Mediateca
Ofrécense aquí obxectos de coñecemento documentais, gráficos e/ou audiovisuais que ofrecen información sobre diversos sectores e temáticas. Use a busca por palabras ou os filtros de busca para acceder a obxectos actuais de coñecemento audiovisual e documentais útiles para a súa implementación.
Se tes algunha dúbida ou suxestión, podes contactar connosco aquí.

Influencia do cambio climático na mellora vexetal
Traballo realizado por expertos de diferentes campos da mellora vexetal no que achegan as súas experiencias, coñecementos e opinións sobre os diferentes aspectos que relacionan a mellora vexetal co desafío do cambio climático.

Manual de boas prácticas para o cultivo da vide na rexión de Murcia. Avaliación socioeconómica e ambiental
O manual ten como obxectivo transmitir, dun xeito directo e sinxelo, aos viticultores e técnicos implicados na cadea vitivinícola rexional, as pautas de cultivo sostible, tanto para vides de secaño alimentadas con arbusto como para vides de regadío en espaldeira.

Virus da rugosidade do tomate: bases para unha estratexia de xestión integrada
Documento con información sobre aspectos epidemiolóxicos (como infeccións nas plantas, propagación de virus, hóspedes alternativos, persistencia de virus no ambiente, etc.) que son esenciais para a súa comprensión e formulación.

Estratexias de control de Pyricularia oryzae na reserva arroceira de Calasparra. Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA
Resultados obtidos no proxecto GO ArrozINNOVA

Cambio climático e innovación no cultivo de cereais: percepcións do sector
Investigación sobre a percepción do sector da innovación no cultivo de cereais debido ao cambio climático

Reunións do Grupo de Traballo sobre Experimentación en Viticultura e Enoloxía
Recompilación de investigacións sobre viticultura e enoloxía do Grupo de Traballo

Protección das feridas de poda da vide contra Phaeomoniella chlamydospora e Diplodia seriata mediante métodos biolóxicos e químicos comerciais
Artigo sobre a morte retroactiva por Botryosphaeria e a esca, dúas das enfermidades do tronco da vide (VTB) máis prexudiciais que afectan aos viñedos nas principais zonas produtoras de vide de todo o mundo.

Tecnoloxía de PCR dixital por gotas para a detección de Ilyonectria liriodendri en mostras ambientais de vides
Artigo sobre a detección e cuantificación precisa, temperá e específica de fungos da perna negra e a avaliación das técnicas de PCR dixital por gotas e PCR en tempo real.
Observatorio para a Dixitalización do Sector Agroalimentario - Diagnóstico e análise da situación de partida
Diagnóstico e análise da situación de partida da dixitalización do sector agroalimentario español.
Observatorio para a Dixitalización do Sector Agroalimentario - Análise de necesidades e oportunidades asociadas á dixitalización do sector agroalimentario español
Análise de necesidades e oportunidades para a dixitalización do sector agroalimentario español.

Dossier de elementos innovadores para a competitividade e a sustentabilidade das explotacións gandeiras
Este Dossier de elementos innovadores para a mellora da competitividade e sustentabilidade das explotacións gandeiras amosa algunhas posibilidades de innovación para que quen o utilice poida afondar nos que máis lle interesan en función das súas características persoais e/ou da súa explotación.
Guía metodolóxica para a creación dun Espazo de Ensaio Agrario
Guía que proporciona unha metodoloxía innovadora para a implantación de espazos de proba agrícola
Mapping the Agrotech Ecosystem in Spain 2024
O mapeo pretende radiografiar o ecosistema de innovación existente, destacando os seus puntos fortes, anticipando novas necesidades posibles e invitando á atracción de novos proxectos innovadores.
DIH Datalife Hub
Canle con vídeos demostrativos da aplicación das novas tecnoloxías (Intelixencia Artificial, Computación de Alto Rendemento, Internet das Cousas) do DIH Datalife Hub