Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
SENSORS AGRÍCOLES
08/05/2025
Universidad de Córdoba

Equips per a mesura de la variabilitat en camp i distribució variable d'insums

La jornada permetrà als participants conèixer les últimes tecnologies en el control i l'automatització de maquinària agrícola per a cultius herbacis i llenyosos , així com els sistemes per a la gestió d'insums (adob i fitosanitaris) de forma ajustada a les necessitats de cada zona del terreny, en el que s'anomena globalment “Dosificació Variable” (DV) , a més de noves robòtica. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ Termini sol·licitud obert fins a 01/05 incl .
Innovació i eficiència econòmica en la mecanització i l'elaboració de l'OOVE
03/04/2025
IRTA

Innovació i eficiència econòmica en la mecanització i l'elaboració de l'OOVE

En aquesta Jornada s'exposen els objectius i els primers resultats d'un projecte pilot per estudiar l'aplicació tècnica de la mecanització de la poda de l'olivera a les principals zones productores de Catalunya, per tal de determinar-ne l'eficàcia per optimitzar el creixement vegetatiu i la producció, comparant-lo a nivell agronòmic, productiu i econòmic amb el sistema de poda manual. Es presenten també els resultats productius d'un assaig experimental amb els tres sistemes de producció oleícoles principals: intensiu, alta densitat i superintensiu, analitzant la resposta a diferents estratègies de reconversió, amb l'objectiu de recuperar la productivitat. Places limitades PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
Cartell figuen
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

Presentació GO E-LocalHUB (FIGAN 2025)

Taula rodona de presentació del nou GO E-LocalHUB a la fira FIGAN 2025.
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
26/03/2025
MAPA

Jornada demostrativa del projecte DRONSAFE

El proper 26 de març tindrà lloc una jornada demostrativa en camp del projecte innovador DRONSAFE ( Aplicació de productes fitosanitaris amb drones com a eina per disminuir l'exposició). Programa: 9:30 Recepció dels assistents. 10:00 Inauguració. Benvinguda autoritats. 10:10 Ponència inicial sobre el projecte DRONSAFE : Objectius, abast i resultats esperats. Antonio Sánchez. Responsable de Projectes de R+D+i de CTAEX. 10.30 Aplicació de fitosanitaris amb dron: consideracions normatives i pràctiques. Iván Carrillo. Gerent d'ICEBE AGRO. 11:00 Els drones com a alternativa sostenible per aplicar fitosanitaris: experiències en cultius especials. Patricia Chueca. Investigadora al Centre d'Agroenginyeria de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA). 11:30 Demostració pràctica al camp experimental. INSCRIPCIÓ
Cartell de la Jornada
20/03/2025
Granada+

III Jornades Tècniques dels Subtropicals

Jornades tècniques sobre el cultiu de fruites tropicals: mango, alvocat, pitaia. El dissabte 22 es desenvolupa una visita de camp a una finca d'Almuñécar de xirimois, alvocats i mànecs Informació bàsica: Data: 20 al 22 de març de 2025, 08:00 – 15:00 Hores Lloc: Auditori Casa de la Cultura, 18690, Almuñécar, Granada Organitza: Associació Granada + , Ajuntament d'Almuñécar Finançat: Junta d'Andalusia - Unió Europea INSCRIPCIÓ | PROGRAMA
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell jornada agromúrcia 2025
12/03/2025
AILIMPO. Asociación Interprofesional de Límón y Pomelo.

II Jornada AgroMúrcia: Riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània

La segona edició arriba en un context marcat per profundes transformacions a l'agricultura a causa de la globalització, les restriccions en l'ús de productes fitosanitaris i els desafiaments imposats pel canvi climàtic. Davant aquest panorama, AgroMúrcia busca avaluar les amenaces i oportunitats en sanitat vegetal i promoure solucions innovadores per al sector. S'abordaran els blocs principals següents: Bloc I: TRIPS Bloc II: Nous regristres fitosanitaris Bloc III: Virosi Bloc IV: Taules de debat PROGRAMA
agromúrcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMúrcia 2025: Nous riscos fitosanitaris per a l'agricultura mediterrània

La 2a edició d'AgroMúrcia se celebrarà a l'Auditori i Palau de Congressos El Batel (Cartagena) els dies 12 i 13 de març de 2025, després de la seva reeixida primera edició el mateix mes de 2023. Organitza : Conselleria d'Aigua, Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Regió de Múrcia Co-organitza : PHYTOMA Col·labora : Ajuntament de Cartagena
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Webinar HATD Control de Males Herbes IPMWise

IPMWise és una Eina d'Ajuda a la Presa de Decisions dissenyada per a un control de males herbes precís i específic, basada en la investigació de camp realitzada durant les sis darreres dècades. Disponible per a: Alfals, Almorta, Altramuz, Camelina, Cebada, Colza, Cigron, Gira-sol, Pèsol, Fava, Llentia, Blat de moro, Soja, Blat, Triticale i Veza; en aquest seminari en línia podràs conèixer el seu funcionament. Al llarg del Seminari el professor Montull presentarà les bases agronòmiques sobre la que sustenta se sustenta aquesta HATD per al Control de Males Herbes en Cultius Extensius.
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
sostenible
04/12/2024
Cooperativas Agro-alimentarias

IV Trobada de qualitat, seguretat alimentària i medi ambient, Alcázar de San Juan (CR)

OBJECTIUS GENERALS Conèixer casos d'èxit en la certificació de sistemes de sostenibilitat i com comunicar el nostre compromís per obtenir beneficis tangibles. Conéixer els requisits de l'etiquetatge d'envasos segons la Normativa en envasos. Conèixer el Pla de Biometanització de Castella-la Manxa i les oportunitats que ofereix per a les empreses agroalimentàries DESTINATARIS Personal tècnic de cooperatives i empreses agroalimentàries. Gerents i responsables de qualitat Comercials i tècnics d'exportació
Jornades tècniques Fraga
04/12/2024
Agrocistus

VII Jornades Tècniques AGROCISTUS 2024

Les VII Jornades Tècniques AGROCISTUS tindran lloc el proper 4 de desembre a Fraga (Osca)
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
productes fitosanitaris
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Fòrum Tècnic en sanitat vegetal. 40 anys de sanitat vegetal

El Servei de Sanitat i Certificació Vegetal és la unitat tècnica que desenvolupa les funcions de control i certificació de les llavors i plantes de viver, la gestió dels plans de vigilància i control de plagues i malalties dels vegetals, de la comercialització i utilització de els productes fitosanitaris i la seva avaluació, de lassessorament tècnic al sector productor en matèria de sanitat vegetal i producció de llavors.
Sanitat Vegetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal

El VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal organitzat pel Centre de Sanitat i Certificació Vegetal tindrà lloc el proper 28 de novembre al Saló d'Actes de l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.