Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
05/02/2025
PDApp

Difusió de resultats del Grup Operatiu PDApp, contra el malbaratament al sector agroalimentari, a Torre Pacheco

Segona de les tres jornades de difusió dels resultats del projecte “ Avançant cap a un model digital per al malbaratament zero al sector agroalimentari ” que desenvolupa el Grup Operatiu PDApp . Les jornades estan destinades, principalment, a representants d'entitats de tota la cadena de valor. Però també a altres agents interessats com a centres d'innovació i investigació, administracions públiques i premsa especialitzada. S'oferirà detall sobre el servei de suport que ha desenvolupat el GO PDApp per digitalitzar els Plans de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament , amb testimonis d'empreses que ja treballen amb la plataforma digital. La propera jornada de difusió està programada per al 12 de febrer a Palafolls (Barcelona) . PROGRAMA |
sostenibilitat
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Sostenibilitat i agricultura de precisió, Villamalea

OBJECTIUS GENERALS Vivim temps on la sostenibilitat de les nostres explotacions i la resiliència d'aquestes enfront del canvi climàtic i la resta dels factors externs és clau per garantir que demà continuem tenint cultius que siguin rendibles. L'aplicació de l'Agenda 2030 i els principis del desenvolupament sostenibles són claus, no només a les nostres explotacions, sinó també per accedir avui dia als mercats on operem. Cada cop són més els clients que demanen estratègies en aquest sentit per poder comprar els nostres productes. Les persones que es dediquen a produir aliments i les seves cooperatives, amb la comercialització fa anys que treballen per salvaguardar i protegir els espais naturals, crear ocupació, garantir productes de qualitat, millorar l'eficiència energètica, en definitiva, sent garants perquè l'agricultura i la ramaderia segueixin sent sectors sostenibles i per tant complint amb l'Agenda 2030, però moltes vegades poc es comunica sobre tot el que es fa. Unit a això, l'agricultura de precisió cobra molta importància, ja que amb l'arribada de les noves tecnologies (sensors, satèl·lits, drones, GPS, etc.), el camp i els nostres cultius que estan en canvi constant, convé analitzar i entendre totes les variacions i les particularitats de l'entorn per ser capaços de proporcionar els insums exactes per a l'optimització de les collites. L'aplicació de la tecnologia a l'agricultura permet obtenir informació necessària per entendre les variacions del sòl i els cultius , i això unit als principis que es marquen en termes de sostenibilitat, poden convertir-se en un avantatge competitiu, molt necessari en els temps que corren .
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
dia mundial del sòl
04/12/2024
Asesores de Aragón

El paper de les cobertes de sòl en cultius llenyosos

Amb motiu del Dia Mundial del Sòl 2024: Cuida els sòls. Mesurar, monitoritzar, gestionar. Ponent: Manuel López Vicente, Professor del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural. EPS Osca Presencial per als estudiants que sol·licitin reconeixement de crèdits/ Online. Inscripcions aquí Col·labora: Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms Aragó-Navarra-País Basc i la Delegació Territorial d'Aragó de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS) PROGRAMA 13:00h Presentació per la Dra. María Videgain, membre de la junta de govern del Col·legi, professora i investigadora a l'EPS d'Osca, Universitat de Saragossa. 13:05h Presentació del DMS pel Dr. David Badía Villas, catedràtic de l'Àrea d'Edafologia i Química Agrícola, a l'EPS d'Osca, i President de la DT Aragó-SECS. 13:10h Xerrada a càrrec del Dr. Manuel López Vicente, PPL a l'EPS Osca titulada “Manejo sostenible del sòl en cultius llenyosos” . En aquesta xerrada es presenten els canvis que les cobertes, vives i inerts, generen als sòls agrícoles de cultius permanents, com oliverar i vinya. Es dóna especial èmfasi al mesurament i monitoratge de les propietats hidrològiques del sòl, complementades amb aspectes de fertilitat i biologia del sòl; s'oferiran resultats de casos tant per a Aragó com per altres comunitats. Amb les dades obtingudes és possible una millor gestió agronòmica, fonamental per a la sostenibilitat ambiental, optimitzar el maneig, els recursos i potenciar la rendibilitat de les explotacions. 14.00 h. Aperitiu, deferència del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms d'Aragó, Navarra i País Basc.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
cartell 8a jornada de la xarxa espanyola de compostatge
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Jornades de la Xarxa Espanyola de Compostatge. "Residus zero: l'horitzó futur"

Punt de trobada entre investigadors i professionals relacionats amb la gestió de residus orgànics per analitzar i debatre la situació del seu tractament des d'un punt de vista tècnic i social, ressaltant la transferència de coneixement al sector industrial . Les Jornades compten amb la col·laboració de la Xarxa Espanyola de Compostatge i estan organitzades pel grup RNM271 del departament de Química Inorgànica i Enginyeria Química de la Facultat de Ciències de la Universitat de Còrdova. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | SEU | Informació i contacte: 957485848 / 667833701 email: rec24@piccongresos.com
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
jornada ifapa Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari
27/09/2024
COITAND

Segona jornada de portes obertes «Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari»

El 27 de setembre , a les instal·lacions de l' IFAPA Ranxo de la Mercè , Jerez de la Frontera, es durà a terme la segona jornada de portes obertes del seminari. Aquesta sessió, que començarà a les 9:00 h , comptarà amb una sèrie de ponències tècniques enfocades a la innovació i sostenibilitat a l'horticultura andalusa. Entre els temes destacats es troben: La tecnologia d'oxigenació BIHOX® i el seu impacte als cultius de carbassó i síndria. El potencial biomàsic de l'horticultura andalusa i els reptes per a la bioeconomia circular. Nous avenços en biotecnologia i el desenvolupament de portaempelts resistents a virus. La seguretat en lús de fitosanitaris i les tecnologies més segures i sostenibles en horticultura. Després d´una pausa, la jornada continuarà amb la presentació de la nova pàgina web del seminari i una sessió de col·laboració entre institucions. L'esdeveniment conclourà amb la cloenda oficial a càrrec de la presidenta de l'IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida d'una copa de tancament a les 12.30 h . L' assistència és gratuïta , realitzant la corresponent inscripció. Per a més informació podeu contactar a través del correu electrònic: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; o al telèfon 956.03.46.00. Inscripció | Programa
cartell de la jornada tècnica de la plataforma tecnològica del vi
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Jornada Tècnica de la Plataforma Tecnològica del Vi 2024

La Jornada Tècnica organitzada per l' Institut Tecnològic Agrari de la Junta de Castella i Lleó ( ITACyL ) i la Plataforma Tecnològica del Vi ( PTV ) té l'objectiu de posar en valor la innovació al sector vitivinícola . Durant la jornada, experts i especialistes d'ITACyL, CDTI i representants de cellers realitzaran diverses ponències sobre projectes innovadors i dues taules rodones al voltant de la innovació al sector i les oportunitats de finançament públic i públic de la innovació per al sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ gratuïta | Ubicació | Informació i contacte de l'esdeveniment comunicacion@ptvvino.com
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
logo olive oil world congress
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Congrés Mundial de l'Oli d'Oliva

El Congrés Mundial de l'Oli d' Oliva ( Olive Oil World Congress ) és un esdeveniment que congregarà els principals ponents a nivell mundial en cada matèria per valoritzar l'oli d'oliva i transmetre les seves bondats a la societat a través dels objectius següents: Reunir els professionals del sector i fomentar la transferència de coneixements sobre aquest producte a totes les baules de la cadena de producció. Estudiar els casos d'èxit i les millors eines de màrqueting i vendes que ajudaran el sector a millorar-ne l'eficàcia comercial. Abordar en profunditat la producció, la investigació i la comercialització de l'oli d'oliva. DOSSIER | INSCRIPCIÓ | Informació i contacte 917217929 info@oliveoilwc.com
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​