Edimburg es convertirà en la capital de l'assessorament agropecuari. La ciutat acollirà les sessions anuals respectives de les tres principals xarxes europees d'assessorament rural (IALB, EUFRAS i SEASN) que s'uneixen per conformar aquest gran esdeveniment que per al 2024 té com a lema "Adaptació a les zero emissions". L'esdeveniment es consolida, així, com la conferència d'assessorament i consultoria agrícola més gran d'Europa. Conferències 63a IALB, 13a EUFRAS i 10a SEASN 2024 L'objectiu de la conferència és reunir consultors de tot Europa per explorar com diferents països integren l'educació i la recerca amb l'assessoria per oferir les millors pràctiques i aconseguir una transferència d'informació i innovació veritablement efectiva . Aquest any, el programa promet una barreja interessant d'inspiració, aprenentatge, creació de xarxes i coneixement per als delegats. A través d'una varietat de tallers, conferències magistrals, exhibicions culturals, experiències turístiques i oportunitats de networking , la conferència explorarà el sistema agrícola escocès i com aquest construeix i aprofita les relacions entre les persones que treballen a l'economia rural i aquells en recerca, educació i assessoria per millorar la sostenibilitat de l'ús de la terra rural a Escòcia. Demostracions en camp Un aspecte clau de la conferència són les jornades de camp especialitzades , amb una varietat de tours que aborden temes com ara "Iniciatives ambientals, Agricultura orgànica i diversificada" o "Tecnologia i millora del rendiment en negocis ramaders". A més, els assistents poden participar amb els seus panells/pòsters per donar a conèixer els seus projectes , plans, mètodes educatius i d'assessoria, i noves idees relacionades amb el tema central d'aquest any. PROGRAMA | TALLERS | INSCRIPCIÓ OBERTA FINS AL 16 D'AGOST
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
webinari agricultura europea del futur
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinari "Actors del futur agroalimentari: joves, innovació, tecnologia".

Aquest és el quart i últim de la seva sèrie de webinaris sobre el paper del sector agroalimentari a la Unió Europea. Un conjunt de xerrades que s'enfoquen en la visió més estratègica del sector quant a les polítiques, la rendibilitat, les explotacions en si mateixes i les persones que formen part del sector. El 25 de juny tindrà lloc la jornada que aborda un debat obert sobre el paper de la innovació i les noves tecnologies . Es comptarà amb la participació directa de joves titulars dexplotacions i dindústries agroalimentàries. Participaran al webinari: Ignacio Atance Muñiz, Director del Servei d'Estudis de Grupo Cajamar. Marcos Garcés Lizama, Agricultor i responsable de les Joventuts Agràries de COAG. Marta Llorente, Ramadera i agricultora. Andrés Montoya Sánchez, Director a Bio Campojoyma. Miguel Antona San Millán, Director General INNOPORC. Manuel Lainez Andrés, Director d'Innovació i Desenvolupament Agroalimentari de Cajamar.
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​
congrés IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Spain 2024

La 34a edició d' IFAMA 2024 Spain és un esdeveniment organitzat per la Federació Internacional d'Associacions de Gestió Agrícola (IFAMA) que compta amb Symposium, Case Study Competition i un B usiness Forum on es comparteixen idees i avantguardes en temes com evolució i transformació de la producció, competitivitat econòmica i sostenibilitat a través de la legislació i impacte social. PROGRAMA | VÍDEO | ENTRADES
logo ASINCAR
14/06/2024
ASINCAR

Verificacions i validacions del sistema APPCC segons nou Codex Alimentarius

Jornada tècnica per actualitzar i implementar els conceptes de validació inicial, verificació i reanàlisi del Sistema APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) CONTINGUT | INSCRIPCIÓ
FIRA de la indústria cèrnica de guijol
11/06/2024
FIC

Fira de la indústria càrnia de Guijuelo

Fira de la Indústria Càrnica on convergeixen els apassionats de la carn, els experts en la matèria i les darreres tendències en tecnologia i productes per oferir-te una experiència única de descobriment i col·laboració en l'emocionant món de la Indústria Càrnica. Per consultar el programa feu clic aquí
Logo Congrés Mundial del Pernil
05/06/2024
Congreso Mundial del Jamón

XII Congrés Mundial del Pernil

En aquesta edició més de 30 ponents nacionals i internacionals desenvoluparan un nou i interessant programa que abordarà temes d'interès per al sector, el futur del qual es veu condicionat per factors com l'increment dels preus de les matèries primeres, el cost de l'energia i els combustibles , el comerç internacional, i moltes altres qüestions que suposaran canvis en lestructura productiva del sector perniler a llarg termini. DOSSIER | INSCRIPCIÓ | CONTACTE: 917217929 info@congresomundialdeljamon.es
imatge descriptiva de networking
23/05/2024
FANEXT

F&A Next 2024

F&A Next és un esdeveniment que tracta de lideratge intel·lectual i de connectar empreses emergents i en expansió prometedores amb inversors dedicats a Food & Agtech i corporacions líders. Inclou dos dies de networking, presentacions i debats sobre la dinàmica de l'alimentació i l'agricultura.