Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
futur agricultura
08/05/2025
UE

Conferència "Forjant el futur de l'agricultura i el sector agroalimentari"

El 8 de maig, Brussel·les acollirà la Conferència "Visió de l'Agricultura i l'Alimentació" al recinte The Square. Amb el lema "Donar forma al futur de l'agricultura i del sector agroalimentari", l'esdeveniment reunirà actors clau del sector agroalimentari europeu, la societat civil, les comunitats rurals i responsables polítics. L'objectiu de la conferència és enfortir el consens al voltant de la visió del futur de l'agricultura a la UE i el seu full de ruta, debatre les iniciatives clau i col·laborar en la direcció que haurà de prendre en el futur la Política Agrària Comuna (PAC) després del 2027. Les sessions plenàries seran transmeses en línia sense necessitat de registre. La iniciativa "Visió per a l'Agricultura i l'Alimentació" busca garantir la competitivitat i la sostenibilitat del sector, assegurant un subministrament estable d'aliments a la UE. Es basa en l‟informe del Diàleg Estratègic sobre el Futur de l‟Agricultura de la UE i en consultes amb el Consell Europeu d‟Agricultura i Alimentació. L'esdeveniment tindrà lloc a La Plaça, Mont des Arts, Brussel·les, de 09:30 a 17:30 (CEST). S'espera una participació àmplia, tant presencial com virtual, en una jornada clau per al futur de l'agro europeu. Xarxes socials: #EUAgriVision | @euagrifood
INVESTIGACIÓ EN UN HIVERNADOR
07/05/2025
MAPA

Jornada informativa sobre els ajuts a la preparació i execució de projectes innovadors supraautonòmics per GO de l'AEI-AGRI

La Subdirecció General d'Innovació i Digitalització, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, organitza la Jornada informativa: "Ajuts per a la preparació i execució de projectes d'innovació d'interès general per grups operatius supra-autonòmics de l'Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (AEI-Agri), en el marc del Pla Estratègic" dimecres 7 de maig, a les 11.00h, al Saló d'Actes del Palau de Foment (MAPA) a porta tancada i que es retransmetrà en streaming pel canal de la Xarxa PAC i el canal de Youtube de Plataforma d'assessors AKIS. Es tracta d'un esdeveniment en què es divulgaran les claus tant del Reial Decret 366/2023, de 16 de maig , pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions a la cooperació per a la preparació i execució de projectes d'innovació d'interès general duts a terme per grups operatius supraautonòmics de l'Associació Europea per a la Innovació en matèria de com de la convocatòria 2025 d'aquests ajuts i els seus models de sol·licitud . A més, es reservarà un temps per resoldre els dubtes més comuns entre els possibles sol·licitants que hagin estat rebuts amb anterioritat a través del correu idiagri@mapa.es . L'esdeveniment es podrà seguir en streaming des del canal RedPAC Per a qualsevol dubte podeu escriure a la següent adreça de correu electrònic: idiagri@mapa.es . PROGRAMA DE LA JORNADA
imatge d'assessors al camp
10/04/2025
MAPA

Una dècada de projectes innovadors de grups operatius: casos d'èxit

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació organitza l'esdeveniment "Una dècada de Projectes Innovadors de Grups Operatius: Casos d'èxit" al voltant dels resultats notables dels Projectes Innovadors en l'àmbit agroalimentari, forestal i rural dels Grups Operatius supraautonòmics de l'AEI-AGRI . Aquests projectes, cofinançats pel FEADER dins el marc del pilar de Desenvolupament Rural de la PAC, constitueixen casos d'èxit que impulsen la transformació del sector. Programa de l'esdeveniment: 12.00 h | Benvinguda institucional Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació. 12:20 h | Innovació al sector agroalimentari: casos d'èxit Presentació de grups operatius supraautonòmics que han impulsat la innovació al sector: RETA - Xarxa d'Espais Test Agraris. Presentat per Albert Puigvert i Tuneu i Laura Megías Garriga l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) . SMARTOM – Plataforma de gestió integral per al cultiu del tomàquet. Presentat per Jesús Gil Soto de l'Associació Empresarial D'Investigació Centre Tecnològic Nacional Agroalimentari Extremadura (CTAEX) . SUBALMA – Millora de la productivitat i sostenibilitat de sistemes de reg per degoteig subterrani mitjançant nanobombolles i residus de trulls com a fertilitzant. Presentat per Beatriz Masdemont Hernández de Sistema Azud, SA (AZUD) . REBO2VI – Economia circular al sector vitivinícola: reutilització d'ampolles de vidre. Presentat per Trinidad Márquez García de la Federació Espanyola del Vi (FEV) . CARBOGAN – Digitalització del maneig del pasturatge extensiu com a estratègia de fixació de carboni. Presentat per Javier Alejandre de la Unió de Petits Agricultors (UPA) . 13:30h | Perspectives i futur de la innovació agroalimentària Isabel Bombal Díaz Directora General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària (DGDRIFA). Claus sobre l'evolució de les ajudes a la innovació, l'enfocament multiactor i la creació d'un ecosistema col·laboratiu al sector agroalimentari. Nova convocatòria 2025: 46,25 milions d?euros per finançar projectes innovadors supraautonòmics. 13.50 h | Cloenda de l'esdeveniment 14.00 h | Espai de networking i tancament ( Vestíbul Nouvel ) Accediu al dossier dels projectes innovadors PNDR Accediu al llistat dels projectes d'innovació PNDR i PEPAC Requereix inscripció prèvia INSCRIPCIÓ fins al 8 d'abril
Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025

Sota el lema Aliments per al demà: Ciència, Tecnologia i Innovació per a una alimentació sostenible i saludable, l'Escola d'Aliments de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso serà l'amfitriona del del XXIII Congrés de l'Associació Llatinoamericana i del Carib de Ciència i Tecnologia d'Aliments (ALACCTA 20 Sochital 2025), que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril del 2025. L'esdeveniment reunirà destacats experts en la indústria alimentària, tant de Xile com d'Amèrica Llatina, per abordar els avenços més recents al sector i els desafiaments del futur. Sota el lema «Ciència i Tecnologia per a una Alimentació Sostenible i Saludable», el congrés se centrarà en tres grans eixos temàtics: Ciència i tecnologia dels aliments per a la nutrició i el benestar : aquest eix abastarà tòpics com la ciència de materials alimentaris, avaluació sensorial, aliments funcionals, nutrició especialitzada, biodisponibilitat, bioaccessibilitat i la revaloració d'aliments tradicionals, entre d'altres. Es discutiran innovacions per millorar la salut i el benestar a través de lalimentació. Innovació tecnològica per al processament sostenible d'aliments : s'exploraran avenços en anàlisi d'aliments, tecnologies de conservació, sensors i biosensors, biotecnologia alimentària i tecnologia d'envasos, enfocant-se en un enfocament sostenible que redueixi la petjada hídrica i de carboni. Desafiaments en Innocuïtat i regulació alimentària : aquest eix abordarà la microbiologia i toxicologia dels aliments, la detecció de contaminants, frau alimentari i polítiques públiques, amb èmfasi a garantir la seguretat alimentària i l'harmonització legislativa a nivell regional. El congrés serà una plataforma per a l'intercanvi de coneixements, per tal de promoure innovacions i estratègies que permetin enfrontar els reptes actuals de la indústria alimentària en l'àmbit de la salut, la sostenibilitat i la seguretat alimentària.
Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025

L'esdeveniment, organitzat per la Reial Acadèmia de Gastronomia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Universitari CEU Alimentació i Societat, tindrà lloc del 27 al 29 de març de 2025 , a les instal·lacions de la Universitat CEU San Pablo, Madrid. L'eix central de la SPAIN GASTRONOMY CONFERENCE es defineix tenint en compte que, el concepte de gastronomia com a activitat eminentment recreativa, ha quedat una mica obsolet i que cal tenir en compte, des d'un enfocament multidisciplinari i internacional, les altres dimensions de la cadena de valor de les activitats gastronòmiques, que engloba la producció. Per això, l‟objectiu de la Conferència és abordar des d‟un punt de vista científic, acadèmic i professional aquest nou escenari social, econòmic, psicològic, mèdic i cultural d‟aquesta nova interpretació de la gastronomia on els criteris de producció sostenible i alimentació saludable complementen de forma natural el concepte tradicional de gaudi associat a la gastronomia. Per aquesta raó, reunirem investigadors, acadèmics i professionals de diferents camps de la ciència, disciplines acadèmiques, xarxes de recerca i àrees polítiques per discutir aquest nou marc de definició de la gastronomia com una activitat integral, amb el focus principal en la nutrició, la salut i la sostenibilitat. PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
13/03/2025
COITAND

Sèrie de seminaris sobre la PAC a l'ETSIA. «Intervencions de desenvolupament rural»

L'ETSIA de Sevilla acollirà una sèrie de seminaris sobre la Política Agrària Comuna amb diversos experts Informem de la celebració de diversos seminaris amb experts qualificats que vindran a l'ETSIA de Sevilla (Ctra. d'Utrera, Km. 1) per tractar sobre la Política Agrària Comuna , que seran oberts i de gran interès. Els dies 6 i 12 de març es van celebrar la primera i la segona de les sessions, dedicades a “L'evolució de la PAC i la PAC actual” . La tercera sessió serà el dijous 13 de març. La jornada, que tindrà lloc de 8.30 a 10.20 h. a l'aula 8, estarà enfocada a «Intervencions de desenvolupament rural». Juan Antonio Jaén Téllez, Conseller Tècnic i Funcionari Junta d'Andalusia, abordarà aquesta temàtica. Per assistir-hi només cal enviar un e-mail a l'atenció de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
cartell de l'esdeveniment
12/03/2025
COITAND

Sèrie de seminaris sobre la PAC a l'ETSIA. L'evolució de la PAC i la PAC actual

L'ETSIA de Sevilla acollirà una sèrie de seminaris sobre la Política Agrària Comuna amb diversos experts Informem de la celebració de diversos seminaris amb experts qualificats que vindran a l'ETSIA de Sevilla (Ctra. d'Utrera, Km. 1) per tractar sobre la Política Agrària Comuna , que seran oberts i de gran interès. El dia 6 de març es va celebrar la primera de les sessions dedicada a “L'evolució de la PAC i la PAC actual” . La segona sessió serà el dia 12 de març, dimecres, de 12.40 a 14.30 h, a l'aula 3. Armando Martínez, Coordinador d'Agricultura i Alimentació a la Junta d'Andalusia, intervé en aquesta jornada com a ponent del tema. D'altra banda, el dijous 13 de març la jornada estarà enfocada a “Intervencions de desenvolupament rural”. Juan Antonio Jaén Téllez, Conseller Tècnic i Funcionari Junta d'Andalusia, abordarà aquesta temàtica. Per assistir-hi només cal enviar un e-mail a l'atenció de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
cartel del evento
06/03/2025
COITAND

Sèrie de seminaris sobre la PAC a l'ETSIA. L'evolució de la PAC i la PAC actual

L'ETSIA de Sevilla acollirà una sèrie de seminaris sobre la Política Agrària Comuna amb diversos experts Informem de la celebració de diversos seminaris amb experts qualificats que vindran a l'ETSIA de Sevilla (Ctra. d'Utrera, Km. 1) per tractar sobre la Política Agrària Comuna , que seran oberts i de gran interès. El dia 6 de març tindrà lloc la primera de les sessions dedicada a “L'evolució de la PAC i la PAC actual” la (de 8:30 a 10:20 h., a l'aula 8), dijous, i 12 de Març, dimecres, (12:40-14:30 h., a l'aula 3) Armando Martínez, Coordinador d'Agricultura i Alimentació a la Junta d'Andalusia, intervindrà per donar compte de . El dijous 13 de març, Juan Antonio Jaén Téllez (8.30-10.20 h, aula 8), Doctor en Enginyeria agrària, alimentària, forestal i del desenvolupament rural sostenible. Conseller Tècnic i Funcionari Junta d'Andalusia, i tractarà sobre “Intervencions de desenvolupament rural”. Per assistir enviar un e-mail a l'a/a. de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
tablet
02/12/2024
Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas

El camí de la digitalització en el marc PAC-27

La digitalització en el sector agropecuari suposa un repte crucial, especialment per a un ampli elenc d'empreses agropecuàries de petit (PIMEs) i molt petita (micro-PIMEs), així com per a l'administració estatal, que s'ha de coordinar amb les comunitats autònomes i la Unió Europea. En aquest context, l'esdeveniment analitzarà els desafiaments i les oportunitats que planteja la digitalització dins del marc legislatiu de la PAC-27 i la Llei de restauració de la natura , incloent-hi aspectes com el Quadern Digital d'Explotació (CUE) i la seva integració amb les bases de dades gestionades pel FEGA a Espanya. La jornada reunirà experts de l'administració i empreses privades que compartiran les seves experiències en el desenvolupament de solucions tecnològiques per a la connectivitat i gestió de dades. Després de les ponències, se celebrarà una taula rodona on els assistents podran interactuar directament amb els professionals.
cartell de la conferència anual novembre 2024
28/11/2024
EU CAP NETWORK

10th annual EU conference on EAFRD financial instruments / 10a Conferència anual de la UE sobre instruments financers del FEADER

10th annual EU conference on EAFRD finançal instruments , organitzat per la European Commission, Directorate-General per Agriculture and Rural Development (DG AGRI), and the European Investment Bank (EIB). Registration will open in Summer 2024. 10a Conferència anual de la UE sobre instruments financers del FEADER organitzada per la Comissió Europea, la Direcció General d'Agricultura i Desenvolupament Rural (DG AGRI) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI). El registre s'obrirà durant l'estiu del 2024.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
Cartell de l'esdeveniment
28/10/2024
SEPOR

SEPOR

La 57a edició de la fira ramadera, industrial i agroalimentària de Lorca, SEPOR se celebrarà els dies 28, 29, 30 i 31 d'octubre del 2024 a Lorca, Múrcia La programació inclou la presentació dels nous productes i solucions per al sector, així com un ampli programa de conferències i ponències.
living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: Canals Curts de Comercialització (CCC) als AKIS

El projecte E4Advice , finançat pel programa Horitzó Europa de la Comissió Europea, pretén impulsar el paper dels assessors als Canals Curts de Comercialització (CCC) i venda directa per transferir el coneixement mitjançant la creació d'una xarxa de la UE d' Assessors amb coneixements i experiència en aquests aspectes en el marc de referència AKIS . Pots inscriure't al Living lab d'EU4Advice i Fundació Entretantos fent clic aquí
Synergy days a akisplataforma.es
14/10/2024
SMART AGRI HUB

Synergy Days 2024

Synergy Days és la conferència més important que connecta als innovadors digitals del sector agroalimentari europeu . digitals, agricultors i més. Durant dos dies es desenvoluparan debats, tallers, demostracions en viu i presentacions de projectes de la UE, dissenyats per crear més connexions de xarxes que mai. Pots registrar -te fent clic aquí . Pots veure el programa (en anglès) fent clic aquí .
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA