Skip to main content

Cursos de formació

Destacat

cartell del curs
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formació gratuïta en competències digitals vinculades a l'Enginyeria Agrícola
Amb una preinscripció que acaba el dia 7 de febrer, el Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Agrícoles ha engegat un complet programa de formació en competències digitals adreçat a professionals
il·lustració d'IA amb aliments
31/01/2025
Veraliment
Iniciació a la intel·ligència artificial per al sector alimentari
Aprèn com aplicar la Intel·ligència Artificial al teu dia a dia Crea procediments específics, extreu allò que necessites d'un nou reglament o verifica l'etiquetatge dels teus productes amb Intel
plagues
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Maneig integrat de plagues per a una agricultura sostenible
Raons clau per assistir a aquest curs Adquirir coneixements sobre diversos tipus de plagues, inclosos insectes fitòfags, patògens de plantes, males herbes i el seu impacte en l'agricultura i la
poma
09/04/2025
CNTA
Vols saber quina és la vida útil dels aliments?
Curs virtual, inclou tast individual (informació pendent)
Vaques en un devesa il·lustren el curs de regeneració d'arbrat en devesa
12/12/2024
IFAPA. Junta de Andalucía.

Jornada tècnica sobre transferència i assaigs per a la millora de la regeneració de l'arbrat en devesa

Jornada tècnica presencial en què s'abordaran els factors que afecten la regeneració de l'arbrat a la devesa. També les tècniques de regeneració de l'arbrat en devesa. PROGRAMA
biodiversitat aèria i del sòl
02/12/2024
ICIA

Biodiversitat aèria i del sòl

En els darrers cent anys, l'agricultura intensiva que s'ha desenvolupat ha suposat la pèrdua de nombroses espècies vegetals i de fauna. La biodiversitat a l'agricultura és fonamental per poder mantenir aquests agroecosistemes en el temps i garantir una producció d'aliments sans i saludables. En aquest curs de l'ICIA estudiaràs sobre la
Ús sostenible de bioestimulants per augmentar la producció
03/10/2024
Cajamar

Ús sostenible de bioestimulants per augmentar la producció

Els bioestimulants tenen un paper cada cop més important en l'agricultura actual. En aquesta Jornada Presencial, s'exposaran els resultats obtinguts en l'aplicació d'un bioestimulant per augmentar la producció i com afecta la qualitat del fruit. L'experiència ha estat realitzada a l' Estació Experimental de Cajamar en col·laboració amb Rovensa Next
logo IVIA
17/05/2024
IVIA

Biofertilitat i recuperació de sòls

Biofertilitat i recuperació de terres. Principis dagricultura ecològica i regenerativa. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ i INFORMACIÓ a esexag_elx@gva.es | 966907980 | Saló de plens de l'Ajuntament, Carrer Honorat Gil 1, 46197 Alfarb, València
logo formació agroalimentària
29/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Ecorregimens orientats als cultius llenyosos: cobertes vegetals espontànies o sembrades i cobertes inerts de restes de poda

Curs del Pla de formació continuada per a tècnics del medi rural del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) FORMACIÓ MAPA | CALENDARI DE CURSOS
logo Associació Espanyola Agricultura de Conservació Sòls Vius
10/04/2024
Asociación Española Agricultura de Conservación Suelos Vivos

Cobertes vegetals a vinya. Claus per a la seva implantació i desenvolupament en el marc dels ecorregims de la PAC

Curs teòric pràctic en què s'aprofundeix en el coneixement de les cobertes vegetals a vinya i s'exposaran els aspectes clau sobre com implantar de manera reeixida les cobertes, el seu maneig, moments de control òptim, maquinària específica, així com qüestions a tenir en compte en el maneig de la vinya sota aquesta pràctica. A més, s'analitzaran els
Logo ÍNTIA
08/04/2024
INTIASA

Iniciació a l'apicultura

Curs teòric-pràctic de 40 hores de durada en què s'ensenya i mostren els treballs en un rusc, les feines de primavera i estiu, formació d'eixams, preparació de la collita i producció de mels monoflorals. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | UBICACIÓ | INFORMACIÓ i CONTACTE, 948013058
logo Servei de formació i Transferència Tecnològica de la Regió de Múrcia
08/04/2024
SFTT

Principis bàsics del compostatge de restes agrícoles

Curs presencial de 25 hores sobre la gestió de residus i subproductes agrícoles i ramaders mitjançant el compostatge: principis bàsics i les fases del procés de compostatge. PROGRAMA | LLOC: CIFEA de Torre Pacheco, Múrcia
logo Servei de formació i Transferència Tecnològica de la Regió de Múrcia
08/04/2024
SFTT

Incorporació. Condicionalitat

L'objectiu del curs presencial de 10 hores de durada és donar a conèixer els agricultors i ramaders, els joves agricultors i ramaders, els titulars forestals, altres gestors de terres i les PIMES de les zones rurals de la Regió de Múrcia, el concepte de condicionalitat en els àmbits de medi ambient, bones condicions agràries i mediambientals, salut
portada curs producció ecològica ECOVALIA
03/04/2024
ECOVALIA

Producció Ecològica

Formació en línia de 80 hores per a professionals que vulguin gestionar una explotació en la producció ecològica que té per objectiu oferir els coneixements necessaris per poder gestionar una explotació agropecuària a la producció ecològica. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | INFORMACIÓ i CONTACTE, 34955018961 i formacion@ecovalia.org
Logo Hazi
21/03/2024
HAZI

Reptes de futur a l'agricultura extensiva des d'un punt de vista tècnic

Canvi climàtic: produir més amb menys recursos (noves varietats, ús responsable dels recursos, digitalització...) Sala Capella. NEIKER . Campus Agroalimentari d'Arkaute, s/n,
vegetals
04/03/2024
IVIA

Introducció a l'agricultura ecològica

Introducció a lagricultura ecològica. Biodiversitat i varietats tradicionals. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | INFORMACIÓ a esexag_elx@gva.es | 966907980 | Celler Cooperatiu de Castalia Avinguda d'Alcoi, 22, 03420, Castalia, Alacant
persona teclat portàtil
01/03/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Curs d'Assessorament a Agricultura Ecològica

L´objectiu d´aquest curs en línia del Campus Virtual del Ministeri d´Agricultura, Pesca i Alimentació és oferir una panoràmica sobre la regulació de la producció agrària en ecològic, i els fonaments bàsics d´aquest tipus de producció. INSCRIPCIÓ
alvocats
19/02/2024
IFAPA

Maneig del sòl i fertilització en el cultiu del mànec i alvocat

Continguts Exigències edafoclimàtiques de l'alvocat i mango Biodiversitat en explotacions agràries de subtropicals Millora i preparació del sòl La fertilització en el cultiu de l'alvocat i el mango Disseny de plantacions d'alvocat i mango
Logo IRIAF
19/02/2024
IRIAF

Cultiu de l'Ametller i el seu Poda

Curs d'Ametller i la seva Poda a Conca INSCRIPCIÓ a iriaf.albaladejito.formacion@jccm.es | Centre de recerca agroforestal d'Albaladejito, Conca
formació per al medi rural
19/02/2024
Formación para el medio rural/C.F.M. Villafranca

Poda de pistatxo, ametller i noguera

Curs teòric pràctic per conèixer les diferents varietats, vigor i resposta de poda, tipus de poda i equips de poda PROGRAMA | Contacte: 924028210
formació per al medi rural
19/02/2024
Formación para el medio rural/C.F.M.R DON BENITO

Poda i fertirrigació de l'ametller

Curs teoricopràctic sobre la poda i fertirrigació de l'ametller a Don Benito. PROGRAMA | Contacte: 924021420
Integració de l'enfocament de nexe Aigua-Energia-Alimentari-Ecosistema (WEFE) a l'agricultura de regadiu mediterràniaIntegració de l'enfocament de nexe Aigua-Energia-Alimentari-Ecosistema (WEFE) a l'agricultura de regadiu mediterrània
06/11/2023
Ciheam

Integració de l'enfocament de nexe Aigua-Energia-Alimentari-Ecosistema (WEFE) a l'agricultura de regadiu mediterrània

Raons clau per assistir a aquest curs Obtingueu informació profunda sobre els complexos desafiaments que envolten el nexe WEFE en l'agricultura de regadiu mediterrània i les seves implicacions per a la seguretat alimentària i la preservació de la natura Comprendre la naturalesa i les complexitats de les compensacions entre els components de WEFE en
Avaluació i mitigació de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle en agricultura: conceptes, mètodes i eines de simulació
16/10/2023
Ciheam

Avaluació i mitigació de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle en agricultura: conceptes, mètodes i eines de simulació

Raons per assistir al curs Obtenir un coneixement actualitzat dels processos internacionals de notificació, eliminació d'emissions de GEH i retirada de C a agricultura; Adquirir una millor comprensió de les fonts i factors que controlen les emissions de GEH i el segrest de carboni als sistemes de cultiu; Comptar amb una visió general dels mètodes d
https://www.formacionagronomos.es/curso/curso-calculo-de-la-huella-de-carbono-y-la-huella-hidrica
03/10/2023
Formación Agrónomos

Càlcul de la petjada de carboni i la petjada hídrica

PRESENTACIÓ DEL CURS El sistema agroalimentari és un dels principals sectors responsables de la degradació ambiental. Actualment, és l'usuari d'aigua dolça més gran a nivell mundial: l'agricultura representa el 70 % de l'aigua dolça extreta al món. El sistema alimentari també és responsable dentre el 21% i el 37% de les emissions totals de gasos