Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
futur agricultura
08/05/2025
UE

Conferència "Forjant el futur de l'agricultura i el sector agroalimentari"

El 8 de maig, Brussel·les acollirà la Conferència "Visió de l'Agricultura i l'Alimentació" al recinte The Square. Amb el lema "Donar forma al futur de l'agricultura i del sector agroalimentari", l'esdeveniment reunirà actors clau del sector agroalimentari europeu, la societat civil, les comunitats rurals i responsables polítics. L'objectiu de la conferència és enfortir el consens al voltant de la visió del futur de l'agricultura a la UE i el seu full de ruta, debatre les iniciatives clau i col·laborar en la direcció que haurà de prendre en el futur la Política Agrària Comuna (PAC) després del 2027. Les sessions plenàries seran transmeses en línia sense necessitat de registre. La iniciativa "Visió per a l'Agricultura i l'Alimentació" busca garantir la competitivitat i la sostenibilitat del sector, assegurant un subministrament estable d'aliments a la UE. Es basa en l‟informe del Diàleg Estratègic sobre el Futur de l‟Agricultura de la UE i en consultes amb el Consell Europeu d‟Agricultura i Alimentació. L'esdeveniment tindrà lloc a La Plaça, Mont des Arts, Brussel·les, de 09:30 a 17:30 (CEST). S'espera una participació àmplia, tant presencial com virtual, en una jornada clau per al futur de l'agro europeu. Xarxes socials: #EUAgriVision | @euagrifood
INVESTIGACIÓ EN UN HIVERNADOR
07/05/2025
MAPA

Jornada informativa sobre els ajuts a la preparació i execució de projectes innovadors supraautonòmics per GO de l'AEI-AGRI

La Subdirecció General d'Innovació i Digitalització, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, organitza la Jornada informativa: "Ajuts per a la preparació i execució de projectes d'innovació d'interès general per grups operatius supra-autonòmics de l'Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (AEI-Agri), en el marc del Pla Estratègic" dimecres 7 de maig, a les 11.00h, al Saló d'Actes del Palau de Foment (MAPA) a porta tancada i que es retransmetrà en streaming pel canal de la Xarxa PAC i el canal de Youtube de Plataforma d'assessors AKIS. Es tracta d'un esdeveniment en què es divulgaran les claus tant del Reial Decret 366/2023, de 16 de maig , pel qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions a la cooperació per a la preparació i execució de projectes d'innovació d'interès general duts a terme per grups operatius supraautonòmics de l'Associació Europea per a la Innovació en matèria de com de la convocatòria 2025 d'aquests ajuts i els seus models de sol·licitud . A més, es reservarà un temps per resoldre els dubtes més comuns entre els possibles sol·licitants que hagin estat rebuts amb anterioritat a través del correu idiagri@mapa.es . L'esdeveniment es podrà seguir en streaming des del canal RedPAC Per a qualsevol dubte podeu escriure a la següent adreça de correu electrònic: idiagri@mapa.es . PROGRAMA DE LA JORNADA
imatge d'assessors al camp
10/04/2025
MAPA

Una dècada de projectes innovadors de grups operatius: casos d'èxit

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació organitza l'esdeveniment "Una dècada de Projectes Innovadors de Grups Operatius: Casos d'èxit" al voltant dels resultats notables dels Projectes Innovadors en l'àmbit agroalimentari, forestal i rural dels Grups Operatius supraautonòmics de l'AEI-AGRI . Aquests projectes, cofinançats pel FEADER dins el marc del pilar de Desenvolupament Rural de la PAC, constitueixen casos d'èxit que impulsen la transformació del sector. Programa de l'esdeveniment: 12.00 h | Benvinguda institucional Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació. 12:20 h | Innovació al sector agroalimentari: casos d'èxit Presentació de grups operatius supraautonòmics que han impulsat la innovació al sector: RETA - Xarxa d'Espais Test Agraris. Presentat per Albert Puigvert i Tuneu i Laura Megías Garriga l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) . SMARTOM – Plataforma de gestió integral per al cultiu del tomàquet. Presentat per Jesús Gil Soto de l'Associació Empresarial D'Investigació Centre Tecnològic Nacional Agroalimentari Extremadura (CTAEX) . SUBALMA – Millora de la productivitat i sostenibilitat de sistemes de reg per degoteig subterrani mitjançant nanobombolles i residus de trulls com a fertilitzant. Presentat per Beatriz Masdemont Hernández de Sistema Azud, SA (AZUD) . REBO2VI – Economia circular al sector vitivinícola: reutilització d'ampolles de vidre. Presentat per Trinidad Márquez García de la Federació Espanyola del Vi (FEV) . CARBOGAN – Digitalització del maneig del pasturatge extensiu com a estratègia de fixació de carboni. Presentat per Javier Alejandre de la Unió de Petits Agricultors (UPA) . 13:30h | Perspectives i futur de la innovació agroalimentària Isabel Bombal Díaz Directora General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària (DGDRIFA). Claus sobre l'evolució de les ajudes a la innovació, l'enfocament multiactor i la creació d'un ecosistema col·laboratiu al sector agroalimentari. Nova convocatòria 2025: 46,25 milions d?euros per finançar projectes innovadors supraautonòmics. 13.50 h | Cloenda de l'esdeveniment 14.00 h | Espai de networking i tancament ( Vestíbul Nouvel ) Accediu al dossier dels projectes innovadors PNDR Accediu al llistat dels projectes d'innovació PNDR i PEPAC Requereix inscripció prèvia INSCRIPCIÓ fins al 8 d'abril
Innovació i eficiència econòmica en la mecanització i l'elaboració de l'OOVE
03/04/2025
IRTA

Innovació i eficiència econòmica en la mecanització i l'elaboració de l'OOVE

En aquesta Jornada s'exposen els objectius i els primers resultats d'un projecte pilot per estudiar l'aplicació tècnica de la mecanització de la poda de l'olivera a les principals zones productores de Catalunya, per tal de determinar-ne l'eficàcia per optimitzar el creixement vegetatiu i la producció, comparant-lo a nivell agronòmic, productiu i econòmic amb el sistema de poda manual. Es presenten també els resultats productius d'un assaig experimental amb els tres sistemes de producció oleícoles principals: intensiu, alta densitat i superintensiu, analitzant la resposta a diferents estratègies de reconversió, amb l'objectiu de recuperar la productivitat. Places limitades PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
Cartell figuen
26/03/2025
Plan de Conservación de la raza aviar castellana negra

Presentació GO E-LocalHUB (FIGAN 2025)

Taula rodona de presentació del nou GO E-LocalHUB a la fira FIGAN 2025.
cartell de l'esdeveniment
13/03/2025
COITAND

Sèrie de seminaris sobre la PAC a l'ETSIA. «Intervencions de desenvolupament rural»

L'ETSIA de Sevilla acollirà una sèrie de seminaris sobre la Política Agrària Comuna amb diversos experts Informem de la celebració de diversos seminaris amb experts qualificats que vindran a l'ETSIA de Sevilla (Ctra. d'Utrera, Km. 1) per tractar sobre la Política Agrària Comuna , que seran oberts i de gran interès. Els dies 6 i 12 de març es van celebrar la primera i la segona de les sessions, dedicades a “L'evolució de la PAC i la PAC actual” . La tercera sessió serà el dijous 13 de març. La jornada, que tindrà lloc de 8.30 a 10.20 h. a l'aula 8, estarà enfocada a «Intervencions de desenvolupament rural». Juan Antonio Jaén Téllez, Conseller Tècnic i Funcionari Junta d'Andalusia, abordarà aquesta temàtica. Per assistir-hi només cal enviar un e-mail a l'atenció de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
cartell de l'esdeveniment
12/03/2025
COITAND

Sèrie de seminaris sobre la PAC a l'ETSIA. L'evolució de la PAC i la PAC actual

L'ETSIA de Sevilla acollirà una sèrie de seminaris sobre la Política Agrària Comuna amb diversos experts Informem de la celebració de diversos seminaris amb experts qualificats que vindran a l'ETSIA de Sevilla (Ctra. d'Utrera, Km. 1) per tractar sobre la Política Agrària Comuna , que seran oberts i de gran interès. El dia 6 de març es va celebrar la primera de les sessions dedicada a “L'evolució de la PAC i la PAC actual” . La segona sessió serà el dia 12 de març, dimecres, de 12.40 a 14.30 h, a l'aula 3. Armando Martínez, Coordinador d'Agricultura i Alimentació a la Junta d'Andalusia, intervé en aquesta jornada com a ponent del tema. D'altra banda, el dijous 13 de març la jornada estarà enfocada a “Intervencions de desenvolupament rural”. Juan Antonio Jaén Téllez, Conseller Tècnic i Funcionari Junta d'Andalusia, abordarà aquesta temàtica. Per assistir-hi només cal enviar un e-mail a l'atenció de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartel del evento
06/03/2025
COITAND

Sèrie de seminaris sobre la PAC a l'ETSIA. L'evolució de la PAC i la PAC actual

L'ETSIA de Sevilla acollirà una sèrie de seminaris sobre la Política Agrària Comuna amb diversos experts Informem de la celebració de diversos seminaris amb experts qualificats que vindran a l'ETSIA de Sevilla (Ctra. d'Utrera, Km. 1) per tractar sobre la Política Agrària Comuna , que seran oberts i de gran interès. El dia 6 de març tindrà lloc la primera de les sessions dedicada a “L'evolució de la PAC i la PAC actual” la (de 8:30 a 10:20 h., a l'aula 8), dijous, i 12 de Març, dimecres, (12:40-14:30 h., a l'aula 3) Armando Martínez, Coordinador d'Agricultura i Alimentació a la Junta d'Andalusia, intervindrà per donar compte de . El dijous 13 de març, Juan Antonio Jaén Téllez (8.30-10.20 h, aula 8), Doctor en Enginyeria agrària, alimentària, forestal i del desenvolupament rural sostenible. Conseller Tècnic i Funcionari Junta d'Andalusia, i tractarà sobre “Intervencions de desenvolupament rural”. Per assistir enviar un e-mail a l'a/a. de DANIEL ALBARRACIN SANCHEZ: dalbarracin@us.es
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
tablet
02/12/2024
Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas

El camí de la digitalització en el marc PAC-27

La digitalització en el sector agropecuari suposa un repte crucial, especialment per a un ampli elenc d'empreses agropecuàries de petit (PIMEs) i molt petita (micro-PIMEs), així com per a l'administració estatal, que s'ha de coordinar amb les comunitats autònomes i la Unió Europea. En aquest context, l'esdeveniment analitzarà els desafiaments i les oportunitats que planteja la digitalització dins del marc legislatiu de la PAC-27 i la Llei de restauració de la natura , incloent-hi aspectes com el Quadern Digital d'Explotació (CUE) i la seva integració amb les bases de dades gestionades pel FEGA a Espanya. La jornada reunirà experts de l'administració i empreses privades que compartiran les seves experiències en el desenvolupament de solucions tecnològiques per a la connectivitat i gestió de dades. Després de les ponències, se celebrarà una taula rodona on els assistents podran interactuar directament amb els professionals.
cartell de la conferència anual novembre 2024
28/11/2024
EU CAP NETWORK

10th annual EU conference on EAFRD financial instruments / 10a Conferència anual de la UE sobre instruments financers del FEADER

10th annual EU conference on EAFRD finançal instruments , organitzat per la European Commission, Directorate-General per Agriculture and Rural Development (DG AGRI), and the European Investment Bank (EIB). Registration will open in Summer 2024. 10a Conferència anual de la UE sobre instruments financers del FEADER organitzada per la Comissió Europea, la Direcció General d'Agricultura i Desenvolupament Rural (DG AGRI) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI). El registre s'obrirà durant l'estiu del 2024.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
Cartell de l'esdeveniment
28/10/2024
SEPOR

SEPOR

La 57a edició de la fira ramadera, industrial i agroalimentària de Lorca, SEPOR se celebrarà els dies 28, 29, 30 i 31 d'octubre del 2024 a Lorca, Múrcia La programació inclou la presentació dels nous productes i solucions per al sector, així com un ampli programa de conferències i ponències.
living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: Canals Curts de Comercialització (CCC) als AKIS

El projecte E4Advice , finançat pel programa Horitzó Europa de la Comissió Europea, pretén impulsar el paper dels assessors als Canals Curts de Comercialització (CCC) i venda directa per transferir el coneixement mitjançant la creació d'una xarxa de la UE d' Assessors amb coneixements i experiència en aquests aspectes en el marc de referència AKIS . Pots inscriure't al Living lab d'EU4Advice i Fundació Entretantos fent clic aquí