Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
29/04/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

La II edició de les Jornades "Reptes globals i solucions innovadores a la producció d'aliments" se centrarà en el paper dels joves

Aquesta trobada té com a objectiu posar en relleu les oportunitats que esperen aquells que decideixen emprendre als sectors de l'agricultura i la ramaderia, impulsats per la força de la innovació, la tecnologia i el coneixement . L'esdeveniment cerca ser un catalitzador per a la renovació del camp, explorant com les darreres tendències tecnològiques i els avenços científics poden optimitzar la producció, millorar la sostenibilitat i obrir nous camins cap a la rendibilitat. I en aquesta tasca, el paper del jove emprenedor és fonamental. Ells seran els protagonistes, capaços d'identificar nínxols de mercat, desenvolupar productes i serveis diferenciats i construir negocis resilients i pròspers. Està organitzat pel Parc Tecnològic de Còrdova, juntament amb l' Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i Montes (ETSIAM), la Càtedra Internacional Intel·ligència Artificial i Agricultura - CIIAA i la càtedra d'Innovació Agrària i Alimentària Fundació Caixa Rural del Sud, de la Universitat de Còrdova, amb la col·laboració d'Oficina Acel. Iberian. A la taula rodona inicial, veus expertes de la talla de la periodista agroalimentària Elisa Plumed, i professionals consolidats d'empreses com Covap, Yara Iberian, Almazaras Industriales i Fundació Cajamar, exposaran les oportunitats de negoci i desenvolupament professional que ofereix el sector agroalimentari . En quatre sessions temàtiques posteriors s'abordarà com la tecnologia, la innovació i el coneixement són les eines claus per al desenvolupament professional d'aquests joves emprenedors . I es donaran a conèixer casos dèxits en diferents àmbits. Les jornades estan dirigides tant a emprenedors amb idees innovadores, com a joves professionals del sector agropecuari, ia investigadors i tecnòlegs amb solucions aplicables al camp i qualsevol persona amb interès en el potencial transformador de la innovació a l'agricultura i la ramaderia.
cartell de l'esdeveniment
25/04/2025
RETA

Jornada de coneixement a projectes agroalimentaris innovadors a Extremadura (Fundació Cooprado)

Jornada adreçada a totes les persones i entitats interessades en espais test agraris i economia social i solidària. Organitza la RETA (Xarxa d'Espais Test Agraris) conjuntament amb la Fundació Cooprado i l' Associació Educatierra , per donar a conèixer l'Espai test agrari Granja Cooprado. PROGRAMA COMPLET
cartell de l'esdeveniment
24/04/2025
RETA

Visita de coneixement a projectes agroalimentaris innovadors a Extremadura (Carcabós)

Jornada adreçada a totes les persones i entitats interessades en espais test agraris i economia social i solidària. Organitza la RETA (Xarxa d'Espais Test Agraris) conjuntament amb la Fundació Cooprado i l' Associació Educatierra , per donar a conèixer l'Espai test agrari d'Arraigados. PROGRAMA COMPLET
foto d'esdeveniment anterior
07/04/2025
KM ZERO

La innovació en agroalimentació, a l'agenda del think thank The Food Changemakers per a la reunió a Madrid el proper abril

El proper 7 d'abril , Madrid serà l'escenari d'una nova reunió de The Food Changemakers , el Think Tank més gran d'Europa dedicat a la transformació del sector agroalimentari. Aquest fòrum d'experts, impulsat per l'organització espanyola KM ZERO Food Innovation Hub , cerca generar un impacte real en la formulació de polítiques, estratègies i normatives a llarg termini a la indústria alimentària. La jornada, que es desenvoluparà a l'espai gastronòmic Tramo , comptarà amb diverses taules de treball on s'abordaran els principals desafiaments del sector. Entre les temàtiques que es debatran destaquen la geopolítica i la cadena de subministrament, la innovació oberta, la gestió de l'aigua, el futur del camp, la descarbonització, la nutrició avançada i la longevitat, el food service i retail, la seguretat alimentària, la intel·ligència artificial i tendències del mercat, les noves proteïnes i la reducció del proteïnes . Aquesta trobada reunirà líders i experts per impulsar solucions innovadores i sostenibles per al futur de l'alimentació.
Innovació i eficiència econòmica en la mecanització i l'elaboració de l'OOVE
03/04/2025
IRTA

Innovació i eficiència econòmica en la mecanització i l'elaboració de l'OOVE

En aquesta Jornada s'exposen els objectius i els primers resultats d'un projecte pilot per estudiar l'aplicació tècnica de la mecanització de la poda de l'olivera a les principals zones productores de Catalunya, per tal de determinar-ne l'eficàcia per optimitzar el creixement vegetatiu i la producció, comparant-lo a nivell agronòmic, productiu i econòmic amb el sistema de poda manual. Es presenten també els resultats productius d'un assaig experimental amb els tres sistemes de producció oleícoles principals: intensiu, alta densitat i superintensiu, analitzant la resposta a diferents estratègies de reconversió, amb l'objectiu de recuperar la productivitat. Places limitades PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
Cartell figuen
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

Presentació GO E-LocalHUB (FIGAN 2025)

Taula rodona de presentació del nou GO E-LocalHUB a la fira FIGAN 2025.
cultius de cobertura
20/03/2025
MAPA

Presentació dels principals avenços del Grup Operatiu Supraautonòmic MAXI-CoberLEG

Jornada tècnica d'àmbit nacional per a la presentació dels resultats del Grup Operatiu MAXI-CoberLEG (Maximitzar els beneficis dels cultius de cobertura a través de la selecció d'espècies de lleguminoses d'hivern i el maneig del cultiu), que tindrà lloc en format presencial a Pontevedra i en format en línia a través de TEAMS. Aquesta iniciativa respon a un enfocament integral que combina aspectes d‟agrodiversitat, millora genètica, fisiologia, producció i qualitat vegetal, i els vincula amb les demandes tecnoeconòmiques i preferències tant dels productors com dels consumidors finals, per millorar mitjançant accions d‟I+D+i la competitivitat d‟un sector d‟exportació clau per al‟economia agroalimentària espanyola. El Grup Operatiu Supraautonòmic MAXI-CoberLEG, l'integren la Fundació Empresa-Universitat gallega (FEUGA), Missió Biològica de Galícia (MBG-CSIC), Centre d'Edafologia i Biologia Aplicada del Segura (CEBAS-CSIC), les empreses Masia el Carmen SL, Bio Varsella SL i la Cooperativa Agrícola de Pego. V., i com a membres subcontractats les entitats següents: Universitat de València (UV), Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), i Darwin Bioprospecting Excellence SL Programa: 16:15 - Benvinguda a la Missió Biològica de Galícia del Consell Superior d'Investigacions Científiques (MBG-CSIC); Registre d'assistents i entrega de material divulgatiu. 16:30 – Presentació del Grup Operatiu Supraautonòmic MAXI-CoberLEG Beatriz Calviño Vázquez , Gestora en Innovació i Projectes Nacionals de FEUGA 16:40 - Biodiversitat autòctona de lleguminoses: el tramús i el seu potencial a cobertes vegetals d'hivern Dra. Marta Santalla Ferradàs , Investigadora Científica del Grup Genètica del Desenvolupament de Plantes (DEVOLEG), de la Missió Biològica de Galícia del Consell Superior de Recerques científiques. 16:55 - Funció de les cobertes de lleguminoses d'hivern en la conservació d'enemics naturals a cítrics Dr. César Monzó Ferrer, Investigador Titular de la Unitat d'Entomologia, Institut Valencià d'Investigacions Agràries, Moncada (IVIA). 17:10 – Ronda de preguntes 17:20 – Visita a les parcel·les d'assajos experimentals i banc de germoplasma de les col·leccions de llavors 18:10 – Networking Dirigit a pagesos, cooperatives, empreses productores, empreses relacionades amb l'increment de la productivitat de cítrics, associacions empresarials del sector i clústers, Denominacions d'Origen/Indicació Geogràfica Protegida, Administracions Públiques relacionades amb l'agricultura, el medi ambient i/o el desenvolupament rural, universitats, Grups de Recerca i Centres. INSCRIPCIÓ
granja lletera
14/03/2025
MAPA

Grup Focal de recerca del Grup Operatiu CLIMALACT

Esdeveniment que s'enfocarà a l'estudi de la gestió actual del sistema de producció de llet asturià i gallec considerant l'anàlisi conjunta de la granja i la cadena de valor, que permeti seleccionar les millors pràctiques associades als diferents tipus de granges. Discussió i posada en comú sobre les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats de les explotacions ramaderes. Discussió i posada en comú dels indicadors productius, ambientals i socials més rellevants. Sobre el Grup Operatiu CLIMALACT El projecte CLIMALACT pretén identificar i protocol·litzar pràctiques de gestió granja/paisatge/cadena de valor associades a la marca “CLIMALACT” i proporcionar, a través de processos cocreatius (metodologies multiactor), idiotips de sistemes agroalimentaris lleters a Astúries i Galícia basats en el còmput d'indicadors de sostenibilitat i neutralitat valor i una millora contínua de la sostenibilitat.
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
21/02/2025
RFEAGAS

Presentació de resultats del Grup Operatiu BOVIEX

El Grup Operatiu BOVIEX 4.0: “Millora tecnològica en la producció de bestiar boví extensiu a Espanya” organitza la seva jornada final de presentació de resultats , durant la qual els socis i subcontractats del projecte exposaran els èxits i avenços obtinguts, així com les conclusions derivades de la seva execució, que s'espera seran de gran interès per al sector ramader. Aquest Grup Operatiu va ser creat per a la millora tecnològica en la producció de bestiar boví extensiu a Espanya.
LOGO DEL GRUP OPERATIU GO EQUIGENOM
19/02/2025
ANCCE Asociación Nacional de Criadores de Caballos de Pura Raza Española

Presentació dels resultats del Grup Operatiu EQUIGENOM

El proper 19 de febrer , a les 18:30 hores , el Col·legi de Veterinaris de Madrid (C. del Maestro Ripoll, 8, 28006 Madrid) acollirà l'acte de presentació dels resultats del Grup Operatiu EQUIGENOM, un projecte clau per a l'aplicació de la genòmica en la millora i selecció del cavall de Pura Raza . Es tracta d'un projecte liderat per l' Associació Nacional de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola (ANCCE) basat en l'aplicació de la genòmica al sector equí. La presentació comptarà amb personalitats destacades del sector ramader, així com d'experts en genòmica i producció animal, els quals exposaran els avenços obtinguts i l'impacte que la selecció genòmica tindrà en el futur del sector. Els resultats que es presentaran estan basats en el desenvolupament d'un xip (array) econòmic de mitjana densitat (MD) que permet, de manera simultània, l'anàlisi de filiació amb SNPs, el diagnòstic de malalties hereditàries, la detecció de caràcters d'importància econòmica i la selecció genòmica al PRE. Aquest avenç facilitarà als ramaders la presa de decisions sobre la selecció dels seus reproductors i representa una fita significativa en la millora genètica i genòmica del Pura Raça Espanyola i del sector equí. Programa provisional 18.30 h. – Inauguració. Actuacions del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i aplicació a l'àmbit ramader de la selecció genòmica. Sra. Ana Rodríguez Castaño, Secretària General de Recursos Agraris i Seguretat Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. 18.50 h. – Resultats del GO EQUIGENOM. Importància de la genòmica. Impacte al sector equí i perspectives de futur. Sra. Arancha Rodríguez Sainz dels Terreros i D. Pedro Azor Ortiz, directora tècnica i subdirector tècnic del Llibre Genealògic del PRE. 19.25 h. – Cap a una Nova Era a la Selecció Equina: Del Fenotip a la Selecció Genòmica amb EQUIGENOM. Dña. Mercedes Valera Còrdova, catedràtica de Producció Animal de la Universitat de Sevilla. 19.45 h. – Clausura. Sr. Gabriel Rodríguez Alarcón, Animal Health Key Account Manager, Thermofisher. D. José Luis Urquijo i Narváez, president de la Reial Federació Espanyola d'Associacions de Bestiar Selecte (RFEAGAS). D. José Juan Morales Fernández, president de la Real Associació Nacional...
fosfonats en cultius ecològics de vinya
11/02/2025
IFAPA

Presentació del projecte Fosnat. Origen dels fosfonats en cultius ecològics d'importància econòmica a Andalusia

En aquesta jornada tècnica de presentació del projecte FOSNAT s'abordaran els continguts següents: Problemàtica dels fosfonats en cultius ecològics. Hipòtesi de l'origen i la detecció; recents estudis. Determinació dels fosfonats: Mètodes danàlisi Presentació del projecte: FOSNAT-Origen dels fosfonats en cultius ecològics d'importància econòmica a Andalusia. Projecte FOSNAT. Primers resultats COL·LOQUI I PREGUNTES
VAQUES AL CAMP
30/01/2025
RFEAGAS

Innovacions tecnològiques digitals per millorar la competitivitat comercial de la ramaderia extensiva i promoure circuits curts de distribució

La Reial Federació Espanyola d'Associacions de Bestiar Selecte (RFEAGAS) ha posat en marxa la Setmana de la Innovació , iniciativa que es durà a terme del 27 al 30 de gener en format virtual a través de la plataforma Zoom i que comptarà amb diferents sessions programades a les 12.00 hores. Aquest esdeveniment té com a objectiu presentar els avenços i resultats dels Grups Operatius Supraautonòmics en què participa la Reial Federació i, per tant, la programació inclou la presentació dels grups esmentats, altres ponències d'experts en innovació i una ronda de preguntes oberta a els assistents. La quarta d'aquestes xerrades se centra al Grup Operatiu E-LocalHUB. Innovacions tecnològiques digitals per millorar la competitivitat comercial de la ramaderia extensiva i promoure circuits curts de distribució. El programa previst és el següent: 12:00 Presentació d'objectius del projecte – Teresa Antoñanzas, departament tècnic de RFEAGAS. 12:10 : Del Camp a la Pantalla: Oportunitats i reptes de l'e-commerce per a les nostres races – Jose M. Perea (UCO) i Fernando Lianes (Teckpyma). 12:30 : Races Autòctones a l'etiquetatge: Una porta cap al consum responsable – Rosa Díez, Subdirecció General de Mitjans de Producció Ramadera del MAPA. ENLLAÇ ZOOM
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
CAVALLS TROTANT
28/01/2025
RFEAGAS

Desenvolupament d'un Xip MD econòmic per a filiació, diagnòstic de malalties, selecció genòmica a PRE i eines digitals per al seu ús

La Reial Federació Espanyola d'Associacions de Bestiar Selecte (RFEAGAS) ha posat en marxa la Setmana de la Innovació , iniciativa que es durà a terme del 27 al 30 de gener en format virtual a través de la plataforma Zoom i que comptarà amb diferents sessions programades a les 12.00 hores. Aquest esdeveniment té com a objectiu presentar els avenços i resultats dels Grups Operatius Supraautonòmics en què participa la Reial Federació i, per tant, la programació inclou la presentació dels grups esmentats, altres ponències d'experts en innovació i una ronda de preguntes oberta a els assistents. La segona d'aquestes xerrades se centra al Grup Operatiu Equigenom. Desenvolupament d'un Xip MD econòmic per a filiació, diagnòstic de malalties, selecció genòmica a PRE i eines digitals per al seu ús. El programa previst és el següent: 12:00 : Presentació d'objectius del projecte - Juan Mª Gallardo, direcció tècnica de RFEAGAS. 12:10 : Genòmica: El llenguatge ocult de l'ADN – Arancha Rodríguez Sainz dels Terreros, directora tècnica del Llibre Genealògic del Cavall PRE. 12:30 : Aplicacions i avantatges de la genòmica al sector equí – Pedro Azor, subdirector tècnic del Llibre Genealògic del Cavall PRE. ENLLAÇ ZOOM
vaques pasturant al camp
27/01/2025
RFEAGAS

Millora tecnològica en la producció de bestiar boví extensiu a Espanya

La Reial Federació Espanyola d'Associacions de Bestiar Selecte (RFEAGAS) ha posat en marxa la Setmana de la Innovació , iniciativa que es durà a terme del 27 al 30 de gener en format virtual a través de la plataforma Zoom i que comptarà amb diferents sessions programades a les 12.00 hores. Aquest esdeveniment té com a objectiu presentar els avenços i resultats dels Grups Operatius Supraautonòmics en què participa la Reial Federació i, per tant, la programació inclou la presentació dels grups esmentats, altres ponències d'experts en innovació i una ronda de preguntes oberta a els assistents. La primera d'aquestes xerrades se centra en el Grup Operatiu BOVIEX 4.0 i porta per títol Millora Tecnològica en la Producció de Bestiar Boví Extensiu a Espanya . El programa previst és el següent: 12:00 Presentació d'objectius del projecte , a càrrec de Juan Mª Gallardo, direcció tècnica de RFEAGAS. 12:10 Bestiar boví extensiu: Claus per a un benestar sostenible , presentada per Marta Elena Alonso, catedràtica del Departament de Producció Animal de la Universitat de León. 12.30 Teledetecció per caracteritzar l'evolució espacial i temporal de les pastures , amb Julio Villodre, doctor en Ciències Agràries i Ambientals d'AgriSat Iberia. La jornada conclourà amb una ronda de preguntes per fomentar lintercanvi didees i perspectives. ENLLAÇ ZOOM
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
EU Agrifood Days
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

Arriba la segona edició dels EU Agri-Food Days al desembre 2024!

Del 10 al 12 de desembre de 2024 , Brussel·les acollirà la segona edició dels EU Agri-Food Days . Aquest esdeveniment anual reuneix actors clau del sector agroalimentari de tota la Unió Europea per debatre sobre les darreres tendències en agricultura, opcions polítiques i desenvolupaments del mercat, a més de l'impacte de la investigació, la innovació i les tecnologies digitals en el futur de l'agricultura europea. Durant tres dies, lʼesdeveniment oferirà una plataforma única per al diàleg entre els participants del sistema agroalimentari, la societat civil, lʼàmbit acadèmic i els responsables polítics. Programa d' EU Agri-Food Days El futur de l'agricultura i l'alimentació a la UE. Perspectives dels pagesos sobre l'agricultura moderna. Posició dels agricultors a la cadena de valor alimentària. Perspectives del mercat agrícola a la UE. Competitivitat sostenible i polítiques comercials per a la sobirania alimentària. Investigació, innovació i digitalització al sector agroalimentari. Reptes i oportunitats per als joves agricultors. Informació pràctica: Dates: 10 – 12 de desembre de 2024. Lloc: Brussel·les, Bèlgica. Transmissió en viu: disponible sense registre previ. Organitzador: Direcció General dAgricultura i Desenvolupament Rural de la UE. Xarxes socials: Segueix l'esdeveniment amb el hashtag #EUAgriFoodDays . Aquest esdeveniment brindarà una oportunitat per reflexionar sobre els desafiaments actuals i futurs del sector agroalimentari europeu, i com les polítiques com ara la PAC i el Pacte Verd Europeu poden ajudar a construir una agricultura més verda, justa i competitiva.