Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
logo aliança rural
28/04/2025
Alianza Rural

Tecnologia i agricultura del carboni, entre els temes estrella de l'Agroforum 2025

El congrés Agroforum , que tindrà lloc els dies 28 i 29 d'abril a l'IESE Business School a Madrid, serà punt de trobada per al debat estratègic sobre el camp, per conèixer els desafiaments i les oportunitats del sector. Al llarg de dues jornades –'Camp i medi ambient' i 'Producció agrària i aigua'– experts nacionals i internacionals abordaran temes clau com: • Ramaderia extensiva. • Turisme i el sector agrari. • Agricultura del carboni. • Gestió de laigua. • Cultius llenyosos: potencial per a l'agricultura i l'economia espanyola. • Tecnologia i sector agrari . • Adequació de les infraestructures hidràuliques al medi ambient a l'àmbit agrari. El programa inclourà taules rodones, conferències i espais de networking amb participació de líders empresarials, investigadors, administracions públiques i associacions del sector rural. INSCRIPCIÓ
Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025

Sota el lema Aliments per al demà: Ciència, Tecnologia i Innovació per a una alimentació sostenible i saludable, l'Escola d'Aliments de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso serà l'amfitriona del del XXIII Congrés de l'Associació Llatinoamericana i del Carib de Ciència i Tecnologia d'Aliments (ALACCTA 20 Sochital 2025), que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril del 2025. L'esdeveniment reunirà destacats experts en la indústria alimentària, tant de Xile com d'Amèrica Llatina, per abordar els avenços més recents al sector i els desafiaments del futur. Sota el lema «Ciència i Tecnologia per a una Alimentació Sostenible i Saludable», el congrés se centrarà en tres grans eixos temàtics: Ciència i tecnologia dels aliments per a la nutrició i el benestar : aquest eix abastarà tòpics com la ciència de materials alimentaris, avaluació sensorial, aliments funcionals, nutrició especialitzada, biodisponibilitat, bioaccessibilitat i la revaloració d'aliments tradicionals, entre d'altres. Es discutiran innovacions per millorar la salut i el benestar a través de lalimentació. Innovació tecnològica per al processament sostenible d'aliments : s'exploraran avenços en anàlisi d'aliments, tecnologies de conservació, sensors i biosensors, biotecnologia alimentària i tecnologia d'envasos, enfocant-se en un enfocament sostenible que redueixi la petjada hídrica i de carboni. Desafiaments en Innocuïtat i regulació alimentària : aquest eix abordarà la microbiologia i toxicologia dels aliments, la detecció de contaminants, frau alimentari i polítiques públiques, amb èmfasi a garantir la seguretat alimentària i l'harmonització legislativa a nivell regional. El congrés serà una plataforma per a l'intercanvi de coneixements, per tal de promoure innovacions i estratègies que permetin enfrontar els reptes actuals de la indústria alimentària en l'àmbit de la salut, la sostenibilitat i la seguretat alimentària.
cartell de l'esdeveniment
07/04/2025
Interempresas

Reptes del sector cabrum el 2025: Rendibilitat en la producció de llet de cabra

El sector cabrum a Espanya travessa una etapa de gran incertesa a causa de les fluctuacions en els preus de la llet de cabra i el cost dels insums. Per mantenir la rendibilitat, és clau optimitzar l'eficiència a tota la cadena productiva i comptar amb informació tècnica precisa. Per això, TERRAS Caprino i Cabraespaña , juntament amb associacions del sector, organitzen una jornada digital amb experts que analitzaran la situació actual i oferiran estratègies per millorar la rendibilitat i l'eficiència. Tot i els desafiaments, el sector caprí té un futur prometedor, recolzat per la qualitat dels seus productes i la capacitat d'adaptació a les noves exigències del mercat. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
foto d'esdeveniment anterior
07/04/2025
KM ZERO

La innovació en agroalimentació, a l'agenda del think thank The Food Changemakers per a la reunió a Madrid el proper abril

El proper 7 d'abril , Madrid serà l'escenari d'una nova reunió de The Food Changemakers , el Think Tank més gran d'Europa dedicat a la transformació del sector agroalimentari. Aquest fòrum d'experts, impulsat per l'organització espanyola KM ZERO Food Innovation Hub , cerca generar un impacte real en la formulació de polítiques, estratègies i normatives a llarg termini a la indústria alimentària. La jornada, que es desenvoluparà a l'espai gastronòmic Tramo , comptarà amb diverses taules de treball on s'abordaran els principals desafiaments del sector. Entre les temàtiques que es debatran destaquen la geopolítica i la cadena de subministrament, la innovació oberta, la gestió de l'aigua, el futur del camp, la descarbonització, la nutrició avançada i la longevitat, el food service i retail, la seguretat alimentària, la intel·ligència artificial i tendències del mercat, les noves proteïnes i la reducció del proteïnes . Aquesta trobada reunirà líders i experts per impulsar solucions innovadores i sostenibles per al futur de l'alimentació.
Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025

L'esdeveniment, organitzat per la Reial Acadèmia de Gastronomia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Universitari CEU Alimentació i Societat, tindrà lloc del 27 al 29 de març de 2025 , a les instal·lacions de la Universitat CEU San Pablo, Madrid. L'eix central de la SPAIN GASTRONOMY CONFERENCE es defineix tenint en compte que, el concepte de gastronomia com a activitat eminentment recreativa, ha quedat una mica obsolet i que cal tenir en compte, des d'un enfocament multidisciplinari i internacional, les altres dimensions de la cadena de valor de les activitats gastronòmiques, que engloba la producció. Per això, l‟objectiu de la Conferència és abordar des d‟un punt de vista científic, acadèmic i professional aquest nou escenari social, econòmic, psicològic, mèdic i cultural d‟aquesta nova interpretació de la gastronomia on els criteris de producció sostenible i alimentació saludable complementen de forma natural el concepte tradicional de gaudi associat a la gastronomia. Per aquesta raó, reunirem investigadors, acadèmics i professionals de diferents camps de la ciència, disciplines acadèmiques, xarxes de recerca i àrees polítiques per discutir aquest nou marc de definició de la gastronomia com una activitat integral, amb el focus principal en la nutrició, la salut i la sostenibilitat. PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Fira internacional AGROEXPO

Agroexpo és una de les fires principals de l'agricultura a la regió d'Extremadura, on es presenten innovacions en maquinària, tecnologia agrícola i serveis per al sector agrícola. És una oportunitat per conèixer les darreres tendències i avenços en l'agricultura de precisió i sostenible. DESCRIPCIÓ 20.000 m² dexposició. 4 grans pavellons coberts. Instal·lacions innovadores. La cita amb professionals, fabricants i distribuïdors. Jornades, Presentacions i Conferències
jornades
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Fira internacional de tècniques de producció vegetal

Aquest fòrum és un esdeveniment que reuneix experts en la innovació agrícola per discutir sobre noves tecnologies, pràctiques agrícoles sostenibles i avenços al camp de la biotecnologia aplicada a l'agricultura.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
Cartell de l'esdeveniment
28/10/2024
SEPOR

SEPOR

La 57a edició de la fira ramadera, industrial i agroalimentària de Lorca, SEPOR se celebrarà els dies 28, 29, 30 i 31 d'octubre del 2024 a Lorca, Múrcia La programació inclou la presentació dels nous productes i solucions per al sector, així com un ampli programa de conferències i ponències.
4th meeting of the Forum on Best Practices in the Agri-Food Supply Chain
09/10/2024
EU CAP NETWORK

4th meeting of the Forum on Best Practices in the Agri-Food Supply Chain

La 4a reunió del Fòrum sobre Millors Pràctiques a la Cadena de Subministrament Agroalimentari tindrà lloc el proper 9 d'octubre en un lloc encara per determinar. Sobre la base dels resultats de les reunions anteriors del Fòrum, aquest esdeveniment explorarà les diverses formes en què els productors poden augmentar els rendiments en participar activament a la cadena de valor. Pendent d´ampliació dels detalls de la trobada. En anglès.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
Webinar digimapa
08/07/2024
Observatorio de la Digitalización del Sector Agroalimentario

Webinari "DigiMAPA: L'eina digital que connecta el sector agroalimentari amb les empreses Agrotech.

Webinari que oferirà informació detallada sobre els avantatges d'aquest cercador d'empreses en l'àmbit de la tecnologia agroalimentària . Així mateix, es presentaran les noves funcionalitats i es debatrà sobre els problemes que la cadena de valor troba en la transferència i implementació de les tecnologies digitals al sector en una taula rodona . Entre els participants hi trobareu: Manuel Lainez Andrés , Director d'Innovació i Desenvolupament Agroalimentari de Cajamar; Alexandre Blaas Nacle , Director de Plataforma Terra; Francisco José Castillo Díaz , Analista de Plataforma Terra; Inés Isabel La Moneda , Vocal Assessora a la Subdirecció General d'Innovació i Digitalització del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; Alberto A. García Torés, Director general a Granja de Desenvolupament Ovino AGM; José Antonio Rísquez Salas , Director d'Innovació i Desenvolupament de Negoci a COVAP; Jesús Gerique Molina , Director General de 7eData Business; i José Manuel Escobar , Director de LQA THINKING ORGANIC SL. INSCRIPCIÓ | PROGRAMA
Perspectives cereal 2024/2025
28/06/2024
Plataforma Tierra

Webinari sobre Perspectives per al sector dels cereals a la campanya 2024/25

Participa en aquest webinar amb els principals agents de la cadena de producció i distribució de cereals. Durant aquest esdeveniment, s'analitzarà i es discutirà en profunditat sobre les perspectives de la campanya que ha de començar. Objectius del webinari: Intercanvi d'informació i experiències: comparteix i rep coneixements valuosos sobre el mercat de cereals. Enfortiment de Relacions Comercials: Estableix i consolida connexions amb altres professionals del sector. Desenvolupament d'Estratègies Conjuntes: Col·labora en la creació de tàctiques efectives per fer front a la nova campanya amb èxit. Després de la presentació de l' Informe anual del sector d'herbacis el 2024 Fundació Cajamar, s'obrirà una taula de debat en què participaran: Ignacio Atance Muñiz , Director del Servei d'Estudis de Grupo Cajamar; Pablo Resco Sánchez, Responsable d'Estratègia Agroalimentària a Plataforma Terra; Antonio Catón Vázquez, Director sectorial de cereals de Cooperatives agroalimentàries Espanya; i Jorge de Saja, Director General de CESFAC. Temes clau a la campanya de cereal 2024 a Espanya Una oportunitat per estar al dia amb les últimes tendències i estratègies al sector de cereals. S'abordaran temes clau com: Previsions de producció. Condicions del mercat internacional. Expectatives de preus. Desafiaments i oportunitats que presenta la campanya. Cooperació i coordinació entre els diferents actors de la cadena, per optimitzar l'eficiència i assegurar un subministrament adequat.