Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
Cartell anunciador de la fira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Fira internacional de la maquinària agrícola
FIMA serà una vegada més l'esdeveniment més gran del món agrícola al Sud d'Europa. La mecanització i les innovacions tecnològiques mostraran als professionals la millor manera de fer més rendibles les...
cartell de l'esdeveniment
12/03/2025
Gobierno de La Rioja

Jornada de Camp "Agricultura de Conservació: Sembra directa i coberta vegetals en llenyosos"

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient del Govern de la Rioja, organitza la Jornada de Camp: Agricultura de Conservació: Sembra directa i coberta vegetals a llenyosos , dirigida a agricultors ia tècnics. Es visitaran diferents parcel·les on es tractarà el tema del maneig de residus, el terra, les rotacions per a la pràctica de sembra directa i l'ús de cobertes vegetals en cultius llenyosos. Programa 9.30-10.30 h. Maquinària d'agricultura de conservació. Sembradores de sembra directa de reixa, de discos i rastra de pues 10.30-11.00 h Visita a parcel·la de blat 11.00-11.30 h Pausa-cafè 11.30-11.50 h Visita a parcel·la d'ordi 11.50-13.00 h Visites a parcel·les de lleguminoses 13.00-14.00 h Visita a vinya amb coberta vegetal Per a qualsevol dubte o aclariment poseu-vos en contacte a través del correu transferència.agraria@larioja.org o trucant al telèfon 617 97 70 64. INSCRIPCIÓ
biocultura
07/03/2025
Biocultura

Biocultura La Corunya 6a edició

BioCultura la fira de productes ecològics i ecoturisme més gran de l'estat, se celebrarà del 7 al 9 de Març de 2025 a EXPOCoruña. ecològica, moda sostenible, casa sana, benestar, eco-estil de vida, artesanies i ONG's. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 150 activitats i s'espera superar els 13.000 visitants.
Congrés Agricultura Ecològica
25/02/2025
Congresoagriculturaecológica

II Congrés dAgricultura ecològica de la Regió de Múrcia.

Aquest congrés té com a objectiu convertir-se en una trobada científica i tècnica entre investigadors, professionals del sector agrari, administracions, empreses ecològiques i tecnologia i es vol convertir en un espai d'anàlisi, per part de ponents experts, sobre les principals preocupacions relatives al sector, així com l'estudi i la difusió de les novetats normatives que ens afecten. Desitgem tenir un congrés molt interactiu i participatiu, amb inscripció gratuïta, que serveixi com a punt de trobada entre amics i companys. Ens veiem!
ecològic
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecològica

Et vols dedicar professionalment a la producció d'aliments ecològics i de proximitat? Vols fer la conversió gradual de la teva explotació agrícola a agricultura ecològica? Vols iniciar-te en algunes de les tècniques i possibilitats que ofereix el cultiu ecològic, per al consum propi o com a font d'ingressos complementaris? El nostre curs d'Agricultura Ecològica us capacitarà per al cultiu, l'aprofitament de recursos i maneig del sòl de manera ecològica. PROGRAMA: Introducció Maneig del sòl i la fertilitat en els cultius ecològics Maneig de l'aigua als cultius ecològics Gestió de problemes fitosanitaris en agricultura ecològica + INSCRIPCIÓ
cartell de la jornada xarxa assessors en producció ecològica
23/01/2025
Ecovalia

Presentació de la nova Xarxa Espanyola d'Assessors en Producció Ecològica

El proper 23 de gener a les 9:30, en format en línia , tindrà lloc la jornada de presentació de la Xarxa Espanyola d'Assessors en Producció Ecològica. Aquesta iniciativa està vinculada al projecte europeu OrganicAdviceNetwork i està oberta tant a assessors convencionals que vulguin iniciar-se en la producció ecològica, com a aquells amb experiència consolidada al sector , ja que s'espera poder arribar al major nombre d'assessors possible per poder crear un espai o per aprendre, compartir i créixer junts. Durant aquesta sessió es donaran a conèixer: Els objectius i les activitats de la xarxa espanyola. Les possibilitats de participació i els compromisos per formar-ne part. Les properes passes per enfortir l'assessorament en producció ecològica a Espanya. El projecte OrganicAdviceNetwork és finançat per la Comissió Europea (Acord número 101134850) i la Secretaria d'Estat d'Educació, Recerca i Innovació de Suïssa. INSCRIPCIÓ A L'ESDEVENIMENT
jornades
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Fira internacional de tècniques de producció vegetal

Aquest fòrum és un esdeveniment que reuneix experts en la innovació agrícola per discutir sobre noves tecnologies, pràctiques agrícoles sostenibles i avenços al camp de la biotecnologia aplicada a l'agricultura.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Jornada "Objectiu: Llisteria sota control"

El proper 17 de desembre tindrà lloc al Saló Ernest Lluc del Ministeri de Sanitat una jornada organitzada per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) sobre diversos aspectes del control de Listeria monocytogenes en aliments i els reptes que suposa per a la seguretat alimentària . Es tornen a obrir les inscripcions per ampliació de l?aforament. Uns dies abans de l'esdeveniment es publicarà un enllaç per seguir la jornada on line , per a la qual cosa no caldrà inscriure's. Programa definitiu
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
Alvocats en agricultura ecològica
28/11/2024
AgroCabildo Tenerife

Visita a finca d'alvocats en agricultura ecològica

Activitats formatives. Àrea dAgricultura, Ramaderia i Pesca. Cabildo de Tenerife.
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
II trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Trobada per a la innovació en envasos i embalatges alimentaris

Properament se celebrarà la segona edició de la trobada Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un esdeveniment clau que reunirà els principals actors del sector d'envasos i embalatges alimentaris, enfocats a la sostenibilitat i la innovació. Aquesta trobada és una excel·lent oportunitat per enfortir xarxes professionals i fomentar la col·laboració cap a una transició sostenible a la indústria alimentària. Organitzat per ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, l'esdeveniment comptarà amb una zona expositiva i un espai de conferències i taules rodones on experts compartiran coneixements i discutiran els desafiaments i les oportunitats de la indústria. Aquest és un pas essencial per a un futur més sostenible al sector alimentari.
EUFRAS a akisplataforma.es
24/10/2024
EUFRAS

EUFRAS COFFEE Break on Thematic Networks

EUFRAS organitza un Fòrum col·laboratiu on line que ajuda a participar i gestionar les xarxes temàtiques ia intercanviar, aprendre i créixer amb professionals amb idees afins a tot el sector d' assessoria agrícola . Participants del Fòrum: Beatriz Cardoso (CONSULAI) AdvisoryNetPEST: Enhance EU advisory serveis i foster de coneixements sharin per reduir l'ús i el risc de pesticides (AdvisoryNetPEST: Millorar els serveis d'assessorament de la UE i fomentar l'intercanvi de coneixements per reduir l'ús i el risc dels pesticides ). Paula Resana (ÍNTIA) STRATUS; Connecting advisors across Europe per accelerar coneixements creatius i sharatius a l'Integrated Fertilization Management (STRATUS: connectar assessors de tot Europa per accelerar la creació i l'intercanvi de coneixements sobre la gestió integrada de la fertilització). Claire Morelle (IFOAM) OrganicAdviceNetwork: Build a una xarxa d'Europe-wide networks d'organismes d'experience levels (OrganicAdviceNetwork: crear una xarxa europea d'assessors orgànics amb diferents nivells d'experiència). Per registrar-se al Coffe Break feu clic aquí EUFRAS és una xarxa d'organitzacions d'assessorament creada el 2013 amb l'objectiu de donar suport a serveis d'assessorament agrícola a tot Europa. Els objectius principals d'EUFRAS inclouen: desenvolupar una comunitat d'assessors i defensar els seus interessos; donar suport al desenvolupament professional dels assessors; respondre als desafiaments que enfronten els serveis dassessorament en lagricultura i el desenvolupament rural.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Logo Congrés Mundial de Cunicultura
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congrés Mundial de Cunicultura

La 13a. edició del Congrés Mundial de Cunicultura se celebra del 2 al 4 d'octubre a Tarragona PROGRAMA
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
ecolançadora La Rioja
25/09/2024
Gobierno de La Rioja

Clausura del Projecte Ecolanzadera. Guia per a l'emprenedoria rural agroecològica.

El proper 25 de setembre tindrà lloc una jornada de portes obertes per a la clausura del projecte Ecolanzadera i la presentació de la Guia d'Emprenedoria Rural Agroecològica. Aquest projecte, dut a terme entre l'1 de desembre del 2023 i el 30 de juny del 2024, va posar en marxa un programa formatiu teòric pràctic , dividit en diversos mòduls, facilitant als assistents coneixements per a: La transformació de la seva explotació a models basats en la gestió agroecològica . La incorporació de persones a explotacions agràries amb potencial agroecològic. L' emprenedoria basada en models agraris agroecològics. El projecte incloïa l'assessorament a 5 explotacions en procés de conversió a agricultura ecològica i l'elaboració d'una guia per a l'emprenedoria agroecològica. Organitzada per AGROVIDAR , l'esdeveniment requereix d'inscripció i confirmació d'assistència a: 675 010 607 o gonzalo@agrovidar.com
Segona jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Albacete/Valencia
25/09/2024
AEACSV

Segona jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Albacete/Valencia

L´Associació Espanyola d´Agricultura de Conservació Sòls Vius (AEACSV) durà a terme al setembre una segona jornada de camp gratuïta sobre agricultura de conservació en cultius extensius. Aquest esdeveniment se celebrarà el 25 de setembre a la finca "Casa Roig", ubicada entre Alpera (Albacete) i Ayora (València). La finca Casa de Roig, amb 436 hectàrees, de les quals 300 estan dedicades a cultius extensius i la resta a lavanda i vinya amb coberta vegetal, és un model a seguir a la regió. Durant la jornada, es discutiran temes com el maneig del sòl, la rotació de cultius, la cobertura del sòl, la fertilització nitrogenada i els beneficis mediambientals d'aquestes pràctiques. L'esdeveniment inclourà quatre estacions temàtiques: Estació 1: 30 anys de sembra directa en secà i regadiu a Albacete, per Miguel Barnuevo. Estació 2: De la sembra directa a les cobertes vegetals, per Vicente Bodas, director agronòmic d'Agrisat. Estació 3: Experiències de l'agricultor, de la teoria a la pràctica, per Juan José Puertas, agricultor i propietari de la finca. Estació 4: Solucions del sector privat per recolzar els eco-règims de sembra directa. Aquest esdeveniment es fa en el marc del conveni formatiu entre el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i l'AEACSV. La inscripció és gratuïta. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
eu organic awards
23/09/2024
UE

Cerimònia de lliurament dels Premis "EU Organic Awards" 2024

El proper 23 de setembre tindrà lloc a Brussel·les el lliurament dels premis "EU Organic Awards" que reconeixen l' excel·lència a la cadena de valor ecològica . Comprenen 7 categories i 8 premis individuals. Els premis ecològics de la UE són una oportunitat per reconèixer el treball de diversos actors al llarg de la cadena de valor ecològica que ha desenvolupat un projecte excel·lent, innovador, sostenible i inspirador que produeix un valor afegit real per a la producció i el consum ecològics . La cerimònia de lliurament de premis coincidirà amb el Dia de l'Agricultura Ecològica de la UE , i hi participaran representants de la Comissió Europea, el Parlament Europeu, el Consell de la Unió Europea, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Comitè de les Regions, COPA-COGECA i IFOAM Organics Europe. Els guanyadors tindran l'oportunitat d'explicar el projecte al públic. Estratègia "de la granja a la taula" S'ha determinat que la producció ecològica exerceix un paper clau en la consecució dels objectius del Pacte Verd Europeu, l'estratègia «de la granja a la taula» i l'estratègia de biodiversitat. La Comissió també va adoptar el Pla d'acció per al desenvolupament de la Producció Ecològica el març de 2021, incloent-hi el llançament de premis anuals que reconeixen l'excel·lència a la cadena de valor ecològica. Per a aquesta tercera edició dels premis ecològics de la UE, es va animar qualsevol actor o institució al llarg de la cadena de valor ecològica amb un projecte digne de menció a presentar la seva candidatura. /o accessibilitat dels productes ecològics a la UE.
Jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Osca
19/09/2024
AEACSV

Jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Osca

L´Associació Espanyola d´Agricultura de Conservació Sòls Vius (AEACSV) organitza una jornada gratuïta de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius , amb l'objectiu de promoure la sembra directa . Aquest esdeveniment es durà a terme el 19 de setembre a Cuarte (Osca) , a la finca Castell d'Orus, coneguda per la seva gestió reeixida en sembra directa durant més de 21 anys. La finca Castillo de Orus, amb 800 hectàrees, de les quals 640 estan dedicades a cultius extensius en sembra directa, és un referent a la regió. Durant la jornada, s'abordaran temes com el maneig del sòl, la rotació de cultius, la cobertura del sòl, la fertilització nitrogenada i els beneficis mediambientals d'aquestes pràctiques. L'esdeveniment inclourà quatre estacions temàtiques i una demostració dinàmica de maquinària: Estació 1: No conreu i els seus efectes a terra, per Jesús Ángel Betrán, director del Laboratori Agroambiental del Govern d'Aragó. Estació 2: Agricultura de Conservació, canvi de paradigma, per Carlos Molina, tècnic d'AGRACON. Estació 3: Experiències del pagès, reptes i solucions, per Pablo Villamayor, Enginyer Agrònom i propietari de la finca. Estació 4: Solucions del sector privat per recolzar els eco-règims de sembra directa. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ