Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Jornada de difusió de resultats del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat)

El proper 12 de març tindrà lloc una jornada de difusió de resultats del projecte del GO UBAVIDA (Estratègies sostenibles de la vinya al celler per a l'obtenció de raïm de baixa concentració de sucres i vi desalcoholitzat) en format híbrid, en línia i presencialment al celler Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s5). Continguts: Idiomàtica a la percepció del vi sense alcohol. Comunicació de resultats de descriptors del vi i vi sense alcohol per a futurs consumidors Avenços tècnics de UBAVIDA: Resultats dels diferents protocols d'elaboració de vins desalcoholitzats a Rías Baixas. Innovació a les pràctiques agronòmiques i enològiques. Vinificacions amb raïm amb menor contingut en sucres. Polifenols i estratègies agronòmiques i enològiques per a la desalcoholització del vi. Perfil aromàtic dels vins obtinguts en el marc de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
11/03/2025
FEUGA

Predicció de necessitats hídriques de la vinya per a un ús sostenible de l'aigua de reg

El Grup Operatiu supraautonòmic PRERIVID ha organitzat una jornada tècnica de divulgació que tindrà lloc en format híbrid (presencial i en línia a través de Microsoft Teams) el proper 11 de març. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ PRESENCIAL | INSCRIPCIÓ ONLINE
CARTELL DE L'ESDEVENIMENT
07/03/2025
5 al día

Jornada professional "5 al dia" per a tots els actors de la cadena agroalimentària

L' Associació "5 al dia" celebra la XVII Jornada Professional "5 al dia" sota el lema "Transformant el consum del futur: salut, fruites i hortalisses". L'esdeveniment tindrà lloc a Madrid, el 7 de març a les 9.30 hores, al centre Administratiu de Mercamadrid. Totes les baules del sector agroalimentari estan convidades a un dia ple de coneixement, networking i noves oportunitats.
cartell de l'esdeveniment
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

III Jornada de R+D+I en vinya agroecològica a La Rioja,

Dins del I Pla Estratègic de la Producció Ecològica de La Rioja, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient, en col·laboració amb l' Institut de les Ciències de la Vid i el Vi (ICVV) , organitza un any més la III Jornada d'R+D+I en vinya agroecològica a les Rioja vinya ecològica a DOC Rioja. L'aforament és limitat, per la qual cosa, per poder assistir-hi, cal inscriure's. Per a qualsevol dubte poseu-vos en contacte a través del correu transferència.agraria@larioja.org PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
27/02/2025
Interempresas

X Jornada Cultiu de Vinyes i Qualitat del Raïm

El proper 27 de febrer, al Celler Palau de Villachica, Peñafiel (Valladolid), tindrà lloc la desena edició de la jornada tècnica "Cultiu de vinya i qualitat del raïm". L'esdeveniment comptarà amb la participació d'Enrique Pascual, President del CRDO Ribera del Duero i, entre altres temes, s'abordaran la IA i la seva aplicació a la viticultura de precisió o el futur de la viticultura a la DO Ribera del Duero. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
cartell de l'esdeveniment
13/02/2025
IRTA

Millora del terra en vinya

L´objectiu d´aquesta jornada tècnica és aprofundir en el coneixement dels mecanismes que faciliten la millora del sòl, quins són els factors que fan augmentar la matèria orgànica, entendre com funcionen i com els podem potenciar, així com apuntar quines pràctiques poden resultar negatives. Es presentaran resultats dels estudis sobre la gestió del sòl de vinya, realitzats per l'INCAVI, per tal de definir estratègies sostenibles i que afavoreixen la qualitat del raïm i del vi. Des de l'IRTA es plantejarà la introducció de les noves tecnologies d'anàlisi molecular que ens permeten conèixer la biologia dels sòls i entendre millor el funcionament i millorar-ne el maneig. D'altra banda, s'exposaran els mecanismes naturals que utilitzen les plantes per obtenir nutrients i altres avantatges mitjançant els intercanvis actius amb la microbiologia del terra. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Maquinària Vitícola i oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Saló Internacional de Tècniques i Equips per a Viticultura (TECNOVID) i Olivicultura (OLEOTEC)

Novament serà una cita obligada i punt de referència per a la trobada internacional del sector, així com un ampli aparador amb l'última maquinària i tecnologies aplicades a la indústria, i una excel·lent plataforma de negoci. Un cop més, coincidirà en dies de celebració amb el Saló Internacional de Maquinària i Equips per a Cellers i de l'Embotellat ( ENOMAQ ), per a Almazaras i Envasat ( OLEOMAQ ) i per a la Indústria Cervesera ( E-BEER ). El contingut dels diferents salons ofereix importants sinergies en un aparador comercial immillorable amb l'última maquinària i tecnologia aplicades a la indústria. Si ho desitgeu, podreu exposar equips tant per al sector de la viticultura com el de l'olivicultura. En aquesta edició es manté la digitalització dels tràmits dels expositors , entre ells el formulari per a la Preinscripció , per fer molt més fàcil aquest procés.
Dia del mercat
01/02/2025
https://cabila.com/events/dia-de-mercado-de-la-camara-agraria-en-la-casa-de-campo/

Dia de Mercat de la Cambra Agrària a La Casa de Campo

Mercat de productors locals de Madrid se celebra el primer dissabte de cada mes al Recinte Firal de la Casa de Camp de Madrid. Productes de proximitat, de productors de la Comunitat de Madrid. Olis, Verdures, Hortalisses i Llegums, Carns, Embotits, Làctics, Formatges, Dolços, Pa, Begudes, Cerveses Artesanes, Productes Gourmet, Aliments ecològics, vegans, etc. Horari: De 10.00 a 15.00 hores. Entrada Lliure Ubicació: Cambra Agrària de la Comunitat de Madrid. Passeig Porta de l'Àngel, 4 – Recinte Firal Casa de Camp Dates de l'esdeveniment: Diss 1 Feb 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 1 Mar 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 5 Abr 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 3 May 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 7 Jun 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 5 Jul 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 2 Ago 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 6 Sep 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 4 Oct 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 1 Nov 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 6 Des 2025 @ 10:00 - 15:00
cartell de la jornada
15/01/2025
Interempresas

La importància de l'assessorament davant dels reptes del sector

El proper 15 de gener de 2025 , el sector de l'horticultura té una cita clau amb la jornada titulada “Innovació i Reptes a l'Horticultura” , un esdeveniment que reunirà experts, empreses i professionals en un fòrum d'intercanvi de coneixement. , organitzada per la revista Terres Agricultura i Grupo Interempresas, se celebrarà en un entorn dissenyat per fomentar la connexió entre els principals actors del sector. Programa de la jornada 09:00 - Inauguració: L'esdeveniment començarà amb la benvinguda a càrrec d' Ángel Pérez, Director de l'Àrea Agropecuària de Grup Interempresas , i representants de Banc Sabadell i SOAGA , sota la moderació d'Alejandro de Vega, Coordinador editorial de Terres Agricultura . Bloc I: Tendències al sector de l'horticultura Aquest primer bloc arrencarà a les 09:30 amb la ponència de SOAGA, seguida d'Enrique Cadiñanos, de Bejo Ibérica, que abordarà la rellevància de la qualitat de les llavors en varietats hortícoles. A més, es comptarà amb una ponència addicional abans de donar pas a una pausa per a cafè i networking a les 10:15 . Bloc II: Els reptes a la sanitat vegetal de cultius hortícoles La sessió reprendrà a les 11:00 amb un enfocament a la sanitat vegetal. Hugo Moreno (CAR UPM-CSIC), que parlarà sobre l'ús d' intel·ligència artificial en el control de males herbes. Representants de BAYER i FMC , que compartiran les seves perspectives sobre les innovacions en l'àmbit fitosanitari. Juanjo López , Director d'Operacions d'Agriindus, analitzarà la integració agrícola i industrial en hortícoles . El bloc conclourà amb una taula rodona a les 12.15 hores , centrada en la importància de l'assessorament tècnic en el maneig de cultius hortícoles. Clausura i networking La jornada finalitzarà amb la clausura a les 13.30 , seguida d'un vi espanyol per facilitar el networking entre els assistents. Aquest esdeveniment es presenta com una excel·lent oportunitat per conèixer les últimes tendències i innovacions al sector, així com per establir connexions clau dins de la indústria hortícola. INSCRIPCIÓ
vi
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Del celler al consumidor: reptes i oportunitats del vi

L'objectiu principal d'aquesta jornada és reunir els líders i els professionals clau del sector vitivinícola per analitzar en profunditat les perspectives actuals i preparar estratègies de cara a la temporada alta de vendes i altres moments decisius de l'any. Durant l'esdeveniment, es tractaran temes fonamentals com les projeccions de producció vitivinícola, les tendències de consum en mercats nacionals i internacionals i les expectatives de preus a les diferents categories de productes. A més, s'exploraran les oportunitats que ofereixen els nous canals de comercialització, especialment el comerç electrònic, i el seu impacte a l'expansió del sector. La trobada també serà una plataforma per examinar els reptes que enfronta la indústria en un entorn global competitiu i en evolució constant, oferint un espai per a l' intercanvi d'idees i la col·laboració entre els diferents actors de la cadena de valor. Aquest enfocament permetrà i dentificar solucions innovadores i enfortir la posició del sector davant dels desafiaments del futur. Webinar: gratuït
Hortícoles
10/12/2024
Itagra

Jornada demostrativa hortícoles

Transferir al sector els resultats obtinguts de la tasca experimental que està desenvolupant i que el pagès no podria desenvolupar individualment, per investigar el comportament de les varietats i les diferents estratègies per garantir la sostenibilitat dels cultius. Generar un fòrum de debat i intercanvi de coneixements i experiències sobre diversos temes relacionats amb l'horticultura que contribueixin a augmentar la rendibilitat i la sostenibilitat d'aquest sector. Identificar necessitats orientades a la cerca de solucions de problemes comuns que donin resposta als reptes actuals d'aquest sector. Facilitar la producció agrícola, potenciar-ne la rendibilitat i promoure el producte autòcton per millorar la competitivitat del sector.
ametller
10/12/2024
Junta de Andalucia

Taller d'innovació en horticultura: maneig i transferència de noves solucions per als cultius d'hortícoles i flor tallada

Continguts Projecte TRA2023.012 Maneig de Noves Solucions i Transferència de Coneixements per a la Desinfestació del Sòl a Hortícoles a l'Aire Lliure i Flor Cortada. Estudi sobre l'estimació de danys de trips al sector Flor Cortada. Avaluar l'Efectivitat de Fitosanitaris Químics i No Químics per al Control de Meloidogyne spp. a Hortícoles i Flor Cortada. Visita a Assajos. Validar i demostrar l'efectivitat de fitosanitaris químics i no químics per al control del cuc de filferro en hortícoles a l'aire lliure. Innovació a l'Horticultura de Costa Nord-oest de Cadis: Caracterització de subproductes generats en activitats de proximitat, horticultura i flor tallada. Creació de Grup Operatiu.
Desafiament Agroalimentari
03/12/2024
Sociedad Española de Ciencias Hortícolas

Congrés en xarxa «El desafiament agroalimentari davant del canvi climàtic»

Els Grups de Treball d'Economia i Postcollita i Indústria de la Societat Espanyola de Ciències Horticoles (SECH) organitzen un nou Congrés en xarxa sobre «El desafiament agroalimentari davant el canvi climàtic» que tindrà lloc els dies 3 i 4 de desembre de manera en línia. Els desafiaments del sector agroalimentari a l'escenari actual de canvi climàtic i l' Agenda 2030 requereixen una resposta de tota la cadena agroalimentària, des de la producció, passant per la indústria, la millora de processos, la comercialització i el consum responsable d'aliments, i incidint en la responsabilitat de la pròpia societat. Aquests desafiaments esdevenen reptes i oportunitats que s'abordaran al Congrés. El congrés s'organitzarà en sessions que inclouran ponències orals i ponències convidades amb treballs relacionats amb la producció hortofructícola, postcollita, economia circular i sostenibilitat ambiental.
Sanitat Vegetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal

El VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal organitzat pel Centre de Sanitat i Certificació Vegetal tindrà lloc el proper 28 de novembre al Saló d'Actes de l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
Un conjunt de roses
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora és el gran esdeveniment professional de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardí del calendari professional del sector. Per consultar el programa de l'esdeveniment feu clic aquí
jornada ifapa Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari
27/09/2024
COITAND

Segona jornada de portes obertes «Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari»

El 27 de setembre , a les instal·lacions de l' IFAPA Ranxo de la Mercè , Jerez de la Frontera, es durà a terme la segona jornada de portes obertes del seminari. Aquesta sessió, que començarà a les 9:00 h , comptarà amb una sèrie de ponències tècniques enfocades a la innovació i sostenibilitat a l'horticultura andalusa. Entre els temes destacats es troben: La tecnologia d'oxigenació BIHOX® i el seu impacte als cultius de carbassó i síndria. El potencial biomàsic de l'horticultura andalusa i els reptes per a la bioeconomia circular. Nous avenços en biotecnologia i el desenvolupament de portaempelts resistents a virus. La seguretat en lús de fitosanitaris i les tecnologies més segures i sostenibles en horticultura. Després d´una pausa, la jornada continuarà amb la presentació de la nova pàgina web del seminari i una sessió de col·laboració entre institucions. L'esdeveniment conclourà amb la cloenda oficial a càrrec de la presidenta de l'IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida d'una copa de tancament a les 12.30 h . L' assistència és gratuïta , realitzant la corresponent inscripció. Per a més informació podeu contactar a través del correu electrònic: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; o al telèfon 956.03.46.00. Inscripció | Programa
jornada ifapa Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari
23/09/2024
COITAND

Primera jornada de portes obertes «Impulsant la Innovació, la Sostenibilitat i el Valor Afegit al Sector Agroalimentari»

El 23 de setembre tindrà lloc la primera jornada de portes obertes del LIII Seminari de Tècnics i Especialistes en Horticultura, organitzada per l'Institut Andalús de Recerca i Formació Agrària, Pesquera, Alimentària i de la Producció Ecològica (IFAPA) en col·laboració amb el COITAND i el MAPA. L'esdeveniment tindrà lloc a l' IES El Picacho , a Sanlúcar de Barrameda, i començarà a les 10:30 h . El programa inclou una presentació sobre l'horticultura de primor i el repàs històric de l'IFAPA a Chipiona, seguida de diverses ponències tècniques que abordaran temes clau com ara: El canal curt de comercialització digital a Andalusia. El registre doperadors autoritzats a emetre passaports fitosanitaris. El comportament agronòmic de cultivars de carbassó a Tenerife. Aspectes deconomia circular i la utilització de lixiviats en la producció de microalgues. A més, s'exploraran els impactes dels microplàstics a l'horticultura i la seva repercussió a la salut, entre altres temes d'interès per al sector agroalimentari. La jornada conclourà a les 14.00 h després d'un bloc final de ponències tècniques i discussions sobre la biodiversitat agrícola. L' assistència és gratuïta , realitzant la corresponent inscripció. Per a més informació podeu contactar a través del correu electrònic: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; o al telèfon 956.03.46.00. Inscripció | Programa
jornada tècnica camp demostratiu hortícoles
18/09/2024
Unidad de Gestión y Transferencia del Conocimiento Agrario del Gobierno de La Rioja

Jornada tècnica de camps demostratius de cultius hortícoles, a Calahorra (La Rioja)

El proper 18 de setembre de 2024, a la Cooperativa El Raso , ubicada a Calahorra tindrà lloc la Jornada Tècnica de Camps Demostratius de Cultius Hortícoles. Aquest esdeveniment serà una oportunitat única per conèixer els últims avenços en la viabilitat de diferents varietats de cultius i les millors pràctiques en el maneig agronòmic . A continuació, els compartim el programa: Programa: 11:30 h – Presentació de la jornada 11:45 h – Assaig de viabilitat de diferents varietats i cicles de cultiu de coliflor cultivades a l'aire lliure 12:10 h – Assaig sobre densitats de plantació en el cultiu de borratja en hivernacle i la seva influència en el rendiment i la gestió fitosanitària 12:30 h – La borratja: usos i curiositats , a càrrec de Cristina Mallor (CITA) 13:00 h – Aperitiu amb verdures de Calahorra Per assistir-hi, cal confirmar participació contactant Ana Belén San Emeterio al 685 580 344 .