Mediateca
Ofrécense aquí obxectos de coñecemento documentais, gráficos e/ou audiovisuais que ofrecen información sobre diversos sectores e temáticas. Use a busca por palabras ou os filtros de busca para acceder a obxectos actuais de coñecemento audiovisual e documentais útiles para a súa implementación.
Se tes algunha dúbida ou suxestión, podes contactar connosco aquí.
Principios activos permitidos na produción integrada de árbores froiteiras e restricións de uso
Información sobre principios activos na produción integrada de árbores froiteiras de pepita e restricións de uso
Principios activos permitidos na produción integrada de árbores froiteiras de pedra e restricións de uso
Información sobre principios activos na produción integrada de árbores froiteiras de pedra e restricións de uso
Flavescencia dourada da vide e o seu vector Scaphoideus titanus Ball
A flavescencia dourada, en inglés “flavescence dorée of grapevine”, é unha enfermidade moi grave e destrutiva que afecta á vide. É unha enfermidade de orixe bacteriana, sendo producida polo fitoplasma Candidatus Phytoplasma vitis, que precisa ser transmitido por un vector case específico chamado cigarra da vide (Scaphoideus titanus Ball).
Directrices para o control biolóxico da avespa do castiñeiro
Recomendacións para a liberación de Torymus sinensis, un organismo de control biolóxico da avespa do castiñeiro
Ficha técnica sobre Xilella fastidiosa
Quen é Xilella, a temible asasino de plantas?
Rosaceae lume tizón
O lume bálsamo é unha enfermidade causada pola bacteria Erwinia amylovora que afecta a diversas especies da familia das rosáceas, entre elas a pera, a mazá, o marmelo, o níspero xaponés, etc.
Avespa améndoa
A avespa améndoa (Eurytoma amigdali E) é un himenóptero que apareceu recentemente en granxas de améndoas da Comunidade Valenciana. Os adultos son negros e xorden na primavera dos froitos parasitados na estación anterior.
Aviso de tratamento de Drosophila suzukii para cerdeiras
Nas distintas zonas onde se está a facer seguimento de Drosophila suzukii estase a detectar a presenza de poboacións deste insecto.
Aviso de tratamento da polilla da ameixeira (Cydia funebrana) nas ameixeiras
A segunda xeración da polilla da ameixa voou entre finais de maio e principios de xuño nas comarcas da Ribera e do Val d'Albaida, e algo máis tarde nas zonas do interior. Os ovos eclosionarán durante esta semana e a próxima. Tratar segundo o produto a utilizar.
Scirtothrips aurantii, nota informativa e recomendacións de xestión, danos causados por trips en cítricos, caquis e granadas.
Tendo en conta os danos causados polos trips observados desde maio en follas e froitos en diversos cultivos de cítricos, caquis e granadas e a confirmación da presenza de Scirtothrips aurantii Faure en determinadas zonas, consideráronse oportunas as seguintes recomendacións:
Boletín fitosanitario de avisos e información
Os insectos polinizadores son de vital importancia para o bo funcionamento dos cultivos. A polinización é esencial para garantir a cantidade e a calidade dos cultivos e da produción de alimentos, vinculando directamente os ecosistemas silvestres cos sistemas de produción agrícola.
Sanidade vexetal, informes de pragas: Erwinia amylovora (lume tizón)
O lume bálsamo é unha enfermidade producida pola bacteria Erwinia amylovora que afecta a diversas especies da familia das rosáceas, entre elas a pera, a mazá, o marmelo, o níspero xaponés, etc. No ano 2011 detectouse en Cantabria e considérase unha enfermidade extremadamente daniña.
“Conferencia sobre Xylella fastidiosa”. Enfermidades causadas por Xylella fastidiosa e a súa situación no mundo
O 12 de febreiro de 2019 celebrouse no Salón de Actos do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación unha “Xornada sobre Xylella fastidiosa”. Este evento enmárcase dentro das medidas adoptadas pola Consellería para difundir e concienciar sobre a loita e control da Xylella fastidiosa.
Control do mildeu en po nas vides
O oídio é unha enfermidade causada por un fungo ectoparasitario (Erysiphe necator) que inverna nos xemas en forma de micelio, así como nos brotes, follas e cortizas das vides, nestes casos, en forma de peritecas ou cleistotecas. O fungo comeza a desenvolverse a temperaturas superiores a 5 °C e detense cando as temperaturas superan os 35 °C.
Manual de informes de enfermidades
Cada informe ofrece información sobre as 4 enfermidades fúngicas que afectan aos viñedos: oídio, oídio, botrite e putrefacción.
Cartel sobre Xylella fastidiosa nas Illas Baleares
A Xylella fastidiosa (Wells et al.) é unha bacteria fitopatóxena de corentena que posúe un amplo abano de plantas hóspedes (máis de 300 especies vexetais), podendo causar graves danos nos cultivos máis importantes das Illas Baleares, como améndoa, vide, oliveira, cítricos ou figueiras, e en numerosas especies de plantas ornamentais, poliéster, laveiras, etc.
Programa de actuacións para traspoñer o Plan Nacional de Continxencia de Xylella fastidiosa na Comunidade Autónoma de Estremadura
Xylella fastidiosa é unha bacteria que provoca un rápido e xeneralizado declive da planta, provocando, nos casos máis graves, o secado de follas e pólas, e finalmente a morte de toda a planta. En moitas especies hóspedes, a presenza da bacteria non produce ningún síntoma, polo que a súa detección é extremadamente difícil. X.