Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
Jornada I Trobada de participants al programa Cultiva
27/11/2024
MAPA

La transferència de coneixement, protagonista a la I Trobada Nacional de participants al programa Cultiva

El proper 27 de novembre, a Madrid, tindrà lloc la I Trobada Nacional de Joves i Amfitrions participants al Programa Cultiva . Aquest programa impulsat pel Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació facilita als joves de làmbit rural laccés a formació sobre el terreny, guiats pels responsables dexplotacions model, exemple de bones pràctiques i implantació de la innovació en el sector. Per tal de reunir els participants del Programa CULTIVA (joves, amfitrions d'explotacions model i entitats gestores) de les edicions 2020 a 2023, i crear xarxa entre tots per conversar al voltant d'aquesta iniciativa i el relleu generacional al sector agrari, tindrà lloc aquesta trobada que inclourà taules de debat i activitats que afavoreixin lintercanvi dexperiències. INSCRIPCIÓ fins divendres 15 de novembre.
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
Cartell de l'esdeveniment
28/10/2024
SEPOR

SEPOR

La 57a edició de la fira ramadera, industrial i agroalimentària de Lorca, SEPOR se celebrarà els dies 28, 29, 30 i 31 d'octubre del 2024 a Lorca, Múrcia La programació inclou la presentació dels nous productes i solucions per al sector, així com un ampli programa de conferències i ponències.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
Conferències 63a IALB, 13a EUFRAS i 10a SEASN 2024
10/09/2024
MAPA / Contenidos AKIS

La gran conferència de l'assessorament agropecuari, del 10 al 13 de setembre, a Edimburg

Del 10 al 13 de setembre 2024 , Edimburg es convertirà en la capital de l'assessorament agropecuari. La ciutat acollirà les sessions anuals respectives de les tres principals xarxes europees d'assessorament rural (IALB, EUFRAS i SEASN) que s'uneixen per conformar aquest gran esdeveniment que per al 2024 té com a lema "Adaptació a les zero emissions". L'esdeveniment es consolida, així, com la conferència d'assessorament i consultoria agrícola més gran d'Europa. Conferències 63a IALB, 13a EUFRAS i 10a SEASN 2024 L'objectiu de la conferència és reunir consultors de tot Europa per explorar com diferents països integren l'educació i la recerca amb l'assessoria per oferir les millors pràctiques i aconseguir una transferència d'informació i innovació veritablement efectiva . Aquest any, el programa promet una barreja interessant d'inspiració, aprenentatge, creació de xarxes i coneixement per als delegats. A través d'una varietat de tallers, conferències magistrals, exhibicions culturals, experiències turístiques i oportunitats de networking , la conferència explorarà el sistema agrícola escocès i com aquest construeix i aprofita les relacions entre les persones que treballen a l'economia rural i aquells en recerca, educació i assessoria per millorar la sostenibilitat de l'ús de la terra rural a Escòcia. Demostracions en camp Un aspecte clau de la conferència són les jornades de camp especialitzades , amb una varietat de tours que aborden temes com ara "Iniciatives ambientals, Agricultura orgànica i diversificada" o "Tecnologia i millora del rendiment en negocis ramaders". A més, els assistents poden participar amb els seus panells/pòsters per donar a conèixer els seus projectes , plans, mètodes educatius i d'assessoria, i noves idees relacionades amb el tema central d'aquest any. PROGRAMA | TALLERS | INSCRIPCIÓ OBERTA FINS AL 16 D'AGOST
cartell de la jornada tècnica de la plataforma tecnològica del vi
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Jornada Tècnica de la Plataforma Tecnològica del Vi 2024

La Jornada Tècnica organitzada per l' Institut Tecnològic Agrari de la Junta de Castella i Lleó ( ITACyL ) i la Plataforma Tecnològica del Vi ( PTV ) té l'objectiu de posar en valor la innovació al sector vitivinícola . Durant la jornada, experts i especialistes d'ITACyL, CDTI i representants de cellers realitzaran diverses ponències sobre projectes innovadors i dues taules rodones al voltant de la innovació al sector i les oportunitats de finançament públic i públic de la innovació per al sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ gratuïta | Ubicació | Informació i contacte de l'esdeveniment comunicacion@ptvvino.com
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
logo olive oil world congress
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Congrés Mundial de l'Oli d'Oliva

El Congrés Mundial de l'Oli d' Oliva ( Olive Oil World Congress ) és un esdeveniment que congregarà els principals ponents a nivell mundial en cada matèria per valoritzar l'oli d'oliva i transmetre les seves bondats a la societat a través dels objectius següents: Reunir els professionals del sector i fomentar la transferència de coneixements sobre aquest producte a totes les baules de la cadena de producció. Estudiar els casos d'èxit i les millors eines de màrqueting i vendes que ajudaran el sector a millorar-ne l'eficàcia comercial. Abordar en profunditat la producció, la investigació i la comercialització de l'oli d'oliva. DOSSIER | INSCRIPCIÓ | Informació i contacte 917217929 info@oliveoilwc.com
webinari agricultura europea del futur
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinari "Actors del futur agroalimentari: joves, innovació, tecnologia".

Aquest és el quart i últim de la seva sèrie de webinaris sobre el paper del sector agroalimentari a la Unió Europea. Un conjunt de xerrades que s'enfoquen en la visió més estratègica del sector quant a les polítiques, la rendibilitat, les explotacions en si mateixes i les persones que formen part del sector. El 25 de juny tindrà lloc la jornada que aborda un debat obert sobre el paper de la innovació i les noves tecnologies . Es comptarà amb la participació directa de joves titulars dexplotacions i dindústries agroalimentàries. Participaran al webinari: Ignacio Atance Muñiz, Director del Servei d'Estudis de Grupo Cajamar. Marcos Garcés Lizama, Agricultor i responsable de les Joventuts Agràries de COAG. Marta Llorente, Ramadera i agricultora. Andrés Montoya Sánchez, Director a Bio Campojoyma. Miguel Antona San Millán, Director General INNOPORC. Manuel Lainez Andrés, Director d'Innovació i Desenvolupament Agroalimentari de Cajamar.
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​
Imatge d´un esdeveniment anterior de Food Sure
20/06/2024
FOOD FOR SURE SUMMIT

Food Sure Summit 2024

Congrés amb experts en aliments per conèixer i analitzar els darrers avenços de la indústria, compartir estudis de casos i valuosa experiència sobre seguretat alimentària, qualitat i pràctiques de fabricació. Per consultar programa del Summit feu clic aquí