Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COITAND

Fòrum de la Joventut sobre els sistemes agroalimentaris espanyols

El Consell General de Col·legis Oficials d'Enginyers Tècnics Agrícoles d'Espanya col·labora en l'organització del Fòrum de la Joventut sobre els Sistemes Agroalimentaris Espanyols , un esdeveniment nacional que se celebrarà els dies 8 i 9 de maig de 2025 a la ciutat de Lleó , amb l'objectiu de donar veu a la joventut en el debat sobre el futur del sistema . Promogut pel Capítol Nacional Espanyol del World Food Forum (WFF) i organitzat juntament amb el Global Council on Sustainable Food Systems i IAAS Spain , el fòrum compta amb el suport d'institucions com la Universitat de León , l' Ajuntament de León , la FAO i diverses entitats compromeses amb la sostenibilitat i el desenvolupament del sistema alimentari. Inspirat en l' Esdeveniment Insígnia del WFF de Roma , el fòrum espanyol proposa un espai de trobada i intercanvi per a joves de tot Espanya , centrat en els principals desafiaments i oportunitats del sector agroalimentari, amb un èmfasi especial en el relleu generacional, la sostenibilitat, la seguretat alimentària i el paper clau de la innovació i la tecnologia. Principals temes i activitats del fòrum Innovació i tecnologia en els sistemes agroalimentaris Seguretat alimentària i cooperació internacional El rol de les dones joves en la transformació del sistema alimentari Política, joventut i presa de decisions Experiències inspiradores liderades per joves del sector L'esdeveniment inclourà panells temàtics, taules rodones, sessions de networking i activitats culturals , i s'espera la participació d' uns 100 assistents de diferents regions del país. La participació del Consell General en aquest fòrum reflecteix el seu compromís amb el protagonisme juvenil a l'agricultura , la visibilització del seu paper en l'àmbit agroalimentari i ambiental, i la generació d'aliances estratègiques per fer front als reptes de present i futur des d'una perspectiva sostenible i inclusiva. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
29/04/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

La II edició de les Jornades "Reptes globals i solucions innovadores a la producció d'aliments" se centrarà en el paper dels joves

Aquesta trobada té com a objectiu posar en relleu les oportunitats que esperen aquells que decideixen emprendre als sectors de l'agricultura i la ramaderia, impulsats per la força de la innovació, la tecnologia i el coneixement . L'esdeveniment cerca ser un catalitzador per a la renovació del camp, explorant com les darreres tendències tecnològiques i els avenços científics poden optimitzar la producció, millorar la sostenibilitat i obrir nous camins cap a la rendibilitat. I en aquesta tasca, el paper del jove emprenedor és fonamental. Ells seran els protagonistes, capaços d'identificar nínxols de mercat, desenvolupar productes i serveis diferenciats i construir negocis resilients i pròspers. Està organitzat pel Parc Tecnològic de Còrdova, juntament amb l' Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i Montes (ETSIAM), la Càtedra Internacional Intel·ligència Artificial i Agricultura - CIIAA i la càtedra d'Innovació Agrària i Alimentària Fundació Caixa Rural del Sud, de la Universitat de Còrdova, amb la col·laboració d'Oficina Acel. Iberian. A la taula rodona inicial, veus expertes de la talla de la periodista agroalimentària Elisa Plumed, i professionals consolidats d'empreses com Covap, Yara Iberian, Almazaras Industriales i Fundació Cajamar, exposaran les oportunitats de negoci i desenvolupament professional que ofereix el sector agroalimentari . En quatre sessions temàtiques posteriors s'abordarà com la tecnologia, la innovació i el coneixement són les eines claus per al desenvolupament professional d'aquests joves emprenedors . I es donaran a conèixer casos dèxits en diferents àmbits. Les jornades estan dirigides tant a emprenedors amb idees innovadores, com a joves professionals del sector agropecuari, ia investigadors i tecnòlegs amb solucions aplicables al camp i qualsevol persona amb interès en el potencial transformador de la innovació a l'agricultura i la ramaderia.
Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025

Sota el lema Aliments per al demà: Ciència, Tecnologia i Innovació per a una alimentació sostenible i saludable, l'Escola d'Aliments de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso serà l'amfitriona del del XXIII Congrés de l'Associació Llatinoamericana i del Carib de Ciència i Tecnologia d'Aliments (ALACCTA 20 Sochital 2025), que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril del 2025. L'esdeveniment reunirà destacats experts en la indústria alimentària, tant de Xile com d'Amèrica Llatina, per abordar els avenços més recents al sector i els desafiaments del futur. Sota el lema «Ciència i Tecnologia per a una Alimentació Sostenible i Saludable», el congrés se centrarà en tres grans eixos temàtics: Ciència i tecnologia dels aliments per a la nutrició i el benestar : aquest eix abastarà tòpics com la ciència de materials alimentaris, avaluació sensorial, aliments funcionals, nutrició especialitzada, biodisponibilitat, bioaccessibilitat i la revaloració d'aliments tradicionals, entre d'altres. Es discutiran innovacions per millorar la salut i el benestar a través de lalimentació. Innovació tecnològica per al processament sostenible d'aliments : s'exploraran avenços en anàlisi d'aliments, tecnologies de conservació, sensors i biosensors, biotecnologia alimentària i tecnologia d'envasos, enfocant-se en un enfocament sostenible que redueixi la petjada hídrica i de carboni. Desafiaments en Innocuïtat i regulació alimentària : aquest eix abordarà la microbiologia i toxicologia dels aliments, la detecció de contaminants, frau alimentari i polítiques públiques, amb èmfasi a garantir la seguretat alimentària i l'harmonització legislativa a nivell regional. El congrés serà una plataforma per a l'intercanvi de coneixements, per tal de promoure innovacions i estratègies que permetin enfrontar els reptes actuals de la indústria alimentària en l'àmbit de la salut, la sostenibilitat i la seguretat alimentària.
Cartell de la Fira Primavera
04/04/2025
Entidad Ferial de Zafra|Ayuntamiento de Zafra

Fira de Primavera Zafra

La Fira de Primavera de Zafra, que se celebrarà del 4 al 6 d'abril recupera la presència de bestiar boví. En els tres dies que dura la Fira es desenvoluparan exposicions i venda de bestiar selecte, 3 jornades tècniques, concursos de doma clàssica i texana, subhastes oficials, i altres activitats de lleure. CONTACTE | PROGRAMA
Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025

L'esdeveniment, organitzat per la Reial Acadèmia de Gastronomia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Universitari CEU Alimentació i Societat, tindrà lloc del 27 al 29 de març de 2025 , a les instal·lacions de la Universitat CEU San Pablo, Madrid. L'eix central de la SPAIN GASTRONOMY CONFERENCE es defineix tenint en compte que, el concepte de gastronomia com a activitat eminentment recreativa, ha quedat una mica obsolet i que cal tenir en compte, des d'un enfocament multidisciplinari i internacional, les altres dimensions de la cadena de valor de les activitats gastronòmiques, que engloba la producció. Per això, l‟objectiu de la Conferència és abordar des d‟un punt de vista científic, acadèmic i professional aquest nou escenari social, econòmic, psicològic, mèdic i cultural d‟aquesta nova interpretació de la gastronomia on els criteris de producció sostenible i alimentació saludable complementen de forma natural el concepte tradicional de gaudi associat a la gastronomia. Per aquesta raó, reunirem investigadors, acadèmics i professionals de diferents camps de la ciència, disciplines acadèmiques, xarxes de recerca i àrees polítiques per discutir aquest nou marc de definició de la gastronomia com una activitat integral, amb el focus principal en la nutrició, la salut i la sostenibilitat. PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
20/03/2025
MAPA

Luis Planas presentarà l'Estratègia de formació agroalimentària “Sembra, creix i collita el teu futur”

El Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas , presentarà l'Estratègia de Formació Agroalimentària “Sembra, creix i collita el teu futur” en un acte que se celebrarà el dijous 20 de març, a les 10.00 h. a la seu del ministeri. Aquesta estratègia és una iniciativa del ministeri per impulsar la professionalització del sector agroalimentari a través de la formació, capacitació i atracció de talent, en el marc de la transició ecològica i digital. La trobada, que clourà la secretària d'Estat d'Agricultura i Alimentació, Begoña García , comptarà amb professionals de diferents àrees que participaran en una taula de debat en què s'abordaran els desafiaments del sector , les oportunitats d'emprenedoria i s'exposaran casos d'èxit. També s'analitzarà la importància de l'ús de les tecnologies com a incentiu per a les generacions noves. A la taula participaran el director general de Cooperatives Agroalimentàries, Gabriel Trenzado , i el catedràtic de Producció Animal de la Universitat de Còrdova, José Emilio Guerrero . També intervindran la directora de l'Institut d'Educació Secundària ES San Isidro de Talavera de la Reina (Toledo), Teresa Valero , el centre educatiu del qual imparteix el nou cicle formatiu de grau superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, el jove emprenedor Sergio Arribas , que exposarà la seva visió sobre nous cultius a Castilla en recursos humans.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
EU Agrifood Days
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

Arriba la segona edició dels EU Agri-Food Days al desembre 2024!

Del 10 al 12 de desembre de 2024 , Brussel·les acollirà la segona edició dels EU Agri-Food Days . Aquest esdeveniment anual reuneix actors clau del sector agroalimentari de tota la Unió Europea per debatre sobre les darreres tendències en agricultura, opcions polítiques i desenvolupaments del mercat, a més de l'impacte de la investigació, la innovació i les tecnologies digitals en el futur de l'agricultura europea. Durant tres dies, lʼesdeveniment oferirà una plataforma única per al diàleg entre els participants del sistema agroalimentari, la societat civil, lʼàmbit acadèmic i els responsables polítics. Programa d' EU Agri-Food Days El futur de l'agricultura i l'alimentació a la UE. Perspectives dels pagesos sobre l'agricultura moderna. Posició dels agricultors a la cadena de valor alimentària. Perspectives del mercat agrícola a la UE. Competitivitat sostenible i polítiques comercials per a la sobirania alimentària. Investigació, innovació i digitalització al sector agroalimentari. Reptes i oportunitats per als joves agricultors. Informació pràctica: Dates: 10 – 12 de desembre de 2024. Lloc: Brussel·les, Bèlgica. Transmissió en viu: disponible sense registre previ. Organitzador: Direcció General dAgricultura i Desenvolupament Rural de la UE. Xarxes socials: Segueix l'esdeveniment amb el hashtag #EUAgriFoodDays . Aquest esdeveniment brindarà una oportunitat per reflexionar sobre els desafiaments actuals i futurs del sector agroalimentari europeu, i com les polítiques com ara la PAC i el Pacte Verd Europeu poden ajudar a construir una agricultura més verda, justa i competitiva.
Jornada I Trobada de participants al programa Cultiva
27/11/2024
MAPA

La transferència de coneixement, protagonista a la I Trobada Nacional de participants al programa Cultiva

El proper 27 de novembre, a Madrid, tindrà lloc la I Trobada Nacional de Joves i Amfitrions participants al Programa Cultiva . Aquest programa impulsat pel Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació facilita als joves de làmbit rural laccés a formació sobre el terreny, guiats pels responsables dexplotacions model, exemple de bones pràctiques i implantació de la innovació en el sector. Per tal de reunir els participants del Programa CULTIVA (joves, amfitrions d'explotacions model i entitats gestores) de les edicions 2020 a 2023, i crear xarxa entre tots per conversar al voltant d'aquesta iniciativa i el relleu generacional al sector agrari, tindrà lloc aquesta trobada que inclourà taules de debat i activitats que afavoreixin lintercanvi dexperiències. INSCRIPCIÓ fins divendres 15 de novembre.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
webinari agricultura europea del futur
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinari "Actors del futur agroalimentari: joves, innovació, tecnologia".

Aquest és el quart i últim de la seva sèrie de webinaris sobre el paper del sector agroalimentari a la Unió Europea. Un conjunt de xerrades que s'enfoquen en la visió més estratègica del sector quant a les polítiques, la rendibilitat, les explotacions en si mateixes i les persones que formen part del sector. El 25 de juny tindrà lloc la jornada que aborda un debat obert sobre el paper de la innovació i les noves tecnologies . Es comptarà amb la participació directa de joves titulars dexplotacions i dindústries agroalimentàries. Participaran al webinari: Ignacio Atance Muñiz, Director del Servei d'Estudis de Grupo Cajamar. Marcos Garcés Lizama, Agricultor i responsable de les Joventuts Agràries de COAG. Marta Llorente, Ramadera i agricultora. Andrés Montoya Sánchez, Director a Bio Campojoyma. Miguel Antona San Millán, Director General INNOPORC. Manuel Lainez Andrés, Director d'Innovació i Desenvolupament Agroalimentari de Cajamar.
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​
congrés IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Spain 2024

La 34a edició d' IFAMA 2024 Spain és un esdeveniment organitzat per la Federació Internacional d'Associacions de Gestió Agrícola (IFAMA) que compta amb Symposium, Case Study Competition i un B usiness Forum on es comparteixen idees i avantguardes en temes com evolució i transformació de la producció, competitivitat econòmica i sostenibilitat a través de la legislació i impacte social. PROGRAMA | VÍDEO | ENTRADES