Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrarà una jornada tècnica sobre postcollita d'hortalisses a Almeria

L'empresa Sanifruit organitza el proper 8 de maig una jornada tècnica dedicada a la postcollita de tomàquet, pebrot i carbassó a la seu del Centre d'Innovació Tecnològic de COEXPHAL (CIT COEX) , a La Mojonera (Almeria) . La trobada començarà a les 15:30 h i està adreçada especialment a empreses exportadores interessades a allargar la vida útil dels seus productes amb solucions naturals i eficaces . L´esdeveniment comptarà amb la participació d´experts de l´àmbit acadèmic i tècnic. Antonio Mena , delegat territorial d'Agricultura d'Almeria, inaugurarà la jornada, seguit per ponències de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit), i tècniques del Departament de Tecnologia de Fundació Tecnova . El CEO de Sanifruit, Javier Biel , presentarà el programa postcollita de l'empresa i s'encarregarà del tancament de la jornada. L'activitat inclourà una pausa per al cafè i és d' assistència gratuïta , tot i que requereix inscripció prèvia . INSCRIPCIÓ
Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congrés ALACCTA – SOCHITAL 2025

Sota el lema Aliments per al demà: Ciència, Tecnologia i Innovació per a una alimentació sostenible i saludable, l'Escola d'Aliments de la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso serà l'amfitriona del del XXIII Congrés de l'Associació Llatinoamericana i del Carib de Ciència i Tecnologia d'Aliments (ALACCTA 20 Sochital 2025), que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d'abril del 2025. L'esdeveniment reunirà destacats experts en la indústria alimentària, tant de Xile com d'Amèrica Llatina, per abordar els avenços més recents al sector i els desafiaments del futur. Sota el lema «Ciència i Tecnologia per a una Alimentació Sostenible i Saludable», el congrés se centrarà en tres grans eixos temàtics: Ciència i tecnologia dels aliments per a la nutrició i el benestar : aquest eix abastarà tòpics com la ciència de materials alimentaris, avaluació sensorial, aliments funcionals, nutrició especialitzada, biodisponibilitat, bioaccessibilitat i la revaloració d'aliments tradicionals, entre d'altres. Es discutiran innovacions per millorar la salut i el benestar a través de lalimentació. Innovació tecnològica per al processament sostenible d'aliments : s'exploraran avenços en anàlisi d'aliments, tecnologies de conservació, sensors i biosensors, biotecnologia alimentària i tecnologia d'envasos, enfocant-se en un enfocament sostenible que redueixi la petjada hídrica i de carboni. Desafiaments en Innocuïtat i regulació alimentària : aquest eix abordarà la microbiologia i toxicologia dels aliments, la detecció de contaminants, frau alimentari i polítiques públiques, amb èmfasi a garantir la seguretat alimentària i l'harmonització legislativa a nivell regional. El congrés serà una plataforma per a l'intercanvi de coneixements, per tal de promoure innovacions i estratègies que permetin enfrontar els reptes actuals de la indústria alimentària en l'àmbit de la salut, la sostenibilitat i la seguretat alimentària.
cartell de l'esdeveniment
27/03/2025
FIDER

Fira Internacional de l'Economia Rural

La Fira Internacional de l'Economia Rural neix com un espai de trobada per a empreses, administracions i professionals compromesos amb la innovació i la sostenibilitat al medi rural. A través de ponències d'experts, debats i presentació de 10 iniciatives clau, s'abordaran solucions en aigua, energia, intel·ligència artificial, urbanisme, educació i més. Un esdeveniment dissenyat per imaginar el futur del món rural i fer-ho possible. INSCRIPCIÓ
Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congrés de Gastronomia d'Espanya 2025

L'esdeveniment, organitzat per la Reial Acadèmia de Gastronomia d'Espanya en col·laboració amb l'Institut Universitari CEU Alimentació i Societat, tindrà lloc del 27 al 29 de març de 2025 , a les instal·lacions de la Universitat CEU San Pablo, Madrid. L'eix central de la SPAIN GASTRONOMY CONFERENCE es defineix tenint en compte que, el concepte de gastronomia com a activitat eminentment recreativa, ha quedat una mica obsolet i que cal tenir en compte, des d'un enfocament multidisciplinari i internacional, les altres dimensions de la cadena de valor de les activitats gastronòmiques, que engloba la producció. Per això, l‟objectiu de la Conferència és abordar des d‟un punt de vista científic, acadèmic i professional aquest nou escenari social, econòmic, psicològic, mèdic i cultural d‟aquesta nova interpretació de la gastronomia on els criteris de producció sostenible i alimentació saludable complementen de forma natural el concepte tradicional de gaudi associat a la gastronomia. Per aquesta raó, reunirem investigadors, acadèmics i professionals de diferents camps de la ciència, disciplines acadèmiques, xarxes de recerca i àrees polítiques per discutir aquest nou marc de definició de la gastronomia com una activitat integral, amb el focus principal en la nutrició, la salut i la sostenibilitat. PROGRAMACIÓ | INSCRIPCIÓ
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
CDTI seminari per a assessors de projectes R+D+i
14/10/2024
CDTI

Seminari d'Assessors de Projectes de R+D+I de la Unió Europea

Fins al 5 de setembre es pot sol·licitar, per a aquells professionals que vulguin iniciar-se en l'impuls de projectes d'R+D+i, la participació al nou Seminari d'Assessors de Projectes d'R+D+I de la Unió Europea , que el CDTI organitza entre els dies 14 i 17 d'octubre del 2024. Es tracta de la XXIX edició d'un esdeveniment dirigit principalment a organitzacions amb capacitat de participació a Horitzó Europa , i en concret, a persones l'activitat fonamental de les quals sigui el suport a la participació d'entitats espanyoles en les activitats de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació finançades per la Unió Europea a través d'Horizonte Europa i iniciatives relacionades. L'objectiu és que els participants puguin adquirir les habilitats necessàries per assessorar els seus investigadors, les seves organitzacions, o altres entitats, de cara a orientar i adequar les seves propostes a les convocatòries d'Horizonte Europa , treballant en xarxa amb altres organitzacions. Addicionalment, als assistents familiaritzats amb els projectes de R+D+I, el Seminari contribueix a capacitar-los per a la preparació i elaboració de propostes en el seu àmbit de competència. El Seminari consta de cinc mòduls: Mòdul I.- Visió general, estructura i contingut d'Horizonte Europa . Mòdul II.- El procés de participació . Mòdul III.- Prioritats temàtiques d'Horitzó Europa . Mòdul IV.- El procés d'elaboració de propostes . Mòdul V.- El procés d'avaluació . La quota dinscripció per participant serà de 375€ (IVA inclòs). INCIDÈNCIES I DUBTES | INFORMACIÓ I AGENDA | INSCRIPCIONS FINS A LES 23H. DEL 5 DE SETEMBRE 2024
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
Jornada Models de Transferències internacionals: universitat i empresa a la universitat d'estiu de la UPM
03/07/2024
UPM

Jornada "Models de Transferències internacionals: universitat i empresa" a la universitat d'estiu de la UPM

El dia 3 de juliol tindrà lloc la jornada "Models de Transferències internacionals: universitat i empresa" , que s'emmarca al programa d'activitats de l'EIV-UPM 2024 al Campus de Boadilla del Monte. La transferència i col·laboració entre ciència i empresa és una de les principals debilitats del sistema espanyol de CTI, però també una de les oportunitats més grans de progrés. La universitat ha d'establir els fonamentals bàsics per propiciar la transferència i la col·laboració al Sistema de Ciència i Innovació. Per aquesta raó, la UPM organitza aquesta jornada que es completa amb la celebració de dues taules rodones al voltant dels assumptes següents: Models internacionals de Transferència. Experiències Internacionals Universitat - Empresa INSCRIPCIÓ GRATUÏTA
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​
Imatge d´un esdeveniment anterior de Food Sure
20/06/2024
FOOD FOR SURE SUMMIT

Food Sure Summit 2024

Congrés amb experts en aliments per conèixer i analitzar els darrers avenços de la indústria, compartir estudis de casos i valuosa experiència sobre seguretat alimentària, qualitat i pràctiques de fabricació. Per consultar programa del Summit feu clic aquí
congrés IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Spain 2024

La 34a edició d' IFAMA 2024 Spain és un esdeveniment organitzat per la Federació Internacional d'Associacions de Gestió Agrícola (IFAMA) que compta amb Symposium, Case Study Competition i un B usiness Forum on es comparteixen idees i avantguardes en temes com evolució i transformació de la producció, competitivitat econòmica i sostenibilitat a través de la legislació i impacte social. PROGRAMA | VÍDEO | ENTRADES
logo ASINCAR
14/06/2024
ASINCAR

Verificacions i validacions del sistema APPCC segons nou Codex Alimentarius

Jornada tècnica per actualitzar i implementar els conceptes de validació inicial, verificació i reanàlisi del Sistema APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) CONTINGUT | INSCRIPCIÓ
FIRA de la indústria cèrnica de guijol
11/06/2024
FIC

Fira de la indústria càrnia de Guijuelo

Fira de la Indústria Càrnica on convergeixen els apassionats de la carn, els experts en la matèria i les darreres tendències en tecnologia i productes per oferir-te una experiència única de descobriment i col·laboració en l'emocionant món de la Indústria Càrnica. Per consultar el programa feu clic aquí