Mediateca
Ofrécense aquí obxectos de coñecemento documentais, gráficos e/ou audiovisuais que ofrecen información sobre diversos sectores e temáticas. Use a busca por palabras ou os filtros de busca para acceder a obxectos actuais de coñecemento audiovisual e documentais útiles para a súa implementación.
Se tes algunha dúbida ou suxestión, podes contactar connosco aquí.

Estratexias de control de Pyricularia oryzae na reserva arroceira de Calasparra. Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA
Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA
Estratexias de adaptación ao cambio climático para a gandería extensiva en España: unha perspectiva social
A gandería extensiva é unha actividade ancestral en toda a Península Ibérica.
Estándares de bioseguridade da gripe aviar
Normas básicas de bioseguridade para a prevención da gripe aviar
Programa de vixilancia e control dos serotipos de Salmonella de importancia para a saúde pública nas explotacións avícolas de Andalucía
A salmonelose é unha enfermidade de humanos e animais causada por microorganismos do xénero Salmonella pertencentes á familia Enterobacteriaceae. Esta familia está composta por moitos serotipos. Non todos os serotipos son importantes para a saúde animal, xa que algúns non causan enfermidades nos animais.
Programa de vixilancia da enfermidade de Newcastle en aves domésticas 2024
O virus da enfermidade de Newcastle (NDV) pertence á familia Paramyxoviridae do xénero Avulavirus. Hai dez serotipos de paramixovirus aviares designados como APMV-I a APMV-10 e o virus da enfermidade de Newcastle foi designado como APMV-1.
Programa de vixilancia da influencia aviar en aves domésticas
A gripe aviar (IA) é unha infección altamente contaxiosa e moi variable de aves de curral e aves silvestres, actuando estas últimas como reservorio natural. A enfermidade pode variar de moderada a grave, pero só os subtipos H5 ou H7 causan a gripe aviar altamente patóxena (HPAI), a cepa máis grave.
Gripe aviar: folleto informativo
A gripe aviar é unha enfermidade causada por un virus que pode afectar á maioría das aves, tanto domésticas como salvaxes. Este virus tamén pode causar enfermidades en humanos. En 2003, comezou un brote no sueste asiático e estendeuse gradualmente a outras partes dese continente, así como a Europa e África.
Programa de vixilancia sanitaria porcino
O sector porcino español é o primeiro sector gandeiro do noso país e está entre os principais produtores de Europa e do mundo. A súa estabilidade depende, en gran medida e cada ano máis, do nivel de exportacións de animais vivos e os seus produtos a outros Estados membros e terceiros países.
Enfermidade de Aujeszky. Control de enfermidades e situación epidemiolóxica.
A enfermidade de Aujeszky, tamén coñecida como pseudorabia porcina, é unha enfermidade infecciosa causada por un herpesvirus que infecta o sistema nervioso central e outros órganos, como as vías respiratorias, en moitos mamíferos (como cans, gatos, gando vacún, coellos, raposos, visóns, etc.) agás nos humanos e nos monos sen cola, sendo especialmente importante desde o punto de vista económico
Plan de continxencia por sospeita e confirmada de varíola ovina e caprina en Andalucía
A varíola ovina e caprina é unha enfermidade infecciosa causada por un virus de ADN pertencente ao xénero Capripoxvirus dentro da familia Poxviridae. Produce un cadro clínico en ovellas e cabras caracterizado pola aparición de febre, nódulos e pápulas xeneralizadas, raramente vesículas, lesións internas particularmente nos pulmóns e, finalmente, morte.
Manual de plans nacionais de erradicación de enfermidades animais en Andalucía
Manual para a erradicación das enfermidades dos ruminantes
Programa de control da tuberculose caprina
A tuberculose é unha enfermidade crónica, contaxiosa e infecciosa que suprime o sistema inmunitario, provocando o desenvolvemento doutras enfermidades, perda de produción e restricións comerciais, incluíndo restricións á participación en poxas e concursos. Afecta a todos os animais domésticos, algúns animais salvaxes e aos humanos, polo que é unha zoonose.
Tríptico de bioseguridade porcina
Decálogo de bioseguridade nas explotacións porcinas
Programa Nacional de Erradicación da Tuberculose Bovina en Andalucía
O ámbito territorial deste programa é a Comunidade Autónoma de Andalucía, que, segundo o programa nacional, está incluída entre aquelas comunidades autónomas cunha taxa de prevalencia do rabaño superior ao 1% ou "alta prevalencia".
Plan Nacional de Contingencia contra Trichina
A triquinose é unha enfermidade parasitaria que afecta ao ser humano e a numerosas especies hóspedes, principalmente mamíferos salvaxes e domésticos, causada por varias especies do xénero Trichinella.
Guía de boas prácticas para o control e a redución da salmonelose nas explotacións porcinas
A salmonelose é unha gran preocupación para as autoridades de saúde pública da Unión Europea. Cada ano, miles de persoas inféctanse con Salmonella ao comer alimentos contaminados por esta bacteria. É a principal causa de mortalidade por infeccións transmitidas por alimentos nos países desenvolvidos.
Artigo na revista oficial da Asociación Nacional de Veterinarios
Bioseguridade nas explotacións porcinas: clave do éxito do sector porcino nacional
Resultados da vixilancia das encefalopatías esponxiformes transmisibles
A encefalopatía esponxiforme bovina (EEB ou coloquialmente coñecida como "enfermidade das vacas tolas") é unha das encefalopatías esponxiformes transmisibles (EET) que afecta ao gando vacún. Como outras enfermidades de TSE, caracterízase pola dexeneración do tecido cerebral, que adquire un aspecto de esponxa, levando á morte do individuo.
Programa Nacional de Vixilancia e Control da Brucelose Bovina en Andalucía.
Os Estados membros son os principais responsables da erradicación da brucelose bovina. Polo tanto, o obxectivo principal é a declaración por Decisión comunitaria de rexións ou provincias como oficialmente libres de B. abortus, B. melitensis ou B.
Programa Nacional de Vixilancia e Control da Brucelose Ovina e Caprina en Andalucía.
Os Estados membros son os principais responsables da erradicación da brucelose ovina e caprina. Polo tanto, o obxectivo principal é a declaración por Decisión comunitaria de rexións ou provincias como oficialmente libres de B. abortus, B. melitensis ou B.