Ir o contido principal

Mediateca

Ofrécense aquí obxectos de coñecemento documentais, gráficos e/ou audiovisuais que ofrecen información sobre diversos sectores e temáticas. Use a busca por palabras ou os filtros de busca para acceder a obxectos actuais de coñecemento audiovisual e documentais útiles para a súa implementación.

Se tes algunha dúbida ou suxestión, podes contactar connosco aquí.

Estratexias fitosanitarias no tomate

Estratexias para o uso de produtos fitosanitarios no cultivo de tomte

Estrutura de custos das zonas de produción agrícola na Rexión de Murcia: froitas de óso e cítricos

Publicación dedicada ao cultivo de cítricos e árbores froiteiras de óso rexionais

Estrutura de custos das directrices de produción agrícola da Rexión de Murcia: froitos secos, froitas de pementa, vide e oliveira

Publicación dedicada aos cultivos leñosos máis característicos da Murcia rural, incluíndo froitos secos, froitas de pementa, uvas de mesa e de viño e oliveiras.

Estrutura de custos das zonas de produción agrícola na Rexión de Murcia: horticultura ao aire libre e en invernadoiro

Publicación dedicada aos cultivos hortícolas rexionais, tanto ao aire libre como en condicións protexidas e en invernadoiro.

Manual de boas prácticas para o cultivo da vide na rexión de Murcia. Avaliación socioeconómica e ambiental

O manual ten como obxectivo transmitir, dun xeito directo e sinxelo, aos viticultores e técnicos implicados na cadea vitivinícola rexional, as pautas de cultivo sostible, tanto para vides de secaño alimentadas con arbusto como para vides de regadío en espaldeira.

Estrutura de custos dos principais cultivos en agricultura ecolóxica na Rexión de Murcia

Documento que describe as principais directrices para a agricultura ecolóxica rexional en Murcia

Virus da rugosidade do tomate: bases para unha estratexia de xestión integrada

Documento con información sobre aspectos epidemiolóxicos (como infeccións nas plantas, propagación de virus, hóspedes alternativos, persistencia de virus no ambiente, etc.) que son esenciais para a súa comprensión e formulación.

Reunións do Grupo de Traballo sobre Experimentación en Viticultura e Enoloxía

Recompilación de investigacións sobre viticultura e enoloxía do Grupo de Traballo

Protección das feridas de poda da vide contra Phaeomoniella chlamydospora e Diplodia seriata mediante métodos biolóxicos e químicos comerciais

Artigo sobre a morte retroactiva por Botryosphaeria e a esca, dúas das enfermidades do tronco da vide (VTB) máis prexudiciais que afectan aos viñedos nas principais zonas produtoras de vide de todo o mundo.

Tecnoloxía de PCR dixital por gotas para a detección de Ilyonectria liriodendri en mostras ambientais de vides

Artigo sobre a detección e cuantificación precisa, temperá e específica de fungos da perna negra e a avaliación das técnicas de PCR dixital por gotas e PCR en tempo real.

Informe A3: Mapa de partes interesadas para a adaptación ao cambio climático no sector da viña e o viño

O obxectivo xeral do proxecto VIN & ADAPT II foi promover a transferencia de coñecemento e mobilizar a todas as partes interesadas para impulsar a adaptación aos desafíos que supón o cambio climático no sector vitivinícola.

Informe A1 sobre os impactos do cambio climático e a adaptación nas rexións obxectivo

O obxectivo xeral do proxecto VIN & ADAPT II foi promover a transferencia de coñecemento e mobilizar a todas as partes interesadas para impulsar a adaptación aos desafíos que supón o cambio climático no sector vitivinícola.  

Informe A2: Percepcións da industria sobre o cambio climático e as necesidades e oportunidades de adaptación

O obxectivo xeral do proxecto VIN & ADAPT II foi promover a transferencia de coñecemento e mobilizar a todas as partes interesadas para impulsar a adaptación aos desafíos que supón o cambio climático no sector vitivinícola.  

Efectos e adaptación da viña ao cambio climático

O cambio climático é a outra gran incerteza para o sector vitivinícola.

Sistema de autorización de plantación de viñedo

Vídeo explicativo sobre o sistema de autorización de plantación de viñedo

Campaña #PlantHealth4Life

#PlantHealth4Life é unha campaña plurianual e multinacional desenvolvida pola Autoridade Europea de Seguridade Alimentaria (EFSA) a petición da Comisión Europea, que se lanzou en 2023. En 2024 participarán 21 Estados membros, entre eles España, e un país candidato.

Principios activos permitidos na produción integrada de árbores froiteiras e restricións de uso

Información sobre principios activos na produción integrada de árbores froiteiras de pepita e restricións de uso

Principios activos permitidos na produción integrada de árbores froiteiras de pedra e restricións de uso

Información sobre principios activos na produción integrada de árbores froiteiras de pedra e restricións de uso

Avisos de pragas e enfermidades das plantas, coidado coa posible introdución ou presenza do virus da froita rugosa do tomate (ToBRFV)

Organismo baixo medidas de emerxencia comunitaria que provoca síntomas nas follas e danos nos froitos do tomate

Alertas de pragas e enfermidades vexetais: Presenza dun gran número de individuos de Mythimna unipuncta, unha eiruga que defolia a herba.

Eiruga defoliadora moi voraz e polífaga que pode afectar tanto a cultivos forraxeiros como hortícolas, sendo as praderías e praderías, xunto co millo, as máis afectadas.