Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
12/03/2025
Gobierno de La Rioja

Jornada de Camp "Agricultura de Conservació: Sembra directa i coberta vegetals en llenyosos"

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient del Govern de la Rioja, organitza la Jornada de Camp: Agricultura de Conservació: Sembra directa i coberta vegetals a llenyosos , dirigida a agricultors ia tècnics. Es visitaran diferents parcel·les on es tractarà el tema del maneig de residus, el terra, les rotacions per a la pràctica de sembra directa i l'ús de cobertes vegetals en cultius llenyosos. Programa 9.30-10.30 h. Maquinària d'agricultura de conservació. Sembradores de sembra directa de reixa, de discos i rastra de pues 10.30-11.00 h Visita a parcel·la de blat 11.00-11.30 h Pausa-cafè 11.30-11.50 h Visita a parcel·la d'ordi 11.50-13.00 h Visites a parcel·les de lleguminoses 13.00-14.00 h Visita a vinya amb coberta vegetal Per a qualsevol dubte o aclariment poseu-vos en contacte a través del correu transferència.agraria@larioja.org o trucant al telèfon 617 97 70 64. INSCRIPCIÓ
biocultura
07/03/2025
Biocultura

Biocultura La Corunya 6a edició

BioCultura la fira de productes ecològics i ecoturisme més gran de l'estat, se celebrarà del 7 al 9 de Març de 2025 a EXPOCoruña. ecològica, moda sostenible, casa sana, benestar, eco-estil de vida, artesanies i ONG's. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 150 activitats i s'espera superar els 13.000 visitants.
Congrés Agricultura Ecològica
25/02/2025
Congresoagriculturaecológica

II Congrés dAgricultura ecològica de la Regió de Múrcia.

Aquest congrés té com a objectiu convertir-se en una trobada científica i tècnica entre investigadors, professionals del sector agrari, administracions, empreses ecològiques i tecnologia i es vol convertir en un espai d'anàlisi, per part de ponents experts, sobre les principals preocupacions relatives al sector, així com l'estudi i la difusió de les novetats normatives que ens afecten. Desitgem tenir un congrés molt interactiu i participatiu, amb inscripció gratuïta, que serveixi com a punt de trobada entre amics i companys. Ens veiem!
ecològic
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecològica

Et vols dedicar professionalment a la producció d'aliments ecològics i de proximitat? Vols fer la conversió gradual de la teva explotació agrícola a agricultura ecològica? Vols iniciar-te en algunes de les tècniques i possibilitats que ofereix el cultiu ecològic, per al consum propi o com a font d'ingressos complementaris? El nostre curs d'Agricultura Ecològica us capacitarà per al cultiu, l'aprofitament de recursos i maneig del sòl de manera ecològica. PROGRAMA: Introducció Maneig del sòl i la fertilitat en els cultius ecològics Maneig de l'aigua als cultius ecològics Gestió de problemes fitosanitaris en agricultura ecològica + INSCRIPCIÓ
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
cartell de la jornada xarxa assessors en producció ecològica
23/01/2025
Ecovalia

Presentació de la nova Xarxa Espanyola d'Assessors en Producció Ecològica

El proper 23 de gener a les 9:30, en format en línia , tindrà lloc la jornada de presentació de la Xarxa Espanyola d'Assessors en Producció Ecològica. Aquesta iniciativa està vinculada al projecte europeu OrganicAdviceNetwork i està oberta tant a assessors convencionals que vulguin iniciar-se en la producció ecològica, com a aquells amb experiència consolidada al sector , ja que s'espera poder arribar al major nombre d'assessors possible per poder crear un espai o per aprendre, compartir i créixer junts. Durant aquesta sessió es donaran a conèixer: Els objectius i les activitats de la xarxa espanyola. Les possibilitats de participació i els compromisos per formar-ne part. Les properes passes per enfortir l'assessorament en producció ecològica a Espanya. El projecte OrganicAdviceNetwork és finançat per la Comissió Europea (Acord número 101134850) i la Secretaria d'Estat d'Educació, Recerca i Innovació de Suïssa. INSCRIPCIÓ A L'ESDEVENIMENT
Normes d'etiquetatge
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetatge d'Aliments, Jornada Telepresencial

Millorar la qualificació dels i les professionals del sector agroalimentari i del medi rural Conèixer els requisits d'etiquetatge general de les empreses agroalimentàries per evitar errors o errors en la informació subministrada que pot suposar greus prejudicis a les empreses, com ara la retirada de productes, sancions, etc. Destinataris: Directors, gerents, responsables i tècnics de qualitat i seguretat alimentàries de cooperatives i empreses alimentàries, preferentment; i, en general, consultors en matèria de qualitat i seguretat alimentària i sostenibilitat.
jornades
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Fira internacional de tècniques de producció vegetal

Aquest fòrum és un esdeveniment que reuneix experts en la innovació agrícola per discutir sobre noves tecnologies, pràctiques agrícoles sostenibles i avenços al camp de la biotecnologia aplicada a l'agricultura.
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
ainia
10/12/2024

Webinar vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum

Les noves tendències de consum evolucionen ràpidament, impulsades per canvis en la tecnologia, la sostenibilitat i les preferències dels consumidors. Els consumidors estan cada cop més preocupats per l'impacte ambiental de les compres, i la salut mental i física és una prioritat, afavorint el consum de productes que promouen el benestar, aliments saludables i experiències d'autocura. S'introdueixen nous ingredients alternatius en la fabricació d'aliments, anàlegs d'aliments (carnis) que en veuen disminuït el consum, així com noves pràctiques de cuinat/consum que podrien repercutir directament en la seguretat alimentària del consumidor. Al webinar «Vida útil d'aliments: adaptant-se a les noves tendències de consum» que tindrà lloc el proper 10 de desembre, es presentaran aquests canvis d'hàbits i novetats, així com els seus riscos microbiològics i fisicoquímics associats i com se'ls pot fer front. Objectius Donar a conèixer els nous hàbits de compra, consum i cuinat, així com nous ingredients alternatius i aliments anàlegs, segons el darrer Baròmetre d'AINIA 2024. Aprofundir sobre els riscos microbiològics associats a les noves tendències de consum dels aliments. Aprofundir sobre els riscos fisicoquímics associats a nous ingredients i aliments anàlegs. Dirigit a Tècnics de R+D i Qualitat d'empreses alimentàries. Webinar només per a professionals. Metodologia Webinar de 1h15 de durada, que començarà a les 11:00 CET (hora espanyola) i finalitzarà cap a les 12:15. Final d'inscripcions el 9 de desembre a les 16:00 . Després d'inscriure't, rebràs un primer correu electrònic de confirmació per part nostra, i un altre des de la plataforma GoToWebinar amb l'enllaç per connectar-te. Si el dia abans no l'haguessis rebut, si us plau posa't en contacte amb nosaltres. Programa Introducció i presentació del Baròmetre de consum AINIA «Estudis de vida útil microbiològica. Riscos associats a nous hàbits de consum». Laura Verdú, Laboratori de Microbiologia. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA «Estudis de vida útil fisicoquímica. Estabilitat d?aliments amb nous ingredients». Sandra Leiva, Laboratori Químic. Qualitat i Seguretat Alimentària, AINIA Preguntes i conclusions
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Terol 2024

Trufforum és una iniciativa de cooperació internacional, ideada i promoguda des de l'European Mycological Institute ( EMI ), que neix amb l'objectiu de promocionar l'ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Havent-se convertit en una trobada de referència internacional al sector de la tòfona, Trufforum se celebra anualment amb l'objectiu de donar la màxima difusió als valors i la cultura de la tòfona. Tant si ets un apassionat de la tòfona com si mai has tingut contacte amb ella, estàs al millor lloc per aprendre tot el que necessites i gaudir d'un dels productes més icònics de la gastronomia mundial. No deixis passar l'oportunitat i submergeix-te amb nosaltres a les entranyes de la terra per descobrir-ho tot sobre la tòfona. ¡¡ Benvingut a Trufforum!
Alvocats en agricultura ecològica
28/11/2024
AgroCabildo Tenerife

Visita a finca d'alvocats en agricultura ecològica

Activitats formatives. Àrea dAgricultura, Ramaderia i Pesca. Cabildo de Tenerife.
Fotografia d'esdeveniment anterior de biocultura
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

A la vora de les 40 edicions, BioCultura Madrid mostrarà una vegada més que allò “bio” no és/era una moda i que va arribar per quedar-se. La fira se celebrarà al novembre al recinte Fira de Madrid-Ifema. Els sectors seran: Alimentació ecològica; Cosmètica i higiene eco-natural certificada; Casa sana; Moda sostenible; Ressò Estil de vida; Salut i Benestar, ONG... Espera la participació de 400 expositors i superar de nou els 50.000 visitants. Paral·lelament a l'exposició es faran més de 300 activitats. Ángeles Parra, directora de la fira, ha comentat que “seria molt difícil resumir aquests gairebé 40 anys de fires, activisme, rebel·lia i conscienciació social. Mai no hem estat una moda. El temps ens ha donat la raó. El futur serà ecològic o no serà”.
imatge del congrés cies de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat

Els propers 11 i 12 de novembre tindrà lloc a Valladolid el II Congrés d'Innocuïtat Alimentària i Sostenibilitat . Un esdeveniment on s'abordaran qüestions com: Sostenibilitat: Com adaptar la sostenibilitat a la nostra empresa alimentària? Quins beneficis tangibles guanyarem? Innocuïtat Alimentària: Gestió de crisi i producció primària. Cultura i Soft Skills: Com establir canvis que aterrin la Cultura a tota l'empresa? Un pla de Cultura pot evitar que perdis una certificació a la teva empresa? Digitalització i Intel·ligència Artificial: L'ús de la Intel·ligència Artificial s'està emmotllant a nombrosos sectors. Quines eines estan a l'abast del sector alimentari que realment ens beneficiïn? PROGRAMA
EUFRAS a akisplataforma.es
24/10/2024
EUFRAS

EUFRAS COFFEE Break on Thematic Networks

EUFRAS organitza un Fòrum col·laboratiu on line que ajuda a participar i gestionar les xarxes temàtiques ia intercanviar, aprendre i créixer amb professionals amb idees afins a tot el sector d' assessoria agrícola . Participants del Fòrum: Beatriz Cardoso (CONSULAI) AdvisoryNetPEST: Enhance EU advisory serveis i foster de coneixements sharin per reduir l'ús i el risc de pesticides (AdvisoryNetPEST: Millorar els serveis d'assessorament de la UE i fomentar l'intercanvi de coneixements per reduir l'ús i el risc dels pesticides ). Paula Resana (ÍNTIA) STRATUS; Connecting advisors across Europe per accelerar coneixements creatius i sharatius a l'Integrated Fertilization Management (STRATUS: connectar assessors de tot Europa per accelerar la creació i l'intercanvi de coneixements sobre la gestió integrada de la fertilització). Claire Morelle (IFOAM) OrganicAdviceNetwork: Build a una xarxa d'Europe-wide networks d'organismes d'experience levels (OrganicAdviceNetwork: crear una xarxa europea d'assessors orgànics amb diferents nivells d'experiència). Per registrar-se al Coffe Break feu clic aquí EUFRAS és una xarxa d'organitzacions d'assessorament creada el 2013 amb l'objectiu de donar suport a serveis d'assessorament agrícola a tot Europa. Els objectius principals d'EUFRAS inclouen: desenvolupar una comunitat d'assessors i defensar els seus interessos; donar suport al desenvolupament professional dels assessors; respondre als desafiaments que enfronten els serveis dassessorament en lagricultura i el desenvolupament rural.
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
ecolançadora La Rioja
25/09/2024
Gobierno de La Rioja

Clausura del Projecte Ecolanzadera. Guia per a l'emprenedoria rural agroecològica.

El proper 25 de setembre tindrà lloc una jornada de portes obertes per a la clausura del projecte Ecolanzadera i la presentació de la Guia d'Emprenedoria Rural Agroecològica. Aquest projecte, dut a terme entre l'1 de desembre del 2023 i el 30 de juny del 2024, va posar en marxa un programa formatiu teòric pràctic , dividit en diversos mòduls, facilitant als assistents coneixements per a: La transformació de la seva explotació a models basats en la gestió agroecològica . La incorporació de persones a explotacions agràries amb potencial agroecològic. L' emprenedoria basada en models agraris agroecològics. El projecte incloïa l'assessorament a 5 explotacions en procés de conversió a agricultura ecològica i l'elaboració d'una guia per a l'emprenedoria agroecològica. Organitzada per AGROVIDAR , l'esdeveniment requereix d'inscripció i confirmació d'assistència a: 675 010 607 o gonzalo@agrovidar.com