Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
Cartell anunciador de la fira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Fira internacional de la maquinària agrícola
FIMA serà una vegada més l'esdeveniment més gran del món agrícola al Sud d'Europa. La mecanització i les innovacions tecnològiques mostraran als professionals la millor manera de fer més rendibles les...
cartell de l'esdeveniment
05/03/2025
IFAPA

Valoritzar les restes vegetals de les explotacions agrícoles. Projectes CompostAnd i Gasolive.

Jornada orientada a la transferència de coneixement i divulgació dels projecte Compostand (Experimentació i Transferència sobre la Reutilització i el Compostatge de Residus Orgànics dels Cultius Extensius i Fruiters més Representatius d'Andalusia Occidental) i Gasolive (Demostració d'un sistema de gasificació de subproductes de l'oliverar i de l'extracció de l'oliva i de l'extracció) que pretenen impulsar la gestió sostenible de les restes vegetals al sector agrícola. Inscripció enviant formulari a través del web d'IFAPA o al correu electrònic formacion.alcala.ifapa@juntadeandalucia.es Continguts Presentació de la jornada. Presentació del Projecte “CompostAnd”. Propietats del compost elaborat exclusivament amb restes vegetals. Projecte Gasolive, obtenció d'energia a través de restes de l'oliverar. Utilització de biochar i els seus principals beneficis per al terra. Biogàs, generar combustible a partir de restes vegetals. Codigestió i economia circular: taronges, biogàs i compostatge. Visita a planta de compostatge. INSCRIPCIÓ | FORMULARI DE SOL·LICITUD
cartell de l'esdeveniment
26/02/2025
FEV

Esdeveniment de tancament del Grup Operatiu suprautonòmic Rebo2Vino

L'esdeveniment de tancament del Grup Operatiu Suprautonòmic Rebo2Vino “Economia circular per a la reutilització d'ampolles de vidre al sector vitivinícola: Anàlisi d'impactes i viabilitat, i disseny d'eines digitals” tindrà lloc el 26 de febrer a Madrid, on es farà balanç dels principals resultats i conclusions extretes. El projecte finalitza el març del 2025 i han estat gairebé 29 mesos d'execució en què s'han desenvolupat dues proves pilot (a Catalunya i Jerez) i s'han analitzat totes les categories d'impacte de l'Anàlisi de Cicle de Vida per conèixer la viabilitat mediambiental i econòmica d'implementar un model potencial de reutilització al sector vitivinícola. A més, s'han identificat les barreres i punts crítics principals, i s'han desenvolupat una sèrie d'eines que seran d'ajuda per a una implementació futura a nivell nacional. Des de la Federació Espanyola del Vi (FEV) es fa un balanç molt positiu d'aquest projecte, considerat estratègic per al sector a nivell nacional, i que estableix les bases per continuar avançant i escalar els resultats a nivell europeu. S'agraeix a la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària el suport a aquest Grup Operatiu, el finançament del qual a través dels Fons EU Next Generation ha estat clau per al desenvolupament del projecte i assolir els resultats esperats. La cloenda està prevista a les 13:00 h, seguida d'un aperitiu on s'exposaran els vins del pilot amb l'ampolla reutilitzable dissenyada al projecte.
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
12/02/2025
PDApp

Difusió de resultats del Grup Operatiu PDApp, contra el malbaratament al sector agroalimentari, a Barcelona

Tercera de les tres jornades de difusió dels resultats del projecte “ Avançant cap a un model digital per al malbaratament zero al sector agroalimentari ” que desenvolupa el Grup Operatiu PDApp . Les jornades estan destinades principalment a representants d'entitats de tota la cadena de valor. Però també altres agents interessats com centres d'innovació i investigació, administracions públiques i premsa especialitzada. S'oferirà detall sobre el servei de suport que ha desenvolupat el GO PDApp per digitalitzar els Plans de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament , amb testimonis d'empreses que ja treballen amb la plataforma digital. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
29/01/2025
PDApp

Difusió de resultats del Grup Operatiu PDApp, contra el malbaratament al sector agroalimentari, a Vigo

Primera de les tres jornades de difusió dels resultats del projecte “ Avançant cap a un model digital per al malbaratament zero al sector agroalimentari ” que desenvolupa el Grup Operatiu PDApp . Les jornades estan destinades principalment a representants d'entitats de tota la cadena de valor. Però també altres agents interessats com centres d'innovació i investigació, administracions públiques i premsa especialitzada. S'oferirà detall sobre el servei de suport que ha desenvolupat el GO PDApp per digitalitzar els Plans de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament , amb testimonis d'empreses que ja treballen amb la plataforma digital. Les properes jornades de difusió estan programades per al 5 de febrer a Torre Pacheco (Múrcia) i el 12 de febrer a Palafolls (Barcelona) . PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
jornades
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Fira internacional de tècniques de producció vegetal

Aquest fòrum és un esdeveniment que reuneix experts en la innovació agrícola per discutir sobre noves tecnologies, pràctiques agrícoles sostenibles i avenços al camp de la biotecnologia aplicada a l'agricultura.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
Sostenibilitat Agroalimentària
03/12/2024
Portal TecnoAgricola

Renowagro 2024

L' objectiu de les trobades RENOWAGRO és exposar per part de tots els agents implicats en el sector agroalimentari els reptes i oportunitats a què s'enfronta aquest sector en el marc de l'era de la sostenibilitat , i com la visió de la bioeconomia circular a la gestió dels recursos orgànics, pot permetre aconseguir una rendibilitat econòmica, ambiental i social més gran per al sector i l'economia en general. La cita s'ha convertit en un espai de referència on es comparteixen les millors pràctiques i les darreres innovacions que impacten en la sostenibilitat del sector, no només des d'una perspectiva ambiental, sinó també econòmica i social.
Panell nacional Carina
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Jornada de transferència. Panell Nacional del Projecte CARINA

CARINA és una Acció d'Innovació transnacional de quatre anys de durada (fins a l'octubre del 2026), recolzada per la Unió Europea en el marc del programa Horitzó Europa. El projecte se centra en nous sistemes agrícoles sostenibles i diversificats, incloent-hi dos nous cultius de llavors oleaginoses, carinata i camelina, capaços de proporcionar múltiples matèries primeres de baix iLUC per a l'economia de base biològica.
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
iii forum biogas catalunya
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

III Fòrum de Biogàs de Catalunya

El 24 d'octubre tindrà lloc el III Fòrum de Biogàs de Catalunya que s'emmarca dins de la Setmana europea del Biogàs. Organitzat pel Clúster de Bioenergia de Catalunya, abordarà diversos aspectes de la producció i l'aprofitament d'aquesta font d'energia, mostrant diversos casos d'èxit, i oferint un espai per discutir sobre el seu futur i entrablar relacions entre els diferents actors del sector que participaran a la trobada. INSCRIPCIÓ
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
cartell 8a jornada de la xarxa espanyola de compostatge
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Jornades de la Xarxa Espanyola de Compostatge. "Residus zero: l'horitzó futur"

Punt de trobada entre investigadors i professionals relacionats amb la gestió de residus orgànics per analitzar i debatre la situació del seu tractament des d'un punt de vista tècnic i social, ressaltant la transferència de coneixement al sector industrial . Les Jornades compten amb la col·laboració de la Xarxa Espanyola de Compostatge i estan organitzades pel grup RNM271 del departament de Química Inorgànica i Enginyeria Química de la Facultat de Ciències de la Universitat de Còrdova. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | SEU | Informació i contacte: 957485848 / 667833701 email: rec24@piccongresos.com
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
jornada ifapa Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari
27/09/2024
COITAND

Segona jornada de portes obertes «Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari»

El 27 de setembre , a les instal·lacions de l' IFAPA Ranxo de la Mercè , Jerez de la Frontera, es durà a terme la segona jornada de portes obertes del seminari. Aquesta sessió, que començarà a les 9:00 h , comptarà amb una sèrie de ponències tècniques enfocades a la innovació i sostenibilitat a l'horticultura andalusa. Entre els temes destacats es troben: La tecnologia d'oxigenació BIHOX® i el seu impacte als cultius de carbassó i síndria. El potencial biomàsic de l'horticultura andalusa i els reptes per a la bioeconomia circular. Nous avenços en biotecnologia i el desenvolupament de portaempelts resistents a virus. La seguretat en lús de fitosanitaris i les tecnologies més segures i sostenibles en horticultura. Després d´una pausa, la jornada continuarà amb la presentació de la nova pàgina web del seminari i una sessió de col·laboració entre institucions. L'esdeveniment conclourà amb la cloenda oficial a càrrec de la presidenta de l'IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida d'una copa de tancament a les 12.30 h . L' assistència és gratuïta , realitzant la corresponent inscripció. Per a més informació podeu contactar a través del correu electrònic: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; o al telèfon 956.03.46.00. Inscripció | Programa
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
Taller de coordinadors Horitzó Europa
09/07/2024
CDTI

Taller de coordinadors Horitzó Europa

Dimarts 9 de juliol, CDTI organitza un taller de preguntes i respostes Q&A, destinat a coordinadors de propostes de les convocatòries 2024 de: Clúster 6 – Alimentació, Bioeconomia, Recursos Naturals, Agricultura i Medi Ambient. Convocatòries 2024 – FASE 2 Missions – Adaptació al canvi climàtic, oceans i aigües i sòls – Convocatòries 2024 Partenariat Circular Bio-Based Europe (CBE) – Convocatòria 2024 Serà un esdeveniment presencial, en el qual seguint l'estructura dels criteris d'avaluació d'Horizonte Europa (excel·lència, impacte i qualitat i eficiència de la implementació) i l'estructura de la plantilla, els participants puguin plantejar els Punts Nacionals de Contacte (NCPs ), els dubtes que tinguen a l'hora de preparar les seues propostes en cadascuna d'aquestes seccions. Propostes fins a l'1 de juliol Els participants hauran d'enviar un esborrany de les seves propostes al correu electrònic lydia.gonzalez@cdti.es amb data límit el dilluns 1 de juliol (a les 12h) Només s'admetrà al taller les persones que enviïn prèviament les seves propostes. a un participant per proposta coordinada i es valorarà la participació duna segona, depenent de les sol· licituds rebudes. A la tarda o bé posteriorment a la celebració del taller, els NCP fixaran reunions bilaterals amb els participants per discutir les seves propostes i aclarir qualsevol dubte que tinguin. Programa 9:30 – 9:40 Obertura del taller. Objectius i funcionament. 9:40 – 10:20 1.-El procés d'avaluació i la visió de l'avaluador. Preguntes dels participants. 10:20-10:40 2.- La part A de la proposta. Marta de Diego (NCP Clúster 6 i Representant espanyola a la JU Circular Bio-based Europe (CBE)- CDTI) Preguntes dels participants. 10:40-11:05 3.- Apartat d'excel·lència. Lydia González (NCP del Clúster 6 i de la Missió d'adaptació al canvi climàtic) Preguntes dels participants. 11:05-11:35 PAUSA CAFE 11:35-12:00 4.-Apartat d'“impacte” a la proposta. Juan Carlos García (Delegat Clúster 6 i NCP Missió d'oceans, mars i aigües interiors - CDTI) Preguntes dels participants 12:00-12:40 5.- Regles de participació. Assumptes legals i financers. Preguntes dels participants. 12:40-13:05 6.- Apartat de “Qualitat i eficiència en la implementació” Marta Conde (NCP Clúster 6 i de la Missió de sòls – CDTI) Preguntes dels participants. 13:05-13:30 7.- L'enfocament multiactor...