Skip to main content

Cursos de formació

Destacat

DRONS AGRÍCOLES
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Aplicacions de big data i IoT satelitals en el seguiment de cultius
L'objectiu general del present curs és brindar als participants coneixements teòrics i pràctics sobre l'ús de Big Data, Internet de les Coses (IoT) i anàlisi satelital per al seguiment, la
curs d'agricultura ecològica per a assessors
30/04/2025
IFAPA
Formació especialitzada en agricultura ecològica per a assessors agroalimentaris
Curs en línia de 80 hores. El termini de sol·licitud és obert fins el 15/04/2025 Observacions És imprescindible tenir en compte la informació relativa als criteris de baremació de sol·licituds, en
cartell del curs
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formació gratuïta en competències digitals vinculades a l'Enginyeria Agrícola
Amb una preinscripció que acaba el dia 7 de febrer, el Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Agrícoles ha engegat un complet programa de formació en competències digitals adreçat a professionals
poma
09/04/2025
CNTA

Vols saber quina és la vida útil dels aliments?

Curs virtual, inclou tast individual (informació pendent)
ainia
18/02/2025
Ainia

Desenvolupament i implementació Pla de Cultura de Seguretat Alimentària

Introducció Les pràctiques en innocuïtat alimentària continuen tenint una gran importància i les empreses alimentàries dediquen bona part dels seus recursos a dissenyar i implantar polítiques, plans i programes que permetin assegurar als consumidors els elevats estàndards d'innocuïtat dels productes que la societat exigeix. Tot i els actuals models
Legislació sobre protecció de cultius
07/02/2025
protección de cultivos, legislación

Webinar SUPPORT: Legislació sobre protecció de cultius

El projecte europeu SUPPORT, centrat en ajudar els agricultors al compliment dels objectius de reducció de fitosanitaris de l'estratègia de la Granja a la Taula, a través de la implementació del control integrat de plagues, especialment al cultiu de maduixa, raïm i olivera, entra ara en una fase en què es podran realitzar recomanacions polítiques
devesa
01/10/2024
IFAPA

Formació especialitzada en Dehesa

Curs de 40 hores de durada en què s'aborden diferents aspectes i temes relatius a la devesa: context, caracterització, conservació, plagues i malalties, renovació i regeneració d'arbratge, aprofitament ramader, etcètera. PROGRAMA | Termini de SOL·LICITUD fins al 18/09/2024 | INFORMACIÓ i DUBTES a asesoresformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
curs d'emprenedoria rural
24/09/2024
RedPAC

Emprenedoria al medi rural, a través de RedPAC

Fins al 9 de setembre, s'ha obert el període d'inscripció per a dues noves edicions del curs de formació a distància (streaming) : “Emprenedoria al medi rural”, organitzades per la RedPAC : La 10a edició del curs es desenvoluparà entre els dies 24 de setembre i el 17 d'octubre de 2024, en horari de matí , de 10 a 14h. La 11a edició del curs es
logo IFAPA
18/09/2024
IFAPA

Jornada noves tècniques de l'oliverar

Jornada de formació especialitzada i demostrativa on s'analitzen els nous sistemes d'oliverar, noves varietats, maquinària i control de verticilosi. PROGRAMA | Termini de SOL·LICITUD fins al 04/09/2024 | INFORMACIÓ i DUBTES a asesoresformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Curs Sostenibilitat i sistemes alimentaris a Menorca.
11/07/2024
UNED

Sostenibilitat i sistemes alimentaris

Des d'un enfocament multidisciplinari es debatrà sobre la relació entre les Reserves de la Biosfera com a territoris, l'objectiu dels quals és harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural, i el desenvolupament econòmic i social a través de la relació de les persones amb la natura. L'entorn escollit per a aquest debat és l'illa
Logo Hazi
14/05/2024
HAZI

Horticultura ecològica bàsica

Curs teoricopràctic amb una formació general sobre els conceptes bàsics i necessaris per emprendre en una empresa hortícola: preparació parcel·la per a la sembra, espècies i el seu maneig, plantació o sembra, malalties i plagues, control mitjançant tècniques agroecològiques, etc.
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
08/05/2024

Denominacions d'origen amb influència mediterrània

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les condicions de clima, sòl i tradicions culturals respecte a l'elaboració de vins des de l'Empordà fins a les costes de Cadis i Huelva. Les suaus temperatures permeten unes maduracions del raïm molt homogènies i ens regalen vins de gran pes de fruita i llaminers a la boca.
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Varietats de vinya insulars espanyoles i varietats foranes d'Espanya

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les varietats estrangeres que han estat capaces d'assentar-se a Espanya i oferir vins de qualitat, tant monovarietals com participant en barreges. Es repassaran les darreres varietats provinents d'altres països i estudiaran les principals característiques morfològiques, necessitats de cultiu
brot
08/05/2024
IFAPA

Formació especialitzada en noves tendències en cultius

Curs de 30 hores de durada on s'analitzen els nous cultius especialment sostenibles, recuperació de cultius, plantes aromàtiques i medicinals i altres cultius en auge. PROGRAMA | Termini de SOL·LICITUD fins al 24/04/2024 | INFORMACIÓ i DUBTES a asesoresformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
logo rural cat
07/05/2024
RURALCAT

Xarxes de cooperació i suport a la pagesia

Curs de 20 hores de durada per promoure que les petites productores, projectes agraris i agroalimentaris s'agrupin per fer viables els projectes productius mitjançant principis i pràctiques cooperatives. PROGRAMA | REGISTRE entre 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓ i contacte a l'Escola Agrària de Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
logo rural cat
07/05/2024
RURALCAT

Bàsic de seguretat i prevenció de riscos laborals a l'explotació agrària

Curs de 30 hores de durada que ofereix unes nocions bàsiques sobre la seguretat i la prevenció de riscos laborals a una empresa agrària. PROGRAMA | REGISTRE entre 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓ i contacte a l'Escola Agrària de Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
taronja amb fongs
29/04/2024
CNTA

Vida útil dels aliments

Curs del CNTA per a l'adquisició dels coneixements necessaris sobre les metodologies a aplicar a l'estudi de la vida útil dels aliments des del punt de vista de la qualitat sensorial i microbiològica. Inscripcions 16 Gener 2024 al 29 Abril 2024 PROGRAMA
ETIQUETAT ALIMENTS
25/04/2024
CNTA

Etiquetatge d'aliments a Europa: declaració nutricional i saludable

Curs del CNTA per conèixer la legislació aplicable a les declaracions de propietats nutricionals i saludables a Europa i aprèn a identificar i justificar les declaracions que pots utilitzar als productes de la teva empresa. Inscripcions del 21 Novembre 2023 al 24 Abril 2024 PROGRAMA
logo IVIA
22/04/2024
IVIA

Millora de la comercialització agroalimentària

Millora de la comercialització agroalimentària. Nous conceptes de comercialització agroalimentària. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ i INFORMACIÓ a esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | CEDES Segorbe, Plaça Almudí 1, 12400, Segorbe, Castelló
logo clúster alimentari de galicia
18/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Gestió i Control de la Qualitat Alimentària

Aquest curs presencial de 60 hores persegueix l'especialització en seguretat alimentària per tal de poder exercir funcions de desenvolupament, implantació i millora de mecanismes de seguretat i inspecció alimentaris. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | INFORMACIÓ i CONTACTE, Inés Rodríguezm unitec@clusaga.org, 981556062
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacions dorigen amb influència continental

Curs en línia de 10 hores de durada en què s'aprendrà la varietat de climes continentals i de transició que es donen a l'interior de la península ibèrica, en funció de si ens trobem a l'altiplà nord o sud, l'altitud de la vinya, la seva orientació o les varietats amb què s'elaboren els vins. Les pràctiques de viticultura i enologia variaran per
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Varietats de vinya de clima càlid

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les característiques especials i adaptació biològica de les varietats de raïm dels territoris de clima Mediterrani d'altes temperatures i períodes de sequera.
logo IVIA
16/04/2024
IVIA

Taller de noves idees de negoci agroalimentari

Taller de noves idees de negoci agroalimentari. Teoria i pràctica PROGRAMA | INSCRIPCIÓ i INFORMACIÓ a esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | Casa de la Cultura, Plaça Major 2, 12132, Atzeneta del Maestrat, Castelló