Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
Cartell anunciador de la fira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Fira internacional de la maquinària agrícola
FIMA serà una vegada més l'esdeveniment més gran del món agrícola al Sud d'Europa. La mecanització i les innovacions tecnològiques mostraran als professionals la millor manera de fer més rendibles les...
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
05/02/2025
PDApp

Difusió de resultats del Grup Operatiu PDApp, contra el malbaratament al sector agroalimentari, a Torre Pacheco

Segona de les tres jornades de difusió dels resultats del projecte “ Avançant cap a un model digital per al malbaratament zero al sector agroalimentari ” que desenvolupa el Grup Operatiu PDApp . Les jornades estan destinades, principalment, a representants d'entitats de tota la cadena de valor. Però també a altres agents interessats com a centres d'innovació i investigació, administracions públiques i premsa especialitzada. S'oferirà detall sobre el servei de suport que ha desenvolupat el GO PDApp per digitalitzar els Plans de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament , amb testimonis d'empreses que ja treballen amb la plataforma digital. La propera jornada de difusió està programada per al 12 de febrer a Palafolls (Barcelona) . PROGRAMA |
sostenibilitat
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Sostenibilitat i agricultura de precisió, Villamalea

OBJECTIUS GENERALS Vivim temps on la sostenibilitat de les nostres explotacions i la resiliència d'aquestes enfront del canvi climàtic i la resta dels factors externs és clau per garantir que demà continuem tenint cultius que siguin rendibles. L'aplicació de l'Agenda 2030 i els principis del desenvolupament sostenibles són claus, no només a les nostres explotacions, sinó també per accedir avui dia als mercats on operem. Cada cop són més els clients que demanen estratègies en aquest sentit per poder comprar els nostres productes. Les persones que es dediquen a produir aliments i les seves cooperatives, amb la comercialització fa anys que treballen per salvaguardar i protegir els espais naturals, crear ocupació, garantir productes de qualitat, millorar l'eficiència energètica, en definitiva, sent garants perquè l'agricultura i la ramaderia segueixin sent sectors sostenibles i per tant complint amb l'Agenda 2030, però moltes vegades poc es comunica sobre tot el que es fa. Unit a això, l'agricultura de precisió cobra molta importància, ja que amb l'arribada de les noves tecnologies (sensors, satèl·lits, drones, GPS, etc.), el camp i els nostres cultius que estan en canvi constant, convé analitzar i entendre totes les variacions i les particularitats de l'entorn per ser capaços de proporcionar els insums exactes per a l'optimització de les collites. L'aplicació de la tecnologia a l'agricultura permet obtenir informació necessària per entendre les variacions del sòl i els cultius , i això unit als principis que es marquen en termes de sostenibilitat, poden convertir-se en un avantatge competitiu, molt necessari en els temps que corren .
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
dia mundial del sòl
04/12/2024
Asesores de Aragón

El paper de les cobertes de sòl en cultius llenyosos

Amb motiu del Dia Mundial del Sòl 2024: Cuida els sòls. Mesurar, monitoritzar, gestionar. Ponent: Manuel López Vicente, Professor del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural. EPS Osca Presencial per als estudiants que sol·licitin reconeixement de crèdits/ Online. Inscripcions aquí Col·labora: Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms Aragó-Navarra-País Basc i la Delegació Territorial d'Aragó de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS) PROGRAMA 13:00h Presentació per la Dra. María Videgain, membre de la junta de govern del Col·legi, professora i investigadora a l'EPS d'Osca, Universitat de Saragossa. 13:05h Presentació del DMS pel Dr. David Badía Villas, catedràtic de l'Àrea d'Edafologia i Química Agrícola, a l'EPS d'Osca, i President de la DT Aragó-SECS. 13:10h Xerrada a càrrec del Dr. Manuel López Vicente, PPL a l'EPS Osca titulada “Manejo sostenible del sòl en cultius llenyosos” . En aquesta xerrada es presenten els canvis que les cobertes, vives i inerts, generen als sòls agrícoles de cultius permanents, com oliverar i vinya. Es dóna especial èmfasi al mesurament i monitoratge de les propietats hidrològiques del sòl, complementades amb aspectes de fertilitat i biologia del sòl; s'oferiran resultats de casos tant per a Aragó com per altres comunitats. Amb les dades obtingudes és possible una millor gestió agronòmica, fonamental per a la sostenibilitat ambiental, optimitzar el maneig, els recursos i potenciar la rendibilitat de les explotacions. 14.00 h. Aperitiu, deferència del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms d'Aragó, Navarra i País Basc.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
cartell 8a jornada de la xarxa espanyola de compostatge
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Jornades de la Xarxa Espanyola de Compostatge. "Residus zero: l'horitzó futur"

Punt de trobada entre investigadors i professionals relacionats amb la gestió de residus orgànics per analitzar i debatre la situació del seu tractament des d'un punt de vista tècnic i social, ressaltant la transferència de coneixement al sector industrial . Les Jornades compten amb la col·laboració de la Xarxa Espanyola de Compostatge i estan organitzades pel grup RNM271 del departament de Química Inorgànica i Enginyeria Química de la Facultat de Ciències de la Universitat de Còrdova. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | SEU | Informació i contacte: 957485848 / 667833701 email: rec24@piccongresos.com
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
jornada ifapa Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari
27/09/2024
COITAND

Segona jornada de portes obertes «Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari»

El 27 de setembre , a les instal·lacions de l' IFAPA Ranxo de la Mercè , Jerez de la Frontera, es durà a terme la segona jornada de portes obertes del seminari. Aquesta sessió, que començarà a les 9:00 h , comptarà amb una sèrie de ponències tècniques enfocades a la innovació i sostenibilitat a l'horticultura andalusa. Entre els temes destacats es troben: La tecnologia d'oxigenació BIHOX® i el seu impacte als cultius de carbassó i síndria. El potencial biomàsic de l'horticultura andalusa i els reptes per a la bioeconomia circular. Nous avenços en biotecnologia i el desenvolupament de portaempelts resistents a virus. La seguretat en lús de fitosanitaris i les tecnologies més segures i sostenibles en horticultura. Després d´una pausa, la jornada continuarà amb la presentació de la nova pàgina web del seminari i una sessió de col·laboració entre institucions. L'esdeveniment conclourà amb la cloenda oficial a càrrec de la presidenta de l'IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida d'una copa de tancament a les 12.30 h . L' assistència és gratuïta , realitzant la corresponent inscripció. Per a més informació podeu contactar a través del correu electrònic: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; o al telèfon 956.03.46.00. Inscripció | Programa
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​
Foto públic en una conferència
21/06/2024
SMART AGRI HUB

4a Conferència Mundial sobre Agricultura

La 4a Conferència Mundial sobre Agricultura oferirà l'oportunitat d'escoltar l'últim sobre innovació digital, descobrir solucions revolucionàries de deep tech , establir contactes amb agents clau de la indústria, la investigació i el món acadèmic, així com establir noves relacions comercials i, finalment , deixar empremta a l'àmbit de l'agricultura. La conservació dels ecosistemes, la genòmica de les plantes, la biodiversitat agrícola, la gestió de les explotacions, les crisis agràries i mediambientals i la intel·ligència artificial a l'agricultura són només alguns exemples dels temes que abordarà la conferència internacional sobre agricultura.
Imatge d´un esdeveniment anterior de Food Sure
20/06/2024
FOOD FOR SURE SUMMIT

Food Sure Summit 2024

Congrés amb experts en aliments per conèixer i analitzar els darrers avenços de la indústria, compartir estudis de casos i valuosa experiència sobre seguretat alimentària, qualitat i pràctiques de fabricació. Per consultar programa del Summit feu clic aquí
congrés IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Spain 2024

La 34a edició d' IFAMA 2024 Spain és un esdeveniment organitzat per la Federació Internacional d'Associacions de Gestió Agrícola (IFAMA) que compta amb Symposium, Case Study Competition i un B usiness Forum on es comparteixen idees i avantguardes en temes com evolució i transformació de la producció, competitivitat econòmica i sostenibilitat a través de la legislació i impacte social. PROGRAMA | VÍDEO | ENTRADES