Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
Il·lustració de ramaderia de precisió
21/05/2025
RedPAC
Intercanvi d'experiències entre grups operatius a la temàtica de ramaderia de precisió
Fins al 14 de maig es pot fer la inscripció a la jornada presencial sobre ramaderia de precisió que se celebrarà el 21 de maig de 2025 al “ iHub La Vega Innova ” (a San Fernando de Henares - Madrid )...
cartell de l'esdeveniment
14/05/2025
BBioNets
El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI
El proper 14 de maig de 2025 , de 10:00 a 13:00 CET , se celebrarà en format online el taller europeu titulat “El futur dels Grups Operatius EIP-AGRI: Reptes, Oportunitats i Serveis de Suport...
SIMPOSI
14/05/2025
Expoliva
XXII Simposi Internacional Científic tècnic i de transferència a EXPOLIVA 2025
La propera edició del Simposi Internacional Cientificotècnic i de Transferència Expoliva , que celebra en el marc de la fira EXPOLIVA 2025 la seva vint-i-dosena convocatòria, es consolida com el...
cartell de l'esdeveniment
08/05/2025
COITAND

Fòrum de la Joventut sobre els sistemes agroalimentaris espanyols

El Consell General de Col·legis Oficials d'Enginyers Tècnics Agrícoles d'Espanya col·labora en l'organització del Fòrum de la Joventut sobre els Sistemes Agroalimentaris Espanyols , un esdeveniment nacional que se celebrarà els dies 8 i 9 de maig de 2025 a la ciutat de Lleó , amb l'objectiu de donar veu a la joventut en el debat sobre el futur del sistema . Promogut pel Capítol Nacional Espanyol del World Food Forum (WFF) i organitzat juntament amb el Global Council on Sustainable Food Systems i IAAS Spain , el fòrum compta amb el suport d'institucions com la Universitat de León , l' Ajuntament de León , la FAO i diverses entitats compromeses amb la sostenibilitat i el desenvolupament del sistema alimentari. Inspirat en l' Esdeveniment Insígnia del WFF de Roma , el fòrum espanyol proposa un espai de trobada i intercanvi per a joves de tot Espanya , centrat en els principals desafiaments i oportunitats del sector agroalimentari, amb un èmfasi especial en el relleu generacional, la sostenibilitat, la seguretat alimentària i el paper clau de la innovació i la tecnologia. Principals temes i activitats del fòrum Innovació i tecnologia en els sistemes agroalimentaris Seguretat alimentària i cooperació internacional El rol de les dones joves en la transformació del sistema alimentari Política, joventut i presa de decisions Experiències inspiradores liderades per joves del sector L'esdeveniment inclourà panells temàtics, taules rodones, sessions de networking i activitats culturals , i s'espera la participació d' uns 100 assistents de diferents regions del país. La participació del Consell General en aquest fòrum reflecteix el seu compromís amb el protagonisme juvenil a l'agricultura , la visibilització del seu paper en l'àmbit agroalimentari i ambiental, i la generació d'aliances estratègiques per fer front als reptes de present i futur des d'una perspectiva sostenible i inclusiva. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
29/04/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

La II edició de les Jornades "Reptes globals i solucions innovadores a la producció d'aliments" se centrarà en el paper dels joves

Aquesta trobada té com a objectiu posar en relleu les oportunitats que esperen aquells que decideixen emprendre als sectors de l'agricultura i la ramaderia, impulsats per la força de la innovació, la tecnologia i el coneixement . L'esdeveniment cerca ser un catalitzador per a la renovació del camp, explorant com les darreres tendències tecnològiques i els avenços científics poden optimitzar la producció, millorar la sostenibilitat i obrir nous camins cap a la rendibilitat. I en aquesta tasca, el paper del jove emprenedor és fonamental. Ells seran els protagonistes, capaços d'identificar nínxols de mercat, desenvolupar productes i serveis diferenciats i construir negocis resilients i pròspers. Està organitzat pel Parc Tecnològic de Còrdova, juntament amb l' Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i Montes (ETSIAM), la Càtedra Internacional Intel·ligència Artificial i Agricultura - CIIAA i la càtedra d'Innovació Agrària i Alimentària Fundació Caixa Rural del Sud, de la Universitat de Còrdova, amb la col·laboració d'Oficina Acel. Iberian. A la taula rodona inicial, veus expertes de la talla de la periodista agroalimentària Elisa Plumed, i professionals consolidats d'empreses com Covap, Yara Iberian, Almazaras Industriales i Fundació Cajamar, exposaran les oportunitats de negoci i desenvolupament professional que ofereix el sector agroalimentari . En quatre sessions temàtiques posteriors s'abordarà com la tecnologia, la innovació i el coneixement són les eines claus per al desenvolupament professional d'aquests joves emprenedors . I es donaran a conèixer casos dèxits en diferents àmbits. Les jornades estan dirigides tant a emprenedors amb idees innovadores, com a joves professionals del sector agropecuari, ia investigadors i tecnòlegs amb solucions aplicables al camp i qualsevol persona amb interès en el potencial transformador de la innovació a l'agricultura i la ramaderia.
jornada aigües
24/04/2025
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación| Subdirección General de Regadíos, Caminos Naturales e infraestructuras Rurales

Jornada sobre aigües regenerades. Aplicació per al regadiu

Objectius: Coneixement del Reglament de reutilització de laigua a Espanya. Gestió del risc, requisits addicionals i mesures preventives per garantir que les aigües regenerades es facin servir i es gestionin de forma segura. Gestió integrada de reg amb aigües regenerades. Avantatges i inconvenients. Barreja daigua per fertirreg. Dirigit a: Tècnics al servei de les Comunitats de Regants i gestors d'administracions, universitats, empreses i professionals relacionats amb el regadiu i les darreres tecnologies aplicades a l'agricultura Per qualsevol dubte que pugui sorgir, contacteu al telèfon 913475990 o per correu electrònic a l'adreça: bzn-formregadios@mapa.es INSCRIPCIÓ | TRÍPTIC
trull
09/04/2025
MAPA

Visita d'alumnes del Centre Nacional de Control Ambiental d'Aràbia Saudita per conèixer el GO Simbioliva

El Grup Operatiu Simbioliva té previst fer una presentació divulgativa que tindrà lloc el proper 9 d'abril a l'Orujera Interprovincial de Fuente de Piedra. En el marc d'un programa de formació d'una entitat educativa en col·laboració amb la Universitat de Màlaga (UMA) , alumnes del NCEC (Centre Nacional de Control Ambiental d'Aràbia Saudita) faran una visita on tindran l'oportunitat de conèixer el projecte del Grup Operatiu Simbioliva. El propòsit és donar a conèixer el model espanyol de valorització de l'alperujo, així com les diferents alternatives i iniciatives d'R+D+i aplicades a aquest subproducte i presentar aquest GO com a referent d'innovació en l'aprofitament de l'alperujo, servint d'inspiració per a altres agrícoles a nivell global.
Cartell de la Fira Primavera
04/04/2025
Entidad Ferial de Zafra|Ayuntamiento de Zafra

Fira de Primavera Zafra

La Fira de Primavera de Zafra, que se celebrarà del 4 al 6 d'abril recupera la presència de bestiar boví. En els tres dies que dura la Fira es desenvoluparan exposicions i venda de bestiar selecte, 3 jornades tècniques, concursos de doma clàssica i texana, subhastes oficials, i altres activitats de lleure. CONTACTE | PROGRAMA
vaca i logo de provacuno
25/03/2025
PROVACUNO

El GO SECUESVAC es presenta a FIGAN

El proper dimarts 25 de març, a les 11:00 hores, l'estand de PROVACUNO a FIGAN (pavelló 6, stand CD 31-36) serà l'escenari de la presentació del Grup Operatiu SECUESVAC , un projecte innovador enfocat a l'optimització del segrest de carboni als sòls agraris associats a la terra agraria associats a la terra. Javier López, director de PROVACUNO , entitat representant del projecte, serà l'encarregat d'explicar els objectius i avenços de SECUESVAC, que cerca no només contribuir a la neutralitat climàtica per al 2050, sinó també conservar l'entorn rural on es desenvolupa la producció de carn de boví. El Grup Operatiu SECUESVAC és finançat al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en el marc del Pla Estratègic Nacional de la PAC (PEPAC) 2023-2027. La inversió total del projecte és de 548.889,40 euros i compta amb la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària (DGDRIFA) com a autoritat de gestió de les ajudes. Es recomana confirmar assistència per facilitar lorganització de lesdeveniment.
figan 2025
25/03/2025
FIGAN

17a FIGAN 2025, Fira internacional per a la Producció Animal

La 17a edició de la Fira Internacional per a la Producció Animal ( FIGAN ) tindrà lloc del 25 al 28 de març de 2025 a les instal·lacions de Fira de Saragossa. FIGAN vol tornar a convertir-se en el punt de trobada del sector pecuari a la Península Ibèrica. A la passada edició, 987 empreses expositores van presentar les novetats tecnològiques més destacades , en 77.083 m 2 de superfície. Entre els principals atractius de FIGAN 2025: Una destacada selecció de Races Pures Diversos concursos i exhibicions Genètica Sanitat Alimentació Equipament Aqüicultura Una presència destacada del sector equí
cartell de l'esdeveniment
20/03/2025
MAPA

Luis Planas presentarà l'Estratègia de formació agroalimentària “Sembra, creix i collita el teu futur”

El Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas , presentarà l'Estratègia de Formació Agroalimentària “Sembra, creix i collita el teu futur” en un acte que se celebrarà el dijous 20 de març, a les 10.00 h. a la seu del ministeri. Aquesta estratègia és una iniciativa del ministeri per impulsar la professionalització del sector agroalimentari a través de la formació, capacitació i atracció de talent, en el marc de la transició ecològica i digital. La trobada, que clourà la secretària d'Estat d'Agricultura i Alimentació, Begoña García , comptarà amb professionals de diferents àrees que participaran en una taula de debat en què s'abordaran els desafiaments del sector , les oportunitats d'emprenedoria i s'exposaran casos d'èxit. També s'analitzarà la importància de l'ús de les tecnologies com a incentiu per a les generacions noves. A la taula participaran el director general de Cooperatives Agroalimentàries, Gabriel Trenzado , i el catedràtic de Producció Animal de la Universitat de Còrdova, José Emilio Guerrero . També intervindran la directora de l'Institut d'Educació Secundària ES San Isidro de Talavera de la Reina (Toledo), Teresa Valero , el centre educatiu del qual imparteix el nou cicle formatiu de grau superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, el jove emprenedor Sergio Arribas , que exposarà la seva visió sobre nous cultius a Castilla en recursos humans.
cartell de l'esdeveniment
26/02/2025
MAPA

Jornada agrovoltaica ENERGIA + CULTIUS: Un doble ús del sòl

El Centre Tecnològic Agrari i Agroalimentari ( ITAGRA ) organitza la Jornada “Agrovoltaica = energia + cultius. Un doble ús del sòl” , que tindrà lloc el dimecres 26 de febrer al Palau de la Diputació Provincial de Palència. Experts en el tema parlaran de l'actualitat d'aquesta tecnologia, el finançament de projectes i els exemples innovadors que hi ha a Castella i Lleó, entre d'altres assumptes. En aquesta jornada es durà a terme una difusió del projecte GO CONTROL. Sobre el Grup Operatiu CONTROL El Grup operatiu Optimització i millora de l'eficiència dels regs solars mitjançant l'ús de tecnologia digital, aplicant intel·ligència artificial (GO CONTROL), s'emmarca en el context de les necessitats hídriques al camp. Una de les limitacions més grans en l'agricultura és saber quan regar i en quina quantitat. La innovació tecnològica és la clau per solucionar-ho i la gran revolució de les tecnologies TIC, els sensors i la capacitat de processament automàtic han obert noves possibilitats d'optimització de l'aigua i l'energia. La compatibilitat del reg solar amb la tecnologia digital permetria frenar aquest fenomen de despoblació a les zones rurals, contribuint a millorar el rendiment econòmic i creant valor en aquests espais. Les dones tenen un paper primordial al món rural que es pot veure potenciat per les activitats que generin economies induïdes pel principal. El grup té per objectius: Transformar l'agricultura en un sector intel·ligent i altament tecnològic, aplicant tecnologies digitals i Intel·ligència Artificial (IA) als regs solars i al desenvolupament dels cultius. Les tecnologies digitals i IA, mitjançant l'ús de sensors i drons per validar els resultats, milloraran l'eficiència dels regs solars, aprofitant al màxim els recursos naturals i reduint els consums d'aigua i energia. L'anàlisi de processos i la definició d'algorismes de control permetran desenvolupar aplicacions per als dispositius dels pagesos.
Gestió de residus perillosos
11/12/2024
IFAPA

GESTIÓ DE RESIDUS PERILLOSOS: Impacte ambiental i Gestió interna i externa de Fitosanitaris

En aquesta jornada es presentarà el projecte Recicland , s'impartirà teoria sobre les conseqüències ambientals d'una gestió de residus perillosos i sobre la gestió interna en finca dels envasos de fitosanitaris de les restes de vins i dels productes caducats o descatalogats així com de la gestió externa a la finca daquests residus perillosos.
EU Agrifood Days
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

Arriba la segona edició dels EU Agri-Food Days al desembre 2024!

Del 10 al 12 de desembre de 2024 , Brussel·les acollirà la segona edició dels EU Agri-Food Days . Aquest esdeveniment anual reuneix actors clau del sector agroalimentari de tota la Unió Europea per debatre sobre les darreres tendències en agricultura, opcions polítiques i desenvolupaments del mercat, a més de l'impacte de la investigació, la innovació i les tecnologies digitals en el futur de l'agricultura europea. Durant tres dies, lʼesdeveniment oferirà una plataforma única per al diàleg entre els participants del sistema agroalimentari, la societat civil, lʼàmbit acadèmic i els responsables polítics. Programa d' EU Agri-Food Days El futur de l'agricultura i l'alimentació a la UE. Perspectives dels pagesos sobre l'agricultura moderna. Posició dels agricultors a la cadena de valor alimentària. Perspectives del mercat agrícola a la UE. Competitivitat sostenible i polítiques comercials per a la sobirania alimentària. Investigació, innovació i digitalització al sector agroalimentari. Reptes i oportunitats per als joves agricultors. Informació pràctica: Dates: 10 – 12 de desembre de 2024. Lloc: Brussel·les, Bèlgica. Transmissió en viu: disponible sense registre previ. Organitzador: Direcció General dAgricultura i Desenvolupament Rural de la UE. Xarxes socials: Segueix l'esdeveniment amb el hashtag #EUAgriFoodDays . Aquest esdeveniment brindarà una oportunitat per reflexionar sobre els desafiaments actuals i futurs del sector agroalimentari europeu, i com les polítiques com ara la PAC i el Pacte Verd Europeu poden ajudar a construir una agricultura més verda, justa i competitiva.
Desafiament Agroalimentari
03/12/2024
Sociedad Española de Ciencias Hortícolas

Congrés en xarxa «El desafiament agroalimentari davant del canvi climàtic»

Els Grups de Treball d'Economia i Postcollita i Indústria de la Societat Espanyola de Ciències Horticoles (SECH) organitzen un nou Congrés en xarxa sobre «El desafiament agroalimentari davant el canvi climàtic» que tindrà lloc els dies 3 i 4 de desembre de manera en línia. Els desafiaments del sector agroalimentari a l'escenari actual de canvi climàtic i l' Agenda 2030 requereixen una resposta de tota la cadena agroalimentària, des de la producció, passant per la indústria, la millora de processos, la comercialització i el consum responsable d'aliments, i incidint en la responsabilitat de la pròpia societat. Aquests desafiaments esdevenen reptes i oportunitats que s'abordaran al Congrés. El congrés s'organitzarà en sessions que inclouran ponències orals i ponències convidades amb treballs relacionats amb la producció hortofructícola, postcollita, economia circular i sostenibilitat ambiental.
Jornada I Trobada de participants al programa Cultiva
27/11/2024
MAPA

La transferència de coneixement, protagonista a la I Trobada Nacional de participants al programa Cultiva

El proper 27 de novembre, a Madrid, tindrà lloc la I Trobada Nacional de Joves i Amfitrions participants al Programa Cultiva . Aquest programa impulsat pel Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació facilita als joves de làmbit rural laccés a formació sobre el terreny, guiats pels responsables dexplotacions model, exemple de bones pràctiques i implantació de la innovació en el sector. Per tal de reunir els participants del Programa CULTIVA (joves, amfitrions d'explotacions model i entitats gestores) de les edicions 2020 a 2023, i crear xarxa entre tots per conversar al voltant d'aquesta iniciativa i el relleu generacional al sector agrari, tindrà lloc aquesta trobada que inclourà taules de debat i activitats que afavoreixin lintercanvi dexperiències. INSCRIPCIÓ fins divendres 15 de novembre.
ii CONGRÉS D'ENGINYERIA AGRÍCOLA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congrés de l'Enginyeria Agrícola

El II Congrés de l´Enginyeria Agrícola, organitzat pel Consell de Col·legis Oficials d´Enginyers Tècnics Agrícoles d´Espanya i el Col·legi Oficial d´Enginyers Tècnics Agrícols i Forestals de Catalunya, tindrà lloc entre els dies 13 i 14 de novembre al´Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i Veterinària de la Universitat de Lleida. Entre els temes centrals de les set sessions hi ha la gestió de l'aigua, cadena alimentària, agrivoltaica, espais verds i arbrat urbà, gestió forestal hidrològica i sanitat vegetal. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
iii forum biogas catalunya
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

III Fòrum de Biogàs de Catalunya

El 24 d'octubre tindrà lloc el III Fòrum de Biogàs de Catalunya que s'emmarca dins de la Setmana europea del Biogàs. Organitzat pel Clúster de Bioenergia de Catalunya, abordarà diversos aspectes de la producció i l'aprofitament d'aquesta font d'energia, mostrant diversos casos d'èxit, i oferint un espai per discutir sobre el seu futur i entrablar relacions entre els diferents actors del sector que participaran a la trobada. INSCRIPCIÓ
cartell 8a jornada de la xarxa espanyola de compostatge
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Jornades de la Xarxa Espanyola de Compostatge. "Residus zero: l'horitzó futur"

Punt de trobada entre investigadors i professionals relacionats amb la gestió de residus orgànics per analitzar i debatre la situació del seu tractament des d'un punt de vista tècnic i social, ressaltant la transferència de coneixement al sector industrial . Les Jornades compten amb la col·laboració de la Xarxa Espanyola de Compostatge i estan organitzades pel grup RNM271 del departament de Química Inorgànica i Enginyeria Química de la Facultat de Ciències de la Universitat de Còrdova. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | SEU | Informació i contacte: 957485848 / 667833701 email: rec24@piccongresos.com
webinari agricultura europea del futur
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinari "Actors del futur agroalimentari: joves, innovació, tecnologia".

Aquest és el quart i últim de la seva sèrie de webinaris sobre el paper del sector agroalimentari a la Unió Europea. Un conjunt de xerrades que s'enfoquen en la visió més estratègica del sector quant a les polítiques, la rendibilitat, les explotacions en si mateixes i les persones que formen part del sector. El 25 de juny tindrà lloc la jornada que aborda un debat obert sobre el paper de la innovació i les noves tecnologies . Es comptarà amb la participació directa de joves titulars dexplotacions i dindústries agroalimentàries. Participaran al webinari: Ignacio Atance Muñiz, Director del Servei d'Estudis de Grupo Cajamar. Marcos Garcés Lizama, Agricultor i responsable de les Joventuts Agràries de COAG. Marta Llorente, Ramadera i agricultora. Andrés Montoya Sánchez, Director a Bio Campojoyma. Miguel Antona San Millán, Director General INNOPORC. Manuel Lainez Andrés, Director d'Innovació i Desenvolupament Agroalimentari de Cajamar.
Imatge de la fira Abanca amb munió passejant
30/05/2024
SEMANA VERDE

Setmana Verda de Galícia 2024

Fira Abanca Setmana Verda de Galícia Tota la cadena de valor del sector primari des de l'agricultura, la maquinària i la ramaderia, fins al producte final o el turisme gastronòmic, tornarà a ser el senyal d'identitat del certamen El recinte està situat a la localitat de Silleda i compta amb unes magnífiques infraestructures de més de 400.000 m2 de superfície, dels quals es destinen a exposició 35.000 m2 coberts (distribuïts a diversos pavellons) i 55.000 m2 a l'aire lliure, a més de 27.000 m2 de zones verdes. Els pavellons, l'auditori, les múltiples sales i els espais exteriors li confereixen una gran versatilitat. A ells se sumen els seus amplis aparcaments, un ring verd, un llac artificial i fins i tot un heliport, cosa que li permet adaptar-se a tot tipus d'esdeveniments i necessitats.
imatge descriptiva de networking
23/05/2024
FANEXT

F&A Next 2024

F&A Next és un esdeveniment que tracta de lideratge intel·lectual i de connectar empreses emergents i en expansió prometedores amb inversors dedicats a Food & Agtech i corporacions líders. Inclou dos dies de networking, presentacions i debats sobre la dinàmica de l'alimentació i l'agricultura.
Logo Plataforma Terra
09/05/2024
Plataforma Tierra

Com les noves tecnologies impacten en la producció d'aliments

Troba que explora noves tecnologies en la producció d'aliments, destacant la col·laboració entre empreses i centres tecnològics per impulsar la innovació i millorar la competitivitat del mercat. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ