Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
25/03/2025
Organic Advice Network
Obert el termini per a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia"
Fins al 25 de febrer és oberta la inscripció a la primera visita creuada d'OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecològica a Itàlia" OrganicAdviceNetwork , la xarxa d'intercanvi de coneixement entre...
ESDEVENIMENT TRANSFEREIX
12/03/2025
FYCMA
La innovació agroalimentària, també present a Fòrum Transfiere
Transfiere convoca experts de diferents sectors per intercanviar coneixements científics i tecnològics, impulsar la innovació i enfortir la relació entre la ciència i l'àmbit empresarial. Celebrat...
imatge de l'edició anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. La fira del camp 4.0
ExpoAgitech, La Fira del Camp 4.0 , celebrarà la seva segona edició entre els dies 28 i 30 d'octubre del 2025 . Després de l'èxit de la primera edició, s'ha convertit en punt de trobada de la...
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA
ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió
Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que...
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Webinar HATD Control de Males Herbes IPMWise

IPMWise és una Eina d'Ajuda a la Presa de Decisions dissenyada per a un control de males herbes precís i específic, basada en la investigació de camp realitzada durant les sis darreres dècades. Disponible per a: Alfals, Almorta, Altramuz, Camelina, Cebada, Colza, Cigron, Gira-sol, Pèsol, Fava, Llentia, Blat de moro, Soja, Blat, Triticale i Veza; en aquest seminari en línia podràs conèixer el seu funcionament. Al llarg del Seminari el professor Montull presentarà les bases agronòmiques sobre la que sustenta se sustenta aquesta HATD per al Control de Males Herbes en Cultius Extensius.
CAMP D'ARRÒS per il·lustrar la XVIII Jornada tècnica de l'arròs 2025
12/02/2025
IRTA

XVIII Jornada tècnica de l'arròs 2025

Organitzada per l' IRTA , i amb la participació del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i el suport del Fons Llatinoamericà per a l'Arròs de Reg (FLAR), explorarà solucions innovadores davant de desafiaments globals com el canvi climàtic, la protecció vegetal , loptimització de la fertilització i la sostenibilitat econòmica. Aquesta trobada també destacarà la importància de futures col·laboracions amb Llatinoamèrica, reforçant aliances estratègiques per garantir un futur sostenible i competitiu per a l'arròs, un cultiu essencial a la nostra economia, alimentació i ecosistema. Aquesta jornada, encaminada a aconseguir una producció arrossera més eficient, sostenible i resilient, mostrarà els resultats més rellevants dels assaigs del projecte RiceFertiSat , finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014 -2020; dels projectes 'BestRice', 'Ricres' i 'Ricescape', finançats per l'Agència Estatal de Recerca, Ministeri de Ciència i Innovació i del Fons climàtic: AgriregenCat , AgriCarboniCat i Mitigació arrossars . Projectes finançats pels Fons Climàtics de Catalunya.
Maquinària Vitícola i oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Saló Internacional de Tècniques i Equips per a Viticultura (TECNOVID) i Olivicultura (OLEOTEC)

Novament serà una cita obligada i punt de referència per a la trobada internacional del sector, així com un ampli aparador amb l'última maquinària i tecnologies aplicades a la indústria, i una excel·lent plataforma de negoci. Un cop més, coincidirà en dies de celebració amb el Saló Internacional de Maquinària i Equips per a Cellers i de l'Embotellat ( ENOMAQ ), per a Almazaras i Envasat ( OLEOMAQ ) i per a la Indústria Cervesera ( E-BEER ). El contingut dels diferents salons ofereix importants sinergies en un aparador comercial immillorable amb l'última maquinària i tecnologia aplicades a la indústria. Si ho desitgeu, podreu exposar equips tant per al sector de la viticultura com el de l'olivicultura. En aquesta edició es manté la digitalització dels tràmits dels expositors , entre ells el formulari per a la Preinscripció , per fer molt més fàcil aquest procés.
Dia del mercat
01/02/2025
https://cabila.com/events/dia-de-mercado-de-la-camara-agraria-en-la-casa-de-campo/

Dia de Mercat de la Cambra Agrària a La Casa de Campo

Mercat de productors locals de Madrid se celebra el primer dissabte de cada mes al Recinte Firal de la Casa de Camp de Madrid. Productes de proximitat, de productors de la Comunitat de Madrid. Olis, Verdures, Hortalisses i Llegums, Carns, Embotits, Làctics, Formatges, Dolços, Pa, Begudes, Cerveses Artesanes, Productes Gourmet, Aliments ecològics, vegans, etc. Horari: De 10.00 a 15.00 hores. Entrada Lliure Ubicació: Cambra Agrària de la Comunitat de Madrid. Passeig Porta de l'Àngel, 4 – Recinte Firal Casa de Camp Dates de l'esdeveniment: Diss 1 Feb 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 1 Mar 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 5 Abr 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 3 May 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 7 Jun 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 5 Jul 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 2 Ago 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 6 Sep 2025 @ 10:00 - 15:00 Dis 4 Oct 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 1 Nov 2025 @ 10:00 - 15:00 Diss 6 Des 2025 @ 10:00 - 15:00
Fòrum internacional de l'olivera
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

La Cooperativa Agrícola Catòlica COOP. V. de Cocentaina , amb la col·laboració de la Fira de Tots Sants, Ajuntament de Cocentaina , organitza el cinquè AOVE Forum Internacional, Jornades Tècniques i Concurs d'AOVE's. Per cinquè any consecutiu, aquesta trobada congregarà durant tres dies el sector de l'Oli d'Oliva Verge Extra a Cocentaina (Alacant). Interessants jornades tècniques que inclouen taules rodones i conferències, showcookings i tasts amb la interacció del públic i, com a activitat central, el Concurs Internacional d'AOVE's, els premis del qual es lliuraran el tercer i últim dia de l'esdeveniment, el divendres 31 de gener de 2025. Es tracta d'uns guardons atorgats pel prestigiós Panell de Tast Oficial de la Comunitat Valenciana en cinc categories: tres premis a la categoria general i dos premis especials: al millor AOVE ecològic i al millor AOVE de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons es completen amb els reconeixements de l'organització a diferents personalitats o entitats per la seva tasca per a la promoció i la defensa de l'Oli d'Oliva Verge Extra. Dimecres 29 de gener tindrà lloc la Jornada "AOVE en femení: les dones protagonistes en el model econòmic cooperatiu" , organitzada per l'Associació de Dones de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya (AMCAE) i finançada pel MAPA. La Cooperativa de Cocentaina va rebre l'any 2021 el Premi Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, a la categoria d'Igualtat d'Oportunitats. Per a més informació sobre el Concurs Internacional d'AOVE i el programa d'activitats de l'esdeveniment: oli@elcomtat.com | 699 019 545
Panell nacional Carina
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Jornada de transferència. Panell Nacional del Projecte CARINA

CARINA és una Acció d'Innovació transnacional de quatre anys de durada (fins a l'octubre del 2026), recolzada per la Unió Europea en el marc del programa Horitzó Europa. El projecte se centra en nous sistemes agrícoles sostenibles i diversificats, incloent-hi dos nous cultius de llavors oleaginoses, carinata i camelina, capaços de proporcionar múltiples matèries primeres de baix iLUC per a l'economia de base biològica.
productes fitosanitaris
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Fòrum Tècnic en sanitat vegetal. 40 anys de sanitat vegetal

El Servei de Sanitat i Certificació Vegetal és la unitat tècnica que desenvolupa les funcions de control i certificació de les llavors i plantes de viver, la gestió dels plans de vigilància i control de plagues i malalties dels vegetals, de la comercialització i utilització de els productes fitosanitaris i la seva avaluació, de lassessorament tècnic al sector productor en matèria de sanitat vegetal i producció de llavors.
Sanitat Vegetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal

El VIII Fòrum Tècnic en Sanitat Vegetal organitzat pel Centre de Sanitat i Certificació Vegetal tindrà lloc el proper 28 de novembre al Saló d'Actes de l'Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa
Gestió d'oliverar en ecològic a La Rioja
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Gestió d'oliverar en ecològic. Explotació experimental a la finca La Grajera

Dins el I Pla Estratègic de la Producció Ecològica de la Rioja, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Món Rural i Medi Ambient organitza la Jornada de tècnica i de camp: Gestió d'oliverar en ecològic. Explotació experimental a la finca La Grajera , dirigida a agricultors ia tècnics. El seu objectiu és aprofundir sobre el maneig agronòmic del cultiu de l'olivera en producció ecològica: varietats, marcs de plantació, maneig de plagues i malalties, fertilització, pràctiques culturals, recol·lecció... Es visitarà l'oliverar i el trull ecològic institucional de la finca La Grajera . Entre els continguts destaquen els temes següents: • Introducció: claus de la producció ecològica • Varietats i sistemes de conducció en ecològic • Maneig del sòl, fertilització i pràctiques agronòmiques • Estratègies de lluita contra plagues i malalties en ecològic • Recol·lecció i transport La jornada és gratuïta. El nombre de places és limitat i per poder assistir-hi cal inscriure's. Per a qualsevol dubte o aclariment les dades de contacte són: transferència.agraria@larioja.org o el telèfon 660 93 33 94. INSCRIPCIÓ
Imatge de fruites i hortalisses sortint de finestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Fruit Attraction

Fruit Attraction és la cita dels professionals hortofructícoles. el conjunt de professionals que integren tota la cadena de valor, a més d'haver-se consolidat com a marc d'innovació del mercat hortofructícola.
living lab andalús livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Presentació del Living Lab Andaluz, dins del projecte europeu Livingsoil

El Living Lab Andaluz es constitueix com una entitat destinada a promoure i implementar solucions tecnològiques innovadores i sostenibles orientades a la millora de la salut del sòl d'oliverar. S'emmarca en el projecte europeu LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) finançat amb 12 milions d'euros, 2 milions dels quals estan destinats a l'oliverar andalús. La Universitat de Jaén serà la responsable de coordinar aquest Living Lab on s'integren a més 15 entitats andaluses de reconeguda activitat R+D+I relacionada amb l'olivicultura. Al programa de l'acte de presentació destaquen tres taules rodones que giraran al voltant dels temes següents: La salut del sòl, reptes i serveis ecosistèmics. Projectes d'innovació: Aprofitament de coproductes de l'oliverar dins el marc de l'economia circular. Experiències pilot d'empreses oleícoles orientades a la millora de la salut del terra. A més, s'oferirà una conferència sobre la digitalització al sector de l'oliverar.
Segona jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Albacete/Valencia
25/09/2024
AEACSV

Segona jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Albacete/Valencia

L´Associació Espanyola d´Agricultura de Conservació Sòls Vius (AEACSV) durà a terme al setembre una segona jornada de camp gratuïta sobre agricultura de conservació en cultius extensius. Aquest esdeveniment se celebrarà el 25 de setembre a la finca "Casa Roig", ubicada entre Alpera (Albacete) i Ayora (València). La finca Casa de Roig, amb 436 hectàrees, de les quals 300 estan dedicades a cultius extensius i la resta a lavanda i vinya amb coberta vegetal, és un model a seguir a la regió. Durant la jornada, es discutiran temes com el maneig del sòl, la rotació de cultius, la cobertura del sòl, la fertilització nitrogenada i els beneficis mediambientals d'aquestes pràctiques. L'esdeveniment inclourà quatre estacions temàtiques: Estació 1: 30 anys de sembra directa en secà i regadiu a Albacete, per Miguel Barnuevo. Estació 2: De la sembra directa a les cobertes vegetals, per Vicente Bodas, director agronòmic d'Agrisat. Estació 3: Experiències de l'agricultor, de la teoria a la pràctica, per Juan José Puertas, agricultor i propietari de la finca. Estació 4: Solucions del sector privat per recolzar els eco-règims de sembra directa. Aquest esdeveniment es fa en el marc del conveni formatiu entre el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i l'AEACSV. La inscripció és gratuïta. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Osca
19/09/2024
AEACSV

Jornada de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius, a Osca

L´Associació Espanyola d´Agricultura de Conservació Sòls Vius (AEACSV) organitza una jornada gratuïta de camp sobre agricultura de conservació en cultius extensius , amb l'objectiu de promoure la sembra directa . Aquest esdeveniment es durà a terme el 19 de setembre a Cuarte (Osca) , a la finca Castell d'Orus, coneguda per la seva gestió reeixida en sembra directa durant més de 21 anys. La finca Castillo de Orus, amb 800 hectàrees, de les quals 640 estan dedicades a cultius extensius en sembra directa, és un referent a la regió. Durant la jornada, s'abordaran temes com el maneig del sòl, la rotació de cultius, la cobertura del sòl, la fertilització nitrogenada i els beneficis mediambientals d'aquestes pràctiques. L'esdeveniment inclourà quatre estacions temàtiques i una demostració dinàmica de maquinària: Estació 1: No conreu i els seus efectes a terra, per Jesús Ángel Betrán, director del Laboratori Agroambiental del Govern d'Aragó. Estació 2: Agricultura de Conservació, canvi de paradigma, per Carlos Molina, tècnic d'AGRACON. Estació 3: Experiències del pagès, reptes i solucions, per Pablo Villamayor, Enginyer Agrònom i propietari de la finca. Estació 4: Solucions del sector privat per recolzar els eco-règims de sembra directa. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
tic4bi
18/09/2024
Tic4Bio

Presentació del GO Tic4bio, una eina TIC per a la gestió eficient de l'aigua i la biodiversitat

El proper 18 de setembre, la finca Cortijo El Puerto , ubicada a Lora del Río, Sevilla , serà l'escenari de la presentació de resultats del grup operatiu Tic4bio , amb una innovadora eina TIC dissenyada per millorar la gestió eficient de l'aigua i la biodiversitat en àmbit agrícola. Aquest projecte cerca integrar la digitalització en els processos agroalimentaris, optimitzant lús dels recursos naturals i promovent la sostenibilitat. D'aquesta manera, s'afavorirà la presa de decisions tant per fer un ús eficient de l'aigua de reg i de l'aigua usada a l'agroindústria, com per calcular el grau de biodiversitat a la finca i poder millorar-lo, donant resposta a la preocupació mediambiental i de conservació dels recursos naturals del mercat més exigent. L'esdeveniment, organitzat per Ecovalia i altres entitats del sector, començarà a les 10.00 h amb la inauguració a càrrec de figures destacades al camp de l'agricultura i la innovació. Entre els ponents hi haurà Cristina de Toro Navero , de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Aigua i Desenvolupament Rural; Álvaro Barrera Fernández , president d'Ecovalia; Lola de Toro Jordano , gerent del CeiA3; Emilio Camacho Poyato , de la Universitat de Còrdova; Enric de la Torre Liébana , conseller delegat d'Ingeoliva; i Pablo Reina López , responsable de desenvolupament de l'eina TIC a Dacartec. A les 10.30 h, Auxiliadora Vecina Jiménez , directora d'Innovació i Formació d'Ecovalia, presentarà el grup operatiu i un documental que mostra el desenvolupament del projecte. Posteriorment, a les 10.45 h, la investigadora Carmen Flores Cayuela de la Universitat de Còrdova compartirà els resultats obtinguts per aquest innovador projecte. La jornada continuarà a les 11:30 h amb una visita guiada a l'experiència pilot, liderada per Enrique de la Torre , on els assistents podran veure de primera mà com l'eina tic4bio contribueix a un ús més eficient de l'aigua i la biodiversitat als cultius. Finalment, a les 12.30 h, se celebrarà un tast d'olis de Cortijo El Puerto i una degustació d'aliments ecològics , posant en valor els productes locals i sostenibles. Aquest esdeveniment és un punt de trobada clau per als professionals del sector agrícola que...
XI Congrés "El futur del cereal"
11/09/2024
Interempresas

XI Congrés "El futur del cereal"

El grup cooperatiu Agropal i la revista especialitzada Terres (d'Interempreses Media) organitzen l'edició 2024 del Congrés "El futur del cereal", que aquest any comptarà per a la seva ponència inaugural amb Ramón Armengol , destacada figura del cooperativisme català i espanyol que recentment ha rebut la distinció de lOrdre Civil del Mèrit Agrari que concedeix el Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació. Gràcies a la seva àmplia experiència a Brussel·les, on ha arribat a presidir l'organització que representa les cooperatives europees (COGECA), oferirà una visió detallada dels reptes principals que afecten el sector i sobre com la Política Agrària Comuna i les tensions geopolítiques actuals van a determinar el futur de l'activitat a mitjà i llarg termini. Altres temes destacats seran: L'eficiència en la fertilització La llavor com a factor de producció clau La sanitat vegetal L'agricultura de carboni L'evolució dels mercats Els cultius alternatius L'edició genètica PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
Producció de blat al segle XXI
25/07/2024
CSIC

Producció de blat al segle XXI

Dolors Villegas Tor , reconeguda investigadora del CSIC a l'Estació Experimental d'Aula Dei (EEAD-CSIC), serà l'encarregada d'impartir la tercera conferència del primer cicle de conferències del CSIC "Què sabem de...?" a Jaca , Osca. Villegas s'especialitza en mètodes no destructius de selecció en blat, utilitzant tècniques avançades com ara la teledetecció de temperatura i la reflectància espectral. Aquests mètodes són fonamentals per donar suport a la selecció genètica en programes de millora del blat. A més, la seva investigació es complementa amb l' estudi de la variabilitat natural de les roies del blat , particularment en relació amb les espècies endèmiques presents a Espanya . El cicle de conferències Què sabem de...? permet als científics compartir l'actualitat de les seves investigacions, explicar-ne els processos i discutir-ne l'impacte en la vida quotidiana. L´entrada és lliure fins a completar l´aforament.
Millora de la fertilització en arròs Grup Operatiu Rice FertiSAT
17/07/2024
RuralCat

Millora de la fertilització en arròs Grup Operatiu Rice FertiSAT

Jornada de transferència de coneixement sobre el Grup Operatiu "Millora de la fertilització nitrogenada al cultiu d'arròs mitjançant l'ús d'imatges espectrals (Rice FertiSAT)" , creat el 2021. Durant aquest esdeveniment es detallaran les motivacions i objectius del projecte i es realitzarà una visita tècnica als camps de proves pilot de l'IRTA a Amposta i una altra als camps comercials de proves pilot. Investigació per a un ús més eficient de fertilitzants nitrogenats L´objectiu d´aquest projecte pilot és tractar l´índex diferencial de vegetació normalitzat extret de bandes d´imatges de satèl·lit i relacionar-lo per espectrometria amb les necessitats de nitrogen del cultiu d´arròs a la recerca d´un ús més eficient i racional dels fertilitzants nitrogenats mentre s´aconsegueixen produccions òptimes a la producció d'arròs a Catalunya. Amb aquesta relació, es pretén establir una metodologia apta i senzilla per millorar els plans de fertilització, augmentant l'eficiència en l'ús de fertilitzants nitrogenats i reduint la possibilitat que els nitrats s'alliberin al medi fora del cultiu.
Perspectives cereal 2024/2025
28/06/2024
Plataforma Tierra

Webinari sobre Perspectives per al sector dels cereals a la campanya 2024/25

Participa en aquest webinar amb els principals agents de la cadena de producció i distribució de cereals. Durant aquest esdeveniment, s'analitzarà i es discutirà en profunditat sobre les perspectives de la campanya que ha de començar. Objectius del webinari: Intercanvi d'informació i experiències: comparteix i rep coneixements valuosos sobre el mercat de cereals. Enfortiment de Relacions Comercials: Estableix i consolida connexions amb altres professionals del sector. Desenvolupament d'Estratègies Conjuntes: Col·labora en la creació de tàctiques efectives per fer front a la nova campanya amb èxit. Després de la presentació de l' Informe anual del sector d'herbacis el 2024 Fundació Cajamar, s'obrirà una taula de debat en què participaran: Ignacio Atance Muñiz , Director del Servei d'Estudis de Grupo Cajamar; Pablo Resco Sánchez, Responsable d'Estratègia Agroalimentària a Plataforma Terra; Antonio Catón Vázquez, Director sectorial de cereals de Cooperatives agroalimentàries Espanya; i Jorge de Saja, Director General de CESFAC. Temes clau a la campanya de cereal 2024 a Espanya Una oportunitat per estar al dia amb les últimes tendències i estratègies al sector de cereals. S'abordaran temes clau com: Previsions de producció. Condicions del mercat internacional. Expectatives de preus. Desafiaments i oportunitats que presenta la campanya. Cooperació i coordinació entre els diferents actors de la cadena, per optimitzar l'eficiència i assegurar un subministrament adequat.
Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris
27/06/2024
UAGR

Jornada sobre herbicides amb Prosulfocarb a cereal (Projecte InnovAC-Eco)

La Unió d'Agricultors i Ramaders de La Rioja (UAGR) ha organitzat una jornada que es dedicarà a la presentació del Projecte InnovAC-Eco , dedicat a estudiar la presència de residus de fitosanitaris en olis d'oliva, originats a partir de derives d'aplicacions sobre altres cultius, centrant-se en la matèria activa herbicida amb Prosulfocarb. Encara que no se superin els límits màxims autoritzats per al seu consum, la seva mera presència sí que suposa un impediment per a la certificació d'olis en ecològic , disminuint així la seva rendibilitat. Tecnologia per prevenir les derives dels tractaments amb fitosanitaris En el marc d‟aquest projecte, s‟ha desenvolupat un prototip de tecnologia capaç de detectar les derives del producte en temps real. El treball també ha servit per sensibilitzar els cultivadors de cereal sobre la deriva que produeixen els seus tractaments. No cal inscripció prèvia.
logo olive oil world congress
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Congrés Mundial de l'Oli d'Oliva

El Congrés Mundial de l'Oli d' Oliva ( Olive Oil World Congress ) és un esdeveniment que congregarà els principals ponents a nivell mundial en cada matèria per valoritzar l'oli d'oliva i transmetre les seves bondats a la societat a través dels objectius següents: Reunir els professionals del sector i fomentar la transferència de coneixements sobre aquest producte a totes les baules de la cadena de producció. Estudiar els casos d'èxit i les millors eines de màrqueting i vendes que ajudaran el sector a millorar-ne l'eficàcia comercial. Abordar en profunditat la producció, la investigació i la comercialització de l'oli d'oliva. DOSSIER | INSCRIPCIÓ | Informació i contacte 917217929 info@oliveoilwc.com