Mediateca
Ofrécense aquí obxectos de coñecemento documentais, gráficos e/ou audiovisuais que ofrecen información sobre diversos sectores e temáticas. Use a busca por palabras ou os filtros de busca para acceder a obxectos actuais de coñecemento audiovisual e documentais útiles para a súa implementación.
Se tes algunha dúbida ou suxestión, podes contactar connosco aquí.
Dossier de proxectos de innovación supraautonómicos
Inventario de proxectos innovadores executados por grupos operativos supraautonómicos da Asociación Europea de Innovación para a produtividade e a sustentabilidade agrarias do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural (PNDR) 2014-2022, submedida 16.2.
Grupos que operan en Cataluña. Convocatoria 2018 (catalán)
O Dossier Técnico núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatoria 2018” está dedicada aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e inclúe os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agraria, vinculados tamén ao AKIS (Sistema de Coñecemento e Innovación Agrícola).
Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018
"O Dossier Técnico no 123: "Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018" está dedicado aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e tendo en conta os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícola, tamén coñecido como AKIS (Sistema de Coñecemento e Innovación Agrícola).
Informe dos proxectos supraautonómicos españois EIP-AGRI 2017-2022
O informe resume o primeiro período de financiamento (2014-2022) dos grupos operativos da European Innovation Partnership for Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-Agri), implantados a nivel supraautonómico en España.

Leguminosas españolas con garantía de calidade e orixe recoñecidas pola Unión Europea
Documento que describe as leguminosas españolas con DOP e IGP e receitas de cociña.

Estudo da cadea de valor das campañas de aceite de oliva virxe extra 2018-2019 e 2019-2020
Estudo sobre a cadea de valor do aceite de oliva virxe extra.

Diagnóstico sobre o sector da oliva de mesa en España
Diagnóstico do sector da oliva de mesa en España.

Ficha sector oleícola
Ficha sectorial do sector olívico.

ACEITE SENSOLIVE: Análise instrumental que complementa o panel de proba.
Mellorar a competitividade dos produtores apoiando sistemas de control de calidade, complementando o método "Test Panel" en ACEITE DE OLIVA VIRXE mediante tecnoloxías instrumentais apoiadas na xestión globalizada e en rede.

Grupo Operativo de Innovación para mellorar a sustentabilidade ambiental e económica da produción de trigo en España (INNOVATRIGO)
Iniciativa que ten como obxectivo mellorar a sustentabilidade da produción de trigo a través dos membros da súa cadea promovendo etiquetas de calidade ambiental que aporten un maior valor engadido ao cultivo de trigo con BPA.

Generating Opportunities: sistemas de cultivo innovadores a base de leguminosas de grans (LEGSAPIENS)
Incremento a produción de leguminosas de grans en España mediante a implantación, transferencia e difusión de sistemas e técnicas de cultivo innovadoras que permitan aumentar a rendibilidade das explotacións.

Innovando para utilizar as leguminosas españolas na alimentación animal (INPULSE)
Deseño e avaliación dun mecanismo sistematizado para potenciar o cultivo e uso de leguminosas adaptado ás necesidades de todos os axentes da cadea alimentaria animal.

Proxecto innovador de difusión e internacionalización de resultados de análise instrumental complementario ao panel test (SENSOLIVEOIL)
Ámbito internacional e masiva difusión nacional de tecnoloxías innovadoras e metodoloxías de traballo en laboratorios, complemento do panel de proba de aceite de oliva para o reforzo como sistema de control mediante acceso dixital.

ECOPIONETA: Innovación e Bioeconomía en Medios Rurais. Creación dunha PO de produtos herbáceos extensivos ecolóxicos en Salamanca, Toledo e Guadalaxara a partir dunha innovadora rede de transferencia.
Creación dunha Organización de Produtores de cultivos herbáceos ecolóxicos extensivos mediante un innovador sistema de transferencia e organización no que se integren diferentes actores de diversos ámbitos para intercambiar coñecementos.

Certificación Blockchain da trazabilidade do aceite de oliva virxe extra procedente de oliveiras tradicionais (AOVE Tradicional)
Creación dunha ferramenta blockchain que ofreza ao consumidor confianza e un produto de calidade elaborado en oliveiras tradicionais e en explotacións agrícolas con asesoramento en sustentabilidade económica e ambiental.