Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
Cartell anunciador de la fira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Fira internacional de la maquinària agrícola
FIMA serà una vegada més l'esdeveniment més gran del món agrícola al Sud d'Europa. La mecanització i les innovacions tecnològiques mostraran als professionals la millor manera de fer més rendibles les...
cartell de l'esdeveniment
26/02/2025
MAPA

Jornada agrovoltaica ENERGIA + CULTIUS: Un doble ús del sòl

El Centre Tecnològic Agrari i Agroalimentari ( ITAGRA ) organitza la Jornada “Agrovoltaica = energia + cultius. Un doble ús del sòl” , que tindrà lloc el dimecres 26 de febrer al Palau de la Diputació Provincial de Palència. Experts en el tema parlaran de l'actualitat d'aquesta tecnologia, el finançament de projectes i els exemples innovadors que hi ha a Castella i Lleó, entre d'altres assumptes. En aquesta jornada es durà a terme una difusió del projecte GO CONTROL. Sobre el Grup Operatiu CONTROL El Grup operatiu Optimització i millora de l'eficiència dels regs solars mitjançant l'ús de tecnologia digital, aplicant intel·ligència artificial (GO CONTROL), s'emmarca en el context de les necessitats hídriques al camp. Una de les limitacions més grans en l'agricultura és saber quan regar i en quina quantitat. La innovació tecnològica és la clau per solucionar-ho i la gran revolució de les tecnologies TIC, els sensors i la capacitat de processament automàtic han obert noves possibilitats d'optimització de l'aigua i l'energia. La compatibilitat del reg solar amb la tecnologia digital permetria frenar aquest fenomen de despoblació a les zones rurals, contribuint a millorar el rendiment econòmic i creant valor en aquests espais. Les dones tenen un paper primordial al món rural que es pot veure potenciat per les activitats que generin economies induïdes pel principal. El grup té per objectius: Transformar l'agricultura en un sector intel·ligent i altament tecnològic, aplicant tecnologies digitals i Intel·ligència Artificial (IA) als regs solars i al desenvolupament dels cultius. Les tecnologies digitals i IA, mitjançant l'ús de sensors i drons per validar els resultats, milloraran l'eficiència dels regs solars, aprofitant al màxim els recursos naturals i reduint els consums d'aigua i energia. L'anàlisi de processos i la definició d'algorismes de control permetran desenvolupar aplicacions per als dispositius dels pagesos.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
Gestió de residus perillosos
11/12/2024
IFAPA

GESTIÓ DE RESIDUS PERILLOSOS: Impacte ambiental i Gestió interna i externa de Fitosanitaris

En aquesta jornada es presentarà el projecte Recicland , s'impartirà teoria sobre les conseqüències ambientals d'una gestió de residus perillosos i sobre la gestió interna en finca dels envasos de fitosanitaris de les restes de vins i dels productes caducats o descatalogats així com de la gestió externa a la finca daquests residus perillosos.
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
Desafiament Agroalimentari
03/12/2024
Sociedad Española de Ciencias Hortícolas

Congrés en xarxa «El desafiament agroalimentari davant del canvi climàtic»

Els Grups de Treball d'Economia i Postcollita i Indústria de la Societat Espanyola de Ciències Horticoles (SECH) organitzen un nou Congrés en xarxa sobre «El desafiament agroalimentari davant el canvi climàtic» que tindrà lloc els dies 3 i 4 de desembre de manera en línia. Els desafiaments del sector agroalimentari a l'escenari actual de canvi climàtic i l' Agenda 2030 requereixen una resposta de tota la cadena agroalimentària, des de la producció, passant per la indústria, la millora de processos, la comercialització i el consum responsable d'aliments, i incidint en la responsabilitat de la pròpia societat. Aquests desafiaments esdevenen reptes i oportunitats que s'abordaran al Congrés. El congrés s'organitzarà en sessions que inclouran ponències orals i ponències convidades amb treballs relacionats amb la producció hortofructícola, postcollita, economia circular i sostenibilitat ambiental.
ii CONGRÉS D'ENGINYERIA AGRÍCOLA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congrés de l'Enginyeria Agrícola

El II Congrés de l´Enginyeria Agrícola, organitzat pel Consell de Col·legis Oficials d´Enginyers Tècnics Agrícoles d´Espanya i el Col·legi Oficial d´Enginyers Tècnics Agrícols i Forestals de Catalunya, tindrà lloc entre els dies 13 i 14 de novembre al´Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i Veterinària de la Universitat de Lleida. Entre els temes centrals de les set sessions hi ha la gestió de l'aigua, cadena alimentària, agrivoltaica, espais verds i arbrat urbà, gestió forestal hidrològica i sanitat vegetal. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
iii forum biogas catalunya
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

III Fòrum de Biogàs de Catalunya

El 24 d'octubre tindrà lloc el III Fòrum de Biogàs de Catalunya que s'emmarca dins de la Setmana europea del Biogàs. Organitzat pel Clúster de Bioenergia de Catalunya, abordarà diversos aspectes de la producció i l'aprofitament d'aquesta font d'energia, mostrant diversos casos d'èxit, i oferint un espai per discutir sobre el seu futur i entrablar relacions entre els diferents actors del sector que participaran a la trobada. INSCRIPCIÓ
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
cartell 8a jornada de la xarxa espanyola de compostatge
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Jornades de la Xarxa Espanyola de Compostatge. "Residus zero: l'horitzó futur"

Punt de trobada entre investigadors i professionals relacionats amb la gestió de residus orgànics per analitzar i debatre la situació del seu tractament des d'un punt de vista tècnic i social, ressaltant la transferència de coneixement al sector industrial . Les Jornades compten amb la col·laboració de la Xarxa Espanyola de Compostatge i estan organitzades pel grup RNM271 del departament de Química Inorgànica i Enginyeria Química de la Facultat de Ciències de la Universitat de Còrdova. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | SEU | Informació i contacte: 957485848 / 667833701 email: rec24@piccongresos.com
Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments
18/09/2024
AESAN

Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments

Del 18 al 19 de setembre de 2024 el Centre Nacional d'Alimentació, dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), acollirà a la seva seu de Majadahonda (Madrid), un Simposi sobre Materials en Contacte amb els Aliments . L'esdeveniment està organitzat per l' European Directorate for the Quality of Medicines and Healthcare (EDQM) , pertanyent al Consell d'Europa i l' AESAN , sota el títol “Recent developments in food contact materials and articles”. L'esdeveniment està destinat a tots els professionals de la indústria de materials en contacte amb aliments , laboratoris de control oficials, autoritats europees i nacionals, així com responsables polítics nacionals. La participació presencial és gratuïta (subjecta a inscripció i disponibilitat) per al personal de les autoritats nacionals competents, les autoritats europees i els representants dels laboratoris de control oficials; mentres que per als assistents presencials del sector privat tindrà un cost de 400 euros per delegat. PROGRAMA
imatge del 2 congrés internacional de boví
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congrés Internacional de Boví

Congrés presencial i on line on tècnics i ramaders tindran l'oportunitat d'aprofundir en la imatge que la societat té del sector de boví de carn i quines són les palanques que cal activar per revertir idees preconcebudes. TRANSMISSIÓ-streaming del Congrés PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | CONTACTE: congresointernacionalvacuno@gmail.com
XVI Congrés Europeu d'Avicultura
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferència Europea d'Avicultura

Professionals de tot el món i ponents experts presenten els avenços científics més recents a totes les àrees de l'avicultura. europeu. PROGRAMA CIENTÍFIC | ​
congrés IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA Spain 2024

La 34a edició d' IFAMA 2024 Spain és un esdeveniment organitzat per la Federació Internacional d'Associacions de Gestió Agrícola (IFAMA) que compta amb Symposium, Case Study Competition i un B usiness Forum on es comparteixen idees i avantguardes en temes com evolució i transformació de la producció, competitivitat econòmica i sostenibilitat a través de la legislació i impacte social. PROGRAMA | VÍDEO | ENTRADES
logo ASINCAR
14/06/2024
ASINCAR

Verificacions i validacions del sistema APPCC segons nou Codex Alimentarius

Jornada tècnica per actualitzar i implementar els conceptes de validació inicial, verificació i reanàlisi del Sistema APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) CONTINGUT | INSCRIPCIÓ
FIRA de la indústria cèrnica de guijol
11/06/2024
FIC

Fira de la indústria càrnia de Guijuelo

Fira de la Indústria Càrnica on convergeixen els apassionats de la carn, els experts en la matèria i les darreres tendències en tecnologia i productes per oferir-te una experiència única de descobriment i col·laboració en l'emocionant món de la Indústria Càrnica. Per consultar el programa feu clic aquí
Logo Congrés Mundial del Pernil
05/06/2024
Congreso Mundial del Jamón

XII Congrés Mundial del Pernil

En aquesta edició més de 30 ponents nacionals i internacionals desenvoluparan un nou i interessant programa que abordarà temes d'interès per al sector, el futur del qual es veu condicionat per factors com l'increment dels preus de les matèries primeres, el cost de l'energia i els combustibles , el comerç internacional, i moltes altres qüestions que suposaran canvis en lestructura productiva del sector perniler a llarg termini. DOSSIER | INSCRIPCIÓ | CONTACTE: 917217929 info@congresomundialdeljamon.es
Imatge de la fira Abanca amb munió passejant
30/05/2024
SEMANA VERDE

Setmana Verda de Galícia 2024

Fira Abanca Setmana Verda de Galícia Tota la cadena de valor del sector primari des de l'agricultura, la maquinària i la ramaderia, fins al producte final o el turisme gastronòmic, tornarà a ser el senyal d'identitat del certamen El recinte està situat a la localitat de Silleda i compta amb unes magnífiques infraestructures de més de 400.000 m2 de superfície, dels quals es destinen a exposició 35.000 m2 coberts (distribuïts a diversos pavellons) i 55.000 m2 a l'aire lliure, a més de 27.000 m2 de zones verdes. Els pavellons, l'auditori, les múltiples sales i els espais exteriors li confereixen una gran versatilitat. A ells se sumen els seus amplis aparcaments, un ring verd, un llac artificial i fins i tot un heliport, cosa que li permet adaptar-se a tot tipus d'esdeveniments i necessitats.