Mediateca
Ofrécense aquí obxectos de coñecemento documentais, gráficos e/ou audiovisuais que ofrecen información sobre diversos sectores e temáticas. Use a busca por palabras ou os filtros de busca para acceder a obxectos actuais de coñecemento audiovisual e documentais útiles para a súa implementación.
Se tes algunha dúbida ou suxestión, podes contactar connosco aquí.

Influencia do cambio climático na mellora vexetal
Traballo realizado por expertos de diferentes campos da mellora vexetal no que achegan as súas experiencias, coñecementos e opinións sobre os diferentes aspectos que relacionan a mellora vexetal co desafío do cambio climático.

Manual de boas prácticas para o cultivo da vide na rexión de Murcia. Avaliación socioeconómica e ambiental
O manual ten como obxectivo transmitir, dun xeito directo e sinxelo, aos viticultores e técnicos implicados na cadea vitivinícola rexional, as pautas de cultivo sostible, tanto para vides de secaño alimentadas con arbusto como para vides de regadío en espaldeira.

Virus da rugosidade do tomate: bases para unha estratexia de xestión integrada
Documento con información sobre aspectos epidemiolóxicos (como infeccións nas plantas, propagación de virus, hóspedes alternativos, persistencia de virus no ambiente, etc.) que son esenciais para a súa comprensión e formulación.

Estratexias de control de Pyricularia oryzae na reserva arroceira de Calasparra. Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA
Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA

Cambio climático e innovación no cultivo de cereais: percepcións do sector
Investigación sobre a percepción do sector da innovación no cultivo de cereais debido ao cambio climático

Reunións do Grupo de Traballo sobre Experimentación en Viticultura e Enoloxía
Recompilación de investigacións sobre viticultura e enoloxía do Grupo de Traballo

Protección das feridas de poda da vide contra Phaeomoniella chlamydospora e Diplodia seriata mediante métodos biolóxicos e químicos comerciais
Artigo sobre a morte retroactiva por Botryosphaeria e a esca, dúas das enfermidades do tronco da vide (VTB) máis prexudiciais que afectan aos viñedos nas principais zonas produtoras de vide de todo o mundo.

Tecnoloxía de PCR dixital por gotas para a detección de Ilyonectria liriodendri en mostras ambientais de vides
Artigo sobre a detección e cuantificación precisa, temperá e específica de fungos da perna negra e a avaliación das técnicas de PCR dixital por gotas e PCR en tempo real.
Agrolife alemá
Aquí exploraremos a miña evolución como agricultor, comentaremos todo o relacionado co sector primario e compartiremos consellos e trucos para axudarnos a todos a mellorar. Tamén terás un podcast semanal no que non só falaremos de agricultura senón que tamén contaremos con convidados que nos contarán as súas historias. Traeremos expertos e profesionais de todos os sectores.
Sexa Agro
Benvido a Be Agro! ???? O teu novo podcast favorito onde o mundo da agricultura se converte nunha aventura fascinante. Se pensas que a agricultura é todo sobre lixo e suor, prepárate para sorprenderte. Desde os segredos mellor gardados da agricultura ata entretidas historias do campo, aquí atoparás todo o que necesitas para converterte nun verdadeiro amante da agricultura.
Observatorio para a Dixitalización do Sector Agroalimentario - Análise do estado actual da dixitalización do sector agroalimentario español
Este estudo presenta o estado actual da transformación dixital da actividade de produción e transformación de alimentos en España. É o resultado da análise cuantitativa das preguntas recollidas nos cuestionarios que se utilizaron na enquisa. Organízanse arredor dun conxunto de apartados, que coinciden cos capítulos da memoria.
Observatorio para a Dixitalización do Sector Agroalimentario - Sector AgriFoodTech. Tecnoloxías, produtos e servizos para a transformación dixital do sector agroalimentario español
Informe que afonda no coñecemento do sector das empresas Tecnolóxicas Agroalimentarias, tanto desde o punto de vista socioeconómico como desde a súa especialización. Ademais, a compañía ofrece a súa visión sobre o desenvolvemento das tecnoloxías e a evolución do mercado nos próximos anos, ou as medidas que poderían favorecer a súa expansión.
Observatorio para a Dixitalización do Sector Agroalimentario - A transformación dixital do sector agroalimentario visto polos seus profesionais
Informe que afonda no coñecemento da opinión do sector agroalimentario sobre diversos aspectos desta transformación dixital da actividade. O estudo centrouse en determinar as tecnoloxías máis relevantes para os operadores agrícolas, gandeiros e industriais e a súa vontade de robotizar a súa actividade.
Observatorio para a Dixitalización do Sector Agroalimentario: A transformación dixital do sector agroalimentario visto polos seus profesionais. Conclusións
Resumo dos principais resultados obtidos tras a análise dos resultados do estudo demográfico
Transformación dixital na agricultura española
Artigo que analiza o uso das innovacións dixitais na agricultura española
Estado da transformación dixital da industria agroalimentaria española
Informe no que se presentan os principais resultados obtidos polo Observatorio da Dixitalización do Sector Agroalimentario Español en relación co uso das tecnoloxías dixitais na industria alimentaria e de bebidas.
Estado da transformación dixital na gandería española
Artigo que analiza o uso das innovacións dixitais na gandería española
Observatorio para a Dixitalización do Sector Agroalimentario - Diagnóstico e análise da situación de partida
Diagnóstico e análise da situación de partida da dixitalización do sector agroalimentario español.