Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025

Sota el lema Aliments per al demà: Ciència, Tecnologia i Innovació per a una alimentació sostenible i saludable, l'Escola d'Aliments de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso serà l'amfitriona del del XXIII Congrés de l'Associació Llatinoamericana i del Carib de Ciència i Tecnologia d'Aliments (ALACCTA 20 Sochital 2025), que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril del 2025. L'esdeveniment reunirà destacats experts en la indústria alimentària, tant de Xile com d'Amèrica Llatina, per abordar els avenços més recents al sector i els desafiaments del futur. Sota el lema «Ciència i Tecnologia per a una Alimentació Sostenible i Saludable», el congrés se centrarà en tres grans eixos temàtics: Ciència i tecnologia dels aliments per a la nutrició i el benestar : aquest eix abastarà tòpics com la ciència de materials alimentaris, avaluació sensorial, aliments funcionals, nutrició especialitzada, biodisponibilitat, bioaccessibilitat i la revaloració d'aliments tradicionals, entre d'altres. Es discutiran innovacions per millorar la salut i el benestar a través de lalimentació. Innovació tecnològica per al processament sostenible d'aliments : s'exploraran avenços en anàlisi d'aliments, tecnologies de conservació, sensors i biosensors, biotecnologia alimentària i tecnologia d'envasos, enfocant-se en un enfocament sostenible que redueixi la petjada hídrica i de carboni. Desafiaments en Innocuïtat i regulació alimentària : aquest eix abordarà la microbiologia i toxicologia dels aliments, la detecció de contaminants, frau alimentari i polítiques públiques, amb èmfasi a garantir la seguretat alimentària i l'harmonització legislativa a nivell regional. El congrés serà una plataforma per a l'intercanvi de coneixements, per tal de promoure innovacions i estratègies que permetin enfrontar els reptes actuals de la indústria alimentària en l'àmbit de la salut, la sostenibilitat i la seguretat alimentària.
Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025

L'esdeveniment, organitzat per la Reial Acadèmia de Gastronomia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Universitari CEU Alimentació i Societat, tindrà lloc del 27 al 29 de març de 2025 , a les instal·lacions de la Universitat CEU San Pablo, Madrid. L'eix central de la SPAIN GASTRONOMY CONFERENCE es defineix tenint en compte que, el concepte de gastronomia com a activitat eminentment recreativa, ha quedat una mica obsolet i que cal tenir en compte, des d'un enfocament multidisciplinari i internacional, les altres dimensions de la cadena de valor de les activitats gastronòmiques, que engloba la producció. Per això, l‟objectiu de la Conferència és abordar des d‟un punt de vista científic, acadèmic i professional aquest nou escenari social, econòmic, psicològic, mèdic i cultural d‟aquesta nova interpretació de la gastronomia on els criteris de producció sostenible i alimentació saludable complementen de forma natural el concepte tradicional de gaudi associat a la gastronomia. Per aquesta raó, reunirem investigadors, acadèmics i professionals de diferents camps de la ciència, disciplines acadèmiques, xarxes de recerca i àrees polítiques per discutir aquest nou marc de definició de la gastronomia com una activitat integral, amb el focus principal en la nutrició, la salut i la sostenibilitat. PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment Conscienciant sobre el rol dels agricultors a la cadena de subministrament agroalimentària
29/01/2025
modernAKIS

Esdeveniment de Networking: "AKIS en Acció: Conscienciant sobre el rol dels agricultors a la cadena de subministrament agroalimentària"

El proper 29 de gener tindrà lloc, en format online via Zoom , l'esdeveniment de networking " AKIS in action: Raising Awareness of Farmers' Role in the Agri-Food Supply Chain " (AKIS en Acció: Conscienciant sobre el Rol dels Agricultors a la Cadena de Subministrament Agroalimentària". Organitzat per modernAKIS , la iniciativa europea que intenta impulsar la modernització de l'agricultura a través de sistemes de coneixement i innovació agrícola (AKIS) més eficients i efectius, aquest esdeveniment forma part de la sèrie dels seus esdeveniments de networking "AKIS en Acció" que busca interconnectar els actors dels Sistemes de Coneixement i Innovació Agrícola (AKIS) a tot Europa. El paper destacat dels agricultors a la cadena de valor agroalimentària Els agricultors tenen un paper crucial en la sostenibilitat i la resiliència de la cadena de subministrament agroalimentària, encara que les seves contribucions sovint són subestimades. Es presentaran iniciatives dissenyades per enfortir les connexions entre els pagesos i altres actors de la cadena de subministrament, fomentant la col·laboració i la innovació. L'esdeveniment servirà com una plataforma per compartir coneixements valuosos, intercanviar millors pràctiques i discutir solucions pràctiques per millorar la participació i visibilitat dels agricultors a la cadena de subministrament alimentària. Públic objectiu Gerents de serveis d'assessorament Organismes de Coordinació d'AKIS Xarxes de la PAC Autoritats públiques Investigadors Programa 10:00 – 10:10 Introduction to the modernAKIS project Elena-Teodora Miron, Austrian Chamber of Agriculture, Àustria 10:10 – 10:30 Teagasc ConnectEd – knowledge network for rural professional in Ireland Mark Gibson, Teagasc, Ireland 10:30 – 10:50 Ja zu Nah: transparent, regional, sustainable – redefining food distribution in Àustria Julia Gappmaier, Ja zu Nah GmbH JZN, Àustria 10:50 – 11:10 Experience of the Slovenian Ombudsman on Food Supply Chain Martin Gosenca, Ministry of Agriculture, Forestry and Food, Slovenia 11:10 – 11:30 Q&A, Wrap-up and outlook to next events Per a qualsevol consulta, contacteu a modernakis@lfi-oe.at INSCRIPCIÓ
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Fira internacional AGROEXPO

Agroexpo és una de les fires principals de l'agricultura a la regió d'Extremadura, on es presenten innovacions en maquinària, tecnologia agrícola i serveis per al sector agrícola. És una oportunitat per conèixer les darreres tendències i avenços en l'agricultura de precisió i sostenible. DESCRIPCIÓ 20.000 m² dexposició. 4 grans pavellons coberts. Instal·lacions innovadores. La cita amb professionals, fabricants i distribuïdors. Jornades, Presentacions i Conferències
cartell de l'esdeveniment
23/01/2025
EUFRAS

Nou esdeveniment "Coffee break" d'EUFRAS sobre assessorament per a cadenes curtes de subministrament d'aliments

Aquest any, EUFRAS reprèn la sèrie d'esdeveniments COFFEE Break iniciada l'any passat, i ja ha anunciat el seu primer esdeveniment de 2025, que se celebrarà el 23 de gener a les 10:00 CET a través de Zoom . En aquesta ocasió, s'explorarà l'experiència del projecte COREnet , titulat "Xarxa d'Assessorament a Cadenes Cortes de Subministrament d'Aliments (SFSC)" . EUFRAS és el Fòrum Europeu de Serveis d'Assessorament Agrícola i Rural , una organització que connecta professionals i organitzacions dedicades a proporcionar serveis d'assessorament a l'àmbit agrícola i rural a tot Europa. El seu objectiu és fomentar la cooperació, l'intercanvi de coneixements i la innovació al sector. L'enllaç de connexió es rebrà un dia abans de l'esdeveniment. REGISTRE
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: Canals Curts de Comercialització (CCC) als AKIS

El projecte E4Advice , finançat pel programa Horitzó Europa de la Comissió Europea, pretén impulsar el paper dels assessors als Canals Curts de Comercialització (CCC) i venda directa per transferir el coneixement mitjançant la creació d'una xarxa de la UE d' Assessors amb coneixements i experiència en aquests aspectes en el marc de referència AKIS . Pots inscriure't al Living lab d'EU4Advice i Fundació Entretantos fent clic aquí
4th meeting of the Forum on Best Practices in the Agri-Food Supply Chain
09/10/2024
EU CAP NETWORK

4th meeting of the Forum on Best Practices in the Agri-Food Supply Chain

La 4a reunió del Fòrum sobre Millors Pràctiques a la Cadena de Subministrament Agroalimentari tindrà lloc el proper 9 d'octubre en un lloc encara per determinar. Sobre la base dels resultats de les reunions anteriors del Fòrum, aquest esdeveniment explorarà les diverses formes en què els productors poden augmentar els rendiments en participar activament a la cadena de valor. Pendent d´ampliació dels detalls de la trobada. En anglès.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
jornada ifapa Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari
23/09/2024
COITAND

Primera jornada de portes obertes «Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari»

El 23 de setembre tindrà lloc la primera jornada de portes obertes del LIII Seminari de Tècnics i Especialistes en Horticultura, organitzada per l'Institut Andalús de Recerca i Formació Agrària, Pesquera, Alimentària i de la Producció Ecològica (IFAPA) en col·laboració amb el COITAND i el MAPA. L'esdeveniment tindrà lloc a l' IES El Picacho , a Sanlúcar de Barrameda, i començarà a les 10:30 h . El programa inclou una presentació sobre l'horticultura de primor i el repàs històric de l'IFAPA a Chipiona, seguida de diverses ponències tècniques que abordaran temes clau com ara: El canal curt de comercialització digital a Andalusia. El registre doperadors autoritzats a emetre passaports fitosanitaris. El comportament agronòmic de cultivars de carbassó a Tenerife. Aspectes deconomia circular i la utilització de lixiviats en la producció de microalgues. A més, s'exploraran els impactes dels microplàstics a l'horticultura i la seva repercussió a la salut, entre altres temes d'interès per al sector agroalimentari. La jornada conclourà a les 14.00 h després d'un bloc final de ponències tècniques i discussions sobre la biodiversitat agrícola. L' assistència és gratuïta , realitzant la corresponent inscripció. Per a més informació podeu contactar a través del correu electrònic: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; o al telèfon 956.03.46.00. Inscripció | Programa
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
cartell de la jornada tècnica de la plataforma tecnològica del vi
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Jornada Tècnica de la Plataforma Tecnològica del Vi 2024

La Jornada Tècnica organitzada per l' Institut Tecnològic Agrari de la Junta de Castella i Lleó ( ITACyL ) i la Plataforma Tecnològica del Vi ( PTV ) té l'objectiu de posar en valor la innovació al sector vitivinícola . Durant la jornada, experts i especialistes d'ITACyL, CDTI i representants de cellers realitzaran diverses ponències sobre projectes innovadors i dues taules rodones al voltant de la innovació al sector i les oportunitats de finançament públic i públic de la innovació per al sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ gratuïta | Ubicació | Informació i contacte de l'esdeveniment comunicacion@ptvvino.com
sostenibilitat al sector lacti a akisplataforma
04/07/2024
INLAC

Presentació d'un informe d'INLAC per a la sostenibilitat al sector lacti

El proper 4 de juliol es presentarà, a Madrid, l'informe “ El que importa és la llet: Full de Ruta per a un sector lacti, econòmic, social i mediambientalment sostenible ”. Impulsat per la Interprofessional Làctia ( InLac ) l'estudi ha estat coordinat pel professor Manuel Laínez Andrés i estableix les bases cap a un futur més sostenible per al sector lacti espanyol, destacant objectius globals de sostenibilitat ambiental, alineats amb l'estratègia europea "De la granja a taula". També recull compromisos d‟avenç i un conjunt d‟indicadors per quantificar-los. Per donar visibilitat a les iniciatives que ja s'estan realitzant al sector per promoure la sostenibilitat s'ha creat un espot anomenat “ Sostenibles sense saber-ho ”, que es visionarà durant la jornada, com a part d'una nova campanya de comunicació de la interprofessional. L'esdeveniment reunirà un bon nombre d'agents del sector lacti, des de proveïdors de primeres matèries per a l'alimentació animal a ramaders i ramaderes, membres de destacades cooperatives i de la indústria transformadora. Està previst que José Miguel Herrero, director general d'Alimentació del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) participi a l'obertura de l'esdeveniment, que finalitzarà amb la taula rodona “Sostenibilitat al sector lacti: un pas més enllà”, moderada per Fernando Moraleda, director de l'Oficina Alimentària de LLYC. PROGRAMA
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com