Ir o contido principal

Mediateca

Ofrécense aquí obxectos de coñecemento documentais, gráficos e/ou audiovisuais que ofrecen información sobre diversos sectores e temáticas. Use a busca por palabras ou os filtros de busca para acceder a obxectos actuais de coñecemento audiovisual e documentais útiles para a súa implementación.

Se tes algunha dúbida ou suxestión, podes contactar connosco aquí.

Influencia do cambio climático na mellora vexetal

Traballo realizado por expertos de diferentes campos da mellora vexetal no que achegan as súas experiencias, coñecementos e opinións sobre os diferentes aspectos que relacionan a mellora vexetal co desafío do cambio climático.

Manual de boas prácticas para o cultivo da vide na rexión de Murcia. Avaliación socioeconómica e ambiental

O manual ten como obxectivo transmitir, dun xeito directo e sinxelo, aos viticultores e técnicos implicados na cadea vitivinícola rexional, as pautas de cultivo sostible, tanto para vides de secaño alimentadas con arbusto como para vides de regadío en espaldeira.

Virus da rugosidade do tomate: bases para unha estratexia de xestión integrada

Documento con información sobre aspectos epidemiolóxicos (como infeccións nas plantas, propagación de virus, hóspedes alternativos, persistencia de virus no ambiente, etc.) que son esenciais para a súa comprensión e formulación.

Estratexias de control de Pyricularia oryzae na reserva arroceira de Calasparra. Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA

Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA

Cambio climático e innovación no cultivo de cereais: percepcións do sector

Investigación sobre a percepción do sector da innovación no cultivo de cereais debido ao cambio climático

Reunións do Grupo de Traballo sobre Experimentación en Viticultura e Enoloxía

Recompilación de investigacións sobre viticultura e enoloxía do Grupo de Traballo

Protección das feridas de poda da vide contra Phaeomoniella chlamydospora e Diplodia seriata mediante métodos biolóxicos e químicos comerciais

Artigo sobre a morte retroactiva por Botryosphaeria e a esca, dúas das enfermidades do tronco da vide (VTB) máis prexudiciais que afectan aos viñedos nas principais zonas produtoras de vide de todo o mundo.

Tecnoloxía de PCR dixital por gotas para a detección de Ilyonectria liriodendri en mostras ambientais de vides

Artigo sobre a detección e cuantificación precisa, temperá e específica de fungos da perna negra e a avaliación das técnicas de PCR dixital por gotas e PCR en tempo real.

Trazabilidade nos sectores agroalimentario, gandeiro, agrícola e forestal

Tradución ao inglés dunha recompilación de proxectos desenvolvidos a través de Programas de Desenvolvemento Rural, grupos operativos e proxectos innovadores que traballan na trazabilidade nos sectores agroalimentario, gandeiro, agrícola e forestal.

Comercialización nos sectores agrícola, gandeiro, forestal e das industrias agroalimentarias. Grupos Operativos e Proxectos Innovadores

Esta publicación é unha recompilación de Grupos Operativos e Proxectos Innovadores no ámbito da comercialización nas industrias agrícola, gandeira, forestal e agroalimentaria en España e Europa.

Trazabilidade no Sector Agroalimentario, Gandeiro, Agrícola e Forestal. Grupos Operativos e Proxectos Innovadores

Esta publicación é unha recompilación de Grupos Operativos e Proxectos Innovadores no ámbito da trazabilidade nos sectores agroalimentario, agrícola, gandeiro e forestal en España e Europa.

DIH Datalife Hub, proxecto Milkchain

Presentación dun sistema de trazabilidade certificado vinculado á cadea de valor do sector lácteo

Guía Nacional para a incorporación de mozos e mozas ao sector (Tierra Firme)

En novembro de 2022, hai 8.000 millóns de persoas no mundo. Estímase que en 2050 a poboación mundial será de 9.700 millóns. A agricultura ocupa un lugar de liderado en todos os grandes retos aos que nos enfrontamos, entre eles o principal e ineludible: alimentarnos. E aquí é onde entran en xogo os agricultores novos e novos.

Akisplataforma.es recomenda GO MICOALGA FEED

Grupo Operativo MICOALGA FEED, que busca reducir o uso de antibióticos na gandería, mediante unha alimentación natural a base de algas e fungos.  

Dossier de proxectos de innovación supraautonómicos

Inventario de proxectos innovadores executados por grupos operativos supraautonómicos da Asociación Europea de Innovación para a produtividade e a sustentabilidade agrarias do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural (PNDR) 2014-2022, submedida 16.2.

Grupos que operan en Cataluña. Convocatoria 2018 (catalán)

O Dossier Técnico núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatoria 2018” está dedicada aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e inclúe os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agraria, vinculados tamén ao AKIS (Sistema de Coñecemento e Innovación Agrícola).

Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018

"O Dossier Técnico no 123: "Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018" está dedicado aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e tendo en conta os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícola, tamén coñecido como AKIS (Sistema de Coñecemento e Innovación Agrícola).

Informe dos proxectos supraautonómicos españois EIP-AGRI 2017-2022

O informe resume o primeiro período de financiamento (2014-2022) dos grupos operativos da European Innovation Partnership for Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-Agri), implantados a nivel supraautonómico en España.

Que é a cadea de valor agroalimentaria

Vídeo sobre a cadea de valor agroalimentaria.

Como se elabora o queixo artesán de ovella

Vídeo sobre como se elabora o queixo artesán de ovella.