Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Fira de reg i aigua SMAGUA25
04/03/2025
Feria de Zaragoza

SMAGUA 2025, la fira de l'aigua i el reg, del 4 al 6 de març del 2025 a Saragossa

Entre el 4 i el 6 de març de 2025 tindrà lloc, a Fira de Saragossa , una nova edició de SMAGUA, el Saló Internacional de l'aigua i el medi ambient . El 2025 la innovació , la gestió eficient de l'aigua, la sostenibilitat , la formació i l'impuls a les empreses per sortir als mercats internacionals centraran l'exposició i jornades tècniques que conformen aquest esdeveniment de caràcter internacional en què es mostren els darrers avenços per a el reg i la gestió de laigua. Reg sostenible l'agricultura Les innovacions i els productes per al reg agrícola i la gestió de l'aigua a l'entorn agropecuari compten amb un ampli espai d'exhibició en aquesta fira professional de l'aigua, per mostrar tecnologia d'avantguarda i com a punt de trobada per intercanviar coneixements especialitzats. Jornades tècniques de l'aigua i el reg Destacades organitzacions i institucions participen i col·laboren amb Fira de Saragossa perquè la trobada sigui tot un èxit. Entre elles, la CHE (Confederació Hidrogràfica de l'Ebre), AEAS (Associació Espanyola d'Abastiments d'Aigua i Sanejament), el Club de l'Aigua, l' IAA (Institut Aragonès de l'Aigua), ZINNAE (Clúster per a l'ús eficient de l'aigua), IbSTT (Associació Ibèrica de Tecnologia SENSE Rasa), Altap, FEREBRO (Federació de Comunitats Regants de la Conca de l'Ebre), Aeryd o Adeagua. Cal destacar alguns dels assumptes que les jornades tècniques abordaran als seus programes, com ara: Els desafiaments normatius, el sanejament urbà La depuració daigües residuals La governança de laigua La implementació de noves tecnologies La gestió de residus L'economia circular Les aigües subterrànies FULLET OFICIAL | AVANÇ DE MARQUES I EXPOSITORS
ecològic
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecològica

Et vols dedicar professionalment a la producció d'aliments ecològics i de proximitat? Vols fer la conversió gradual de la teva explotació agrícola a agricultura ecològica? Vols iniciar-te en algunes de les tècniques i possibilitats que ofereix el cultiu ecològic, per al consum propi o com a font d'ingressos complementaris? El nostre curs d'Agricultura Ecològica us capacitarà per al cultiu, l'aprofitament de recursos i maneig del sòl de manera ecològica. PROGRAMA: Introducció Maneig del sòl i la fertilitat en els cultius ecològics Maneig de l'aigua als cultius ecològics Gestió de problemes fitosanitaris en agricultura ecològica + INSCRIPCIÓ
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
jornada de difusió
10/12/2024

Jornada de difusió del projecte ATTENTIA

El proper 10 de desembre de 2024 a la Universitat de Huelva, el Grup Operatiu (GO) HIDRONUT_SAT «Aplicació d'imatges satèl·lits del programa Copernicus i d'alta resolució en el maneig de la nutrició i el reg en el cultiu de cítrics» presentarà els seus objectius i avenços durant la Jornada de Difusió del projecte ATTENTIA. Aquesta trobada comptarà amb l'investigador de la Universitat de Huelva, Alberto Zabalo i Carlos Chacón, del Departament Camp – PRL – García Carrión 1.890 SL, membres del Grup Operatiu HIDRONUT , per apropar objectius i avenços desplegats en aquesta iniciativa. Cal recordar que a través d'aquesta iniciativa innovadora, el sector citrícola andalús tindrà accés a noves eines digitals per optimitzar la gestió d'aigua i nutrients, i millorar la presa de decisions per a la sostenibilitat econòmica i ambiental de productors i indústria, millorant la traçabilitat i transparència en les transaccions entre les baules de la cadena de producció. El GO HIDRONUT està format per García Carrión 1890 i el Consorci Campus d'Excel·lència Internacional Agroalimentari (ceiA3) juntament amb el grup de recerca ' Manejo integrat de recursos agrícoles i naturals | AGR-227 ' de la Universitat de Huelva, amb la col·laboració de l'Associació per al Desenvolupament Rural de l'Andévalo Occidental-Adrao. El GO HIDRONUT està finançat amb Fons Europeus Agrícoles de Desenvolupament Rural (FEADER) i de la Junta d'Andalusia a la convocatòria per al Funcionament de Grups Operatius Regionals de l'Associació Europea d'Innovació en Matèria de Productivitat i Sostenibilitat Agrícola (EIP AGRI) de 2022
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
alvocat
03/12/2024
Plataforma Tierra

Millora de l'eficiència en l'ús de l'aigua al cultiu de l'alvocat cultivat a Andalusia utilitzant eines digitals i agricultura de precisió. GO IRRIGAT-DSS

Jornada PRESENCIAL on es presentarem al Grup Operatiu IRRIGATE-DSS, que persegueix desenvolupar una eina digital per a la gestió del reg d'alvocat a Andalusia segons la disponibilitat d'aigua.
Regadius
27/11/2024
Revista Campo.es

IV Congrés Nacional de Regadius d'Aigües Subterrànies

IV Congrés Nacional de Regadius d'Aigües Subterrànies , un esdeveniment crucial que reunirà regants i tècnics de diverses regions d'Espanya, incloent Andalusia, Castella-la Manxa, Catalunya, Aragó i Castella i Lleó. Aquest congrés abordarà importants qüestions relacionades amb la gestió i ús sostenible de les aigües subterrànies, destacant la necessitat d'un debat informatiu i constructiu. Com a eix central de la jornada, comptarem amb una sèrie de ponències a càrrec d´experts en la matèria.
ii CONGRÉS D'ENGINYERIA AGRÍCOLA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congrés de l'Enginyeria Agrícola

El II Congrés de l´Enginyeria Agrícola, organitzat pel Consell de Col·legis Oficials d´Enginyers Tècnics Agrícoles d´Espanya i el Col·legi Oficial d´Enginyers Tècnics Agrícols i Forestals de Catalunya, tindrà lloc entre els dies 13 i 14 de novembre al´Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i Veterinària de la Universitat de Lleida. Entre els temes centrals de les set sessions hi ha la gestió de l'aigua, cadena alimentària, agrivoltaica, espais verds i arbrat urbà, gestió forestal hidrològica i sanitat vegetal. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
digitalització de comunitats de regants
24/10/2024
RuralCat

Digitalització de les comunitats de regants

El proper 24 d'octubre, se celebrarà l'esdeveniment online "Digitalització de les comunitats de regants", una trobada clau per abordar els reptes i les oportunitats que la tecnologia ofereix al sector agrícola. Aquest esdeveniment, adreçat a professionals de l'àmbit agrícola i representants de comunitats de regants, té com a objectiu mostrar els avantatges d'implementar eines digitals per optimitzar la gestió de l'aigua i millorar l'eficiència a les explotacions agrícoles. Experts en tecnologia aplicada al sector agrícola oferiran xerrades sobre l'ús de sensors, programari de gestió i plataformes de monitoratge que permeten un control més precís i sostenible de l'aigua als cultius . A més, es presentaran casos d'èxit de comunitats de regants que ja han integrat solucions digitals als seus sistemes, aconseguint reduir costos i augmentar la productivitat. La jornada també inclourà una sessió de preguntes i respostes en què els participants podran interactuar amb els ponents i resoldre dubtes específics sobre la digitalització . L'esdeveniment és una oportunitat única per descobrir les darreres innovacions en el camp de la gestió de l'aigua i conèixer com aplicar-les de manera pràctica al dia a dia. INCRIPCIÓ
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
cicle de conferències innovació agricultura Alacant
24/09/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos Agrícolas y Graduados de Alicante

Cicle de conferències sobre noves tecnologies a l'agricultura

Entre el 12 de setembre i el 2 d'octubre, la Universitat Miguel Hernández ha posat en marxa un cicle de conferències titulat "Els Desafiaments de l'Agricultura: Innovació Tecnològica i Digitalització ", que es localitzarà a Oriola, Elx i Pilar de la Horadada. Concretament: 12 setembre: 19:00 h. Oriola. La Llotja. c/Aragó s/n. 24 setembre: 19:00h Elx. Centre de Congressos. Filet de Fora, 1. 2 d'octubre: 19.00 h. Pilar de la Horada. Coop. Surinver. Avda. de la Cooperativa, s/n. El cicle compta amb el suport econòmic de la Diputació d'Alacant i s'organitza amb la col·laboració dels ajuntaments d'Oriola, Elx i Pilar de la Horadada. L'activitat s'adreça a agricultors, professionals de l'àmbit agrícola i el públic en general. Oriola ha estat l'escenari de la primera sessió, que es va celebrar a la Llotja. El reg per sondes de terra, el control de nitrats i l'agricultura de precisió van centrar les conferències. El dia 24, per la seva banda, seran el reg de precisió i lús de drones per al diagnòstic per imatge els assumptes destacats. A la conferència agendada per al dia 2 d'octubre, el maneig d'alta tecnologia en hivernacles, el reg de precisió i l'ús de drones componen el programa central. La inscripció és gratuïta i es pot fer escanejant el codi QR.
cartell de la jornada tècnica de la plataforma tecnològica del vi
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Jornada Tècnica de la Plataforma Tecnològica del Vi 2024

La Jornada Tècnica organitzada per l' Institut Tecnològic Agrari de la Junta de Castella i Lleó ( ITACyL ) i la Plataforma Tecnològica del Vi ( PTV ) té l'objectiu de posar en valor la innovació al sector vitivinícola . Durant la jornada, experts i especialistes d'ITACyL, CDTI i representants de cellers realitzaran diverses ponències sobre projectes innovadors i dues taules rodones al voltant de la innovació al sector i les oportunitats de finançament públic i públic de la innovació per al sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ gratuïta | Ubicació | Informació i contacte de l'esdeveniment comunicacion@ptvvino.com
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com