Skip to main content

Cursos de formació

Destacat

cartell del curs
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formació gratuïta en competències digitals vinculades a l'Enginyeria Agrícola
Amb una preinscripció que acaba el dia 7 de febrer, el Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Agrícoles ha engegat un complet programa de formació en competències digitals adreçat a professionals
il·lustració d'IA amb aliments
31/01/2025
Veraliment
Iniciació a la intel·ligència artificial per al sector alimentari
Aprèn com aplicar la Intel·ligència Artificial al teu dia a dia Crea procediments específics, extreu allò que necessites d'un nou reglament o verifica l'etiquetatge dels teus productes amb Intel
plagues
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Maneig integrat de plagues per a una agricultura sostenible
Raons clau per assistir a aquest curs Adquirir coneixements sobre diversos tipus de plagues, inclosos insectes fitòfags, patògens de plantes, males herbes i el seu impacte en l'agricultura i la
poma
09/04/2025
CNTA
Vols saber quina és la vida útil dels aliments?
Curs virtual, inclou tast individual (informació pendent)
trull
10/03/2025
IFAPA

Incorporació a l'empresa agrària: olivicultura

Formació semipresencial amb 270 hores Termini de sol·licitud fins al 23/02/2025 Aquesta activitat està cofinançada al 85% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural , dins del Pla Estratègic de la PAC 2023-2027. Mòduls EMPRESA AGRÀRIA AGRONOMIA I PODA DE L'OLIVAR APLICADOR DE PRODUCTES FITOSANITARIS. NIVELL QUALIFICAT ASSOCIACIONISME I
MÒDUL ESPECÍFIC: QUALIFICACIÓ DE TÈCNICS EN PRODUCCIÓ INTEGRADA DE VID
17/02/2025
IFAPA

Mòdul específic: qualificació de tècnics en producció integrada de vinya

Continguts - Reglamentació específica: Anàlisi del Reglament Específic de Producció Integrada de vinya i la seva aplicació. - Característiques agronòmiques i material vegetal. - Preparació del terreny, sembra/plantació. - Esmenes i fertilització. - Maneig del sòl i de la coberta vegetal. - Podes/Aclarides. - Necessitats daigua del cultiu i maneig
Fitosanitaris
10/12/2024
Itagra Formación

Curs per a la formació d'usuaris professionals i venedors de productes fitosanitaris. Bàsic

estratègies i tècniques per a la gestió integrada de plagues. Producció integrada i producció ecològica. Símptomes d'intoxicació i de recomanacions per a l'usuari. Casos pràctics. Mesures per reduir riscos i mesures d‟emergència en cas de contaminacions accidentals. Riscos per al consumidor per residus de productes fitosanitaris. Mesures
curs de gasificació oliverar a la porta de segura
07/12/2024
IFAPA

Jornada sobre l'aplicació de gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar

Jornada de 3 hores en què s'abordaran els continguts següents: Descripció de què és la gasificació. L'aplicació de la gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'olivera i l'oli d'oliva. L'aplicació del biochar com a esmena orgànica al terra.
Curs de gasificació oliverar
29/11/2024
IFAPA

Jornada sobre l'aplicació de gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar

Jornada de 3 hores en què s'abordaran els continguts següents: Descripció de què és la gasificació. L'aplicació de la gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar i l'oli d'oliva. L'aplicació del biochar com a esmena orgànica al terra.
vinya que il·lustra curs d'anàlisi de baix cost al celler
26/11/2024
Hazi

Interpretació d'anàlisis enològiques i realització d'anàlisis senzilles i de baix cost al celler

Curs eminentment pràctic en què es treballarà l'anàlisi dels resultats de les anàlisis que es rebin i també quines dades es poden obtenir per un mateix al celler (acidesa total, pH, acidesa volàtil, sulfurós lliure,..)
Curs d'agricultura de precisió
26/11/2024
IFAPA

Jornada d'agricultura de precisió

Jornada tècnica de 5 hores en què s'abordaran els continguts següents: Concepte dAgricultura de Precisió i ajudes per a ladquisició dequips Avenços actuals , casos d'èxit i tendència futura Olivicultura i viticultura de precisió
Noves tecnologies a oliverar
26/11/2024
IFAPA

Noves tècniques al cultiu de l'olivera. Maneig de terra.

Curs de 20 hores, presencial, en horari de matí, en què s'abordaran els continguts següents: Nous sistemes de plantació a oliverar Novetats tecnològiques en el maneig de l'oliverar Pràctiques sostenibles Aplicació de pràctiques Inscripció fins al 20 de novembre 2024
oliverar
25/11/2024
IFAPA

Jornada sobre l'aplicació de gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar

Jornada de 3 hores en què s'abordaran els continguts següents: Descripció de què és la gasificació. L'aplicació de la gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar i l'oli d'oliva. L'aplicació del biochar com a esmena orgànica al terra.
curs gasificació oliverar a Estepa
22/11/2024
IFAPA

Jornada sobre l'aplicació de gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar

Jornada de 3 hores en què s'abordaran els continguts següents: Descripció de què és la gasificació. L'aplicació de la gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar i l'oli d'oliva. L'aplicació del biochar com a esmena orgànica al terra.
curs entutorats sostenibles
21/11/2024
IFAPA

Jornada pràctica "Entutorats sostenibles: canvis per a una economia circular"

Aquesta jornada comptarà amb una part teòrica que es desenvoluparà a la sala d'actes de l'IFAPA-Centre La Mojonera (Almeria) i una altra de caràcter pràctic guiada per responsables del projecte Recicland. Entre els seus continguts: Problemàtica en lús de materials plàstics per a entutorat i necessitats de substitució. Pràctiques de separació i
curs gasificació oliverar a Cabra
11/11/2024
IFAPA

Jornada sobre l'aplicació de gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar

Jornada de 3 hores en què s'abordaran els continguts següents: Descripció de què és la gasificació. L'aplicació de la gasificació a l'aprofitament dels subproductes de l'oliverar i l'oli d'oliva. L'aplicació del biochar com a esmena orgànica al terra.
cobertes vegetals als cultius de fruiters de llavor, oliverar, ametller, cítrics i vinya
03/10/2024
Cajamar

Cobertes vegetals en diferents cultius

En aquest curs ONLINE síncron de 5 sessions , s'explicaran els beneficis de les cobertes vegetals en els cultius de fruiters de llavor, oliverar, ametller, cítrics i vinya . Sessions: 03 Octubre | 16:00h – 18:30h | Sessió I. Cobertes vegetals en fruita de llavor. 17 Octubre | 16:00h – 18:30h | Sessió II. Cobertes vegetals en olivicultura. 22
logo IFAPA
27/09/2024
IFAPA

Jornades Avanços en el control sanitari de l'oliverar

Jornada despecialització tècnica i pràctica sobre lús sostenible de fitosanitaris, control de plagues i malalties i substàncies actives. PROGRAMA | Termini de SOL·LICITUD fins al 12/09/2024 | INFORMACIÓ i DUBTES a asesoresformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
logo IFAPA
18/09/2024
IFAPA

Jornada noves tècniques de l'oliverar

Jornada de formació especialitzada i demostrativa on s'analitzen els nous sistemes d'oliverar, noves varietats, maquinària i control de verticilosi. PROGRAMA | Termini de SOL·LICITUD fins al 04/09/2024 | INFORMACIÓ i DUBTES a asesoresformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Curs tecnologia 4.0 en agricultura
15/06/2024
Gobierno de Aragón

Tecnologia 4.0 a Agricultura, reducció d'inputs i anàlisi de producció

Curs per a tècnics , amb una durada d'entre 10-40 hores . Oferit per l' Organització Regional de Productors Olivarers (ORPO Aragó). Emmarcat al Pla d'activitats formatives agroalimentàries i mediambientals, cofinançades pel FEADER i el Govern d'Aragó. Identificador del curs: FRM2024410017 MÉS INFORMACIÓ | INSCRIPCIÓ i CONTACTE: ORP Aragó. C/Fernant
Cartell curs Tècnic d'Almàsseres
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Tècnic de trulls

Curs teoricopràctic de 40 hores per a la professionalització i optimització de la gestió de trulls i els processos per a l'obtenció d'AOVE de qualitat. Són objectius del curs, estudiar tots els processos que intervenen en l'elaboració de l'oli d'oliva verge i identificar els punts crítics on es pot produir una pèrdua de qualitat, informar sobre els
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
08/05/2024

Denominacions d'origen amb influència mediterrània

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les condicions de clima, sòl i tradicions culturals respecte a l'elaboració de vins des de l'Empordà fins a les costes de Cadis i Huelva. Les suaus temperatures permeten unes maduracions del raïm molt homogènies i ens regalen vins de gran pes de fruita i llaminers a la boca.
logo escola de vi de l'organització interprofessional del vi d'espanya
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Varietats de vinya insulars espanyoles i varietats foranes d'Espanya

Curs en línia de 10 hores de durada en què es coneixen les varietats estrangeres que han estat capaces d'assentar-se a Espanya i oferir vins de qualitat, tant monovarietals com participant en barreges. Es repassaran les darreres varietats provinents d'altres països i estudiaran les principals característiques morfològiques, necessitats de cultiu
cartell curs anàlisi sensorial aoev
06/05/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Anàlisi sensorial d'oli d'oliva verge

Curs de 15 hores per qualificar els professionals del sector oleícola en la valoració sensorial d'olis d'oliva verges. Són objectius del curs comprendre i conèixer la importància de les activitats de preselecció i classificació dels olis produïts dins del programa d'autocontrol de la qualitat a trulls, proporcionar coneixements tècnics sobre el