Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
Innovació i eficiència econòmica en la mecanització i l'elaboració de l'OOVE
03/04/2025
IRTA

Innovació i eficiència econòmica en la mecanització i l'elaboració de l'OOVE

En aquesta Jornada s'exposen els objectius i els primers resultats d'un projecte pilot per estudiar l'aplicació tècnica de la mecanització de la poda de l'olivera a les principals zones productores de Catalunya, per tal de determinar-ne l'eficàcia per optimitzar el creixement vegetatiu i la producció, comparant-lo a nivell agronòmic, productiu i econòmic amb el sistema de poda manual. Es presenten també els resultats productius d'un assaig experimental amb els tres sistemes de producció oleícoles principals: intensiu, alta densitat i superintensiu, analitzant la resposta a diferents estratègies de reconversió, amb l'objectiu de recuperar la productivitat. Places limitades PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
Cartell figuen
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

Presentació GO E-LocalHUB (FIGAN 2025)

Taula rodona de presentació del nou GO E-LocalHUB a la fira FIGAN 2025.
cartell de la fira de sant Josep 2025 mollerussa
19/03/2025
Fira de Mollerussa

Fira de Sant Josep, a Mollerussa

De gran tradició a Catalunya, i referent regional, entre els dies 19 i 23 de març del 2025 tindrà lloc, a Mollerusa , una nova edició de la seva fira de maquinària agrícola i saló de l'automòbil coincidint amb la festivitat de Sant Josep.
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
ecològic
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecològica

Et vols dedicar professionalment a la producció d'aliments ecològics i de proximitat? Vols fer la conversió gradual de la teva explotació agrícola a agricultura ecològica? Vols iniciar-te en algunes de les tècniques i possibilitats que ofereix el cultiu ecològic, per al consum propi o com a font d'ingressos complementaris? El nostre curs d'Agricultura Ecològica us capacitarà per al cultiu, l'aprofitament de recursos i maneig del sòl de manera ecològica. PROGRAMA: Introducció Maneig del sòl i la fertilitat en els cultius ecològics Maneig de l'aigua als cultius ecològics Gestió de problemes fitosanitaris en agricultura ecològica + INSCRIPCIÓ
abanca
20/02/2025
Campodigital

Abanca Cimag-Gandagro

ABANCA CIMAG-GANDAGRO tindrà lloc a la Feira Internacional de Galícia ABANCA, el parc d'exposicions més gran del nord-oest peninsular. El recinte està situat a la localitat de Silleda, a un pas de la seva ciutat de referència, Santiago de Compostela. La V Fira Professional de Maquinària, Agricultura i Ramaderia conforma un espai de confluència, anàlisi i negoci que ja figura a l'agenda de tots els professionals del sector primari. Una cita el reconeixement de la qual ha anat creixent de forma paral·lela a la seva capacitat per descobrir el més innovador i atractiu del mercat. I que en la cinquena edició tornarà a apostar tant per exposar el present com per avançar-se al futur. Tot això mitjançant una completa exposició pensada per satisfer les demandes de tots els visitants, que a més estarà lligada a un ambiciós programa d'activitats en què no faltaran propostes de gran interès i prestigiosos experts.
Maquinària Vitícola i oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Saló Internacional de Tècniques i Equips per a Viticultura (TECNOVID) i Olivicultura (OLEOTEC)

Novament serà una cita obligada i punt de referència per a la trobada internacional del sector, així com un ampli aparador amb l'última maquinària i tecnologies aplicades a la indústria, i una excel·lent plataforma de negoci. Un cop més, coincidirà en dies de celebració amb el Saló Internacional de Maquinària i Equips per a Cellers i de l'Embotellat ( ENOMAQ ), per a Almazaras i Envasat ( OLEOMAQ ) i per a la Indústria Cervesera ( E-BEER ). El contingut dels diferents salons ofereix importants sinergies en un aparador comercial immillorable amb l'última maquinària i tecnologia aplicades a la indústria. Si ho desitgeu, podreu exposar equips tant per al sector de la viticultura com el de l'olivicultura. En aquesta edició es manté la digitalització dels tràmits dels expositors , entre ells el formulari per a la Preinscripció , per fer molt més fàcil aquest procés.
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Fira internacional AGROEXPO

Agroexpo és una de les fires principals de l'agricultura a la regió d'Extremadura, on es presenten innovacions en maquinària, tecnologia agrícola i serveis per al sector agrícola. És una oportunitat per conèixer les darreres tendències i avenços en l'agricultura de precisió i sostenible. DESCRIPCIÓ 20.000 m² dexposició. 4 grans pavellons coberts. Instal·lacions innovadores. La cita amb professionals, fabricants i distribuïdors. Jornades, Presentacions i Conferències
Agrària 25
28/01/2025
Feria de Valladolid

Agrària 2025, fira de Maquinària agrícola a Valladolid

Sota el lema "Cultiva oportunitats, collita beneficis" tindrà lloc al gener de 2025 AGRÀRIA , la Fira de Maquinària Agrícola i per a la Ramaderia de Valladolid. Entre altres temes, s'enfocarà a: Serveis per al desenvolupament de lagricultura. Maquinària ramadera i agrícola. Innovacions tecnològiques i de la maquinària.
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
Transformació Digital
03/12/2024
Oficina Acelera pyme Diputación de Burgos

Transformació digital al sector agroalimentari

L'agricultura del futur és aquí! Uneix-te a la nostra jornada de digitalització al sector agroalimentari i descobreix com implementar eines tecnològiques que transformaran cada etapa de la teva producció. Què aprendràs? Sistemes de guiatge : eficiència i precisió al camp. Connectivitat : gestiona la teva explotació des de qualsevol lloc. Documentació : controla i millora la traçabilitat de les teves tasques. Automatització : estalvia temps i esforç. Sistema Isobus : connecta els teus equips, sense importar la marca. Presa de decisions basada en dades : crea mapes de prescripció per maximitzar el rendiment. Si formeu part del sector agroalimentari, aquesta és la vostra ocasió per modernitzar els vostres processos i avançar cap a una agricultura més eficient i sostenible.
sembrant la innovació
26/11/2024
Expoagritech

Expo Agrotech. La fira del camp 4.0

Expo AgriTech és l'esdeveniment tecnològic, industrial i d'innovació per al sector del camp que reuneix els líders del sector amb l'objectiu d'ajudar les explotacions agràries a millorar-ne la competitivitat i la productivitat. Expo AgriTech és un espai únic d'innovació i tecnologia agroalimentària per a les Pimes Espanyoles del sector on adquirir els coneixements i solucions per les quals la tecnologia alimentària està dirigint el creixement econòmic i la competitivitat. Web: https://www.expoagritech.com/ Email: info@expoagritech.com Font: profesionalagro.com
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
EIMA 2024
06/11/2024
EIMA

EIMA 2024, fira internacional de maquinària agrícola

Del 6 al 10 de novembre tindrà lloc a Bolonya (Itàlia) una nova edició de la fira internacional de maquinària agrícola i de jardineria EIMA International . Sota el lema "La fàbrica de la innovació", aquesta edició comptarà amb una nova secció dedicada a proves demostratives de drones, robots agrícoles i sistemes digitals avançats .
Cartell de l'esdeveniment
28/10/2024
SEPOR

SEPOR

La 57a edició de la fira ramadera, industrial i agroalimentària de Lorca, SEPOR se celebrarà els dies 28, 29, 30 i 31 d'octubre del 2024 a Lorca, Múrcia La programació inclou la presentació dels nous productes i solucions per al sector, així com un ampli programa de conferències i ponències.