Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
12/03/2025
Gobierno de La Rioja

Jornada de Camp "Agricultura de Conservació: Sembra directa i coberta vegetals en llenyosos"

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient del Govern de la Rioja, organitza la Jornada de Camp: Agricultura de Conservació: Sembra directa i coberta vegetals a llenyosos , dirigida a agricultors ia tècnics. Es visitaran diferents parcel·les on es tractarà el tema del maneig de residus, el terra, les rotacions per a la pràctica de sembra directa i l'ús de cobertes vegetals en cultius llenyosos. Programa 9.30-10.30 h. Maquinària d'agricultura de conservació. Sembradores de sembra directa de reixa, de discos i rastra de pues 10.30-11.00 h Visita a parcel·la de blat 11.00-11.30 h Pausa-cafè 11.30-11.50 h Visita a parcel·la d'ordi 11.50-13.00 h Visites a parcel·les de lleguminoses 13.00-14.00 h Visita a vinya amb coberta vegetal Per a qualsevol dubte o aclariment poseu-vos en contacte a través del correu transferència.agraria@larioja.org o trucant al telèfon 617 97 70 64. INSCRIPCIÓ
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA

La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere

Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat anualment a Màlaga, aquesta trobada és clau per als actors de l'ecosistema, ja que facilita reunions B2B, l'ampliació de xarxes de contacte, la cerca de socis estratègics i la presentació de productes, serveis i projectes innovadors. Mitjançant panells temàtics i conferències, es difon informació actualitzada sobre internacionalització, intel·ligència artificial, transformació digital, indústria 5.0, finançament, inversió, investigació, innovació oberta i compra pública d'innovació . L´esdeveniment proporciona diversos espais per descobrir i connectar amb les tendències més recents i les millors oportunitats. Agricultura a Transfiere 2025 Dijous 13, a les 12:00h es presentarà, entre d'altres, el projecte "Influència de l'agricultura regenerativa sobre la biodiversitat i el funcionament d'espais de vessar (AGROREG). Ponent: Francisco Rodríguez León. ECUORUM-Universidad Pablo de Olavide. El divendres 14, a les 12:45h, tindrà lloc la xerrada "Estratègies d'impuls a la transferència de tecnologia, Geolit 25 anys com a eina de cohesió territorial" amb una segona part es dedicarà a la Innovació i desenvolupament tecnològic al sector agro i agroalimentari. PROGRAMA
cartell de l'esdeveniment
11/03/2025
FEUGA

Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg

El Grup Operatiu supraautonòmic PRERIVID ha organitzat una jornada tècnica de divulgació que tindrà lloc en format híbrid (presencial i en línia a través de Microsoft Teams) el proper 11 de març. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ PRESENCIAL | INSCRIPCIÓ ONLINE
cartell de l'esdeveniment
07/03/2025
MAPA

Jornada divulgativa per a ramaders del GO GESVAC 4.0

El proper 7 de març tindrà lloc la primera jornada divulgativa per a ramaders del Grup Operatiu GESVAC 4.0 - Fase 2 a la finca La Xemeneia de l'IMIDRA a Aranjuez (Madrid). Programa: 12:00 Presentació de la jornada 12:15 Activitats de l'IMIDRA Santiago Moreno Alcalde (Cap d'Àrea de Recerca i Millora Ramadera de l'IMIDRA) 12:30 Testatges dins del Programa de Cria de la raça Limusina Francisco Javier García Calvillo (Director Tècnic de la Federació Espanyola de Criadors de Limusín) 13:00 Nous avenços de la plataforma GESVAC 4.0 José Luis Tejeda (Departament TIC de la Confederació d'Associacions de Frisona Espanyola) 13:30 Qualitat de la carn mitjançant ecografia Nicolás Escartín (Veterinari de HUMECO) 14:15 Vi espanyol
cartell de l'esdeveniment
26/02/2025
FEV

Esdeveniment de tancament del Grup Operatiu suprautonòmic Rebo2Vino

L'esdeveniment de tancament del Grup Operatiu Suprautonòmic Rebo2Vino “Economia circular per a la reutilització d'ampolles de vidre al sector vitivinícola: Anàlisi d'impactes i viabilitat, i disseny d'eines digitals” tindrà lloc el 26 de febrer a Madrid, on es farà balanç dels principals resultats i conclusions extretes. El projecte finalitza el març del 2025 i han estat gairebé 29 mesos d'execució en què s'han desenvolupat dues proves pilot (a Catalunya i Jerez) i s'han analitzat totes les categories d'impacte de l'Anàlisi de Cicle de Vida per conèixer la viabilitat mediambiental i econòmica d'implementar un model potencial de reutilització al sector vitivinícola. A més, s'han identificat les barreres i punts crítics principals, i s'han desenvolupat una sèrie d'eines que seran d'ajuda per a una implementació futura a nivell nacional. Des de la Federació Espanyola del Vi (FEV) es fa un balanç molt positiu d'aquest projecte, considerat estratègic per al sector a nivell nacional, i que estableix les bases per continuar avançant i escalar els resultats a nivell europeu. S'agraeix a la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària el suport a aquest Grup Operatiu, el finançament del qual a través dels Fons EU Next Generation ha estat clau per al desenvolupament del projecte i assolir els resultats esperats. La cloenda està prevista a les 13:00 h, seguida d'un aperitiu on s'exposaran els vins del pilot amb l'ampolla reutilitzable dissenyada al projecte.
POMES 40a Jornada fructícola de Mas Badia 2025
26/02/2025
IRTA

40a Jornada fructícola de Mas Badia 2025

Un any més se celebrarà la jornada fructícola, centrada en la producció sostenible de pomes i que comptarà amb ponències a càrrec d'experts internacionals de referència al sector. Les intervencions tractaran aspectes clau com el paper de les hores de fred, les darreres innovacions en material vegetal, la millora de la qualitat del fruit i les estratègies de control de Halyomorpha halys i Glomerella. Aquesta és una oportunitat rellevant per adquirir coneixements avançats i compartir experiències amb altres professionals del sector. Part de la informació correspon a l'activitat de demostració “ClimaFruit: Efectes del canvi climàtic en el cultiu de l'illa i la pera a Catalunya al llarg del segle XXI”, activitat cofinançada per la UE a través de la intervenció 7201 del PEPAC 2023-2027 . PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
26/02/2025
AGROALNEXT

AGROALNEXT 2025: Innovació i transferència al sector agroalimentari espanyol

Del 26 al 28 de febrer de 2025, se celebrarà el congrés AGROALNEXT25: Innovació i Transferència al Sector Agroalimentari Espanyol , amb seu a la Universitat Miguel Hernández, al seu campus d'Oriola. En aquest esdeveniment, es presentaran els avenços més destacats del projecte AGROALNEXT, incloent-hi casos reals de transferència tecnològica. A més, comptarà amb sessions específiques dedicades a la coordinació per a la innovació i la transferència, brindant un espai únic per a l'intercanvi de coneixement i la generació de sinergies. Per què assistir-hi? Coneix de primera mà els darrers avenços en innovació agroalimentària. Participa en sessions dissenyades per facilitar la transferència tecnològica. Estableix connexions estratègiques amb actors clau del sector. El projecte AGROALNEXT uneix investigació i innovació al sector agroalimentari mitjançant un esforç conjunt, recolzat per institucions europees, estatals i autonòmiques. Dins aquest marc, el País Valencià i la Regió de Múrcia, han impulsat investigacions pioneres centrades en els quatre pilars temàtics d'AGROALNEXT: Producció primària sostenible Transició ecològica Garantia de subministrament d'aliments sans, segurs, sostenibles i accessibles Transició digital del sector agroalimentari i economia circular Aquest enfocament cerca solucions aplicades que es tradueixin en innovació per a les empreses agroalimentàries. Per aconseguir-ho, és essencial enfortir la col·laboració publicoprivada, promovent el contacte directe amb el teixit productiu. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
18/02/2025
Plataforma Tierra

Trobada de startups i empreses agroalimentàries: innovació i tecnologia per al futur

El 18 de febrer de 2025 , la seu de Cajamar Parc Científic-Tecnològic PITA acollirà la primera trobada de startups del sector agroalimentari . Aquest esdeveniment presencial reunirà empreses innovadores i experts per debatre sobre l'impacte de la intel·ligència artificial i la tecnologia a l'agricultura i la gestió de l'aigua. Què trobaràs en aquest esdeveniment? 🔹 Ponències sobre tendències macroeconòmiques i transformació digital. 🔹 Debats sobre l'impacte de la IA al sector agroalimentari . 🔹 Presentació de startups especialitzades en Aigua i Agrotech . 🔹 Espais de networking i reunions bilaterals amb startups. Una oportunitat única per conèixer les darreres innovacions en agricultura i sostenibilitat . Es tracta d'un esdeveniment gratuït però limitat d'aforament, per la qual cosa cal inscripció prèvia. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
12/02/2025
AGROALNEXT

Horitzó 2035. Full de ruta per a l'impuls de la innovació a la indústria alimentària.

Una jornada per reflexionar sobre el paper estratègic de la innovació com a motor de canvi al sector alimentari i descobrir iniciatives i estratègies per projectar un futur competitiu i sostenible per al 2035, amb un enfocament especial en la transferència tecnològica. Organitzat per Eatex Food Innovation Hub by CNTA a CaixaForum Madrid. AGENDA 10.00h Recepció d'assistents. Cafè de benvinguda 10:30h Benvinguda i context Silvia García . Directora Eatex Food Innovation Hub. Hèctor Barbarin . Director General de CNTA. 10:45h Taula Rodona: Què ens diuen les dades? Modera : Diego Moñux. Founder & Executive Partner Science & Innovation Link Office (SILO). Jorge Barrero . Director General de COTEC. Eduardo Cotillas . Director de R+D+i de FIAB. José Luis Cabañero . Fundador i CEO d'Eatable Adventures. Catalina Martínez . Científic titular de l'Institut de Polítiques i Béns Públics del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Aureo Díaz-Carrasco . Director Gerent de FEDIT. 11:40h Anàlisi DAFO Cecília Wolluschek . Responsable d'Ecosistema i Aliances d'Eatex Food Innovation Hub. 11:50h Taula rodona: Innovació en acció Modera: Carlos Iglesias . CEO a Runroom i Director Acadèmic a Esade. Marta Fernández-Golfin . Head of Innovation EMEA de Grup Bimbo. Inés Sagrario. CEO i Cofundadora Ekonoke. Àngel Alba . Fundador d'Innolàndia. Alexandre González . Director d'Innovació, Qualitat, N&S i R+D de Grup Qualitat Pascual. 12:45h Full de Ruta 2035 Silvia García. Directora Eatex Food Innovation Hub. Cecília Wolluschek . Responsable d'Ecosistema i Aliances d'Eatex Food Innovation Hub. 13:00h Impuls a la Innovació i la Transferència Tecnològica des de les administracions Isabel Bombal . Directora General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Juan Cruz Cigudosa . Secretari d'Estat de Ciència, Innovació i Universitats del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats (MICIU). 13:15h Clausura i trucada a l'acció 13:20h Networking. Lunch 14:30h Final de l'esdeveniment INSCRIPCIÓ
CAMP D'ARRÒS per il·lustrar la XVIII Jornada tècnica de l'arròs 2025
12/02/2025
IRTA

XVIII Jornada tècnica de l'arròs 2025

Organitzada per l' IRTA , i amb la participació del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i el suport del Fons Llatinoamericà per a l'Arròs de Reg (FLAR), explorarà solucions innovadores davant de desafiaments globals com el canvi climàtic, la protecció vegetal , loptimització de la fertilització i la sostenibilitat econòmica. Aquesta trobada també destacarà la importància de futures col·laboracions amb Llatinoamèrica, reforçant aliances estratègiques per garantir un futur sostenible i competitiu per a l'arròs, un cultiu essencial a la nostra economia, alimentació i ecosistema. Aquesta jornada, encaminada a aconseguir una producció arrossera més eficient, sostenible i resilient, mostrarà els resultats més rellevants dels assaigs del projecte RiceFertiSat , finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014 -2020; dels projectes 'BestRice', 'Ricres' i 'Ricescape', finançats per l'Agència Estatal de Recerca, Ministeri de Ciència i Innovació i del Fons climàtic: AgriregenCat , AgriCarboniCat i Mitigació arrossars . Projectes finançats pels Fons Climàtics de Catalunya.
fosfonats en cultius ecològics de vinya
11/02/2025
IFAPA

Presentació del projecte Fosnat. Origen dels fosfonats en cultius ecològics d'importància econòmica a Andalusia

En aquesta jornada tècnica de presentació del projecte FOSNAT s'abordaran els continguts següents: Problemàtica dels fosfonats en cultius ecològics. Hipòtesi de l'origen i la detecció; recents estudis. Determinació dels fosfonats: Mètodes danàlisi Presentació del projecte: FOSNAT-Origen dels fosfonats en cultius ecològics d'importància econòmica a Andalusia. Projecte FOSNAT. Primers resultats COL·LOQUI I PREGUNTES
VAQUES AL CAMP
30/01/2025
RFEAGAS

Innovacions tecnològiques digitals per millorar la competitivitat comercial de la ramaderia extensiva i promoure circuits curts de distribució

La Reial Federació Espanyola d'Associacions de Bestiar Selecte (RFEAGAS) ha posat en marxa la Setmana de la Innovació , iniciativa que es durà a terme del 27 al 30 de gener en format virtual a través de la plataforma Zoom i que comptarà amb diferents sessions programades a les 12.00 hores. Aquest esdeveniment té com a objectiu presentar els avenços i resultats dels Grups Operatius Supraautonòmics en què participa la Reial Federació i, per tant, la programació inclou la presentació dels grups esmentats, altres ponències d'experts en innovació i una ronda de preguntes oberta a els assistents. La quarta d'aquestes xerrades se centra al Grup Operatiu E-LocalHUB. Innovacions tecnològiques digitals per millorar la competitivitat comercial de la ramaderia extensiva i promoure circuits curts de distribució. El programa previst és el següent: 12:00 Presentació d'objectius del projecte – Teresa Antoñanzas, departament tècnic de RFEAGAS. 12:10 : Del Camp a la Pantalla: Oportunitats i reptes de l'e-commerce per a les nostres races – Jose M. Perea (UCO) i Fernando Lianes (Teckpyma). 12:30 : Races Autòctones a l'etiquetatge: Una porta cap al consum responsable – Rosa Díez, Subdirecció General de Mitjans de Producció Ramadera del MAPA. ENLLAÇ ZOOM
PARTICIPANTS AL GRUP OPERATIU
29/01/2025
RFEAGAS

Ramaderia de precisió per incrementar sostenibilitat i resiliència en explotacions extensives de races autòctones

La Reial Federació Espanyola d'Associacions de Bestiar Selecte (RFEAGAS) ha posat en marxa la Setmana de la Innovació , iniciativa que es durà a terme del 27 al 30 de gener en format virtual a través de la plataforma Zoom i que comptarà amb diferents sessions programades a les 12.00 hores. Aquest esdeveniment té com a objectiu presentar els avenços i resultats dels Grups Operatius Supraautonòmics en què participa la Reial Federació i, per tant, la programació inclou la presentació dels grups esmentats, altres ponències d'experts en innovació i una ronda de preguntes oberta a els assistents. La tercera d'aquestes xerrades se centra al Grup Operatiu SMARTFARMRANI. Ramaderia de precisió per incrementar sostenibilitat i resiliència en explotacions extensives de races autòctones. El programa previst és el següent: 12:00 Presentació d'objectius del projecte – Teresa Antoñanzas, departament tècnic de RFEAGAS. 12:10 : Avaluació de la sostenibilitat mediambiental de les jònegues en explotacions extensives – Lola Buendía, investigadora de l'Estació Experimental Cajamar. 12:30 : Una aproximació pràctica per mesurar la resiliència d'explotacions ramaderes - Daniel Martín Collado i Alicia Prat Benhamou, investigadors del CITA d'Aragó. ENLLAÇ ZOOM
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
CAVALLS TROTANT
28/01/2025
RFEAGAS

Desenvolupament d'un Xip MD econòmic per a filiació, diagnòstic de malalties, selecció genòmica a PRE i eines digitals per al seu ús

La Reial Federació Espanyola d'Associacions de Bestiar Selecte (RFEAGAS) ha posat en marxa la Setmana de la Innovació , iniciativa que es durà a terme del 27 al 30 de gener en format virtual a través de la plataforma Zoom i que comptarà amb diferents sessions programades a les 12.00 hores. Aquest esdeveniment té com a objectiu presentar els avenços i resultats dels Grups Operatius Supraautonòmics en què participa la Reial Federació i, per tant, la programació inclou la presentació dels grups esmentats, altres ponències d'experts en innovació i una ronda de preguntes oberta a els assistents. La segona d'aquestes xerrades se centra al Grup Operatiu Equigenom. Desenvolupament d'un Xip MD econòmic per a filiació, diagnòstic de malalties, selecció genòmica a PRE i eines digitals per al seu ús. El programa previst és el següent: 12:00 : Presentació d'objectius del projecte - Juan Mª Gallardo, direcció tècnica de RFEAGAS. 12:10 : Genòmica: El llenguatge ocult de l'ADN – Arancha Rodríguez Sainz dels Terreros, directora tècnica del Llibre Genealògic del Cavall PRE. 12:30 : Aplicacions i avantatges de la genòmica al sector equí – Pedro Azor, subdirector tècnic del Llibre Genealògic del Cavall PRE. ENLLAÇ ZOOM
cartell de l'esdeveniment
23/01/2025
EUFRAS

Nou esdeveniment "Coffee break" d'EUFRAS sobre assessorament per a cadenes curtes de subministrament d'aliments

Aquest any, EUFRAS reprèn la sèrie d'esdeveniments COFFEE Break iniciada l'any passat, i ja ha anunciat el seu primer esdeveniment de 2025, que se celebrarà el 23 de gener a les 10:00 CET a través de Zoom . En aquesta ocasió, s'explorarà l'experiència del projecte COREnet , titulat "Xarxa d'Assessorament a Cadenes Cortes de Subministrament d'Aliments (SFSC)" . EUFRAS és el Fòrum Europeu de Serveis d'Assessorament Agrícola i Rural , una organització que connecta professionals i organitzacions dedicades a proporcionar serveis d'assessorament a l'àmbit agrícola i rural a tot Europa. El seu objectiu és fomentar la cooperació, l'intercanvi de coneixements i la innovació al sector. L'enllaç de connexió es rebrà un dia abans de l'esdeveniment. REGISTRE
cartell de la jornada xarxa assessors en producció ecològica
23/01/2025
Ecovalia

Presentació de la nova Xarxa Espanyola d'Assessors en Producció Ecològica

El proper 23 de gener a les 9:30, en format en línia , tindrà lloc la jornada de presentació de la Xarxa Espanyola d'Assessors en Producció Ecològica. Aquesta iniciativa està vinculada al projecte europeu OrganicAdviceNetwork i està oberta tant a assessors convencionals que vulguin iniciar-se en la producció ecològica, com a aquells amb experiència consolidada al sector , ja que s'espera poder arribar al major nombre d'assessors possible per poder crear un espai o per aprendre, compartir i créixer junts. Durant aquesta sessió es donaran a conèixer: Els objectius i les activitats de la xarxa espanyola. Les possibilitats de participació i els compromisos per formar-ne part. Les properes passes per enfortir l'assessorament en producció ecològica a Espanya. El projecte OrganicAdviceNetwork és finançat per la Comissió Europea (Acord número 101134850) i la Secretaria d'Estat d'Educació, Recerca i Innovació de Suïssa. INSCRIPCIÓ A L'ESDEVENIMENT
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
cartell de la jornada
15/01/2025
Interempresas

La importància de l'assessorament davant dels reptes del sector

El proper 15 de gener de 2025 , el sector de l'horticultura té una cita clau amb la jornada titulada “Innovació i Reptes a l'Horticultura” , un esdeveniment que reunirà experts, empreses i professionals en un fòrum d'intercanvi de coneixement. , organitzada per la revista Terres Agricultura i Grupo Interempresas, se celebrarà en un entorn dissenyat per fomentar la connexió entre els principals actors del sector. Programa de la jornada 09:00 - Inauguració: L'esdeveniment començarà amb la benvinguda a càrrec d' Ángel Pérez, Director de l'Àrea Agropecuària de Grup Interempresas , i representants de Banc Sabadell i SOAGA , sota la moderació d'Alejandro de Vega, Coordinador editorial de Terres Agricultura . Bloc I: Tendències al sector de l'horticultura Aquest primer bloc arrencarà a les 09:30 amb la ponència de SOAGA, seguida d'Enrique Cadiñanos, de Bejo Ibérica, que abordarà la rellevància de la qualitat de les llavors en varietats hortícoles. A més, es comptarà amb una ponència addicional abans de donar pas a una pausa per a cafè i networking a les 10:15 . Bloc II: Els reptes a la sanitat vegetal de cultius hortícoles La sessió reprendrà a les 11:00 amb un enfocament a la sanitat vegetal. Hugo Moreno (CAR UPM-CSIC), que parlarà sobre l'ús d' intel·ligència artificial en el control de males herbes. Representants de BAYER i FMC , que compartiran les seves perspectives sobre les innovacions en l'àmbit fitosanitari. Juanjo López , Director d'Operacions d'Agriindus, analitzarà la integració agrícola i industrial en hortícoles . El bloc conclourà amb una taula rodona a les 12.15 hores , centrada en la importància de l'assessorament tècnic en el maneig de cultius hortícoles. Clausura i networking La jornada finalitzarà amb la clausura a les 13.30 , seguida d'un vi espanyol per facilitar el networking entre els assistents. Aquest esdeveniment es presenta com una excel·lent oportunitat per conèixer les últimes tendències i innovacions al sector, així com per establir connexions clau dins de la indústria hortícola. INSCRIPCIÓ