Ir o contido principal

Mediateca

Ofrécense aquí obxectos de coñecemento documentais, gráficos e/ou audiovisuais que ofrecen información sobre diversos sectores e temáticas. Use a busca por palabras ou os filtros de busca para acceder a obxectos actuais de coñecemento audiovisual e documentais útiles para a súa implementación.

Se tes algunha dúbida ou suxestión, podes contactar connosco aquí.

Influencia do cambio climático na mellora vexetal

Traballo realizado por expertos de diferentes campos da mellora vexetal no que achegan as súas experiencias, coñecementos e opinións sobre os diferentes aspectos que relacionan a mellora vexetal co desafío do cambio climático.

Manual de boas prácticas para o cultivo da vide na rexión de Murcia. Avaliación socioeconómica e ambiental

O manual ten como obxectivo transmitir, dun xeito directo e sinxelo, aos viticultores e técnicos implicados na cadea vitivinícola rexional, as pautas de cultivo sostible, tanto para vides de secaño alimentadas con arbusto como para vides de regadío en espaldeira.

Virus da rugosidade do tomate: bases para unha estratexia de xestión integrada

Documento con información sobre aspectos epidemiolóxicos (como infeccións nas plantas, propagación de virus, hóspedes alternativos, persistencia de virus no ambiente, etc.) que son esenciais para a súa comprensión e formulación.

Estratexias de control de Pyricularia oryzae na reserva arroceira de Calasparra. Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA

Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA

Cambio climático e innovación no cultivo de cereais: percepcións do sector

Investigación sobre a percepción do sector da innovación no cultivo de cereais debido ao cambio climático

Reunións do Grupo de Traballo sobre Experimentación en Viticultura e Enoloxía

Recompilación de investigacións sobre viticultura e enoloxía do Grupo de Traballo

Protección das feridas de poda da vide contra Phaeomoniella chlamydospora e Diplodia seriata mediante métodos biolóxicos e químicos comerciais

Artigo sobre a morte retroactiva por Botryosphaeria e a esca, dúas das enfermidades do tronco da vide (VTB) máis prexudiciais que afectan aos viñedos nas principais zonas produtoras de vide de todo o mundo.

Tecnoloxía de PCR dixital por gotas para a detección de Ilyonectria liriodendri en mostras ambientais de vides

Artigo sobre a detección e cuantificación precisa, temperá e específica de fungos da perna negra e a avaliación das técnicas de PCR dixital por gotas e PCR en tempo real.

Estratexias de adaptación ao cambio climático para a gandería extensiva en España: unha perspectiva social

A gandería extensiva é unha actividade ancestral en toda a Península Ibérica.

Estándares de bioseguridade da gripe aviar

Normas básicas de bioseguridade para a prevención da gripe aviar

Programa de vixilancia e control dos serotipos de Salmonella de importancia para a saúde pública nas explotacións avícolas de Andalucía

A salmonelose é unha enfermidade de humanos e animais causada por microorganismos do xénero Salmonella pertencentes á familia Enterobacteriaceae. Esta familia está composta por moitos serotipos. Non todos os serotipos son importantes para a saúde animal, xa que algúns non causan enfermidades nos animais.

Programa de vixilancia da enfermidade de Newcastle en aves domésticas 2024

O virus da enfermidade de Newcastle (NDV) pertence á familia Paramyxoviridae do xénero Avulavirus. Hai dez serotipos de paramixovirus aviares designados como APMV-I a APMV-10 e o virus da enfermidade de Newcastle foi designado como APMV-1.

Programa de vixilancia da influencia aviar en aves domésticas

A gripe aviar (IA) é unha infección altamente contaxiosa e moi variable de aves de curral e aves silvestres, actuando estas últimas como reservorio natural. A enfermidade pode variar de moderada a grave, pero só os subtipos H5 ou H7 causan a gripe aviar altamente patóxena (HPAI), a cepa máis grave.

Gripe aviar: folleto informativo

A gripe aviar é unha enfermidade causada por un virus que pode afectar á maioría das aves, tanto domésticas como salvaxes. Este virus tamén pode causar enfermidades en humanos. En 2003, comezou un brote no sueste asiático e estendeuse gradualmente a outras partes dese continente, así como a Europa e África.

Programa de vixilancia sanitaria porcino

O sector porcino español é o primeiro sector gandeiro do noso país e está entre os principais produtores de Europa e do mundo. A súa estabilidade depende, en gran medida e cada ano máis, do nivel de exportacións de animais vivos e os seus produtos a outros Estados membros e terceiros países.

Enfermidade de Aujeszky. Control de enfermidades e situación epidemiolóxica.

A enfermidade de Aujeszky, tamén coñecida como pseudorabia porcina, é unha enfermidade infecciosa causada por un herpesvirus que infecta o sistema nervioso central e outros órganos, como as vías respiratorias, en moitos mamíferos (como cans, gatos, gando vacún, coellos, raposos, visóns, etc.) agás nos humanos e nos monos sen cola, sendo especialmente importante desde o punto de vista económico

Plan de continxencia por sospeita e confirmada de varíola ovina e caprina en Andalucía

A varíola ovina e caprina é unha enfermidade infecciosa causada por un virus de ADN pertencente ao xénero Capripoxvirus dentro da familia Poxviridae. Produce un cadro clínico en ovellas e cabras caracterizado pola aparición de febre, nódulos e pápulas xeneralizadas, raramente vesículas, lesións internas particularmente nos pulmóns e, finalmente, morte.

Manual de plans nacionais de erradicación de enfermidades animais en Andalucía

Manual para a erradicación das enfermidades dos ruminantes

Programa de control da tuberculose caprina

A tuberculose é unha enfermidade crónica, contaxiosa e infecciosa que suprime o sistema inmunitario, provocando o desenvolvemento doutras enfermidades, perda de produción e restricións comerciais, incluíndo restricións á participación en poxas e concursos. Afecta a todos os animais domésticos, algúns animais salvaxes e aos humanos, polo que é unha zoonose.

Tríptico de bioseguridade porcina

Decálogo de bioseguridade nas explotacións porcinas