Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
agromúrcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMúrcia 2025: Nous riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània

La 2a edició d'AgroMúrcia se celebrarà a l'Auditori i Palau de Congressos El Batel (Cartagena) els dies 12 i 13 de març de 2025, després de la seva reeixida primera edició el mateix mes de 2023. Organitza : Conselleria d'Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia Co-organitza : PHYTOMA Col·labora : Ajuntament de Cartagena
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Webinar HATD Control de Males Herbes IPMWise

IPMWise és una Eina d'Ajuda a la Presa de Decisions dissenyada per a un control de males herbes precís i específic, basada en la investigació de camp realitzada durant les sis darreres dècades. Disponible per a: Alfals, Almorta, Altramuz, Camelina, Cebada, Colza, Cigron, Gira-sol, Pèsol, Fava, Llentia, Blat de moro, Soja, Blat, Triticale i Veza; en aquest seminari en línia podràs conèixer el seu funcionament. Al llarg del Seminari el professor Montull presentarà les bases agronòmiques sobre la que sustenta se sustenta aquesta HATD per al Control de Males Herbes en Cultius Extensius.
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
23/01/2025
Lucas Biotech

Estratègies avançades per maximitzar la productivitat agrícola

Jornada tècnica presencial orientada a donar a conèixer solucions innovadores per potenciar la productivitat agrícola.
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
Gestió de residus perillosos
11/12/2024
IFAPA

GESTIÓ DE RESIDUS PERILLOSOS: Impacte ambiental i Gestió interna i externa de Fitosanitaris

En aquesta jornada es presentarà el projecte Recicland , s'impartirà teoria sobre les conseqüències ambientals d'una gestió de residus perillosos i sobre la gestió interna en finca dels envasos de fitosanitaris de les restes de vins i dels productes caducats o descatalogats així com de la gestió externa a la finca daquests residus perillosos.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
Jornades tècniques Fraga
04/12/2024
Agrocistus

VII Jornades Tècniques AGROCISTUS 2024

Les VII Jornades Tècniques AGROCISTUS tindran lloc el proper 4 de desembre a Fraga (Osca)
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
Il·lustració d'un camp al projecte Phos4Cycle
28/11/2024
Gobierno de La Rioja

Jornada sobre maneig sostenible i qualitat del sòl, en el marc del projecte Phos4Cycle

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient del Govern de La Rioja organitza la Jornada Maneig sostenible i qualitat del sòl , emmarcada dins del projecte europeu " Phos4Cycle. Monitorització de fosfats en activitats agroramaderes per a l'ús sostenible del sòl i l'aigua , del programa Interreg Sudoe ". El projecte Phos4Cycle cerca desenvolupar una estratègia comuna i un pla d'acció per a la gestió de fosfats associats a l'activitat agrícola i ramadera a zones rurals. Entre les estratègies avaluades en el projecte hi ha l'aplicació de biochar en diferents cultius. L'ús de biochar està augmentant els darrers anys a causa dels beneficis mediambientals que se li atribueixen. En aquesta jornada es donarà a conèixer com afecta l'aplicació de biochar a la qualitat del sòl i la dinàmica del carboni, així com experiències d'ús a diferents cultius. L'assistència és presencialment i cal inscriure's. Per a qualsevol dubte o aclariment poseu-vos en contacte a través del correu transferència.agraria@larioja.org . PROGRAMA i INSCRIPCIÓ
productes fitosanitaris
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Fòrum Tècnic en sanitat vegetal. 40 anys de sanitat vegetal

El Servei de Sanitat i Certificació Vegetal és la unitat tècnica que desenvolupa les funcions de control i certificació de les llavors i plantes de viver, la gestió dels plans de vigilància i control de plagues i malalties dels vegetals, de la comercialització i utilització de els productes fitosanitaris i la seva avaluació, de lassessorament tècnic al sector productor en matèria de sanitat vegetal i producció de llavors.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
EUFRAS a akisplataforma.es
24/10/2024
EUFRAS

EUFRAS COFFEE Break on Thematic Networks

EUFRAS organitza un Fòrum col·laboratiu on line que ajuda a participar i gestionar les xarxes temàtiques ia intercanviar, aprendre i créixer amb professionals amb idees afins a tot el sector d' assessoria agrícola . Participants del Fòrum: Beatriz Cardoso (CONSULAI) AdvisoryNetPEST: Enhance EU advisory serveis i foster de coneixements sharin per reduir l'ús i el risc de pesticides (AdvisoryNetPEST: Millorar els serveis d'assessorament de la UE i fomentar l'intercanvi de coneixements per reduir l'ús i el risc dels pesticides ). Paula Resana (ÍNTIA) STRATUS; Connecting advisors across Europe per accelerar coneixements creatius i sharatius a l'Integrated Fertilization Management (STRATUS: connectar assessors de tot Europa per accelerar la creació i l'intercanvi de coneixements sobre la gestió integrada de la fertilització). Claire Morelle (IFOAM) OrganicAdviceNetwork: Build a una xarxa d'Europe-wide networks d'organismes d'experience levels (OrganicAdviceNetwork: crear una xarxa europea d'assessors orgànics amb diferents nivells d'experiència). Per registrar-se al Coffe Break feu clic aquí EUFRAS és una xarxa d'organitzacions d'assessorament creada el 2013 amb l'objectiu de donar suport a serveis d'assessorament agrícola a tot Europa. Els objectius principals d'EUFRAS inclouen: desenvolupar una comunitat d'assessors i defensar els seus interessos; donar suport al desenvolupament professional dels assessors; respondre als desafiaments que enfronten els serveis dassessorament en lagricultura i el desenvolupament rural.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
congrés fertilització 2024
25/09/2024
ACEFER

Digitalització i IA centraran el VI Congrés Nacional sobre Fertilitzants, d'ACEFER

L' Associació Comercial Espanyola de Fertilitzants (ACEFER) celebra la sisena edició del Congrés Nacional sobre Fertilització els dies 25 i 26 de setembre a l'Hotel Puerta América de Madrid , sota el lema “Digitalització i Intel·ligència Artificial” . L'any 2024 ha estat crucial per al sector agrari, amb nombroses mobilitzacions a nivell europeu i nacional que han ressaltat la importància de l'agricultura i l'alimentació. Indústria energètica i la seva relació amb els fertilitzants Durant el congrés, s'abordaran temes clau com el mercat i les normatives de fertilitzants , la situació actual del sector agrícola, i els avenços tecnològics i d'intel·ligència artificial al camp . També s'analitzaran la indústria energètica i la seva relació amb els fertilitzants, el Mecanisme d'Ajust de Carboni a Frontera (CBAM), i la petjada de carboni al sector. Hi haurà una zona d'exhibició on startups i empreses consolidades podran mostrar i publicitar les últimes tecnologies i serveis. El preu de la inscripció varia segons la data en què es formalitza i l'estatus de soci o no, entre 260 i 385 euros. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
XI Congrés "El futur del cereal"
11/09/2024
Interempresas

XI Congrés "El futur del cereal"

El grup cooperatiu Agropal i la revista especialitzada Terres (d'Interempreses Media) organitzen l'edició 2024 del Congrés "El futur del cereal", que aquest any comptarà per a la seva ponència inaugural amb Ramón Armengol , destacada figura del cooperativisme català i espanyol que recentment ha rebut la distinció de lOrdre Civil del Mèrit Agrari que concedeix el Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació. Gràcies a la seva àmplia experiència a Brussel·les, on ha arribat a presidir l'organització que representa les cooperatives europees (COGECA), oferirà una visió detallada dels reptes principals que afecten el sector i sobre com la Política Agrària Comuna i les tensions geopolítiques actuals van a determinar el futur de l'activitat a mitjà i llarg termini. Altres temes destacats seran: L'eficiència en la fertilització La llavor com a factor de producció clau La sanitat vegetal L'agricultura de carboni L'evolució dels mercats Els cultius alternatius L'edició genètica PROGRAMA | INSCRIPCIÓ